Tuunatut Tray-pöydät olohuoneessa

Marmorikansilla tuunaamani HAY:n ”Tray”-pöydät siirtyivät olohuoneeseen ja nyt tuntuu siltä, että sopiva ripaus marmoria meidän kotiin on saavutettu. Ehkä se välitilan muutos saa vielä odottaa. Tässäpä muutama kuva olohuoneen nykyisestä ilmeestä. Ero betonipöydällä sisustettuun olohuoneeseen on minusta melkoisen huomattava, vaikka vain pöytä on vaihtunut. Kuvaaminen meinasi olla kyllä vähän hankalaa, sillä marmorilevyt heijastelivat niin kovin.

olohuoneessa

adea_band

tray_poydat

marmorikansi

living_room_tables

tray_marmori

tray_tables_marble

Innostukseni Tray-pöytien tuunaamiseen sai alkunsa kuukausia sitten, kun ihastelin Elisabeth Heierin kauniissa blogissa hänen Tray-pöytäänsä, jossa on marmorikansi. Sivuutin kuitenkin idean sillä, että marmorikannet tulisivat niin kalliiksi. En saanut asiaa mielestäni ja joka kerta kun katsoin Elisabethin pöytää, haaveilin omasta versiostani. Onneksi en luovuttanut ja niin asiat vain järjestyivät että löysimme omat marmorikannet suhteellisen edullisesti (kuten kerroin ”Hay hack” -postauksessa).

Alkuperäisissä visioissani kannet olisivat olleet ehkä aavistuksen verran ohuemmat, mutta koska valinnanvaraa ei ollut, oli tyytyminen tähän paksuuteen. Ihan hyvä näin. Mietin vielä näyttäisivätkö pöydät kuitenkin paremmilta ihan suoraa vierekkäin, eikä näin limittäin. Ja jos toisen laittaisikin sivupöydäksi ja siirtäisi pienen mustan Tray-pöydän tähän toisen pöydän tilalle. Noh, näitähän voi vaihdella miten vain…

 

P.S. No juu, on siellä yksi uusi koristetyynynpäällinenkin (löytö Ikean poisto-osastolta). ;)

Translation: Here’s my ”HAY hacked” Tray-tables in our living room. I bought marble covers for my Tray-tables and now I feel I have completely new coffee tables. I originally saw this idea in Elisabeth Heier’s lovely blog months ago and could not get this idea out of my mind.

Kodin kevätpäivitys Ellokselta (+arvonta)

Lempivuodenaikani alkaa olla käsillä: kevät! Keväisin innostun sisustamaan kotia vieläkin suuremmalla innolla kuin muina vuodenaikoina. Keväistä tunnelmaa saa loihdittua kotiin ihan pienilläkin jutuilla: vehreät oksat maljakkoon, raikas uusi matto vaikkapa keittiöön tai muutama uusi koristetyynynpäällinen olohuoneeseen. Kävin läpi Elloksen sisustusvalikoimaa kevättä silmällä pitäen ja poimin sieltä seitsemän avaintuotetta ajankohtaiseen sisustukseen. Toki valitsin myös jotain kivaa teille arvottavaksi.

ellos_inspis

Elloksen kevät näyttää ihastuttavalta! Kauniita maljakoita, trendikkäitä tekstiilikuoseja sekä laaja valikoima verhoja. Upeasti stailattuja kuvia on miellyttävä selata ja miettiä mitkä tuotteet sopisivat parhaiten omaan kotiin. Lopulta päädyin valitsemaan nämä seitsemän avaintuotetta kevääseen:

seitseman_kevattuotetta

1. Lasinen kattovalaisin / 2. Rafaela-tyynynpäällinen ja sen kanssa Ellos e-Basics-pellavatyynynpäälliset / 3. Time-seinäkello / 4. Cosmos-maljakko / 5. Agnes-sohvapöytä / 6. Pyörällinen Morris-hylly / 7. Linie Design ”Kiona”-matto

Sohvapöydän yllä roikkuvat valaisimet tuntuvat tällä hetkellä kovin trendikkäiltä ja itsekin haaveilen sellaisesta. Elloksen lasinen kattovalaisin on muotoilultaan ajankohtainen ja sopisi hyvin tunnelmavalaisimeksi olohuoneeseen. Läpinäkyvyyden ansiosta se ei loisi liian raskasta vaikutelmaa.

Olen innokas sisustamaan koristetyynyillä, tiedätte sen. Niillä saa niin kätevästi ja nopeasti muutettua tilan tunnelmaa. Erilaiset kasviaiheet ovat erityisen trendikkäitä tänä vuonna ja löysinkin Elloksen valikoimasta ihastuttavan Rafaela-tyynynpäällisen, jossa on hienostunut viidakkokuosi. Kauniin hillitty samean turkoosi väri sopii hyvin kevääseen olematta liian räikeä. Rafaela-tyynyn pariksi sopisi hyvin e-Basics sarjan pellavatyynyt tumman turkoosissa sävyssä.

Pyöreät muodot tuntuvat olevan erityisen pinnalla tällä hetkellä. Mikäpä onkaan helpompi tapa lisätä sisustukseen pyöreitä muotoja kuin kello. Se pitää myös huolen ettet myöhästy. Time-seinäkellon hienostunut ulkoasu viehätti minua samoin kuin ripaus kullan sävyä.

Voiko kauniita maljakoita olla liikaa? Minusta erilaiset origamimaiset muodot näyttävät todella kauniilta maljakoissa ja niinpä poimin Cosmos-maljakon heti seitsemän tuotteen kollaasiini. Yksittäiset leikkokukat tai oksat näyttävät kauniilta tällaisissa kapeissa, pullomaisissa maljakoissa ja tuovat ripauksen kevättä kotiin.

Olohuoneen ilme muuttuu paljon myös vaikkapa sohvapöytää vaihtamalla, kuten olen demonstroinut aiemmissa postauksissani. Elloksen sohvapöytävalikoimasta silmäni iskeytyi erityisesti Agnes-sohvapöytään. Yksinkertainen muotoilu ja ripaus lämmintä puunsävyä viehättävät. Musta kansi toisi sopivasti kontrastia vaaleaan sisustukseen.

Tarjoiluvaunut ovat nousseet jälleen sisustussuosikeiksi. Eikä syyttä, onhan tarjoiluvaunu todella monikäyttöinen huonekalu! Elloksen valikoimasta poimin mukaan Morris-tarjoiluvaunun. Se sopisi yhtä hyvin keittiöön, kylpyhuoneeseen kuin vaikkapa olohuoneen sivutasoksi. Näin jo mielessäni kuinka monella eri tavalla tuota tarjoiluvaunua voisikaan hyödyntää sisustuksessa ja tavaroiden kauniissa säilytyksessä.

Yksi tapa uudistaa kodin ilmettä on vaihtaa mattoa. Nyt Elloksenkin valikoimasta löytyy suosittuja Linie Designin mattoja ja löysinkin sieltä heti uuden suosikin: Kiona-maton, jota saa kolmessa eri värissä. Tämä turkoosi sopisi todella kivasti keväiseen olohuoneeseen. Pitäisikin uskaltaa valita joskus jotain muuta kuin mustavalkoista.

Tästä yhdistelmästä muodostuisi minusta tosi kiva sisustus! Tuotteita valitessani en osannut aavistaa, että turkoosi olisi se väri, joka yhdistäisi kollaasiin valitsemiani tuotteita. Mutta tuossa sameammassa sävyssä turkoosi näyttää todella tyylikkäältä ja kevätkotiin hyvin sopivalta.

voita_tarjoiluvaunu

Sain myös valita yhden avaintuotteista teille arvottavaksi. Päätin valita tämän Morris-tarjoiluvaunun, sillä se sopii tyyliltään monenlaiseen sisustukseen sekä hyvin moneen käyttötarkoitukseen.

Näin osallistut arvontaan:
Jätä kommentti tähän postaukseen lauantaihin 7.3.2015 klo 23.59 mennessä.
Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

ellos

Pyöreä peili

Meidän saunatuvan kylpyhuoneesta on puuttunut peili sen valmistumisesta saakka. Niinpä ajattelimme hommata sinne vihdoin peilin Ikeasta, kun olimme sinne kerran menossa. Aikomuksena oli ostaa sellainen fasettihiottu pyöreä peili, joka meillä on ollut joskus edellisessä kodissakin. Nyt Ikeaan oli kuitenkin tullut Grundtal-peilejä, joissa on trendikäs teräsreunus. Mankku tuumasi Grundtal-peilin olevan pikkuisen liian suuri saunatuvan vessaan, mutta minä näin jo mielessäni sille toisen sijoituspaikan jos peili osoittautuisi liian suureksi. Kotona asettelin peilin siihen kaavailemaani kakkospaikkaan ja siihen se saakin jäädä. Ja siitä päästiin yhteisymmärrykseen.

peili

pyorea_peili

peili_mh_ovi

peili_heijastus

ikea_grundtal

Peili heijastelee kivasti näkymiä vastapäiseltä seinältä ja ikkunoista. Makuuhuoneen pariovien toiselle puolelle (ruokailutilaan) on tulossa uusi tauluasetelma ja tämä peili tuokin siihen sitten kivaa kontrastia pyöreällä muodollaan. Nyt pitää vielä löytää se saunatuvan kylppärin peili…

Translation: I bought this Grundtal mirror from Ikea. The plan was to place it in our bathroom but I had something else in mind. The mirror was not the perfect size (it was a little too big) for the bathroom, but I think it looks perfect in our living room corner.

Lovely blue

Pitää vielä jakaa muutama ajatus tuosta meidän pojan huoneesta, joka vilahti edellisen postauksen kuvissa. Minua houkuttelisi nimittäin ihan hirveästi maalata siellä pikkuisen. Syvä ja pehmeä tummansininen olisi upea väri: nimenomaan tällainen Jotunin St. Paul’s Blue, jolla on maalattu tässä Alvhemin sivuilla esitellyssä kodissa.

ihanasininen

bedroom

Ja kylläpä näyttää herkulliselta myös tuo vaaleanruskealla nahalla päällystetty seiskatuoli! Myös tämän asunnon olohuone ja työhuonenurkkaus ovat mieleeni.

livingroom3

Tuo jalkavalaisin näyttää Ikean valaisimelta, jollainen meillä oli opiskeluaikoina. Tyynyt on aseteltu huolettomasti vähän sikin sokin. Olohuoneen harmaa seinäsävy on myös nappivalinta.

tyopiste

Tämä työhuonenurkkaus on houkuttelevan näköinen. Jännästi jätetty juliste puolittain rullalle seinälle. Kuvassa näkyviä käsinojallisia seiskatuoleja liikkuu muuten melko paljon nettikirppiksillä. Ja minun pitäisi vihdoin kirjoittaa se postaus nettikirppiksistä…

Nyt lauantai-illan viettoon. Seurailen kun legoukkelit hyppäävät mäkeä… ;)

Translation: I love the St. Paul’s Blue color in this bedroom. Nicely styled apartment!

Photos: Alvhem – Design / stylist: Sara Widman and team