Tunnelmia NK:n sisustusosastolta

Kuten aiemmin kirjoittelin, piipahdin Ruotsin reissullamme NK:n tavaratalossa. Kattavampi sisustuskierros jäi toiseen kertaan, joka toivottavasti totetutuu pian. Minulla oli aika suuret odotukset NK:n sisustusosaston suhteen, sillä muistin muiden bloggareiden postaamia kuvia ihanista esillepanoista. Jouduin kuitenkin hitusen pettymään, sillä sisustusosastolla oli juuri käynnissä myllerrys: paljon tuotteita oli alessa ja sisustusryhmiä oltiin uusimassa, joten visiitistä jäi vähän keskeneräinen fiilis. Napsin kuitenkin muutaman kuvan iPhonellani vaivihkaa. Kuvaaminen oli pikkuisen hankalaa hämärässä keinovalossa.

NK_inredning2

NK_wishbone

NK_sohvamuuto

NK_leather_sofa

NK_tomdixon

NK_inredning

minisangyt

NK_HAY

NK_flos

NK:n sisustusosasto oli pienempi kuin olin odottanut, mutta kaikki tutut designbrändit olivat hyvin edustettuina. Sisustusta blogien ja lehtien välityksellä paljon seuraavalle ei osasto tarjoa mitään mullistavan uutta; esillä on samoja tuttuja tuotteita, joita on näkynyt sisustuksissa jo pitkään. Eniten inspiraatiota sain värien käytöstä ja sisustuskulmauksien esillepanoista, vaikkakaan ne eivät olleetkaan ihan särmässä kunnossa. Osastolla oli käytetty paljon tummia sävyjä, etenkin vihreää ja harmaan sävyjä. Petaukset pienissä minisängyissä olivat tosi söpöjä ja niistä näki kivasti miltä erilaiset petaukset voisivat näyttää. Viimeisen kuvan ruokapöydät kiinnittivät huomioni erityisesti nyt kun minulla on ”uuden ruokapöydän kuume”.

Edellisestä Ruotsin reissustani oli ehtinyt vierähtää jo pidemmän aikaa, sillä viimeksi olin käynyt Tukholmassa teini-iässä. Toista olivat Ruotsin reissut silloin, kun piti ravata kaikissa kaupoissa, joita Suomessa ei vielä silloin ollut, ja hamstrata Hennesin vaatteita kotiinvietäväksi. Nykyään meiltä löytyy samat kaupat tai se mitä täältä ei saa, on netin kautta saatavilla. Ihan hyvä niin – voi keskittyä vain lomailuun. Olisi mukava päästä Tukholmaan Formex-messuille, jotka järjestetään nyt elokuussa. Luulen, että sieltä saisi roimasti sisustusinspiraatiota!

Translation: A few pics from my visit to Stockholm’s NK department store. Sorry, the pics are taken on my iPhone in poor light. I had high expectations for the interior department, but was a little disappointed. There was clearly some reorganising going on and a lot of the products were on sale. I guess when you follow interior blogs and magazines closely, it is harder to be inspired since everything has already been posted on the Internet. Beautiful products and interiors, nevertheless.

Kurkistus uuteen välitilaan

Huh, eilen saatiin vihdoin keittiön laatoitushomma valmiiksi! Ei siinä loppuen lopuksi ihan kauhean suuri työ ollut, mutta projekti venyi pitkäksi kun pidimme taukoa ja kävimme kesälomareissulla jne. Mutta nyt vihdoin on silikonitkin paikoillaan ja olen päässyt siivoamaan. Pariin viikkoon ei olekaan tullut siivottua kunnolla, joten nyt on ihana vihdoin saada järjestystä kotiin. Kävin pitkästä aikaa hakemassa oikein kukkakaupan kukkiakin.

sekalaiset_kukat

paikkamaalaus

En ole mikään kauhean pikkutarkka, mutta hurahdin paikkamaaliin, jolla voi paikata listoissa olevia naulankantoja tai kolhuja. Keittiön välitila on minusta niin ihana nyt, että pitää viimeistellä ikkunalistatkin viimeisen päälle. Otan vielä paremmat kuvat valmiista keittiöstä, mutta en malta olla vilauttamatta jo yhtä kuvaa, jonka otin eilen illalla melkein valmiista lopputuloksesta (silikonit puuttuivat tuossa vaiheessa vielä):

marble_backsplash

Olemme kyllä tosi tyytyväisiä, että vaihdoimme laatat! Nämä ovat paljon kauniimmat ja käytännöllisemmät. Olen niin ihastunut keittiön ilmeeseen, että en enää raaskisi laittaa tason päälle yhtään mitään. Mietin jo, että jos saisi kahvinkeittimen piilotettua seinäkaappiin… ;)

Translation: A sneak peek into our new kitchen backsplash! I love it! I’ll post more pics later when everything is completely finished and things are back on their place…

Vihervaaran uusi ilme

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Innokkaana sisustajana minulla on tietenkin myös sisustusidoleita. Yksi heistä on Helena Karihtala, jonka ajattoman tyylikästä sisustustyyliä ihailen kovasti. Hän yhdistelee minusta todella taitavasti värejä ja saa sisustukset näyttämään hienostuneesti, mutta kuitenkin rennosti, ylellisiltä ilman prameilua tai liiallista trendikkyyttä. Hämeenlinnassa sijaitseva Kannustalon Vihervaara on nyt saanut uuden ilmeen Karihtalan hyppysissä ja te pääsette nyt ensimmäisten joukossa ihastelemaan tätä uutta ilmettä, sillä näitä kuvia ei ole aiemmin esitelty vielä missään. Taattua inspiraatiota, olkaa hyvä!

vih3

vih5B

makuuhuone

vih10

vih16

vih8

olohuone

vih1

vih7

lastenhuone

vih14

keittio

vih13

aula

Vihervaaran uusi ilme on hiukan modernimpi kuin aiempi, vuonna 2007 Hämeenlinnan asuntomessuille suunniteltu versio. Linjakkaat, modernit huonekalut sopivat hyvin Vihervaaraan ja luovat raikasta, skandinaavisempaa ilmettä. Viherkasvit antavat kodikkuutta ja pienet yksityiskohdat viimeistelevät sisustuksen. Oma ykkössuosikkini on makuuhuone, jossa ihailen erityisesti kaunista seinäsävyä, rentoa mutta näyttävää petausta sekä ihastuttavia yksityiskohtia pienesineissä, valaisimissa ja asetelmissa.

Helena Karihtala kertoi minulle, että sisustuksen tavoitteena oli luoda Kannustalolle ominainen kodikas ilme nykypäivän mieltymyksiin vastaten. Haasteena oli nähdä talo taas uusin silmin, sillä tämä on jo kolmas Karihtalan luoma sisustus Vihervaaraan (messusisustuksen lisäksi Vihervaarasta on tehty jouluinen versio). Muutokset nykyiseen sisustukseen on tehty ainoastaan kalusteilla ja pientavaroilla, suuria muutoksia pintamateriaaleihin ei tehty. Huomioon oli otettava se, että talossa majoittuu Kannustalon talopakettia hankkimassa olevia perheitä, jolloin nukkumatiloja on varattava kuudelle hengelle ja materiaalien on oltava helppohoitoisia ja kestäviä. Sisustukselle oli määritelty oma budjetti ja huonekalut hankittiin pysyvästi Vihervaaraan, kun taas messutaloissa käytetään usein lainakalusteita. Vihervaaran uudessa sisustuksessa on sekoitettu designesineitä edullisempiin ratkaisuihin: mm. ruokapöytä löytyi osta-ja-myyntiliikkeestä ja lastenhuoneessa oleva kerrossänky Ikeasta. Juuri sellaiset valinnat saavat aikaan kivaa kontrastia ja kodikasta fiilistä.

Mikäli vain mahdollista, kannattaa suunnata sunnuntaina 2.8. klo 12-19 Hämeenlinnaan, sillä tässä Vihervaarassa on silloin avoimet ovet ja sinulla on mahdollisuus päästä ihastelemaan kohdetta ihan paikan päälle. Samalla voit tavata myös Suomen huippusisustajia, sillä paikalla ovat Helena Karihtalan lisäksi Kirsi Valanti, Henna Ahonen sekä Lato-talomallin suunnitellut Ulla Koskinen. Luvassa on kaikenlaista ohjelmaa koko perheelle (tarkempaa tietoa löydät Kannustalon nettisivuilta). Tekisipä minunkin mieli hurauttaa sunnuntaina Hämeenlinnaan!

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Translation: This beautiful home is designed by Helena Karihtala for Kannustalo. It was originally showcased at the Finnish Housing Fair in 2007 and now it has gotten a new, more scandinavian look. Love it! (in co-operation with Kannustalo)

Pari alennuslöytöä sekä ajatuksia kuluttamisesta

Kesän alennusmyynnit alkavat olla ohi. Tuliko tehtyä sisustushankintoja alesta? Minä ostin vain nämä kuvissa näkyvät Luhta Homen korit, jotka löytyivät Kodin Terran alelaarista. Isompi maksoi kympin ja pienempi kolme euroa. Mutta tämän aiheen myötä muistin Form follows function -blogin Tuijan minulle heittämän kulutustottumushaasteen ja päätin nyt vastata siihen. Tuija ja siskoni Anne kirjoittivatkin jo aiheesta melko kattavasti, mutta tässäpä vielä minunkin ajatuksia.

korit2

Myönnän olevani kuluttajana joskus huoleton. Saatan tehdä heräteostoksia varsinkin jos jotain ihanaa on edullisesti tarjolla tai jotain tosi kallista löytyy roimalla aleprosentilla. Silloin saattaa järkeni sumentua. Olen kuitenkin pyrkinyt parantamaan tapojani, enkä enää osta kotiini mitään sellaista, jolle en keksi paikkaa tai selkeää käyttötarkoitusta. Runsas tavaramäärä alkaa ahdistaa ja koko ajan tekisi mieli karsia kotona.

luhdan_korit

Suurempia hankintoja teen melko harkiten, vaativathan ne enemmän kukkaroltakin. Tavoitteena on pitää kodin sisustus ajattomana ja satsata laatutuotteisiin, jotka toivottavasti kestäisivät sukupolvelta toiselle. Tämän olen oppinut lapsuudenkodistani, sillä minusta oli ihan mahtavaa, että sieltä löytyi huonekaluja, joita pystyin ilomielin ottamaan mukaan ensimmäiseen omaan kotiini ja jotka vieläkin seuraavat meitä tähän nykyiseen kotiin.

luhdan_korit_ylhaalta

Sanoisin, että kulutustottumukseni poikkeavat jonkin verran keskiverrosta. Tai mikä nyt ylipäätään on keskivertoa. Kulutan eritavalla siksi, että harrastan sisustamista, jolloin laitan pennosiani normaalia enemmän kodin hankintoihin. Joku toinen harrastaa esim. jotain urheilulajia ja laittaa pennosiaan siihen tarvittaviin välineisiin ja salikortteihin. Nykyisessä taloustilanteessa ihmisten kuluttaminen on vähentynyt, mutta kuluttamista tarvittaisiin kuitenkin talouden elvyttämiseksi. Siksi pyrin omalta osaltani myös vaikuttamaan tähän siten, että suosin (pieniä) suomalaisia yrityksiä ja maksan mieluusti esim. erikoisliikkeen palvelusta.

peili

Kirjoittelin aiemmin siitä, että haluaisin uuden ruokapöydän, mutta koen huonoa omaatuntoa sen hankkimisesta kun nykyisessä pöydässäkään ei ole mitään vikaa. Toisaalta voisin ajatella asian niin, että on hyvä että pöytä on säilynyt erinomaisessa kunnossa, niin siitä on vielä iloa jollekin toiselle. Se ei ole kertakäyttötavaraa, joka olisi kulunut vuosien varrella käyttökelvottomaksi. Kierrättämällä se löytäisi uuden kodin ja minä voisin hankkia sen kääntökannellisen pöydän, joka toisi kaipaamani vaihtelua sisustukseen. No, tätä asiaa pitää vielä miettiä. Kierrättäminen on kuitenkin asia, jonka koen tärkeäksi ja pyrin itsekin hankkimaan designesineitä käytettyinä (niitä on vaan melkoisen vaikea löytää). Vanhoissa huonekaluissa on ihan erilainen viehätyksensä.

viivi_vilahtaa

Yhteenvetona voisin todeta, että olen muuttunut entistä harkitsevaisemmaksi kuluttajaksi, mutta sorrun joskus silti heräteostoksiin. Pyrin satsaamaan laatuun, mikä tarkoittaa materiaalien huomioimista ja tuotteen mahdollisen jälleenmyyntihinnan arvioimista. Kannatan kierrätystä ja toteutan sitä parhaani mukaan. Myönnän etten kuitenkaan ole tarpeeksi perillä kaikista kestävän kehityksen tai kuluttamisen kuormittavuuteen vaikuttavista seikoista. Pyrin tekemään oikeita valintoja meidän perheen näkökulmasta ja siten, että ostamillani tuotteilla olisi mahdollisimman pitkä elinkaari.

Kuulisin mielelläni Kertun, Sadun ja Karlan mietteitä aiheesta, joten välitän tämän haasteen heille. Keskustelua voidaan toki jatkaa myös kommenttilootan puolella. :)

Traslation: I found these baskets from summer sale. However, this blog post is more about my thoughts about myself as a consumer etc. But this time only in Finnish.

Yhden unelman toteutuminen!

Nyt voin vihdoin kertoa teille mistä olen ollut ihan innoissani kesän alusta saakka ja mitä olen sivulauseissa vihjaillut. Olen suunnitellut omia pihatuotteita, jotka Kannustalo ottaa tuotantoon lähiaikoina! Tuntuu ihan uskomattomalta, että jotain minun ideoimaani aletaan valmistaa! Tänään kävin katsomassa prototyyppejä suunnittelemastani pyörä-roskiskatoksesta sekä pihakaapista, jossa voi säilyttää ruohonleikkuria ja puutarhavälineitä yms. Aiemmin kesällä näin luonnokset 3D-malleina ja nyt tänään livenä. Suuria muutoksia ei enää tarvinut tehdä ja protot tuodaan lähiaikoina meidän pihalle. Kirjoittelen niistä sitten tarkemmin. Tässä kuitenkin jo nyt muutama kännykkäräpsy.

pihakaappi_1

pihavaja

protot1

Olen hautonut näitä suunnitelmia mielessäni pitkään ja ensimmäisen pyörä-roskiskatosluonnoksen olen vilauttanut blogissakin kolmisen vuotta sitten. Kannatti kerätä rohkeutta ja sanoa ideat vihdoin ääneen. Eihän ne muuten voi toteutua. Iso kiitos kuuluu Allerin mediamyynnin Outille, joka vei ideani eteenpäin Kannustalon Mikalle, kun itse vain ujostelin. Ja kuinka mahtavaa, että Mika innostui ideoistani ja keksimme vielä vaikka mitä muutakin kivaa! Sanoinko jo, että olen innoissani?! Ja niin kiitollinen yhden unelman toteutumisesta.

P.S. Ja arvatkaa vain nousiko talokuume taas, kun tuolla tehtaalla vieraili…? :D

Translation: I am super-excited! I have designed some garden products (a shed where you can store garbage cans and bicycles and a garden closet for storing lawnmower and all kinds of garden stuff) and now Finnish brand Kannustalo will start to produce them! I saw the prototypes today and they looked just right, no need for big changes. I’ll write about this more later… This is one dream come true!