Pikkujouluilta kotona

Kylläpäs on ollut harmaa päivä tänään! Tuntuu ettei päivä valjennut ollenkaan. Mutta aivan täydellinen päivä rentoiluun kotosalla ja juuri sitä olemmekin tehneet. Äsken kipaistiin pikaisesti vain kaupassa hakemassa täydennystä iltaa varten: tänään vietämme pikkujoulua lasten kanssa kotona.

glogilasit

tabac_labruket

pikkujoulukattaus

lehdet

kynttila

Ostimme ensimmäiset suklaakonvehdit ja taitaapa tontutkin käydä jättämässä lapsille pienet paketit. Sauna lämpenee ja minä tein pienen glögikattauksen jo valmiiksi olohuoneeseen. Pöydällä odottaa myös iso kasa uusia ruotsalaisia sisustuslehtiä, joten uppoudunkin niihin nyt vielä ennen saunaa.

Oikein tunnelmallista pikkujoulua ja ensimmäistä adventtia kaikille!

Ripaus rouheutta kattaukseen

Ehkä muistattekin, kun haikailin sellaisten ”raffien” kulhojen perään. Rouheus ja viimeistelemättömyys, tietynlainen kädenjälki, on tällä hetkellä melkoisen pinnalla sisustuksessa ja itsekin olen sen tyyppiseen keramiikkaan ihastunut. Minä löysin kuin löysinkin itselleni tuollaisen kulhon viime Helsingin reissullani.

raffikulho_sivu

raffikulhoylhaalta

ruokapoyta

raffikulho_yla

ruokailutila

Kulho on House Doctorin mallistosta ja löytyi Peroba-liikkeestä. Minulla on tapana pitää erilaisia kulhoja esillä tyhjinäkin. Ne eivät vaan kovin kauaa pysy tyhjinä, sillä niihin tulee aina siivottua kaikenlainen pikkuroju, jota pöydillä seilaa (kuten legot, hiuspompulat, klemmarit jne.).

Eikös vain olekin ihania tälläiset rouheat kulhot ja kipposet? Koko kattausta en välttämättä lähtisi tämän tyyppisillä astioilla toteuttamaan, vaan ihan muutama rouhea kulho riittää. Minulla on tarkoituksena maustaa tällaisilla kulhoilla muuta kattausta ja tuoda kontrastia esim. simppeliin Teema-sarjaani.

Translation: I love my new ”raw” bowl from House Doctor!