Sisustusuutiset 40/2015

Tämän viikon sisustusuutiset koostuvat pääosin ulkomaisista tuotelanseerauksista: mm. pari designklassikkotuolia on saanut uutta ilmettä. Aloitetaan kuitenkin kotimaisilla uutuuksilla…

jalo

gFEy_KKuLbq0BF-2OQ7TOLR7aB4HXu_TGPB8if2Ux2M,qLCfHXADGNDeOceuAuVOsJlKYJrYkxS4auN2WWmHWuQ

Jalo Helsinki -merkin sammutuspeitevalikoima täydentyy tunnettujen suomalaissuunnittelijoiden kuoseilla. Markkinoille tulee viisi uutta mallia, joiden kuosit ovat suunnitelleet Erik Bruun, Erja Hirvi, Harri Koskinen ja Oiva Toikka. On hienoa, että kodin turvallisuuteen olennaisesti kuuluvissa tuotteissa on huomioitu myös visuaalisuus, jolloin niitä voi pitää reilusti esillä eikä piilottaa kaapin perälle. Uutuuskuoseista minun suosikkini on Erik Bruunin suunnittelema ”Eagle” (kuva yllä). Omasta kodista sammutuspeite vielä puuttuu – pitääpä lisätä se ostoslistalle!

NEWWORKS_IMAGE_V006

Malene Birger taitaa olla monelle tuttu erityisesti omasta By Malene Birgermerkistään, mutta nyt hän on suunnitellut sisutustuotteita myös New Works -brändille. New Worksin materiaalivalaisimet ovat varmaankin tuttuja monelle sisustusalaa ahkerasti seuraavalle. Malene Birger on suunnitellut New Worksille kynttilänjalkoja ja kodintekstiilejä. Uutuusmallistoon kuuluu myös muiden suunnittelijoiden luomuksia: mm. kauniita valaisimia, maljakoita ja huonekaluja. Tsekkaa uutuudet täältä.

FH-Choice-Swans-2-576

Tämän uutisen bongattua taisin huokailla ääneen! Unelmatuoliani, Arne Jacobsenin suunnittelemaa Swan-tuolia saa nyt myös pehmoisena nupukki-verhoiluna. Fritz Hansen valmistaa tuolia tällä uutuusverhoilulla vain 300 kappaleen erän. Oli kuulkaas lähellä ettei meille muuttanut oma Swan reilu vuosi sitten syksyllä, kun bongasin sellaisen eräältä nettikirppikseltä seitsemällä eurolla! Myyjä sai kuitenkin vihiä tuotteen arvosta, eikä sitten enää myynytkään tuolejaan. Sitä juttua jaksan edelleen harmitella! Ehkä minun pitää alkaa säästää omaan Swaniin…

Bertoia-Sculpture-Chair-Gold-640x768

Entäs tämä designtuoli? Bertoian Diamond Chairia saa nyt myös kultaisena! Harry Bertoian syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 100 vuotta, joten sen kunniaksi Knoll valmistaa tuolia 18 k kultauksella. Kultainen Diamond Chair taitaa kyllä olla liian pramea omaan makuuni… Tästä tuli kuitenkin mieleeni, että pitäisi vihdoin ja viimein maalauttaa ne meidän Bertoia Side Chair -tuolit valkoisiksi!

Translation: Interior design news of the week. Finnish Jalo Helsinki launches fire blankets in packages designed by famous Finnish designers such as Harri Koskinen and Oiva Toikka. My favourite is the ”Eagle” pattern designed by Erik Bruun. / Malene Birger has designed products for New Works. / Fritz Hansen presents a limited edition of the Swan™ chair in nubuck leather with a production run of only 300 chairs all in all. / In honor of the Harry Bertoia’s 100th birthday, Knoll introduces the classic Diamond  Chair finished in 18k gold.

Pics: Jalo Helsinki / New Works / Fritz Hansen / Knoll

5 vinkkiä (sisustus)bloggaamiseen

Saan silloin tällöin kysymyksiä koskien bloggaamista, blogin aloittamista ja siihen liittyviä käytännön juttuja. Niinpä päätin kirjoittaa tällaisen vinkkipostauksen ja samalla raottaa taustoja kuinka minä aloitin bloggaamisen. Olen blogannut kohta seitsemän vuotta ja siinä ajassa on blogimaailma kyllä muuttunut ja kehittynyt paljon!

P35B2616

1. Valitse oma linja

Kaikki alkaa tietenkin siitä, että saat idean blogillesi ja löydät aihepiirin, josta haluaisit kirjoittaa. Kannattaa miettiä haluatko ylipäätään rajata blogiasi tiettyyn aihepiiriin vai kirjoitteletko mielummin yleisesti monesta eri aiheesta, lifestyle-blogien tyyliin. Varsinkin nykyisin, kun on niin paljon blogeja, voi olla vaikeaa erottua muista. Erottuminen on kuitenkin tärkeää, sillä sillä tavoin blogisi jää mieleen eikä huku massaan. Oman erityispiirteen löytyminen voi olla vaikeaa, mutta se kannattaa. Hyvä esimerkki tästä on Moderni puutalo -blogi, jossa Mervi ja Petri kirjoittavat erittäin viihdyttävällä tyylillä sisustamisesta. He pokasivat juuri pystin The Blog Awards Finland -kisasta Parhaana sisustusblogina!

Kun minä aloitin ensimmäisen blogini 2008, syntyi se täysin hetken mielijohteesta. Olin alkanut seurata muutamaa blogia ja eräänä iltana, suihkussa, keksin blogilleni nimen ja aloitin sen ilman mitään suunnittelua. Ensimmäinen blogini olikin aihepiireiltään laajempi, enemmänkin lifestyle-aiheinen. Kun aloitimme rakentaa tätä taloa, tiesin että haluan alkaa kirjoittaa rakennusblogia. Mutta silloin päätin tietoisemmin blogini linjan: halusin alkaa tehdä erilaista rakennusblogia, sellaista joka keskittyisi enemmän sisustamisen näkökulmiin. Tuolloin suurin osa raksablogeista oli miesten ylläpitämiä, joten ne olivat hyvin teknisiä sisällöltään. No, kuten tiedätte, raksablogista tuli sisustusblogi ja ensimmäinen blogi jäi. Olen tietoisesti valinnut linjakseni pysyä pääasiassa sisustuksessa, vaikka silloin tällöin postailenkin myös muista aiheista. Sisustus on kuitenkin se punainen lanka.

P35B2628

2. Panosta sisältöön

On itsestäänselvää, että jos haluat menestyä bloggaajana, on blogin sisältöön panostettava: hyvälaatuiset, kauniit kuvat ja selkeä, virheetön teksti vievät jo pitkälle. Kannattaa miettiä myös erilaisia postaustyyppejä, jotta sisältö pysyy vaihtelevana. Sisustusbloggajia kritisoidaan usein ”samojen olohuonekuvien” postaamisesta, mutta selvää on se, että olisi melko kyseenalaista tehdä sellaista blogia, jossa huonekaluja myytäisiin ja osteltaisiin koko ajan, jotta blogiin saataisiin sisältöä. Sisustublogit ovat oma tyylilajinsa, eikä tarkoituksena olekaan aina suurien muutosten raportoiminen. Itse ainakin mielummin näytän miten kotiin saa muutosta pienellä vaivalla. Minusta on myös todella hienoa, että meillä Suomessa sisustusbloggaajat kirjoittavat pääasiassa omasta kodistaan, eikä lainakuvia käytetä niin paljon kuin ulkomaisissa blogeissa. Mutta toki lainakuvatkin ovat välillä ok – niillä juuri saa sitä vaihtelua sisältöön. Muista vain tarkistaa, että kuvia saa lainata ja linkitä kuvien lähteet postauksessasi.

Sanoisin myös, että blogissa kannattaa raottaa jonkin verran myös omaa persoonaa, sillä lukijat haluavat tietää kuka blogia kirjoittelee. Monesti esimerkiksi toimitukselliset blogit eivät nouse kovinkaan suosituiksi, sillä niistä puuttuu persoonaa. Enpä tiedä voiko sellaisia blogeja oikein edes kutsua blogeiksi…

P35B2632

3. Verkostoidu

Varsinkin alussa voi olla hankalaa saada lukijat löytämään blogisi. Parhaiten edistät sitä, kun kommentoit muiden blogeihin ja verkostoidut bloggareiden kanssa. Nykyisin kommentointi blogeissa on vähentynyt, sillä blogien rinnalle on tupsahdellut niin monia muitakin somekanavia, joissa kommunikoida. Kommentit kuitenkin aina ilahduttavat bloggaajaa ja vastavuoroisesti joku bloggaaja voi käydä sitten kommentoimassa sinun blogiisi, kun hän on löytänyt sinut omasta kommenttilootastaan. Myönnän, että itsekin kommentoin nykyisin ihan liian harvoin. Olen joskus miettinyt, että täytyisi pitää sellainen ”kommentointipäivä”, jolloin jättäisi kommentin jokaiseen blogiin, jossa vierailee… Kommentteihin vastaaminen on myös tärkeää ja siitä on muodostunut hyvä tapa ainakin täällä Suomessa. Kannattaa siis varata aikaa myös siihen.

Tarkista myös onko omalla asuinseudullasi ryhmä alueesi bloggaajille. Esimerkiksi täällä Keski-Pohjanmaalla on oma Facebook-sivu (KP Blogit), jossa alueen bloggarit voivat jakaa postauksiaan. Tarkoituksena olisi tiivistää tätä ryhmää vielä entisestään tapaamisilla ja mahdollisesti myös yhteistöillä alueen yritysten kanssa.

Voit blogitekstissä myös linkittää toisiin blogeihin. Linkittäminen on hyvän tavan mukaista esimerkiksi silloin jos sovellat blogissasi jotain ideaa, jonka olet saanut jonkun toisen blogista. Se varmasti ilahduttaa myös bloggaajaa, jonka blogiin linkität! Toivoisit varmasti itsekin, että sinulle tehtäisiin samoin. Näin lukijat myös löytävät uusia blogeja.

P35B2629

4. Päivitystahti ja blogin seuraaminen

Jos haluat blogillesi paljon lukijoita, kannattaa päivittää usein. Jos blogi päivittyy liian harvoin, lukijat saattavat unohtaa sen eikä blogin lukeminen synny tavaksi. Väkisin ei tietenkään pidä päivittää blogia, vaan on tärkeää löytää itselle sopiva postaustahti. Minulle sopiva postaustahti on viisi postausta viikossa, eli kaksi ”vapaapäivää”.

Blogin seuraamisesta kannattaa tehdä helppoa. Kannattaakin siis linkittää blogi ainakin Bloglovin’ -palveluun ja ehkäpä myös joihinkin muihin blogien seuraamiseen tarkoitettuihin sivustoihin. Profiilin luomisen jälkeen postauksesi päivittyvät sinne ja lukijat voivat kätevästi seurata milloin blogisi päivittyy.

Kannattaa myös miettiä olisiko hyvä, että blogillasi olisi myös Facebook ja Instagram -tilit. Facebookiin kannattaa linkittää uudet postaukset, sillä monet lukevat sitä kautta blogeja ja siellä on helppo klikkailla tykkäyksiä. Instagram tukee ennemminkin blogin linjaa ja sitä kautta saattaa blogille löytyä uusia seuraajia (jos he ensin eksyvät Instagram-tiliisi). Ja sitten on tietysti myös Snapchat…mutta se on taas ihan toinen juttu.

P35B2658

5. Rentoudu ja anna kaiken mennä omalla painollaan

Huh, alkaako tuntua, että kaikkeen tähän menee hirveästi aikaa? Älä säikähdä, siihen kyllä tottuu, eivätkä mieluisat jutut tunnu raskailta. Bloggamisen täytyy minusta olla rentoa, tekipä sitä kuinka ammattimaisesti tahansa, sillä silloin ne ideat syntyvät ja se välittyy myös blogin sisällössä. Itse olen huomannut, että tarvitsen sellaisia joutenolon hetkiä, jolloin vain istuskelen lähes tylsistyneenä. Usein silloin ne parhaat ideat syntyvät ja löydän taas uutta puhtia bloggaamiseen.

Jos unohdin jotain olennaista, kysy pois! Autan parhaani mukaan. Nyt kuitenkin menen viettämään juuri sellaista joutenolon hetkeä, mitä tarvitaan…

Kuvat otti: Sonja Hagström