Oliivipuuni mun

Päätin kokeilla onneani oliivipuun kanssa. Ensimmäinen oliivipuu minulla oli reilu pari vuotta sitten, eikä sen taival ollut kovin pitkä. Nyt ostin suuremman yksilön, jonka laitoin meidän terassille, mihin aurinkoisena päivänä porottaa oikein kunnolla.

oliivipuu_terassilla

oliivipuu_puppy

eames_artek_tyyny

oliivipuu_ulkona

oliivipuu_3

Sisäpuolellakin tein pienenpientä entrausta, kun siirsin sivupöytää lähemmäs sohvia, jolloin oliivipuu näkyy ulkoa myös sisälle. Paitsi että nyt voin ihailla oliivipuuta myös sisällä ollessani, niin ehkä muistan kastella sitä useammin kun se on näköetäisyydellä.

Ajattelin ostaa kesäkukiksi amppeleita, joita ripustan roikkumaan terassi-ikkunoiden eteen, jotta niistäkin voi nauttia sekä sisällä että ulkona. Viime viikonloppuna oli niin kova tuuli, että lykkäsin vielä kesäkukkien hankintaa. Ostin vain tämän oliivipuun, suuren hortensian sekä yhden puksipuun – kyllä nekin piristivät terassien ilmettä kovasti.

Translation: I decided to try my luck with an olive tree. I did not manage to keep alive the one I had before for more than a few months.This time I placed the olive tree in a sunny spot on our terrace, where I can admire it from the inside also. This way I’ll hopefully remember to water it often enough.

Lähde mukaan piilopaikkaan!

Nyt vien teidät retkelle meidän salaiseen piilopaikkaan, joka löytyy syvältä metsän uumenista, järvien ympäröimästä sopukasta. Perinteiset suomalaset brändit Arabia, Fazer ja Paulig ovat lyöttäytyneet yhteen Piilopaikka-teemaisilla tuotteilla ja haastoivat minut kertomaan omasta piilopaikastani. Kuvittaja Piia Kedon luoma viehättävä Piilopaikka-kuosi koristaa nyt Arabian astioiden lisäksi myös Fazerin Aito Vanilja -uutuuskeksien pakkauksia sekä uutta Paulig Juhla Mokka -kahvirasiaa. Myös sinä voit osallistua omapiilopaikka-haasteeseen – postauksen lopusta löydät ohjeet miten voit osallistua ja voittaa Piilopaikka-tuotepalkintoja.

piilopaikka_tuotteet

Pakkasimme eväskorin täyteen Arabian Piilopaikka-astioita, Fazerin Aito Vanilja -keksejä, Pauligin Juhla Mokka -kahvia sekä muita eväsherkkuja ja pehmoisia tekstiileitä, ja hurautimme mieheni ”Mankun” kanssa vanhalla Volvollamme viettämään vapaapäivää syrjäiseen piilopaikkaamme. Nyt tekin pääsette näkemään siitä vilauksen!

muki_autonkatolla

tie_piilopaikkaan

piilopaikka_konepeltiEnsimmäiset kahvit tekee mieli juoda jo matkan varrella, ihastellen järvimaisemia,
jotka aukeavat kapean tien molemmin puolin.

Meidän piilopaikkaamme johtaa mutkainen kapea tie, jonka molemmin puolin aukeavat henkeäsalpaavan kauniit järvimaisemat. Itse en edes osaa perille tähän piilopaikkaan, mutta Mankku tuntee reitin läpikotaisin – onhan se hänelle lapsuudesta tuttu, sillä paikka on hänen vaarinsa rakentama ja sijaitsee heidän suvun metsässä.

mokki

purolla

tuoli_metsassa2

piilopaikka_jutut_kivella

piilopaikka_kannu

Meidän piilopaikassamme on pieni järvenrantamökki sekä laavu nuotiopaikkoineen. Kun saavuimme perille, levitin Piilopaikka-tuotteet ympäri laavua ja aloin suunnitella retkikattausta.

Arabian Arctican Piilopaikka-astiasarja on ollut markkinoilla vuodesta 2013 ja nyt onkin ilahduttavaa nähdä tätä kaunista graafista mutta lämminhenkistä kuosia myös toukokuun alussa lanseeratuissa Fazerin Aito Vanilja -keksien rasioissa sekä 1.6. kauppojen hyllyille ilmestyvissä Paulig Juhla Mokka -kahvirasioissa, joita aika moni taitaa keräilläkin.

piilopaikka_tuotteet_vino

piilopaikka_keksitSuomessa suunniteltujen ja leivottujen Fazerin Aito Vanilja -uutuuskeksien täytteessä on käytetty aitoa vaniljaa – siitä nimikin. Aidon vaniljian tunnistaa paitsi mausta myös täytteessä olevista tummista pisteistä. Kyllä maistuu!

Retkikattauksen tein lähelle laavua, puolukkamättäiden päälle. Asettelin Piilopaikka –astioista kattauksen pellavaliinan päälle ja olin varannut mukaan myös pellavaservettejä viimeistelemään kattausta. Lopullisen säväyksen tuovat hennoilla hiirenkorvilla olevat koivun oksat. Kattauksessa noudattelin rentoa linjaa ja asettelin astiat epäsymmetrisesti liinalle, niin että siitä oli helppo ottaa haluamaansa herkkua.

piilopaikka_kattaus_valo2

piilopaikka_kattaus_yla

piilopaikka_kattaus6

piilopaikka_kattaus_2

Piilopaikka-kuosin suunnitellut Piia Keto kuvailee kuosin tarinaa näin: ”Halusin luoda tarinan ihmisen ja luonnon mutkattomasta yhteiselosta, jossa jokaisella on oma paikka. Piilopaikka jossa rauhoittua, maata selällään ja syödä metsämansikoita. Kuunnella lintujen viserrystä ja nähdä orava keräämässä käpyjä. Piilopaikka on leppoisa seikkailu luonnossa.”

kattaus_liinalla

piilopaikka_kattaus_yla2

Saatuani kattauksen valmiiksi voitiinkin sitten vain rentoutua ja nauttia rauhallisesta kahvihetkestä metsän hiljaisuudessa, nuotion rätinässä, hyvästä kahvista ja kekseistä nauttien. Täällä hiljaisuudessa unohtuvat arjen kiireet ja tuntuu siltä kuin muu maailma katoasi.

fazer_piilopaikka

metsa_jarvi

me_nuotiolla

piilopaikka_kupit

piilopaikka_juhlamokkaPiilopaikka-kuosillinen Pauligin Juhla Mokka -kahvirasia on sarjassaan kahdeksas versio Pauligin kahvirasioista. Tiivis kahvirasia suojaa suodatinkahvin valolta, kosteudelta ja ilmalta, jolloin kahvi säilyy tuoreempana pitkään. Kahvirasia yhdessä saman sarjan keksipaketin ja kahvimukien kanssa on minusta tosi kiva lahjaidea!

piilopaikka_muki

sateenkaari

jarvi

Illan jo hämärtyessä pakkasimme tavaramme ja suuntasimme takaisin kotiin maisemia ihastellen. Sateenkaarikin näyttäytyi! Pitäisi useamminkin tehdä retkiä piilopaikkaamme – luonnon keskellä saa ihan eri tavalla voimaa.

OSALLISTU PIILOPAIKKA-HAASTEESEEN JA VOITA!

Nyt haluaisin haastaa teitä, rakkaita lukijoitani, osallistumaan Arabian, Fazerin ja Pauligin Piilopaikka-haasteeseen! Osallistumistapoja on kaksi ja molemmista voit voittaa hienoja Piilopaikka-palkintoja.

Ensinnäkin, voit käydä äänestämässä sinulle mieleisintä bloggaajan loihtimaa Piilopaikka-kattausta omapiilopaikka.fi/kattaushaaste osoitteessa. Äänestyksen myötä osallistut myös arvontaan, jossa voit voittaa 320 euron arvoisen Piilopaikka-kattauksen (äänestyksen säännöt). Suosikkikattausta voi äänestää kesän ajan: 25.5.2015 – 31.7.2015.

Voit osallistua kilpailuun myös lataamalla oman Piilopaikka-kuvasi Instagramiin, Twitteriin tai Facebookiin (FB:ssä Arabian, Fazerin tai Pauligin seinälle) ja käyttämällä tunnistetta #omapiilopaikka. Vaihtoehtoisesti voit ladata kuvan omapiilopaikka.fi -kampanjasivun lomakkeen kautta.

Tunnisteella #omapiilopaikka julkaistut kesäiset kuvat teidän omista piilopaikoista ja kahvihetkistä päivittyvät omapiilopaikka.fi -kampanjasivustolle. Osallistujien kesken arvotaan viikoittain tuotepalkintoja Piilopaikka-kangaskassissa. Lisäksi me kampanjassa mukana olevat bloggarit valitsemme kuvavirrasta omat suosikkimme. Odotan innolla, että pääsen kurkkaamaan teidän piilopaikkoihin!

omapiilopaikka

blogiyhteistyo
Yhteistyössä: Arabia / Fazer / Paulig

 * Postauksessa näkyvät Piilopaikka-tuotteet saatu blogiyhteistyön myötä

Sunnuntaipäivän inspis: hurmaava tiilitalo

Olen pienestä asti tykännyt hirveästi taloista. Muistan, kun lapsuudessani kävimme autoajelulla läheisessä Pietarsaaressa ja ihastelin siellä aina paria klassisen kaunista taloa, jotka sijaitsivat matkan varrella kaupungin keskustaan. Toinen oli valkoiseksi rapattu yksikerroksinen tiilitalo ja toinen vähän englantilaistyylinen punatiilitalo, jonka edessä olivat komeat leijonapatsaat (osa teistä varmaan tunnistaa, mitä taloa tarkoitan). Se talo tuli minulle mieleen näistä Fantastic Frankin kuvista.

fantasticfrank_1

fantasticfrank_6

fantasticfrank_4

fantasticfrank_10

fantasticfrank_5

fantasticfrank_7

fantasticfrank_9

fantasticfrank_2

fantasticfrank_8

fantasticfrank_11

fantasticfrank_12

Images: Fantastic Frank

Vuosien varrella ”talomakuni” on muuttunut modernimpaan suuntaan, mutta edelleen ihailen myös tällaista klassista tyyliä. Mutta eniten pidän eri sisustustyylien sekoittelusta. Tässäkin asunnossa on sisustuksessa melko moderneja elementtejä ja yhdessä klassisen talon kanssa niistä syntyy mielenkiintoinen yhdistelmä. Voi kuulkaa, ette arvaakaan kuinka monesti olen pyöritellyt mielessäni millaisen talon haluaisin suunnitella meidän seuraavaksi kodiksi! Se olisi entistä enemmän klassisen ja modernin yhdistelmää…

Siksi, että pidän eri sisustustyyleistä, on myös meidän kodin sisustuksesta muodostunut sellainen kuin se on. Olisin voinut sisustaa julkisivultaan hyvin modernin talomme samalla tiukan modernilla linjalla, mutta se ei olisi minua. Tykkään luoda kontrasteja ja ripoitella sinne tänne pehmeämpää tyyliä – siitä syntyy minusta kodikas mix. Se tyyli, josta parisen vuotta sitten ”paasasin” usein blogissani: modernia mutta kodikasta. Silloin kodista välittyy minusta myös tietty rentous, eikä kaikki ole liian harkittua.

Mutta nyt lähden auttamaan isäntää pihalle: hän kasaa minulle istutuslaatikoita vanhoista laudoista ja minulle jää sitten maalaushomma. Onneksi paistaa aurinko!

Translation: Inspiration for your Sunday by Fantastic Frank. I love these kind of classic houses, but what I think is the best is to mix different interior decoration styles. This house is very classic in style, but it is decorated mixing classic style with modern. It creates such a cosy feeling!