Ansaittu kaffibreikki

Huh, olen siivoillut koko päivän! Tai no alku oli vähän hitaanpuoleinen, kun piti schnäppäillä niin kovasti. Mutta nyt on koti siistinä! Odottelen vielä vain, että sohvanpäälliset kuivuisivat sen verran, että voisin laittaan ne paikoilleen. Ne kannattaa laittaa takaisin sohvaan pikkuisen kosteana ja silittää siinä paikallaan. Olohuoneen mattokaan ei ole vielä omalla paikallaan; pitää odottaa, että isäntä tulee kotiin, jotta saan sohvapöydät siirrettyä ja maton niiden alle (pöydät ovat tosi painavia marmorilevyjen takia). Odotellessa voi vähän hengähtää ja juoda kupposen kaffia.

piilopaikka_muki

kahvihetki

fazer_pentagon_design

Sain Fazerilta uusia lakritseja, jotka on pakattu Pentagon Designin suunnittelemiin pakkauksiin. Todella tyylikkäitä! Oikeasti suurin osa noista lakuista on jo syöty, mutta halusin säästää kauniit pakkaukset vielä. Toivottavasti jouluksi saadaan myös suklaakonvehdeille yhtä tyylikkäät boxit.

Mietin tässä, että olisi kiva muuttaa olohuoneen järjestystä jotenkin. Sohvia olen pitänyt kahdella eri tavalla, mutta olisipa kiva löytää vielä jokin variaatio. Roikkuva valaisin ja tv:n paikka vain rajoittavat jonkin verran vaihtoehtoja. Hmmm…katsotaan keksinkö jotain…

Ihanaa viikonloppua!

 

* Lakritsit saatu blogin kautta Fazerilta, kiitos!

Translation: My quiet coffee moment after cleaning the entire house. I got lovely liquorice from Fazer. The boxes are designed by Pentagon Design. Very stylish, don’t you think. Would be nice to get lovely chocolate boxes also…

 

Piha by Valkoinen Harmaja

Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Kuten aiemmin jo kerroin, kesän alussa sain liikkeelle yhden suurista unelmistani: suunnitella jotain omaa, josta tulisi ihan oikea myyntituote. Minulla oli ideointipalaveri Kannustalon toimitusjohtajan, Mika Uusimäen kanssa ja silloin kerroin mm. pyörä-roskiskatos- sekä pihakaappi-ideoistani. Olin luonnostellut niitä vihkooni ja raaputusteni perusteella aloimme yhdessä Mikan ja Kannustalon puusepän, Jukka Högbackan, kanssa toteuttaa ideaa omasta pienestä pihamallistosta, joka sai nimekseen Piha by Valkoinen Harmaja.

Luonnokset mallinnettiin ensin tietokoneella kolmiulotteisesti ja niitä viimeisteltiin siinä vaiheessa vielä hiukan. Sen jälkeen Jukka nikkaroi malleista prototyypit, joita pääsin heinäkuussa katsomaan Kannustalon tehtaalle. Prototyypit olivat juuri sellaisia kuin olin ajatellut ja pian ne saapuivat meidän pihalle ihan oikeaan käyttöön. Ja nyt vihdoin voin näyttää teillekin tarkemmin miltä ne näyttävät. Ja nyt ne löytyvät myös Kannustalon Pihapuodin valikoimasta.

IMG_8195_660

pyora_roskiskatos_takaa

piha-by-valkoinen-harmaja

pihabyvalkoinenharmaja_kaappi

piha_by_valkoinenharmaja2

Polkupyörä-roskiskatos

Sain idean yhdistettyyn polkupyörä-roskiskatokseen ihan sattumalta eräänä päivänä, kun olin tullut töistä kotiin. Se oli niin kummallinen juttu, että kirjoitin siitä blogiinikin postauksen silloin kolme vuotta sitten. Siitä lähtien on tuo idea muhinut päässäni ja aina kun pyörät ovat ajelehtineet pitkin pihaa, on tuo idea palautunut mieleeni. Nyt vihdoin se idea on toteutunut ja pyörä-roskiskatos on saatu meidän pihalle. Minusta katos sulautuu tähän Harmajan pihalle niin kuin se olisi aina ollut siellä.

pyora_roskiskatos_ovetkiinni

pyora_roskiskatos_edesta2

pyora_roskiskatos_edesta

pyorapuoli

lukkosysteemi

kyparat

Nyt saamme siististi pyörät ja roskikset liukuovien taakse piiloon. Osien välissä on seinä, joten koukkujen ja hyllyjen kiinnittäminen seinään onnistuu. Me laitoimme pyöräpuolelle koukkuja, joihin saa kätevästi ripustettua pyöräilykypärät. Roskispuolelle mahtuu hyvin molemmat roskispönttömme ja jää sinne vielä tyhjää tilaakin. Pyöräpuolelle mahtuu hyvin meidän perheen polkupyörät: eli kaksi aikuisten pyörää ja kaksi lasten pyörää. Pyörä-roskiskatoksen tarkemmat mitat löytyvät Kannustalon Pihapuodista.

Kannustalon puuseppä, Jukka, veisti katokseen suloiset lintuvetimet kahvoiksi. Liukuoville on omat kiinnikkeet, joilla ne pysyvät kiinni ja pyöräpuolen oven saa myös lukkoon mikäli asettaa siihen munalukon. Me laitoimme nyt aluksi siihen vain s-lenkin.

Ulkoisesti halusin, että pyörä-roskiskatos noudattelisi Harmajan linjaa, joten sen sivut ovat avonaista Harmaja-rimoitusta ja keskellä, liukuovien välissä on samaa rimoitusta harvempaan aseteltuna, kuten Harmaja-malleissa usein näkee. Takaseinä on umpinainen.

Pihakaappi

Pihakaapin idea on tuoreempi: sen keksin tänä keväänä. Meidän puutarhavälineet ovat usein hukassa ja kyllästyin siihen, että ruohonleikkuri ja trimmeri lojuvat aina jossain esillä. Sitten mietin, että miksei pihallakin ole kaappeja. Tärkeintä oli, että kaappi olisi tarpeeksi suuri, jotta ruohonleikkuri mahtuisi sen sisälle. Toisaalta halusin sen olevan siro ja pyöreät ikkunat olivat minulle tärkeä visuaalinen yksityiskohta. Luonnosteni perusteella alkoi pihakaappi muodostua.

pihakaappi

pihakaappi_tyhja

pihakaappi_pihapolku2

pihakaappi_ruukut

pihakaappi_tavarat

ruohonleikkurien_asennot

Pihakaapin sisälle mahtuu ruohonleikkuri kolmella eri tavalla. Kätevintä lienee kiinnittää se mustekala-koukulla aisastaan puoliksi ”roikkumaan” – tämän kiinnitysasennon keksi meidän perheen insinööri. Tai sitten aisan voi kääntää kokonaan ylös, jolloin ruohonleikkurin viereen mahtuu vielä säilytettävää. Tai sitten ei ole pakko kääntää aisaa ollenkaan: ruohonleikkuri mahtuu sivuttainkin kaapin sisälle.

pihakaappi_neiti

koukut

pihakaapin_sisalto

Kaapista tuli melko korkea, jotta sirous säilyi ja näin haravat, harjat ja muut korkeat pihavälineet mahtuvat hyvin kaapin sisälle säilytykseen. Kaapin toiselle puolelle mahtui vielä hylly, jossa voi säilyttää puutarhatavaroita ja kukkaruukkuja. Kiinnitin kaapin seinille vielä koukkuja puutarhavälineitä varten sekä kätevät kiinnikkeet, joihin saa vain tökätä harjan tai haravan ja se pysyy siinä. Voisihan tätä kaappia käyttää ihan toisenlaiseenkin säilytykseen: esim. polttopuille tai mitä vain keksiikään.

Etupuoleltaan pihakaappi on ns. normaalia paneelia, mutta muut sivut ovat Ladosta tuttua panelimallia. Pystylaudoitus lisää kaapin siroutta ja Ladon panelimalli tuo kaappiin kivaa ilmettä.

Nyt nämä molemmat ”mökit” löytyvät Kannustalon Pihapuodista, josta ne on mahdollista ostaa omalle pihalle. Molemmat, sekä polkupyörä-roskiskatos että pihakaappi, toimitetaan pohjamaalattuina elementteinä, eli ostaja kokoaa ne itse valmiiksi paikan päällä. Pyörä-roskiskatoksesta on myynnissä myös toinen, hiukan pienempi malli, jossa jätesäiliö-puoli on pienempi. Myös Pihakaappia saa pienemmässä koossa.

Ladon pihapiiri Habitaressa 9.-13.9.2015

Pihakaappini tulee Ladon henkeen ”stailattuna” eli mustana ja ikkunattomana versiona esille myös Habitareen Kannustalon ja Asun-lehden yhteiselle osastolle. Se on minusta ihan huikeaa! Minäkin olen kaappini kanssa Habitaressa ainakin silloin keskiviikkona – ehkä nähdään siellä?!

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Translation: My very first own-design: garden products for Finnish Kannustalo! I am super-excited! The garden closet will also be on display at the Habitare design fair next week. The products can be bought from Kannustalo’s website.

Korkit omasta takaa

Usein ajatellaan, että sisustustrendien noudattaminen tarkoittaa jatkuvaa kulutusjuhlaa ja kodin mylläämistä vähän väliä. Minulle se tarkoittaa jotakin muuta. Seuraan mielenkiinnolla sisustustrendejä ja sitä ilmiötä kuinka trendi-ilmiöt vähitellen sulautuvat ihmisten koteihin, vaikka alkureaktio saattaisikin olla negatiivinen. Minulle trendien seuraaminen ei tarkoita sitä, että ostelisin koko ajan jotain uutta, trendikästä. Pidän silmäni auki ja täällä blogissa on hyvä purkaa trendi-innostusta inspiraatiokuvien ja -kollaasien avulla.

Mutta kyllä trendikkäitä juttuja voi löytää omastakin kaapista. Esimerkiksi korkkitrendi jyllää nyt voimakkaana sisustuksessa. Kokosin omia korkkia sisältäviä esineitä yhteen ja totesin, että tämä määrä taitaa riittää tyydyttämään korkki-ihastukseni (vaikka aiemmin mietin jopa korkkiseinää).

korkit

Näistä jutuista vain lasikannu on ”uusi”. Ostin sen kesällä Ikeasta. Muut tavarat löytyivät keittiökaappien perukoilta.

alustat

Korkkialusta on väärinpäin. Se on oikeasti värikäs, Ella Doranin tabletti. Näitä tabletteja ostin Sisustuksen Koodista silloin aikoinaan, kun se oli juuri avattu. Yli kymmenen vuotta siitä on ainakin…

olohuoneessa_tanaan

olohuoneen_poydalla

Korkkialusta on nyt osa olohuoneen pöydän vaihtuvaa sisustusasetelmaa. Näinkin pieni juttu kuin yksi alusta riittää tuomaan vaihtelua sisustukseen, ainakin minulle.

Miten on, joko olet hurahtanut korkkitrendiin?

Translation: Cork is ”hot” material in interior design right now. Although I love to keep up with the latest trends, it does not mean that I go out and buy new stuff all the time. Just following the interior branch and making inspiring picture collages on my blog can sometimes be enough for me. Or sometimes I find trendy stuff from my own cupboards, like these cork accessories.