Tätä ette arvanneet…

Jonkin aikaa sitten kyselin, että arvaattekohan mitkä ruokapöydän tuolit olen meille hankkinut. Arvauksia tuli monia, mutta kukaan ei arvannut tätä. Sain nimittäin huudettua meille FB-kirppikseltä kaksi vanhaa Bertoian side chair -tuolia. Näyttäisi siltä, että ovat alunperin olleet mustat, mutta ne on maalattu punaiseksi. Toisesta on ollut istuinosa irti ja se on korjattu pikkuisen väärin, joten tiedossa on pientä fiksaamista myös. Ja toki aiomme hiekkapuhaltaa ja maalauttaa uudestaan molemmat tuolit. Niistä tulee valkoiset.

bertoia_wire

bertoia_tuoli

arabian_maustekuppi

Sovittelin nyt jo tuota punaista tuolia meidän ruokailutilaan ja kivaltahan se näyttäisi näin joulun aikaan punaisenakin. Kaapista löytyi myös vanha Ikean hedelmäkori, joka sopii kivasti tuolin kanssa yhteen. Pieni Arabian maustepurkki on myös kirppislöytö. Se oli niin söpö, että päätin sen kotiuttaa.

Bertoia-tuoleista voit lukea tarkemmin täältä.

Translation: I bought two old Bertoia side chairs from a Facebook flea market group. It seems that they have been black originally, but have been painted red. We are going to have them cleaned and repainted in white.

 

Kalenteri 2015

Nyt olisi vihdoin vuoden 2015 kalenteri tarjolla! On ollut ilo huomata kuinka moni on ottanut väsäämäni kalenterin käyttöön ja muutamat ovat uutta versiota jo ehtineet kysellä. Tällä kertaa tein kaksi versiota: toisen täysin samanlaisen kuin viime vuonna (annetaan sille nimeksi ”moderni”) ja toisen, jossa kuukaudet on kirjoitettu trendikkäästi siveltimen vedoin (annetaan sille nimeksi ”brush stroke”).

kalenteri_2015_tyohuone

kalenteri_2015_moderni_eteinen

kalenteri_2015_eteisenlipasto

Kalenterit voi siis ladata ilmaiseksi alla olevista linkeistä ja sitten printata itselleen käyttöön. Kannatta printata vähän paksummalle paperille. Meillä kalenteri on tyypillisesti sijoitettu jääkaapin oveen, mutta se sopisi hyvin myös eteiseen tai työhuoneeseen. Kiinnitystapoja on monia. Näissä kuvissa esimerkkinä magneetti-, klipsi- ja kirjoitusalustakiinnitys.

Lataa ilmaiseksi kalenteri:

kalenterit_2015

Lataa kalenteri: Kalenteri ”moderni”  ///  Kalenteri ”brush stroke”

Nyt vain sitten lataamaan kalenteri yllä olevista linkeistä ja printtailemaan!

Translation: I have made a calendar for my readers for the past two years and here’s one for the next year. Only in Finnish.

Samuji Koti

Samu-Jussi Koski on monelle varmasti tuttu nimi vaateteollisuuden puolelta, mutta nyt hänen Samuji -tuotemerkkinsä on laajentunut myös kodin sisustukseen. Juuri markkinoille tulleeseen Samuji Koti -mallistoon kuuluu astioita, kodin tekstiilejä, maljakoita ja muita sisustuksen pienesineitä. Oma putiikkikin avautui tänään Helsingin Mikonkadulle.

samuji_koti_1

samuji_koti_2

samuji_koti_4

samuji-koti-watering-bulb-photo-sami-repo

samuji_koti_3

samuji_koti_6

samuji_koti_5

samuji_koti_7

Tuotteiden suunnittelusta vastaa Samu-Jussi itse sekä pieni joukko muita suunnittelijoita. Tuotteet valmistetaan käsityönä tai pienissä yrityksissä Suomessa ja muualla Euroopassa sekä Japanissa.

Mitäs tykkäätte? Itse ihastuin eniten ensimmäisen kuvan pilkulliseen vaasiin, jonka on suunnitellut Karoliina Tuovinen. Myös tuo kukankastelupullo on hauska ja käytännöllinen idea – sopisi hyvin meille, kun minulta meinaa kukkien kastelu usein unohtua. Myös maljakot ovat todella kauniita ja ajattomia. Samuji Koti -liikkeessä pitää kyllä vierailla heti seuraavalla Helsingin reissulla!

Translation: I guess most of you know Samu-Jussi Koski as a fashion designer, but now his Samuji brand has lauched a new collection of homeware. The collection includes tableware, home textiles, vases and other small accessories for the home. Many of the items are handmade or manufactured by small companies in Finland, Europe and Japan. I especially like the vases.

Pictures: photographed by Sami Repo for Samuji

Joulun kuiskaus

Äh, onko vähän imelä otsikko…? Mutta se kuvastaa ajatustani näiden kuvien takana. Olen sisustanut kotiimme pikkuisen jouluisempaa ilmettä, ihan hillitysti. Joulun kuiskaus tulee lampaantaljoista, kynttilöistä sekä muutamasta joulukoristeesta, jotka olen asettanut risukimppuuni roikkumaan. Ja ”Joy”-kynttelikönkin olen kaivanut esille.

jouluisempaa

oh_poydalla

jouluisempi_oh2

viivi_lontystaa

Sohvalla on ihan randomilla valittu kokoelma koristetyynyjä. Vihreän sävyt toimivat tehostevärinä tähän aikaan vuodesta.

vihreaa_oh

jouluisempi_oh

betoniseina

jouluisempia_juttuja

tarjoiluvaunu

talja_tuolissa

Otin nämä kuvat viime sunnuntaina ennen pientä metsäretkeämme. Kuvien ottamisen jälkeen kävimme poimimassa käpyjä ja havuja joulusomistuksiin. Mutta ihan vielä ei ole niiden aika.

Tosi moni on jo kysellyt teenkö taas ensi vuodeksi printattavan kalenterin. Se odottaa jo valmiina koneella ja lähipäivinä laitan sen jakoon. Pitää vain ensin ottaa kuvat, mutta tulossa on siis.

P.S. Kuka bongaa sipsipurkin kannen kuvista…? ;D

Translation: A hint of Christmas in our home…

Sisustussuunnitelmani NCC-kotiin (osa 2)

Muistatteko vielä, kun jonkin aikaa sitten kerroin ”Sisustussuunnitelma NCC Mandariiniin (osa 1)” postauksessa NCC:n asunnosta, jonne sain tehtäväksi hahmotella sisustusta. Päätin suunnitella sisustuksen kuvitteelliselle pariskunnalle, jolla on kaksi teini-ikäistä lasta. Perheellä on luonnollisesti ennestään kalusteita, eikä kaikkia ole tarkoitus hankkia uutena. Suunnitelmassa painottuvat tunnelmallisuus, luonnonmateriaalit, laadukkaat ja aikaa kestävät huonekalut sekä harmoninen värimaailma. Tuon sisustukseen tunnelmaa tehostevärein, joilla on tarkoitus maalata tiettyjen huoneiden kaikki seinät, ei vain yhtä tehosteseinää. Suunnittelun lähtökohdaksi poimin nämä inspiraatiokuvat:

sisutusideat

Keskityn tässä postauksessa neljän huoneen sisustukseen: olohuoneeseen, ruokailutilaan, vanhempien makuuhuoneeseen sekä teini-ikäisen tyttären huoneeseen. Hahmottelin huonekalut asunnon pohjakuvaan hauskasti tuotekuvin, jotta saatte idean siitä mihin kohtaan laittaisin minkäkin huonekalun. Liitin huoneen viereen myös värinäytteen siitä sävystä, jolla huoneen seinät tultaisiin maalaamaan.

mandariini_pohjapiirros_huonekalut

Aloitetaan olohuoneen sisustuksesta. Kuvitteellisella perheelläni on ennestään vanha 50-luvun lipasto, nahkainen lepakkotuoli ja Flosin ”Acro” klassikkovalaisin. Myös taidetta on kertynyt matkaan vuosien varrelta. Uutena hankittaisiin sohva, kirjahylly, matto, sohvapöytä sekä lukunurkkauksen sisustus. Olohuoneessa ei maalattaisi seiniä tehostevärillä, vaan ne saisivat olla valkoiset.

olohuone

Olohuoneen pohjakuvassa ”tehosteseinäksi” nimetylle seinustalle hankkisin hyllykokonaisuuden, johon jättäisin tilan myös televisiolle. Näin hallitseva tv ikään kuin sulautuisi hyllykokonaisuuteen eikä pomppaisi niin selkeästi esille.

Sohvaksi valitsisin ajattoman mallin, esimerkiksi Adean Wilhelm-sohvan ja sijoittaisin sen hyllyseinää vastapäätä, jolloin tv:tä on mukava katsella. Sohvan taakse jäävälle seinälle asettaisin yhden suuren taulun tai vaihtoehtoisesti kokoelman pienempiä tauluja. Flosin valaisin sijoitettaisiin sohvan viereen.

Suuri matto nitoo huonekalut kokonaisuudeksi ja tuo pehmeyttä tilaan. Lasinen sohvapöytä ei peitä maton kaunista kuviota ja näyttää muutenkin ilmavalta tilassa. Gubin ”Pedrera” sohvapöytä sopii kivasti yhteen myös lepakkotuolin kanssa. 50-luvun lipaston päälle asettaisin valaisimen, esim. Muuton ”Cosyn” sekä asetelman perheen omista esineistä. Lipaston taakse jäävälle seinälle voisi myös laittaa muutaman taulun.

Parvekkeelle johtavan oven viereen tekisin lukunurkkauksen, johon laittaisin jonkin ihanan löhötuolin, esim. Woodnotesin ”My” säkkituolin sekä kauniin lukuvalon roikkumaan katosta ikkunan eteen, löhöpisteen viereen.

ruokailutila_tuotteet

Asunnon ruokailutila on erotettu omaksi tilakseen olohuoneen läheisyyteen. Tilojen välissä ei kuitenkaan ole ovea, joten olohuoneesta on näköyhteys ruokailutilaan. Ruokailutilan seinien sävyksi valitsin tumman vihertävän harmaan sävyn N439 Tikkurilan valikoimasta. Se tekee ruokailutilasta tunnelmallisen sopen. Ruokapöydän sijoittaisin huoneen keskelle, jolloin sen ympäri pääsisi kulkemaan esteettä, tilastahan on kulku myös toiselle parvekkeelle. Pöydän yläpuolelle laittaisin näyttävän, suuren valaisimen esim. Foscarinin ”Le Soleil” -valaisimen. Pöydälle asettelisin vielä kynttelikön tai esine/kukka-asetelman tuomaan tunnelmaa.

tytonhuone_tuotteet

Perheen teini-ikäinen tytär pitää kaikesta tyttömäisestä ja seuraa innokkaasti muoti- ja sisustustrendejä. Hänen huoneensa seinät maalattaisiin puuterisen roosalla Tikkurilan G477-sävyllä, joka on hienostuneen sävyinen olematta liian pinkki. Työpöydän sijoittaisin ikkunan eteen, jolloin silmiä voisi lepuuttaa välillä ikkunasta näkyvään maisemaan. Työtuoliksi valitsin Menun ”Afteroom” tuolin mustana tuomaan hiukan kontrastia sisustukseen. Työvalaisimeksi sopisi Muuton vaaleanharmaa ”Leaf” valaisin, kun taas kattovalaisimeksi laittaisin tyttömäisen ”Baklava”-valaisimen.

Peilin sijoittaisin vaatekaappien viereiselle seinälle, jolloin siinä olisi kätevä peilailla asuvalintoja. Seinälle asettaisin kellon, jotta siitä voi kätevästi tarkistaa ettei myöhästy koulusta. Asettaisin seinälle myös muistitaulun, johon voi itse koota kauniita asetelmia korteista ja pienesineistä. Sängyn sijoittaisin oven puoleiselle seinustalle. Mattoa ei hankittaisi uutena, vaan tänne muuttaisi perheen vanha olohuoneen matto, joka on valkoinen perusvillamatto.

vanhempienmh_tuotteet

Vanhempien makuuhuoneeseen halutaan myös luoda tummaa ja tunnelmallista fiilistä. Seinät maalattaisiin Tikkurilan M350-sävyllä, joka on syvän tummansininen. Mahdollisesti myös katto maalattaisiin samalla sävyllä. Parisänky pedattaisiin ylellisillä pellavalakanoilla, sävynä tummanharmaa. Yövalot löytyvät perheeltä ennestään: ne ovat klassiset Tolomeo-valaisimet seinäkiinnitteisenä versiona. Lattialle asettaisin Asplundin mustavalkoisen maton.

Makuuhuoneeseen jää tilaa myös lipastolle, jonka sijoittaisin sängyn ja vaatekaappien väliin jäävälle seinänpätkälle. Lipaston takana olevalle seinälle asettaisin Iina Vuorivirran ”Vino” peilin ja lipaston päälle laittaisin kauniin asetelman pienesineistä, sillä lipasto näkyy suoraa ovesta huoneeseen katsottaessa. Koko huoneen ilmeen kruunaisi näyttävä valaisin, esim. ”Crown Minor” kattovalaisin.

Loput tilat sisustettaisiin perheen vanhoilla kalusteilla ja esineillä, jotka tuovat sen viimeisen silauksen kodikkuutta ja persoonallisuutta kotiin. Pienimmästä huoneesta tekisin työhuoneen ja laittaisin sinne hyvän työpöydän sekä mukavan työtuolin. Huoneen päätyyn mahtuisi myös varavuode tai vuodesohva.

Asuntonäytöissä saattaa olla hankala hahmottaa sitä kuinka omat huonekalut voisi sijoittaa huoneisiin. Siksi NCC on myös sisustanut valmiiksi näyttelykoteja, joista tilan tuomat mahdollisuudet havainnollistuvat helpommin. As oy Helsingin Mandariinin kalustetun esittelykodin kuvat näet NCC:n sivuilta. Vaikka esittelykodit onkin sisustettu uusilla huonekaluilla, kannattaa muistaa että persoonallisin sisustus syntyy yhdistelemällä vanhaa ja uutta sekä eri tyylejä, jotka rikkovat kokonaisuutta. Kodikkuuden tuo arki ja asukkaat itse.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

ncc

Translation: My interior design plan for a NCC apartment.
Inspiration pics: Fantastic Frank and Bolaget

Product pics: manufacturers