Olohuoneen harmoninen värimaailma

Vaihdoin sohviin harmaat päälliset jo jonkin aikaa sitten ja samalla koristetyynynpäällisetkin piti miettiä uusiksi Nyt otin esille anopin kutomat neuletyynyt sekä Linumin valkoisen samettityynynpäällisen ja pellavatyynynpäällisen. Ne ovat kivan pehmoiset näin syksyllä. Toisen sohvan nurkkaan asettelin Afroartin pilkullisen tyynyn. Olohuoneen sisustuksessa vallitsee nyt hyvin hillitty värimaailma – olen selvästi ihastunut tällaiseen pehmeään tyyliin pelkistetyn modernin tyylin vastapainoksi.

eames_rar

olohuone_syksy

IMG_1689

phrena

IMG_1695

livingroom

IMG_1687

asetelma

tarjoiluvaunu

Voi että tuo tarjoiluvaunu jäi selkeästi kaipaamaan harmaata Leimu-valaisinta! No mutta pitää miettiä uudestaan omien valaisimien paikkoja ja katsoa jos tähän tarjoiluvaunuun löytyisi jokin sopiva. Ja onhan minulla se pieni meripihkan sävyinen Leimu… Maljakossa olevat heinät ovat muuten meidän pikkuneidin poimimia. Minä olen ollut vähän laiska rikkaruohojen kitkemisessä, joten meidän tyttösellä riittää ”kukkia” poimittavaksi ihan omasta pihapiiristä.

Kuvissa olohuoneen pöydän päällä olevat liljat viehättivät minua kaupassa hennolla tumman lilalla värityksellään. Arvelin, että kukista saattaisi tulla tähän seesteiseen värimaailmaan sopivat. Kuinka väärässä olinkaan: kukat kirkuvat nyt täällä vahvassa pinkin sävyssä kuin tropiiksissa! Eli se siitä seesteydestä…

Translation: Small changes in our living room for a cosier look for the autumn.

Vanerilevyseinämä / Plywood wall with shelves

Olen saanut kyselyitä vanerilevyseinämästä, jonka toteutin meidän kotiin Iittala-stailauksen yhteydessä. Niinpä ajattelin kirjoitella tarkemmin tuosta ideasta. Kun sain tietää, että saamme stailata Iittalan uusilla tuotteilla kotiamme, tiesin heti että haluaisin tehdä asetelman Aitio-hyllyistä*. Ajattelin esitellä hyllyjä eri tiloissa, joten siksi ei tullut kysymykseen porata reikiä seiniin joka huoneessa. Hyllyjen kiinnittäminen erilliseen vanerilevyyn ratkaisi tuon ongelman ja onhan se ihan kivan näköinen sisustuselementti jo sellaisenaankin.

iittala004

Sopiva vanerilevy löytyi Finespon jämälaarista. Levy on n. 10 mm paksu ja sen mitat ovat muistaakseni 120 cm x 200 cm. Kiinnitin Aitio-hyllyt vähän epäsymmetrisesti seinämään kiinni, sillä sellainen asetelma viehättää minun silmääni eniten. Emme ole kiinnittäneet vanerilevyä seinään mitenkään, vaan se pysyy paikoillaan kun pöytä painaa levyä seinään kiinni. Varmuuden vuoksi suosittelen kyllä, että levyn ruuvaa vaikkapa edes yhdellä tukevalla ruuvilla seinään – reikiä tulee siten vain yksi sen sijaan että kaikki hyllyt olisivat suoraa seinään ruuvattuna.

iittala010

Kuvia kertyi stailauspostaukseen kuitenkin jo niin paljon, että vanerilevyseinän siirtäminen eri tiloihin (esim. lastenhuoneeseen ja eteiseen) jäi toteuttamasta tuossa postauksessa. Me bloggarit saimme yhteistyön myötä pitää jotain Iittala-tuotteita itsellämme ja minä päätin pitää juurikin Aitio-hyllyjä. Vanerilevyseinämä on siis ihan pysyvä osa meidän kotiamme. Hyllyihin saa kätevästi työhuoneen erilaiset tarvikkeet esille ja osan piiloonkin syvän hyllyn sisälle. Pöytätaso pysyy näin ollen siistimpänä. Ja voihan olla, että innostun vielä jossain vaiheessa siirtämään vanerilevyseinämän esim. lastenhuoneeseen…

Näistä kuvista näkee muuten työhuoneemme todellisen seinäsävyn hyvin: se on vähän lilaan taittava musta (sävy on Tikkurilan ”Kätkö”). Monesti luullaan, että seinät ovat ihan mustat, mutta todellisuudessa ne ovat enemmän munakoison sävyiset. Olen kyllä tykännyt tästä tummasta väristä tosi paljon. Se ei ole ihan niin kova kuin puhdas musta.

iittala014

Tänään osallistuin muiden kampanjassa mukana olleiden bloggareiden kanssa Iittalan järjestämälle brunssille Kontoretilla. Juttelimme, että tällainen vanerilevy olisi kätevä myös sängynpäätynä (Minna Time of the aquarius -blogista toteuttikin muuten jo sellaisen). Levyn voi halutessaan sävyttää omaan sisustukseen sopivaksi.

Brussilla oli myös jännittävä osuus, jossa julkistettiin Aitio-hyllyjen suunnittelijan Cecilie Manzin valitsemat lempikuvat bloggareiden stailauksista. Palkinnon saivat Kettukarkin Maire (tällä kuvalla) sekä Home via Laura -blogin Laura (tällä kuvalla). Onnea vielä tätäkin kautta teille! Toivotaan, että saadaan taas joskus uudestaan luoda omia näkemyksiä uutuustuotteiden käyttötarkoituksista omassa kodissa. Ja niin, vielä ehtii osallistua siihen Iittala-arvontaankin!

* osa Iittala-tuotteista kuvauslainassa ja osa saatu yhteistyön myötä

Translation: This autumn, I took part in a styling co-operation with Iittala. The aim was to display Iittala’s new products in our home (my styling can be seen in this blog post). I decided to attach Aitio shelves (designed by Cecilie Manz) on a plywood board which could be moved into different rooms of the house. But since I already took so many pics for the styling post, I did not move the board into any other room than our study. As a part of the co-operation we get to keep some of the products ourselves and I decided to keep the Aitio shelves. Therefore, this plywood board is a permanent part of our home decoration. Maybe I’ll move the board into some other room some day, but for now it is very functional in our study.

Fritz Hansenin upea myymälä

Terveiset Helsingistä! Reissun takia en ole ehtinyt tänne blogin pariin muutamaan päivään. Olen Helsingissä viettämässä melko blogipainotteista viikonloppuna. Ohjelmassa on ollut asiakastapaamisia, koulutusta Allerilla sekä tietysti myös sisustusputiikeissa kiertelyä. Teimme tänään Kertun kanssa hyvin tehokkaan sisustuskierroksen Helsingin putiikeissa. Pääkohteena taisi olla uusi Fritz Hansenin myymälä, joka on avattu Yrjönkadulle. Liike oli täynnä vaikka mitä ihanuuksia ja pakko oli tietenkin ottaa muutama kuvakin muistoksi. En raahannut kameraa mukaan, joten nyt luvassa vain kännykkäräpsyjä.

fritzhansen1

fritzhansen2

fritzhansen3

Myymälän sisustuksen on suunnitellut Ulla Koskinen. Ihastelin tietenkin lukuisia designklassikoita, mutta erityisen kauniilta näyttivät myös tummat, vihreät ja sinisävyiset seinät. Tummat seinät tuovat syvyyttä ja tunnelmallista ilmettä tilaan. Huonekalutkin tulevat hienosti esille tummaa taustaa vasten. Oli myös tosi mielenkiintoista nähdä miltä tällaiset murretut, tummansävyiset seinät näyttävät luonnossa, sillä olen suunnitellut sellaisia seiniä eräseen kohteeseen.

Huomatkaa muuten, että mallailin seiskatuolia ja muurahaistuolia vierekkäin (toiseksi viimeinen kuva), sillä näiden kombinaatiotahan haaveilin meillekin (tarkemmin ”Seiskatuoleille kaverit?” postauksessa). Hyvin sopivat yhteen!

Nyt meinaan vain ottaa rennosti täällä hotellilla. Nauttia omasta ajasta ja suunnitella kyllä vähän jotain blogijuttujakin. Huomenna on luvassa vielä blogibrussi ja sitten matkaan kotiin, jossa muut jo odottelevatkin. Arvelen, että matkan kohokohta tulee jälleen olemaan se kotiinpaluu…

Translation: Today I visited the new Fritz Hansen store in Helsinki. The store was of course filled with design classics that I love, but I also loved the dark wall colour! It brings out the furniture in such a lovely way. The store is designed by Finnish designer Ulla Koskinen.

Corocia

Kun taannoin kävimme hakemassa syyslannoitetta ja syksyisiä pihakasveja rautakaupasta, mieleeni jäi yksi kitukasvuisen näköinen kasvi. Se näytti jotenkin niin ihanan karulta. En saanut tuota kasvia mielestäni ja niinpä minun täytyi käydä se vielä myöhemmin ostamassa.

kummituspuu

kummituspuunoksat

kubus_kummituspuu

Kyseessä on Corocia, eli kummituspuu. Näitä myytiin pihakasvien osastolla, mutta minä sijoitin oman kummituspuuni kaunistamaan ruokapöytää. Kuten olen aiemmin kertonut, olen tänä syksynä ihastunut erityisen paljon harmaan sävyihin ja luulen, että viehätys tähän karuun kasviin liittyy tuohon samaan ilmiöön…

Translation: Grey has always been one of my favourite colours, but I love it even more this autumn. I saw this poor little plant a while ago and could not get it out of my mind. I had to go back and buy it. Grey and all kinds of little rough things inspire me very much at the moment.

Sängynpäätypenkki

Tarkkaavaisimmat lukijat huomasivatkin jo, että meidän makuuhuoneeseen oli ilmestynyt penkki. Tai se on oikeastaan toinen puoli vanhasta sohvapöydästämme. Hankimme aikoinaan ensimmäiseen omaan omistusasuntoon (tai siis pankinhan se teknisesti oli ;)) ison sohvapöydän NollaNolla-puusepiltä. Ajan myötä sohvapöytä alkoi tuntua liian isolta ja niinpä Mankku halkasi sen kahtia. Näin saimme kaksi kapeampaa pöytää/penkkiä. Ja toinen niistä on nyt väliaikaisesti muuttanut meidän makuuhuoneeseen sängynpäätypenkiksi.

bedroom

penkki_sangynpaadyssa

makuuhuone_ovelta

mh_penkki

pellavalakanat

Tämä penkki oli ennen saunatuvalla, mutta mutkien kautta se on nyt kulkeutunut talon puolelle. Toinen tällainen penkki/pöytä löytyy meidän olohuoneesta, ikkunoiden edestä sivupöytänä. Luulen kyllä, että tämä makkarin penkki tulee vielä siirtymään takaisin saunatupaan…

Vaihdoin muuten sänkyyn uuden helmalakanan, sillä entinen oli pikkuisen liian pieni ja kaipasi pesua. Tämä uusi onkin sitten paljon ohkaisempi, joten siitä kuultaa sängynpatjojen ruutukuviot läpi. En jaksanut sitä edes silittää, kun ajattelin että otan koko lirulakanan pois. Nyt se jää onneksi vähän piiloon pussilakanoiden ja penkin taakse. Miten voikaan olla niin vaikeaa löytää kunnollista, paksua ja jämäkkää helmalakanaa…?

Translation: Small change in our bedroom: we now have a bench at the end of the bed. The bench is actually the other side of a coffee table. We bought a large coffee table years ago and it was a little too big, so my husband saw it in half. So now we have two smaller tables/benches, depending on where they are used.

 

Blogeissa nyt! / Hot in blogs!

Jottei ihan koko ajan pyörittäisi täällä meidän kotikulmissa, ajattelin aloittaa uuden postaussarjan ”Blogeissa nyt”. Siinä tulen kokoamaan yhteen ilmiöitä ja tuotteita, joita juuri nyt hehkutellaan blogeissa. En vielä osaa sanoa kuinka usein tämä postaussarja tulee ilmestymään – varmaankin aina, kun olen saanut nivottua tarpeeksi monta ajankohtaista ideaa yhteen. Tähän ensimmäiseen osaan kokosin juttuja, joita olen viimeisen viikon aikana bongannut pohjoismaisista sisustusblogeista.

entrance3

Tämä kuvassa näkyvä koti on vilahdellyt monessa ruotsalaisessa sisustusblogissa. Kyseessä on uuden kiinteistövälitysfirman Entrancen myynnissä oleva kohde. Asunto on todella kauniisti sisustettu ja monessa blogissa on ihasteltu etenkin keittiökaappien syvänsinistä sävyä. On kyllä ihastuttava! Ja tuolla on ne muurahaistuolit, joita olen miettinyt…

1lasit2

Hobstar-puristekristallilaseja on hehkuteltu blogeissa jo hyvän aikaa ja itsekin olen niistä haaveillut. Nyt ainakin Sisustuksen Koodiin on saapunut jättilähetys Hobstar-laseja ja niitä voi tilata Koodista myös sähköpostitse.

blogeissa_nytEhkä Habitaren innoittamana, on blogeissa ihasteltu myös suomalaisia uuttuustuotteita, kuten Himmee-tuotemerkin ”Filly” lamppua ja Iina Vuorivirran kaunista ”Vino” -peiliä. Peileistä kirjoittelin itsekin vähän aikaa sitten ”Peilejä” -postauksessa. Ja pakko tietenkin vinkata, että Kettukarkki-blogissa voit osallistua Filly-valaisimen arvontaan.

Tähän listaukseen olisin muuten voinut lisätä vielä Therese Sennerholtin uutuusprintit, joista juuri itsekin kirjoittelin

Minusta on kiinnostavaa nähdä mitkä ilmiöt ja tuotteet nousevat blogeissa esille ja sitä myötä sisustustrendeiksi. Ja on hienoa huomata myös millainen vaikutus blogeilla voikaan olla esimerkiksi plagiointi-tapausten esiintuomisessa: siitä hyvänä esimerkkinä Octo ja Secto -valaisimien kopiointikohu Kertun ”Modernisti Kodikas” blogissa.

Translation: I decided to start a new post series ”Hot in blogs” that sums up some of the most posted topics recently in interior design blogs (in Finland and in Scandinavia). The first pic is from a new real-estate agency Entrance and it features a lovely home with the perfect shade of blue kitchen cabinets. My second pick is crystal glasses, which are currently very popular in Finnish design blogs. Then I like to bring your attention to new Finnish products that have been the subject of several blog posts recently: ”Filly” lamp from a new brand called Himmee and a lovely mirror ”Vino” designed by Finnish Iina Vuorivirta. I should also mention the new prints by Therese Sennerholt of which I wrote a few posts back…

Pics: Entrance / Sisustuksen Koodi / Himmee / Iina Vuorivirta

Sunnuntai

Vähän harmaa ja sumuinen sunnuntaiaamu. Tälle sunnuntaille ei ole varattu mitään erikoisempia menoja. Lapset haluavat olla vain kotona ja kavereiden kanssa. Kotisunnuntait ovat minustakin parasta.

IMG_1638

IMG_1661

Olen linnottautunut sohvannurkaan. Blogihommia, luonnosvihkoon raapustelua, sähköposteihin ja kommentteihin vastaamista. Inspiraatiota sisustuslehdistä ja myös erään sisustussuunnitelman hahmoittelua. Siitä tarkemmin myöhemmin.

IMG_1649

IMG_1647

Lapset ovat linnottautuneet iskän kanssa makkariin katsomaan piirrettyjä. Kohta syödään välipalaa ja paketoidaan kaverin synttärilahja. Sitten minä taidan vähän järkkäillä paikkoja ja ottaa muutaman kuvan. Ihanaa sunnuntaita teillekin!

Translation: My Sunday looks like this. I have gathered my stuff on the sofa. Blogging, answering to emails and comments, seeking inspiration from interior design magazines – that’s my Sunday morning. The rest of the family are watching cartoons in bed. What a lovely Sunday!

Tykkään: Therese Sennerholtin uudet graafiset printit

Shape6

Shape5_03

Shape1_03

Therese Sennerholt on julkaissut uusia printtejä ja onneksi tällä kertaa kokoelmassa on mukana myös graafisia, geometrisiä töitä tekstiprinttien lisäksi. Näiden geometristen julisteiden yksikertaisuus ja niukka värimaailma viehättävät minua. Koko kokoelman näet Therese Sennerholtin nettikaupasta.

Olen ajatellut juuri jotain tämän tyyppistä taulua meidän ruokailutilaan, sillä ruokailutilassa oleva Flosin valaisin on itsessään jo sellainen ”hässäkkä”, että haluan jotain selkeää sen rinnalle. Mutta ajattelin pitkästä aikaa ryhtyä taiteilemaan itse. Minulla on mielessä kaksi eri vaihtoehtoa – saa nähdä kumpi päätyy toteutukseen saakka…

Translation: Therese Sennerholt has released a new collection of prints. It’s refreshing to see also geometric posters in addition to the textual prints. I really like these!

Foto Kristofer Johnsson/Styling Lotta Agaton – See Therese Sennerholt webshop