Kauniita maalisävyjä

Norjalainen maaleja valmistava yritys Jotun on lanseerannut uudet trendivärinsä markkinoille ja kauniisti stailatut kuvat ovat innoittaneet monet ulkomaiset bloggarit jakamaan näitä upeita kuvia blogeissaan. En malttanut olla seuraamatta perässä, sillä värisävyt ovat todella taitavasti valittuja ja kuvat niin hienosti stailattuja.

210814_1_soft skin

210814_3_minty breeze

210814_2_chi

Skjermbilde-2014-08-21-kl.-11.23.17-e1408613174582

Skjermbilde-2014-08-21-kl.-11.23.41-e1408614109150

Skjermbilde-2014-08-21-kl.-11.24.07-e1408613295606

Juuri oikean värisävyn löytäminen saattaa olla haasteellinen tehtävä, sillä värimalleja on niin paljon. Ja kun vertailee värisävyjä pienistä paloista toisiinsa saattaa joku sävy näyttääkin aivan erilaiselta toisen lähes samansävyisen värin rinnalla. Näiden kuvien avulla olisi helppo valita esimerkiksi juuri se oikea harmaan tai pastellisen pinkin sävy ilman, että päätyy valitsemaan liian sinertävän tai imelän sävyn.

Milloin suomalaiset maalifirmat seuraavat perässä…?

 

Translation: These photos from Norwegian paint manufacturer Jotun are absolutely beautiful! It can be difficult to choose exactly the right paint shade, but with these kind of images, the choise is made much easier. I wish the Finnish paint manufactures would do something similar…

Photos for Jotun by: Margaret M de Lange // Styling: Kråkvik & DÓrazio

Valkoiset pihakivet koristavat pihapolkua

Tänään meidän pihaan saapui 500 kg:n säkki hohtavan valkoisia pihakiviä. Näitä olikin jo odotettu! Hankimme pihakivet viimeistelemään saunatupaan johtavaa pihapolkua. Ryhdyttiinkin heti iltasella hommiin ja tehtiin polku valmiiksi kertaheitolla.

pihakivet

IMG_0798

pihakivet_paikoilleenPolku on jo pitkään ollut keskeneräinen (ennen kuvan näet esim. viime kesäisestä ”Pihapolku ja pionit” postauksesta), eikä tässä viimeistelyhommassa kestänyt onneksi enää kauaa. Aseteltiin vain suojakangas paikoilleen askelkivien alle ja kaadettiin kivet päälle. Hommaan meni vain puolisen tuntia. Sitten Mankku vielä huuhteli kivet vedellä, sillä niissä oli melko paljon kivipölyä.

IMG_0795

IMG_0796

IMG_0811

On ihanaa vihdoin saada piha taas yhden askeleen verran valmiimmaksi! Näistä valkoisista pihakivistä olin haaveillut jo reilun vuoden ja parisen viikkoa sitten tilasimme ne Netraudasta. Kivet ovat sävyltään ”Valkoinen marmori”. Eli nyt sain sitä marmoria ainakin pihalle. ;) Sävy on todella hohtavan valkoinen; en ihan odottanut näin valkoisia kiviä, mutta hyvä tästä tuli.

Vielä jäi 10 pikkupussia (100 kg) ylimääräisiä kiviä. Pitää keksiä niille vielä jokin kiva paikka pihalta…

Translation: New stones for our garden.

Liitutauluseinän peittäminen tytön huoneessa

Vihdoin ja viimein on tyttären huoneessa uusi tapetti! Jos itse inspiroidun tällä hetkellä harmaan sävyistä, niin tyttären huoneesta kyllä väriä löytyy!

Ennen tapetointiurakan aloittamista kokeilin googlettaa tietoa miten liitutauluseinä tulisi oikeaoppisesti ”poistaa”, eli siis maalata piiloon. Tietoa ei oikein tuntunut löytyvän, joten Mankku soitti Tikkurilan maalilinjalle ja sieltä saimme neuvon maalata liitutauluseinä pohjamaalilla (Siroplast 2:lla).

IMG_0549Neiti pääsi itsekin maalaamaan

liitutauluseinan_peittaminenEnsin liitutauluseinän pinta puhdistettiin ja viereiset seinät ja lattia suojattiin maaliroiskeilta. Ensimmäinen maalikerros jätti vielä epätasaisen lopputuloksen, josta musta maali kuulsi läpi. Mutta toinen maalikerros riitti peittämään mustan seinän. Sitten vain tapettia pintaan. Tapetiksi tytär oli valikoinut Borås Tapeterin Hanna Werningin suunniteleman tapetin ”1306″*.

Valmista!

IMG_0680

IMG_0669

IMG_0676

IMG_0671

Mutta hommaa riitti tapetoinnin lisäksi vielä vaikka kuinka! Neidin Jolla-sänkyä piti pidentää, sillä pituuskasvu on ollut huimaa ja lyhyempi sänky alkoi olla jo pieni. Tämä johti siihen, että huoneeseen tuli vähemmän tilaa. Tavaraa oli karsittava.

Laitoin osan Palaset-laatikostoista pois, sillä niiden käyttäminen oli pikkuisen hankalaa, kun laatikot aukesivat niin nihkeästi. Tein sitten niin, että laitoin Palaset-sarjan lokerolaatikot lipastolaatikon sisään, jolloin ei tarvinut luopua pikku-lelujen lajittelulaatikoista. Lehdille tarkoitetut Palaset-laatikot pidin ennallaan, sillä niihin on kätevä säilöä värityskirjoja ja piirustuksia. Pari valkoista laatikkoa sai myös jäädä pikkutavaran säilytykseen.

lelut

IMG_0683

Hankin sängyn alle myös muoviset laatikot barbeille ja legoille, mutta mahtui sinne nukensänkykin kivasti piiloon. Ei mitenkään kovin esteettistä, mutta välttämätöntä säilytystä lastenhuoneessa. Muuramen Jolla-sänkyyn kuuluva säilytyslaatikko olisi tietysti tyylikkäämpi, mutta näillä muovilaatikoilla mennään nyt.

Meidän lapsilla on paljon leluja ja minusta on hyvä, että he keksivät niin innokkaasti leikkejä. Jonkin verran leluja myös karsittiin, mutta niitä jäi vielä paljon. Leikkikööt vain mahdollisimman pitkään!

IMG_0685

Sängyn viereiselle seinälle aloin koota sekalaista kollaasia tauluista, neidin askarteluista ja piirustuksista. Tämä saa täydentyä ajan myötä. Päiväpeite pitäisi vielä hankkia…

IMG_0675

Kirjahyllyyn ostin Jyskistä vielä mustia säilytyskoreja, jotka sopivat juuri täydellisesti Ikean hyllykköön. Vanhat Hello Kitty -boxit saivat vielä jäädä.

Huone on nyt siisti ja siinä mielessä valmis, mutta pientä hienosäätöä se minusta vielä kaipaisi. Huonekalujen järjestys huoneessa muuttui, kun sänky ja kirjahylly/vaatekaapisto vaihtoivat paikkaa (siellä näytti ennen tältä <klik>). Kirjoituspöytäkin siirrettiin ikkunan eteen. Ehkä vielä vaihdan maton pojan huoneen raidallisen maton kanssa.

Pääasia on kuitenkin, että huoneen asukas on itse tyytyväinen ja nauttii uudesta tapetista ja järjestyksestä. Olen halunnut antaa lapsille melko vapaat kädet oman huoneen suunnittelussa. Tärkeää on, että kaikille tavaroille on oma paikkansa ja huoneessa on tilaa rakentaa leikkejä.

*tapetti saatu blogin kautta

Translation: Our daughter has a new look in her room now. The wallpaper is new and we also moved the furniture around. She loves it!

 

A New Look by Ellos (+arvonta)

Elloksen sisustustrendit on tänä syksynä jaettu neljään kategoriaan: Back to Nature, Members Only, A New Look ja Precious Memories. Viime viikolla esittelin tarkemmin Back to Nature -trendiä ja nyt haluan tarkastella A New Look -tyyliä.

Ellos_hemtrender_modern_main

Elloksen sivuilla A New Look -sisustustrendiä kuvataan seuraavasti: ”Moderni trendin hallitsevat värit ovat musta ja valkoinen, joita nähdään myös näyttävissä kuvioissa ja painatuksissa. Sisusta rohkeasti mustalla ja kohota tunnelmaa veikeillä detajeilla ja valaisimilla!”. Mustavalkoisuus on melko varma ja klassinenkin valinta, mutta lisää potkua ja ajankohtaisuutta saa aikaiseksi valitsemalla näyttäviä valaisimia sekä pinnalla olevia kuoseja.

Kokosin oman näkemykseni Elloksen A New Look -sisustustrendistä poimimalla kuvakollaasiin mustavalkoisia ja trendikkäitä sisustuselementtejä. Näyttäviä valaisimia, ajankohtaisia pienesineitä ja nyt pinnalla olevia tekstiilikuoseja.

Ellos_NewLook

1. Diamant-ikkunavalaisin / 2. Sladd-ikkunavalaisin / 3. Ellos Home kattovalaisin / 4. Ellos Home seinäkello / 5. Aida-tyynynpäällinen / 6. Harmaa Ella-tyynynpäällinen / 7. Ellos Home seinälyhdyt 3 kpl / 8. Ellos Home A-sisustuskirjain / 9. Mallie-torkkupeitto / 10. Ellos Home kynttelikkö / 11. Ellos Home maljakko / 12. Carla Check -pussilakanasetti / 13. Doris-keittiöpyyhkeet, 2/pakk. / 14. Ellos Home pöytävalaisin / 15. Ellos Home lasilaatikko / 16. Ellos Home senkki / 17. Uni-matto

Kollaasiini poimiutui aika monta teollisuushenkistä sisustuselementtiä: Sladd-ikkunavalaisin (2), Ellos Home kynttelikkö (10), ja Ellos Home senkki (16). Industrial-tyyli on nyt pitkään ollut suosittu sisustustrendi. Lisäksi poimin mukaan trendikkäitä kuoseja kuten plusmerkkisen Aida-sisustustyynyn (5.), ruudullisen lakanasetin (12) sekä kuusikulmaista kuosia olevan torkkupeiton (9). Itse ihastuin näistä tuotteista etenkin vähän 50-luvun henkiseen pöytävalaisimeen (14) sekä maljakkoon (11).

 ARVONTA: VOITA ELLOKSEN A NEW LOOK -SETTI

aNewLook_palkinto

Ja toki jälleen on luvassa arvonta! Kokosin A New Look -arvontapakettiin mukaan näyttävän Diamant-valaisimen sekä mustavalkoisia tekstiilejä: Carla Check-pussilakanasetin (parisänkyyn, eli kaksi peittoa ja tyynyliinaa), pehmoisen Mallie-torkkupeiton sekä Aida-tyynynpäällisen.

Näin osallistut arvontaan:

Jätä kommentti tähän postaukseen lauantaihin 23.8.2014 klo 23.59 mennessä.
Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

Sunnuntaina 24.8.2014 arvon onnellisen voittajan.

ARPAONNEA KAIKILLE!

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

ellos

Ellos inspistä ja arvonnan voittaja

eh000_edited-1

eh010

ells_0113053_M

eh001_edited-1

Näiden inspiroivien Ellos-kuvien myötä tulin kertomaan teille Ellos ”Back to Nature” -arvontani voittajan.
Tällä kertaa arpaonni suosi numeroa 307, eli Jasmiinaa kommentilla:
”Tuunpa määkin yrittään, pussilakanasetti varsinkin olis poikaa! :)”.
Oikein paljon onnea sinulle!

BackToNature_palkinto_ONNEA

Kiitos kaikille runsaasta osallistumisesta arvontaan!
Huomenna saatte uuden mahdollisuuden, kun pyöräytän käyntiin vielä toisen Ellos-paketin arvonnan.
Pysykäähän siis kuulolla. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

ellos

Rentoa

Tänään sain vihdoin siivottua molemmat lastenhuoneet. Jotain pientä säätöä olisi vielä, mutta välillä pitää laiskotellakin. Selailin sisustuslehtiä, kirjoittelin ideoita ylös vihkooni ja sitten nukahdin sohvannurkkaan. Heräsin siihen, kun muut tulivat kotiin kaupasta ja lapset halusivat tulla katsomaan elokuvaa olohuoneeseen. Siinä me sitten köllöteltiin koko perhe sohvilla. Käänsin katseeni makuuhuoneeseen päin ja napsasin kännykällä tämän kuvan:

bedroom

Jaoin kuvan Instagramissa, mutta en malttanut olla postaamatta sitä myös tänne (vaikka onkin kännykkäkuva). Kuvassa yhdistyy niin monta tämän hetkistä lempiasiaani: harmaan sävyt, pellavaiset tekstiilit (kiitos Balmuirille niistä), kauniit auringonsäteet siellä täällä ja rento fiilis. Minusta petaamaton sänkykin voi olla kaunis.

Tänään en aio muuta tehdäkään. Välillä pitää olla vain, vaikka mielessä pyörisikin tuhat ideaa. Keho muistuttaa siitä, että nyt pitää levätä…

Leppoisaa lauantaita!

Translation: I took this pic with my iPhone and I liked it so much that I decided to share it with you. The image captures so many of my favourite things: shades of grey, linen bedding (from Balmuir), sunrays and relaxed look. I think that an unmade bed can be beautiful. Have a nice Saturday!

 

Uutta laattaa keittiön välitilaan?

Olen jo pitkään miettinyt muutosta meidän keittiön välitilaan. Ihastuin aikoinaan välitilassamme olevaan mosaiikkimaiseen laattaan siinä olevien pikkumosaiikkipalojen muotojen takia. Laatat koostuvat ikäänkuin pienistä geometrisistä muodoista. Mutta huonoja puolia on kaksi…

white_kitchen

Ensinnäkin, laatan pinnassa on hitusen helmiäistä, joten se kiiltelee vahvasti valon osuessa keittiöön vastapäätä olevista suurista ikkunoista. Tämä aiheuttaa sellaista kiiltelyä, joka ei ole minulle mieleen. Vähän liikaa blig-bligiä meitsin makuun. Jossain välissä mietin jo laattojen käsittelyä mattamaisella aineella, mutta se on vähän liian säätämistä.

Toinen huono puoli on se, että välitilassa on runsaasti sauma-ainetta, sillä laatat kuului saumata yliasti. Tämä vaikeuttaa siivoamista, sillä tahrat irtoavat huonosti sauma-aineesta. Onneksi välitilaan ei tule paljon roiskeita, sillä liesi sijaitsee saarekkeessa, mutta kahvinkeittimestä kyllä roiskuu kahvia laatoille.

kitchen_1

keittio_ruokailutila

keittio_pysty

Näiden seikkojen takia olen vähän väliä haaveillut uudesta vaihtoehdosta keittiömme välitilaan. Mielessäni on pyörinyt oikeastaan kolme vahvaa vaihtoehtoa: valkoinen peruslaatta (esim. 15×15 cm) tiililadonnalla, suorakaiteen muotoinen laatta tiililadonnalla tai marmori (levy tai laatta). Asiaa havainnollistamaan innostui väkertämään havainnekuvat jokaisesta vaihtoehdosta kuvakäsittelyllä. Ehkä niistä jotain kuvaa saa tökeröstä photoshoppauksesta huolimatta… ;)

Marmori

keittionvalitila_marmorivalk

Marmorista haaveilin jo rakennusaikana (Marmoria modernisti postauksessa siitä silloin kirjoittelin). Silloin se ei ollut vielä niin trendikäs materiaali kuin nyt. Minusta marmori on kuitenkin ajaton materiaali, vaikka se onkin nyt niin pinnalla. Siitä tulisi hienostunut lopputulos.

Marmorinen välitila olisi helppo pitää puhtaana varsinkin jos koko välitilan saisi tehtyä muutamasta isosta palasta. Mutta se tulisi melko kalliiksi. Niinpä olenkin miettinyt marmorilaattojen hankkimista. Ne saisivat olla suorakaiteen muotoisia ja laatat ladottaisiin puskusaumaan ja tiililadonnalla…

Peruslaatta tiililadonnalla

keittionvalitila_peruslaatta

Nykyään näkee paljon tällaista peruslaattaa tiililadonnalla ja usein mustalla saumauksella. Tätä esiintyy paljon varsinkin ruotsalaisissa sisustuslehdissä ja -blogeissa. Tiililadonta tuo peruslaattaan vähän modernimman säväyksen, mutta onkohan tämä kuitenkin liian teollisuushenkinen meidän keittiöön…?

Suorakaide tiililadonnalla

keittionvalitila_tiililadonta

Suorakaiteen muotoinen laatta tiililadonnalla on hyvin klassinen valinta. Tämä laatoitus löytyy vanhempieni kodista ja ihailen sitä usein siellä. Tämä olisi melko varma valinta – ei menisi pieleen. Mutta olisiko tällainen laatoitus liian klassinen meidän kotiin…?

Ehkä jo arvasittekin, että pidän eniten marmorivaihtoehdosta. Minusta se sopisi parhaiten meidän kotiimme, sillä minusta tuntuu, että se olisi ajaton muttei tylsä valinta. Marmori saisi olla harmaampaa kuin havainnekuvassa, jolloin se toisi ripauksen kontrastia valkoiseen keittiöömme. Olemme itse asiassa jo käyneet vilkuilemassa laattamalleja rauta-kaupoissa, mutta sopivaa vaihtoehtoa ei ole vielä löytynyt. Luulen kyllä, että tämä saattaa olla kuitenkin yksi lähiaikojen projekteistamme. Tai ainakin toivon niin…

Minkä noista sinä olisit valinnut?

Translation: I dreaming of new tiling for our kitchen. I used Photoshop to create different pictures of the tile choices that I’ve been thinking about. The pics are not that great but they give an idea of what we are planning. My favourite choice is the marble one.

Sekalaista puuhastelua

Mankku lomailee vielä tämän viikon ja kun helteetkin hellittivät, on täällä yhtäkkiä alkanut tapahtua kaikenlaista: terassille on rakenteilla uusi betonipöytä ja neidin huoneen seinä on vihdoin tapetoitu. Instagramiin ja Facebookin olenkin vähän päivitellyt projektien etenemistä.

betonitaso

betonipoyta

Betonipöytä tehdään terassisohvalle kaveriksi, mutta aion kyllä talvella säilyttää pöytää sisällä. Siitä tulee niin hieno! Jalat ovat samanlaiset kuin rakenteilla olevassa terassisohvassa. Enää ne täytyy maalata. Terassisohvaprojektikin etenee, sillä olemme valinneet kankaan pehmusteisiin ja pehmusteet ovat nyt ompelijalla työn alla. Olisipa ihanaa jos terassikalusteet valmistuisivat Venetsialaisiksi!

uusitapetti

Neidin huoneeseen laitettiin hänen itsensä valitsema tapetti, josta kirjoittelin aiemmin keväällä ”Vaaleanpunaista ja kukallista” postauksessa. Mutta urakka jatkuu vielä, sillä samalla vaihdoimme huonekalujen järjestystä ja minä käyn neidin tavaroita läpi karsien turhat pois. Eskari alkaa ensi viikolla, joten toivottavasti siihen mennessä on huone valmiimmassa kunnossa. Ja pojan huoneessakin pitäisi tehdä sama karsinta.

Hommaa siis riittää, enkä siksi ole ehtinyt vastailla kommentteihin ja sähköposteihin. Jospa viikonlopun aikana ehtisin…

Translation: We have many ongoing projects at home right now. We’ve made a new concrete table for our terrace and it is almost ready. My husband has also laid new wallpaper on one of the walls in our daughter’s room. I still have to sort out her things and put some unnecessary toys and stuff away. There’s lot’s to do…