Yhden unelman toteutuminen!

Nyt voin vihdoin kertoa teille mistä olen ollut ihan innoissani kesän alusta saakka ja mitä olen sivulauseissa vihjaillut. Olen suunnitellut omia pihatuotteita, jotka Kannustalo ottaa tuotantoon lähiaikoina! Tuntuu ihan uskomattomalta, että jotain minun ideoimaani aletaan valmistaa! Tänään kävin katsomassa prototyyppejä suunnittelemastani pyörä-roskiskatoksesta sekä pihakaapista, jossa voi säilyttää ruohonleikkuria ja puutarhavälineitä yms. Aiemmin kesällä näin luonnokset 3D-malleina ja nyt tänään livenä. Suuria muutoksia ei enää tarvinut tehdä ja protot tuodaan lähiaikoina meidän pihalle. Kirjoittelen niistä sitten tarkemmin. Tässä kuitenkin jo nyt muutama kännykkäräpsy.

pihakaappi_1

pihavaja

protot1

Olen hautonut näitä suunnitelmia mielessäni pitkään ja ensimmäisen pyörä-roskiskatosluonnoksen olen vilauttanut blogissakin kolmisen vuotta sitten. Kannatti kerätä rohkeutta ja sanoa ideat vihdoin ääneen. Eihän ne muuten voi toteutua. Iso kiitos kuuluu Allerin mediamyynnin Outille, joka vei ideani eteenpäin Kannustalon Mikalle, kun itse vain ujostelin. Ja kuinka mahtavaa, että Mika innostui ideoistani ja keksimme vielä vaikka mitä muutakin kivaa! Sanoinko jo, että olen innoissani?! Ja niin kiitollinen yhden unelman toteutumisesta.

P.S. Ja arvatkaa vain nousiko talokuume taas, kun tuolla tehtaalla vieraili…? :D

Translation: I am super-excited! I have designed some garden products (a shed where you can store garbage cans and bicycles and a garden closet for storing lawnmower and all kinds of garden stuff) and now Finnish brand Kannustalo will start to produce them! I saw the prototypes today and they looked just right, no need for big changes. I’ll write about this more later… This is one dream come true!

Sisustusuutisia 30/2015 (+arvonnan voittaja)

Kyllä niitä sisustusuutisia oli kertynyt sen verran, että saan postauksen kasaan tällekin viikolle. Tosin osa näistä uutisista on julkistettu jo aiemmin, ennen kuin aloitin tämän postaussarjan. Mutta eipä se niin tarkkaa ole. ;)

Lundia_classic_hylly_variovi_vihrea_660

Lundia laajensi värikarttojaan kesäkuussa ja nyt Lundia Classic-sarjan ovia ja laatikoita on mahdollista saada kaikissa Tikkurilan värikartan sävyissä. ”Helpottaaksemme sisustajan valintaa olemme poimineet omat kahdeksan suosikkiväriämme. Jos näistä ei löydy sitä oikeaa, Tikkurilan Tunne Väri-värikartan 263 sävystä varmasti löytyy”, kertoo Lotta Fagerlund, Lundian markkinointipäällikkö. Mieleinen väri poimitaan värikartasta, jonka jälkeen Lundia maalaa mdf-ovet tilaustyönä. Värillisten ovien toimitusaika on maksimissaan viisi viikkoa. Muunneltavuus ja mahdollisuus yksilöllisiin ratkaisuihin on aina plussaa, joten tämä on minusta erittäin hyvä uutinen!

Kannustalo_messuvoittaja

MTV selvitti kaikkien aikojen kauneimman Asuntomessutalon. Eva Wahlström ja Milla Alftan karsivat kaikista 45 yleisöäänestyksen voittaneesta Asuntomessutalosta kuusi ehdokasta, joista yleisö sai äänestää kaikkien aikojen kauneimman Asuntomessutalon. Voittajaksi valikoitui Kannustalon Aurora-talo, joka esiteltiin vuoden 2004 Heinolan Asuntomessuilla. Komeassa Aurorassa yhdistyvät vaikutteet vanhoista suomalaisista puutaloista sekä ripaus Amerikan etelävaltioiden arkkitehtuuria. Hulppeat järvimaisemat kruunaavat kokonaisuuden.

zara_home_0518006999_4_1_1_660

Zara Home on julkaissut syys-talvi 2015 kokoelmansa ja vaikka en suuri merkin fani olekaan, löytyy mallistosta muutama omaa silmäänikin miellyttävä tuote. Ja kyllähän taitavasti stailattuja kuvia katselee mielellään. Kokoelma on saanut vaikutteita välimereltä ja joukossa on kaunista keramiikkaa, joka on nyt kovin trendikästä sisustusrintamalla. Zara Homen tuotteita saa tilattua ainakin heidän nettisivuiltaan sekä Ellokselta.

Kinfolk_Notecards_Weekend_05

Viikon 28 sisustusuutisissa kerroin Kinfolk Home -kirjasta, joka julkaistaan syksyllä. Kinfolkilta on tulossa myös korttikokoelma, johon kuuluu 12 A2-kokoista korttia heidän suosituimmista kuvistaan. Kauniista korteista voi koota vaikkapa kollasiin seinälle ja on tällainen kiva, erilainen vaihtoehto lahjan mukana annettavaksikin.

taulu_vaaka

Lopuksi vielä arvonta-asiaa. Valkoisen Harmajan 5-vuotisarvonnat alkavat olla ohi ja nyt olen arponut toisenkin palkinnon voittajan. Isäni, Juhani Melenderin, maalaaman ”Kolmioleikki” taulun voitti Riikka (nro 22): ”Upea taulu! Meillä paikka löytyisi todennäköisesti ruokasalista :)”. Oikein paljon onnea sinulle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Nyt on synttärijuhlat juhlittu ja blogissa palataan normaaliin ”arkeen”. Toki luvassa on jatkossakin kivoja arvontoja…ja onhan Scandic-arvonta käynnissä vielä elokuun loppuun.

Oikein mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille! Meillä jatkuu täällä remonttipuuhat. Instagramin puolella jo vilautinkin miltä uudet laatat tulevat näyttämään…

Translation: This week’s interior decoration news. Finnish brand Lundia has increased their colour range and now it is possible to pick any colour from Tikkurila’s 263 colours for the doors and drawers of Lundia Classic furniture. / The all time favourite house in the Finnish housing fair through out the years has been selected and people voted Kannustalo’s ”Aurora” house as the best. / Zara Home AW2015 collection is has been released. / Kinfolk releases a set of notecards. / And finally I announced the winner of my last give away. The prize was a painting painted by my father, Juhani Melender. Have a nice Sunday!

Pics from press-releases and brands

Roadtrip Ruotsissa

Terveiset Ruotsin reissulta! On tullut pidettyä pientä blogilomaa, mutta nyt olisi luvassa raporttia meidän roadtripiltä. Kuvia oli kertynyt aikamoinen määrä ja karsimiseen meni tovi. Lähdimme siis keskiviikkona Vaasan kautta Uumajaan ja siitä edelleen omalla autolla Örnsköldsvikiin ja Tukholmaan. Lapset halusivat tänä kesänä tehdä laivareissun, sillä he eivät aiemmin olleet käyneet laivassa. Koska olisimme joka tapauksessa joutuneet ajamaan Turkuun tai Helsinkiin, päätimme ajaakin tuon matkan Ruotsin puolella ja niinpä hyppäsimme laivaan jo Vaasasta.

IMG_9353Raippaluodon silta

IMG_9375

IMG_9392

IMG_9398

IMG_9395

IMG_9402

IMG_3982

Wasalinen laivamatka kesti vain nelisen tuntia ja sitten olimmekin Uumajassa. Sieltä ajoimme suoraa Örnsköldsvikiin, jossa yövyimme yhden yön vanhassa linnamaisessa hotellissa. Torstaiaamuna starttasimme jälleen auton ja lähdimme köröttelemään kohti Tukholmaa. Tavoitteena oli ihastella ruotsalaisia maisemia – vähän vaihtelua jo tutuksi käyneelle Kokkola-Turku/Helsinki reitille. Höga kusten -rannikolla olikin upeita maisemia ja hienoja siltoja. Mutta Sundsvallin jälkeen alkoivat maisemat olla hyvin samanlaisia kuin Suomessa. Tiet olivat kyllä todella hyvät ja ohituskaistoja oli runsaasti.

IMG_9426

IMG_9435

IMG_9479

Torstai-iltapäivänä saavuimme Tukholmaan. Emme olleet suunnitelleet Tukholman vierailulle mitään erikoista ohjelmaa, sillä olimme siellä vain yhden yön ja lapset odottivat vain pääsevänsä ”isolle laivalle”, Viking Gracelle. Minulla oli toiveissa käydä kiertelemässä Östermalmin sisustusliikkeissä, ainakin Asplundilla. Mutta koska älypuhelimissa ei toiminutkaan verkko Tukholmassa, emme voineet enää tarkistaa reittiä Google mapista, joten eksyimme vähän reitiltä. Metrossakin seikkailimme vähän miten sattuu, mutta eipä se haitannut. Käppäilimme sitten vain vanhan kaupungin ympäristössä ja kävimme siellä syömässä ihanassa italialaisessa ravintolassa.

Poikkesimme kyllä NK:n tavaratalossa, mutta tuumasin, että voin tehdä sisustusputiikkikierrokset toisella kertaa. Oli rentouttavaa vain fiilistellä Tukholmaa ilman tarkempaa päämäärää tai aikatauluja. Naureskeltiinkin, että meidän ainoat Tukholman ostokset olivat tekotukka ja jalkapallo (neiti halusi ”Elsa-letin” ja poika halusi mennä potkimaan palloa hotellin lähellä olevaan puistoon).

IMG_9593

IMG_9612

IMG_9624

IMG_9639

IMG_4020

IMG_9690

IMG_9606

Yövyimme hotels.comin kautta löytyneessä Nofo Loft -hotellissa Södermalmilla. Hotellissa oli todella viihtyisät yleiset tilat ja suojaisa kirsikkapuiden ympäröimä sisäpiha. Huone oli ihan perustasoinen ja kylppäri ja wc sijaitsivat käytävällä. Ihan mainio paikka yhdeksi yöksi. Aamulla oli aikainen herätys, sillä laiva kohti Turkua lähti jo klo 7.45 ja autokannelle piti olla jo tuntia aiemmin perillä.

IMG_9715

IMG_9718

IMG_9763 Laivan hytin ikkunasta ihastelimme Ruotsin saariston mökkejä. Eron Turun saariston mökkeihin huomasi ainakin siinä,
että Suomessa mökit rakennetaan kauemmaksi rannasta, puiden taakse piiloon.

IMG_9773

IMG_9793

Viking Gracella aika kului mukavasti. Olimme varanneet oman hytin, vaikka matkustimme päivällä ja se oli hyvä ratkaisu, sillä välillä oli mukava käydä levähtämässä hytissä. Tekemistä laivalla riitti ihan mukavasti. Lapsille meinasi kyllä tulla surku, kun pallomeren yläikäraja oli 6 vuotta, mutta onneksi sieltä löytyi tekemistä isommillekin lapsille.  Lopulta neiti kävi kyllä myös pallomeressä, sillä vastahan hän täytti seitsemän.

Turussa kävimme moikkaamassa siskoani ja ajoimme vielä Merikarvialle Mankun kaverin mökille. Mökillä säät suosivat ja talviturkki tuli heitettyä vihdoin.

IMG_4047

IMG_9834Mankun kaverin mökillä Merikarvialla on melkoisen kesy joutsen

IMG_9818

Saavuimme kotiin eilen illalla ja kyllä taisi tulla uni kaikille melko nopeasti. Ihanaa olla kotona taas! Tuntuu, että olisimme olleet reissussa viikon, sillä ehdimme nähdä niin paljon neljässä päivässä. Nyt on täytyy purkaa laukut ja palata taas arkeen.

Enpä tiedä kirjoittelenko sisustusuutisia tällä viikolla, sillä tuntuu olleen melko hiljainen viikko niiden suhteen, mutta katsotaan. Ainakin taidearvonnan voittaja minun pitää vielä arpoa… Paluu normaalirutineihin on siis edessä. Onneksi minulla on vielä viikko kesälomaa jäljellä!

Juice muutti meille

Kaupallinen yhteistyö: Gigantti

Kaikki tuntuu paljon kivemmalta musiikin kera! Kun minulla on siivousmotivaatio hukassa, saan valtavasti energiaa kun laitan menevää musiikkia soimaan ja alan vain hommiin. Kavereita naurattaa, kun kerron kuinka luukutan Sini Sabotagea ja siivoan kuin hullu. Meillä oli ennen keittiössä vanha 60-luvun radio ja se loi leippoisaa tunnelmaa kokkailu- ja tiskaushetkiin. Vanhasta radiosta ei kuitenkaan löytynyt kaikkia radiokanavia ja patteritkin kuluivat nopeasti, joten lopulta radio unohtui kaapin perukoille.

Ilokseni saimme Gigantilta uuden, hienon Juice Garden kannettavan radion. Juicen akku kestää yhtäjaksoisesti 15 h ja voihan sen sisällä kytkeä pistorasiaankin. Juice onkin ollut nyt kesällä meillä ahkerassa käytössä niin sisällä kuin ulkonakin! Tarkkasilmäisimmät saattoivat bongatakin sen jo keittiöremppamme keskeltä aiemmasta postauksestani.

juicy_keittio

juice_radio1

juice_radio5

juice_radio3

Juice Garden kelloradiossa on DAB/DAB+/FM -radion lisäksi NFC Bluetooth -yhteys, eli sen voi yhdistää esim. älypuhelimeen, jolloin voi Juicen kautta voi soittaa lempimusiikkiaan vaikkapa Spotifysta. Äänentoisto miellyttää kriittistä hifi-harrastaja miestänikin. Minulle tärkeää on, että radio on ulkoisesti myös sellainen, jota pitää mielellään esillä. Juice Garden radiota on saatavilla myös punaisena ja sinisenä.

juice_laturina

juice_liitannat

Juicea voi muuten käyttää myös esim. kännykän lataamiseen, sillä siinä on USB-liitäntä. Tosi kätsyä varsinkin terassilla ja pihalla oleskellessa!

juice_radio_terassilla

juice_radio_poydalla

juice_radio_oliivit

juice_radio7

juice_radio_terassilla3

juice_radio_yl

Juicea onkin nyt kanniskeltu milloin mihinkin; minä olen kiikuttanut sitä lähinnä terassille, kun olen halunnut rentoua hetkisen kaiken kesähääräilyn lomassa. En ole antanut kylmien kesäpäivien häiritä terassihetkiäni. Tarpeeksi vain vaatetta päälle, niin kyllä tarkenee. Onneksi sentään aurinko paistaa!

Olemme lähdössä pienelle kesäreissulle ja luulenpa, että pakkaamme Juicen mukaan. Eihän sitä tiedä jos vaikka saataisiin hellepäiviä ja voitaisiin mennä uimarannalle. Siellä soisi letkeä reggae.

Kaupallisessa yhteistyössä:

Gigantti_logo_

Fiikus

Olen yllättävän pitkään saanut pidettyä hengissä meidän peikonlehden, josta onkin kasvanut jo melko suuri. Nyt uskallan koettaa onneani toisen viherkasvin kanssa. Sain nimittäin äidiltäni yhden fiikuksen pistokkaan, joka pitäisi nyt seuraavaksi istuttaa vielä kunnon ruukkuun. Fiikus sopii minusta niin nätisti tuohon meidän tarjoiluvaunuun.

tarjoiluvaunu_fikus

form_fikus

mini_form_tuoli

tarjoiluvaunu

Tykkään vaihdella tarjoiluvaunun asetelmia. Pienellä vaivalla saa taas vähän piristystä sisustukseen. Tämä nykyinen kombo on erityisen mieluinen. Sain Normann Copenhagenilta minikokoisen Form-tuolin* ja lupasin postata siitä kuvia Instagramiin, eli siellä se onkin jo vilahdellut. Rakensin kirjahyllyyn kuvitteellisen huoneen ja otin tuolin kuvat siinä. Nyt pikkutuoli saa olla osana vaihtuvia sisustusasetelmia täällä meillä kotona. Vaikka kyllä meidän pikkuneiti varmasti mieluusti ottaisi sen myös barbitaloon.

Ostin muuten lisää HAY:n säilytysboxeja, joista kuvissa näkyy se pienin, keltainen. Säilytyslaatikoita ei kai koskaan voi olla liikaa ja tyylikkäitä laatikoita pitää mielellään esillä. Sinne sisälle tuleekin sitten jemmattua kaikenlaista…

 

* mini Form-tuoli saatu Normann Copenhagenilta / mini Form chair sponsored by Normann Copenhagen

Translation: I got a ficus branch from my mother. Now I just need to plant it properly. I think it looks really nice on our tea trolley. I like to make small still lives onto trolley and by changing the compositions you’ll get nice variation into interior. I got the small Form chair from Normann Copenhagen and I have already posted pictures of it on Instagram. I think my daughter wants the chair for her barbie house…