Perjantain jouluiset ostokset

Viime keväänä kirjoittelin kuinka olin päättänyt ottaa tavaksi käydä joka perjantai ostamassa tuoreita kukkia ja sämpylöitä. Nyt oli pitkästä aikaa sellainen perjantai, ettei minulla ollut mitään suunniteltuja menoja tai tekemistä, joten nyt saatoin taas toteuttaa tuon ihanan perjantairutiinin. Päätin käydä ostamassa vähän pikkujoulurekvisiittaa: joulukukkasia ja kynttilöitä.

ostokset

Aikomuksenani oli ostaa myös himmeli, mutta eihän niitä myydäkään oikein missään. Pitäisi löytää aikaa väsätä moinen itse. No, himmelin sijaan löysin tuon kuvassa näkyvän mustan lyhdyn Kankurista. Suuri lyhty maksoi vain 20 euroa, joka on minusta hyvin kohtuullinen hinta. Isommissa kaupoissa suuret lyhdyt maksavat paljon enemmän. Ja pidän tämän lyhdyn simppelistä muotoilusta.

mustat_kynttilat

Pellavapöytäliinaakin olen metsästänyt paikallisista liikkeistä, mutta ei ole löytynyt sopivaa, joka olisi tarpeeksi pitkä silloinkin kun meidän ruokapöytä on jatkettu pidemmäksi. Ja minunhan pitää saada se liina heti, kun olen sitä etsimässä, joten nettikaupat eivät nyt tulleet kyseeseen. Niinpä ostin oikean mittaisen pätkän pellavakangasta kangasliikkeestä ja ompelen liinan itse.

Onneksi löytyi myös sitä mitä olin lähtenyt hakemaankin, eli mustia kynttilöitä ja joulukukkia. Nyt pitääkin siirtää kukkaset kauniisiin purkkeihin tai maljakoihin ja lisätä jouluista ilmettä kotiin. Viikonloppuna vietämme pikkujoulua lasten kanssa ja perinteisesti tontut taitavat käydä jättämässä pikkupaketitkin jonnekin.

Mukavaa perjantaita!

Translation: My Friday shopping. I found a lovely lantern from a local shop. I also bought linen fabric and plan to sew a tablecloth myself. I also bought some candles and flowers typical for this season. We are going to start Christmas celebrations this weeked with the kids.

Inspiroiva joululahja

Pimeinä iltoina päiväni piristys on se, kun postilaatikkoon on kolahtanut lempilehti ja saan käpertyä sohvannurkkaan rentoutumaan kauniista kuvista ja innostavista ideoista. Uusimmassa Divaani-lehdessä minua inspiroi etenkin artikkeli ”Vihreällä koristeltu”, josta sain monta hyvää vinkkiä kodin kauniiseen joulukoristeluun. Artikkelin kuvista innostuneena teimmekin käpyjenpoimimisretken metsään jonkin aikaa sitten. Metsästä tarttui mukaan myös muutama havunoksa.

divaani_vihrealla_koristeltu

lukuhetki

Mutta ennen kuin kerron teille tarkemmin kuinka sovelsin tuon artikkelin ideoita kotiimme, ajattelin vinkata Divaanin mukavasta joulukampanjasta. Jouluun on aikaa enää vajaa kuukausi ja mielessä alkavat pyöriä erilaiset lahjaideat. Aikuiselle voi joskus olla hankala keksiä sopivaa lahjaa, kun tuntuu että kaikilla on jo kaikkea. Mikä olisikaan mukavampi joululahja kuin elämysten tarjoaminen vaikkapa lehden muodossa.

divaanin_joulutarjous

Blogini lukijoilla on nyt mahdollisuus tilata Divaani itselle tai lahjaksi edulliseen hintaan: 5 numeroa 19,90 euroa* (norm. hinta 36,90 euroa). Kaupan päälle saat kolmiosaisen FACE Stockholm -meikkisetin, johon kuuluu ripsiväri, poskipuna ja highlighter (paketin arvo on 55 euroa).

Tilaus onnistuu kätevästi tästä linkistä*, jossa on mahdollisuus tilata Divaani joko itselle tai lahjaksi. Suunnittelin lahjatilausta varten teille myös printattavan kortin, jonka voi antaa Divaani-tilauksen saajalle. Kortti avautuu kuvaa klikkaamalla suuremmaksi, jotta sen voi tulostaa tarvittaessa vaikkapa A5-kokoon.

Printattava lahjakortti:

 

divaani_lahjakortti_a5

Taittamalla kortin viivaa pitkin tekstiosasta tulee kortin kansi ja kortin sisäpuolelle voi kirjoittaa oman joulutervehdyksen lahjan saajalle.

<<< Kyllä kiitos, haluan tilata Divaani-lehden, klik >>>

Inspiroivia lukuhetkiä!

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

divaani_logo

Seiskatuolin juhlavuosi

Jatketaan tuoli-teemalla vielä yhden postauksen verran. En nimittäin malta olla hehkuttamasta siitä, että kaikkien aikojen lempparituolini täyttää 60 vuotta ensi vuonna. Kyseessä on tietenkin Arne Jacobsenin seiskatuolin juhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi tuolin valmistaja Fritz Hansen tuo markkinoille kaksi erikoisversiota seiska-tuoleista: maskuliinisen tummansinisen seiskan, jossa on pulverimaalatut jalat sekä feminiinisen puuterinsävyisen seiskan, jossa on kultaiset jalat.

arne_jacobsen_seven_anniversary

3562

3563

Juhlavuoden tuolit ovat saatavilla vain vuonna 2015. Ajatus tuolien taustalla on, että yhdessä ne täydentävät toisiaan, mutta näyttävät hyvältä myös yksinään. Samalla tuolit kuvastavat nyt ajankohtaista sisustustrendiä siitä, että vastakohdat täydentävät toisiaan, ”opposites attract”. Tuoleissa on vastakohtia niin toisiinsa nähden kuin materiaaleissa ja väreissä.

Seiskatuoli oli ensimmäinen design-tuoli, josta aloin haaveilla. Omamme saimme häälahjaksi 10 vuotta sitten ja edelleen pidän niistä yhtä paljon kuin silloin. Ajatella, että tuolit on suunniteltu kuusikymmentä vuotta sitten!

P.S. Näyttääpä muuten upealta tuo seinä tuossa toisessa kuvassa. Tuon tyyppisen taulun olin aikeissa askarrella meidän ruokailutilaan nyt syksyllä, mutta idea jäi vielä muhimaan…

Translation: The Series 7 chair, designed by Arne Jacobsen, turns 60 years in 2015. Therefore, Fritz Hansen launches a special edition of two Series 7 chairs: a masculine edition with a dark blue lacquer shell and powder-coated burnished legs, and a feminine edition dressed in pale pink lacquer with 24-ct gold-plated legs. The Seven chair was ”my first love” in design chairs and I was so happy when we got our Series 7 chairs as a wedding gift 10 years ago. I still like them as much as I did back then when I could only dream about them. I will never get tired of timeless design.

Pictures: Fritz Hansen

Tätä ette arvanneet…

Jonkin aikaa sitten kyselin, että arvaattekohan mitkä ruokapöydän tuolit olen meille hankkinut. Arvauksia tuli monia, mutta kukaan ei arvannut tätä. Sain nimittäin huudettua meille FB-kirppikseltä kaksi vanhaa Bertoian side chair -tuolia. Näyttäisi siltä, että ovat alunperin olleet mustat, mutta ne on maalattu punaiseksi. Toisesta on ollut istuinosa irti ja se on korjattu pikkuisen väärin, joten tiedossa on pientä fiksaamista myös. Ja toki aiomme hiekkapuhaltaa ja maalauttaa uudestaan molemmat tuolit. Niistä tulee valkoiset.

bertoia_wire

bertoia_tuoli

arabian_maustekuppi

Sovittelin nyt jo tuota punaista tuolia meidän ruokailutilaan ja kivaltahan se näyttäisi näin joulun aikaan punaisenakin. Kaapista löytyi myös vanha Ikean hedelmäkori, joka sopii kivasti tuolin kanssa yhteen. Pieni Arabian maustepurkki on myös kirppislöytö. Se oli niin söpö, että päätin sen kotiuttaa.

Bertoia-tuoleista voit lukea tarkemmin täältä.

Translation: I bought two old Bertoia side chairs from a Facebook flea market group. It seems that they have been black originally, but have been painted red. We are going to have them cleaned and repainted in white.

 

Kalenteri 2015

Nyt olisi vihdoin vuoden 2015 kalenteri tarjolla! On ollut ilo huomata kuinka moni on ottanut väsäämäni kalenterin käyttöön ja muutamat ovat uutta versiota jo ehtineet kysellä. Tällä kertaa tein kaksi versiota: toisen täysin samanlaisen kuin viime vuonna (annetaan sille nimeksi ”moderni”) ja toisen, jossa kuukaudet on kirjoitettu trendikkäästi siveltimen vedoin (annetaan sille nimeksi ”brush stroke”).

kalenteri_2015_tyohuone

kalenteri_2015_moderni_eteinen

kalenteri_2015_eteisenlipasto

Kalenterit voi siis ladata ilmaiseksi alla olevista linkeistä ja sitten printata itselleen käyttöön. Kannatta printata vähän paksummalle paperille. Meillä kalenteri on tyypillisesti sijoitettu jääkaapin oveen, mutta se sopisi hyvin myös eteiseen tai työhuoneeseen. Kiinnitystapoja on monia. Näissä kuvissa esimerkkinä magneetti-, klipsi- ja kirjoitusalustakiinnitys.

Lataa ilmaiseksi kalenteri:

kalenterit_2015

Lataa kalenteri: Kalenteri ”moderni”  ///  Kalenteri ”brush stroke”

Nyt vain sitten lataamaan kalenteri yllä olevista linkeistä ja printtailemaan!

Translation: I have made a calendar for my readers for the past two years and here’s one for the next year. Only in Finnish.