Pihapuuhastelua

Säät ovat hellineet pääsiäislomalaisia ja mekin olemme viettäneet paljon aikaa terassilla ja pihalla. Eilen napsastiin pensasaita (koristearonia) matalammaksi. Tänään istuskeltiin pitkään terassilla kaffilla ja mietittiin pihajuttuja.

piha_saunankulmalta

leikkimokin_kulmalta

pensasaidan_leikkuu

Leikattiin aronia n. 10-15 cm ensimmäisen haarakohdan yläpuolelta. Tällaisen ohjeen sain googlettamalla. Toivottavasti ei mennyt kovin mönkään ja pensasaita lähtee tuuhenemaan nätisti.

pensasaita

takaterassi

paasiaiskukat

sipulikukat

sipulikukat2

Istutin syksyllä sipulikukkia etupihalle ja nyt sieltä alkaa nousta jotain vihreää. Ihan ihmeellistä, että olen onnistunut jossain kukkahommelissa, heh! Nyt iskikin heti innostus istuttaa lisää kukkasipuleita, mutta toisaalta en halua mitään laajoja kukkapenkkejä, joista saa koko ajan olla kitkemässä rikkaruohoja. Suurin osa meidän pihan kukkaloistosta tulee syntymään ruukkuasetelmista ja amppeleista.

terassinpesu

Aamupäivällä minä pesin ikkunoita ja nyt Mankku pesee parhaillaan terassia painepesurilla, joka saatiin lainaan hänen vanhemmiltaan. Meidän pitää kyllä ostaa omakin painepesuri, kun sillä on niin kätevä pestä autoakin jne. Mikähän olisi hyvä painepesuri – onko teillä kokemuksia?

asfaltti_piirros

Lapset nauttivat etupihan asfaltista, kun siihen voi piirtää. He piirtävät siihen ratoja, joita pitkin pitää ajaa pyörällä tai potkulaudalla. Asfaltti loi kyllä heti siistimmän ilmeen ja sekin on kätevä pestä sitten painepesurilla. Pitää jossain vaiheessa ottaa parempia kuvia asfaltoidusta etupihasta.

Seuraavaksi on vuorossa äitinin kokkaama pääsiäisateria. Ihana pääsiäisloma!

Pääsiäistunnelmia

Leppoisaa lankalauantaita! Täällä on trulliteltu tänään ja nyt on karkkia ihan hirveät määrät! Kotiin syntyi pääsiäisilme tänäkin vuonna lasten askartelemien koristeiden, pajunkissojen ja muutamien keltaisten ripausten muodossa. Kun ostin kuvissa taustalla näkyvät liljat, en tiennyt minkä värisiä niistä tulee, mutta nehän olivat sopivasti keltaisia.

paasiainen_et

trullit_lahtee

paasiainen_oh

paasiaisruoho_purkissa

paasiaisruoho

Pääsiäisruoho kasvoi ihan hyvin lasipurkeissa, paitsi ohra, joka on melko harvaa ja hidaskasvuista. Onneksi kylvimme kahta lajiketta. Muuten olisi ollut vähän harva ruoho tänä vuonna.

oh_poydalla

oh_eril_tyynyt

sohvankulma

pajunkissat

paasiaiskoristeet

kelt_lilja

easter_witch

Onpa ihanaa, kun on vielä pari vapaapäivää jäljellä! Ehtii vielä puuhastella kaikenlaista. Nyt menen pesemään ja laittamaan väsyneet pikkutrullit nukkumaan…

Kauneimmat pääsiäisrakeet

Jokos olette aloittaneet pääsiäisen vieton? Täällä alkaa kohta pääsiäissiivoukset, mutta ennen sitä halusin tulla vielä vinkkaamaan kauneimmista pääsiäisen suklaarakeista.

lilja_rakeet

suklaarakeet

Minusta kauneimmat pääsiäisrakeet ovat nämä Leafin suklaarakeet. Näitä olen ostanut jo muutamana vuotena peräkkäin. Näyttävät niin kauniilta tarjoiluvadissa, vaan eivät meinaa siinä kauan pysyä, kun aina joku käy nappaamassa niitä parempiin suihin. Kylläpäs nyt tuli paljon asiaa yhdestä kauppareissusta. ;)

Palailen vielä pyhien aikana blogin pariin pääsiäistunnelmien myötä, mutta nyt siivoamaan!

paasinen_kukkaasetelma

Happy Easter!

Pallo-maljakko kaupanpäälle

Tulimme juuri kauppareissulta Citymarketista ja piti heti tulla vinkkaamaan teille, että mitä sieltä löysin. Meidän piti ostaa pesuainetta ja olipa kiva yllätys, kun Omo-pyykinpesuaineen kaupanpäällisiksi sai pyöreän Pentik-lasimaljakon / tuikkukupin. Olin nimittäin jo ehtinyt miettiä, että mistä löytäisi kivan pyöreän maljakon…

pallomaljakko_stringissa

string_ylhaalta

pentik_maljakko

Maljakon vieressä näkyvä kuppi kuuluisi maljakon sisään, mutta minusta nämä ovat kauniimmat erikseen. Harmi, kun meillä ei nyt sattunut olemaan sopivia tuoreita kukkasia tähän maljakkoon, mutta jotenkin tuo viime kesältä kuivahtanut hortensianoksa on ihana. Yleensä en pidä kuivakukista, mutta hortensiat kuivahtavat kauniisti.

Pyöreitä maljakoita on viime aikoina näkynyt paljon varsinkin ruotsalaisissa sisustusblogeissa. Etenkin Svenskt Tennin pyöreää vaasiklassikkoa. Eihän tämä ihan sama ole, mutta söpö pyöreä maljakko kuitenkin. Ja piristi kummasti, kun kaupanpäälliseksi sai.

Translation: My new round vase, which was a free gift for everyone who bought detergent from the grocery store called Citymarket.

Keväinen olohuone

Ruokailutilan uudesta tauluasetelmasta ja keväästä ylipäänsä inspiroituneena vaihdoin myös olohuoneeseemme keväisempää ilmettä. Ilme syntyi koristetyynynpäällisiä vaihtamalla sekä pastellisilla leikkokukilla. Kirsikkapuun ja syreenin oksat (joista aiemmin kirjoittelin ”Kirsikkapuu kukkii” postauksessa) korostavat keväistä fiilistä entisestään.

kevainen_oh

pinkit_tulppaanit

kevattyynyt

Näpsäisin nämä kuvat pikaisesti lauantaina ennen tyttären syntymäpäiväjuhlia, joten ihan kaikkia koristetyynyjä en hoksannut kuvata. Mutta olohuoneessa on nyt samean pastillisen sävyisiä tyynyjä pinkkinä (Muuton ”Mingle”) ja vedenvihreänä (HAY:n ”Dot” -tyyny sekä suorakaiteen muotoinen tyyny kotimaisen Muccoden* valikoimasta). Potkua tuovat Missonin siksak-kuvioiset tyynynpäälliset, jotka hankin muutamia vuosia sitten Sisustuksen Koodista. Aivan yhtä ihanat edelleen!

kirsikkapuu

ruokapoydalla

Ihastuin tosi kovasti ruokapöydälle sattumalta syntyneeseen asetelmaan, jossa on heleän vaaleanpunaisia neilikoita, iso Iittalan Aalto -teräskulho ja taustalla isäni herkulliset taulut. Vieressä on vielä keväiset oksat: välillä kirsikkapuun ja välillä syreenin oksat, kun vaihtelen niiden paikkoja kodissa.

Viikonlopuksi pitää tuunata kotiin enemmän pääsiäisfiilistä. Pääsiäisruohot kasvavat jo hienosti niissä lasipurkeissa… Muutama keltasävyinen koristetyyny ja keltaisia leikkokukkia, niin se on siinä!

 

*Muccoden tyyny saatu blogiyhteistyön myötä

Translation: The spring look in our living room and dining room.

Tunnelmia 6-vuotiaan synttäreiltä

Tämä viikonloppu on sujunut syntymäpäivähulinoiden merkeissä. Koko lauantaipäivä juhlittiin ja tänään on siivottu sotkuja. Eipä kyllä ollut sotkussa eroa paljon verrattuna lähtötilanteeseen ja lopputulokseen (Facebook-seuraajani tietävät mitä tarkoitan ;)), mutta tietysti ennen juhlia piti siivotakin.

En ole mikään kovin innokas party planner, vaan yleensä nämä lastensynttärikutsujen tarjoilut ja koristelut syntyvät melko viime tipassa. Nytkin suoritin ostokset perjantaina ja nappasin mukaan sellaisia koristuksia, mitä ruokakaupasta satuin löytämään. Meidän neiti pitää kovasti kaikesta värikkäästä sekä kukkakuoseista, joten pidin hänen toiveensa mielessä ja valitsin sen mukaan.

varikas_kattaus

kattaus_details

neilikat

herkut

kakku_herkut

herkut_2

Ostin ensimmäistä kertaa kertakäyttöpöytäliinaa! Hui! Se oli siis sellainen rulla, josta sai irrotettua tabletteja, mutta nyt laitoin rullasta pitkän kaitaliinan pöydän keskelle. Ihan kätevä näin lasten synttäreille. Sitten muistin, että meillä on Pia Wallénin suunnittelemia värikkäitä lasinalusia, joten ilman muuta otin ne osaksi kattausta. Juomalasit olivat ihan kunnon lasit (Iittalan Aino Aalto -juomalasit), mutta niiden seuraksi ostin kertakäyttömukeja, sillä ajattelin että mukeihin lapset saisivat kasata lempiherkkujaan. Kukikkaat kertakäyttölautaset olivat jäätelökakkua varten. Innostuttiin nimittäin kokeilemaan jäätelökakkua Vaaleanpunaisen hirsitalon malliin ja oikein hyvää tuli! Vähän liian jäisenä vain laitettiin kakku esille, joten leikkaamisessa sai käyttää voimaa. Muuten ei kauheasti leivottu itse, sillä on tullut todettua, että lasten synttäreillä parhaiten maistuvat karkit ja sipsit.

vieraat_tulee

puhallus

piirretaan

Lapset innostuivat piirtämään liitutauluseinään. Vieraista se oli varmaan jännää, mutta meidän lapset eivät juurikaan tuohon seinään piirtele ja siksi aiommekin tapetoida sen lähiaikoina.

pyorahdys

Kaverisynttärit sujuivat leppoisissa merkeissä. Oli pullonpyöritystä ja ongintaa sekä tietysti ihan vapaata leikkiä. Kavereiden jälkeen tulivat lähimmät sukulaiset kylään, eli pidettiin molemmat synttärit samaan syssyyn. Aikuisten synttäriversiossa tarjoiltiin perinteisesti Mankun marenkikakkua (mutta nyt mansikoilla höystettynä), kun se on gluteeniton ja kaikkien mieleen.

Tänään olenkin sitten vain siivoillut ja pessyt pyykkiä. Mankku innostui pesemään ikkunoita höyrypesurilla ja oikein puhtaat tulikin. Minun varmaan pitäisi nyt pestä ne sisäpuolelta… ;)

Translation: Snapshots from our daughter’s birthday party. She turned 6.

Kirsikkapuu kukkii

Joku ehkä kummastelisi, että mitä ihme risuja olen raahannut kotiin maljakkoon. Eteisessäkin oli oikein risukasa.

risut

kirsikanoksat

kukkii

kirsikkapuunoksat

Mutta ehkä se ei enää ihmestytä, kun oksiin on alkanut puhjeta lehtiä ja kukkasia. Nämä ovat nimittäin kirsikkapuunoksia. Aivan ihana pieni, ja ilmainen, kikka tuoda kevättä kotiin!

Ruokailutilan pöydälle olen asetellut toiset oksat, kuten viime aikaisista kuvista olette saattaneet huomata. Ne ovat syreeninoksia. Niihin ilmestyi näkyvät nuput jo aiemmin ja nyt näkyy pieniä kukan alkuja. Ostin jonkin aikaa sitten kukkakaupasta syreeninoksan, joka kesti hyvänä yhden päivän. Uskon, että nämä omat syreeninoksat kestävät paremmin. Ja ovathan ne jo nyt kestäneet viikon verran.

syreeninoksat

syreeninoksa

Terveiset muuten kaikille viikonlopun blogigaalajuhlijoille! Minä jään kotiin viettämään meidän pikkuneidin synttäreitä, jotka luonnollisesti ovat minulle paljon tärkeämpi juhla. Mutta oikein kivaa gaalailtaa blogikollegoille ja mukavaa viikonloppua kaikille!

Kevätkarkelot Valkoisessa Harmajassa Finlaysonin tapaan

Pitkän hämärän kauden jälkeen kirkkaat kevätauringon säteet antavat uskomattoman paljon energiaa ja kaikenlainen keväthääräily alkaa innostaa. Vaikka luonto ei vielä olekaan herännyt ja puutarha on aikalailla horroksessa näillä leveysasteilla, voi keväistä ilmettä luoda aurinkoiselle terassille ja kotiin helposti herkullisen värikkäin tekstiilein.

Olinkin ihan fiiliksissä, kun pääsin stailaamaan kotiamme Finlaysonin uutuustekstiileillä! Blogiyhteistyön myötä sain somistaa kotimme Finlaysonin Veranta ja Kodinonni -tekstiileillä sekä uudella, hehkuvan punaisen sävyisellä Coronna-malliston klassikkokuosilla. Kuvia on jälleen paljon, mutta olen koostanut postauksen ikäänkuin moneksi pienemmäksi postaukseksi. Ja lopussa on tietysti luvassa arvonta.

Tämän vuoden ensimmäiset terassikahvit

Aloitetaan terassilta. Kuten olen kertonut, makuuhuoneemme eteen aukeava suojainen terassi on jo varhain keväällä todella lämmin, eikä sinne tuulenvire juurikaan osu. Niinpä se on mitä oivallisin paikka aloittaa terassikausi. Keväinen ilme korostuu Finlaysonin uutuustekstiileillä.

finlayson_terassikaffit

finlayson_terassilla

finlayson_veranta_kodinonni

finlayson_terassilla2
finlayson_terassi_pehmis

Anopilta saimme vähän jämäkakkua, jota oli jäänyt Mankun veljen kolmikymppisiltä ja sitä sitten nautittiin terassilla värikkäässä kukkaloistossa. Puisella penkillä on paljon mukavampi olla, kun tekstiilit pehmentävät ja auttavat löytämään paremman löhöilyasennon. Asettelin Kodinonni-sarjan tabletit havainnollistamaan kuinka kivalta istuintyynyt tuosta kuosista näyttäisivät penkin päällä. Ehkäpä voisi ommella kaksi tablettia yhteen ja näin saisi istuintyynyn…? Noh, ehkä kannattaisi mielummin ostaa Kodinonni-kangasta metritavarana, sillä niinkin sitä on saatavilla. Veranta-sarjan koristetyynyt toimivat selkänojina ja pikkupöytää koristaa Coronna-sarjan tabletti uutuusvärissä.

Näin alkukeväästä sää vaihtelee nopeastikin ja yhtäkkiä satoikin räntää. Mutta kevätkarkelot voi toteuttaa myös sisätiloissa, joten siirrytään sinne ja leivotaan vähän mustikkapiirakkaa…

Kodin keväiset kakkukestit

Anu Kanervon suunnittelemasta Veranta-sarjan värikkäästä kuosista tuli minulle mieleen keväiset kakkukestit. Alkoi tehdä mieli mustikkapiirakkaa, joten sitä sitten leipomaan. Pojallamme oli kuumetta, joten mustikkapiirakka piristäisi pientä potilastakin. Meillä leipomishommat sujuvat paremmin isännältä; minulle sattuu keittiössä usein kaikenlaisia kommelluksia. Nyt sai siis isä ja tytär ryhtyä yhdessä leipomaan ja testaamaan Finlaysonin keittiötekstiileitä käytännössä. Keittiö somistui Finlaysonin punaisella Coronna-sarjalla, Kodinonni-sarjalla sekä Veranta, Kodinonni ja Pipsa -keittiöpyyhkeillä.

finlayson_leipomaan2Pikkuneiti tykkää kovasti värikkäistä kukkakuoseista, joten taittelin hänelle essuksi Veranta-sarjan keittiöpyyhkeen.
”Nyt näyttää kauniilta!”

finlayson_leipomassa3

finlayson_leivotaan

finlayson_uuniin

finlayson_keittiossa

finlayson_keittiossa2

finlayson_coronna_patalaput

finlayson_keittiopyyhkeet

Sillä välin kun kakku paistui uunissa, minä katoin pöydän. Liinaksi levitin Veranta-sarjan näyttävän pöytäliinan. Muuten jätin kattauksen melko yksinkertaiseksi, sillä pöytäliinan kuvio on itsessään jo niin näyttävä.

finlayson_katetaan_poytaMuuton hempeän lila kannu sopii kauniisti yhteen Veranta-sarjan kanssa. Coronna-essu on ihana!

finlayson_veranta_rt_k

finlayson_veranta_kattaus

finlayson_veranta

Eli näyttävällä pöytäliinalla saa hyvin ”huijattua” tällaisen rennon kattauksenkin juhlavammaksi. Pidän muutenkin enemmän tämän tyyppisistä kattauksista, joissa vieraat voivat itse valita kuppinsa ja paikkansa. Lasten paikkoja ei ole päätetty etukäteen laittamalla lapsille lasit ja aikuisille kahvikupit.

finlayson_kakku_uunistaOlisiko nyt aika ottaa kakku uunista…

finlayson_kakkua

finlayson_veranta_coronna

finlayson_veranta_ruokailutilassa

finlayson_mustikkapiirakka

finlayson_veranta_poytaliina

Veranta-kuosi hyppäsi myös sohvalle ja nojatuoliin koristetyynyn muodossa. Hyvältä näyttää sielläkin:

finlayson_veranta_oh_rt_2

finlayson_oh_rt_mh

Uutta ilmettä tablettien avulla

En malttanut olla vielä testaamatta miten kattauksen (ja koko ruokailutilan/saarekkeen) ilme muuttuu ihan vain keittiötabletteja vaihtamalla. Tein kaksi erilaista versiota: Coronna-sarjan ja Kodinonni-sarjan tableteilla.

Keväinen Kodinonni:

finlayson_kodinonni2

finlayson_kodinonni

finlayson_aamupala_saareke

Pirteä ja ajaton Coronna:

finlayson_coronna_ylh

finlayson_coronna_kattaus

finlayson_coronna_ylh2

finlayson_coronna_pun

finlayson_coronna_flos

FINLAYSON-ARVONTA

Ja vihdoin: saan myös ilahduttaa teitä arvonnalla. Palkinnoksi arvotaan upea Finlayson-keittiötekstiilisetti, johon kuuluvat seuraavat tuotteet:

finlayson_palkintoNäin osallistut arvontaan:
Vastaa kommenttiboxissa seuraavaan kysymykseen:

Miten päivität kotisi kevääseen?

Arvontaan on mahdollista osallistua 30.4.2014 klo 23.59 saakka.

Muista täyttää kommenttilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitamme sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua.
Sähköpostiosoitteita ei julkaista mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

Uutuuskuoseja on saatavilla vaihtelevasti pussilakanoina, satiinipussilakanoina, keittiö- ja kattaustekstiileinä sekä metrikankaana. Finlaysonin malliston tuotteet ovat saatavilla Finlaysonin verkkokaupasta, Finlayson-myymälöistä sekä vaihtelevasti Finlaysonin jälleenmyyjiltä kautta maan.

Vuonna 1820 perustettu Finlayson suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia sisustustekstiilejä sekä nukkumiseen liittyviä tuotteita Finlayson- ja Familon-brändin alla. Finlaysonilla on yhteensä 22 omaa myymälää, tehtaanmyymälää ja shop-in-shopia Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. 

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

finlayson_logo

Translation: My styling with textiles sponsored by Finlayson (co-operation).