Pakkailua

karhu_sneakers

pakkausta

vaatekasa

Minä täällä pakkailen ja yritän miettiä, että kummat Karhun lenkkarit ottaisin mukaan. Luvassa on viikonloppureissu ystävien seurassa (miehet jäävät kotivahdeiksi). Kovin kauas en ole suuntaamassa, mutta uskonpa että tämä pienikin irtiotto piristää kummasti. Laukkuun pakataan myös korkkarit jos menojalkaa alkaa vipattaa. Luulenpa, että minulle tärkein varuste on kuitenkin villasukat ja olohousut…heh. Katsotaan miten ehdin blogin pariin viikonloppuna, mutta jos en ehdi, niin toivottelen jo tässä vaiheessa oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Translation: Packing for a small weekend getaway.

Terassikalustesuunnitelmat Vepsäläisen tuotteilla

Terassit on pesty ja seuraavaksi voisikin tehdä inventaarion pihakalusteisiin ja miettiä, mitä vielä pitäisi hankkia. Saunarakennuksemme terassi valmistui viime kesänä, emmekä ole vielä ehtineet hankkia sinne kunnollisia pihakalusteita. Tähän sopivaan saumaan sattuikin mieluinen yhteistyö Vepsäläisen kanssa. Yhteistyön myötä kävin läpi Vepsäläisen terassikalustevalikoiman ja tein kuvakollaasit unelmieni terassikalusteista sekä saunarakennuksen terassille että meidän pääterassille, eli talon takaosan terassille.

SAUNARAKENNUKSEN TERASSISUUNNITELMA

pionit_ja_polku

saunarak_terassi

Aloitetaan saunarakennuksesta. Valmiista terassista ei ole vielä montaa kuvaa, mutta havainnollistan terassin kokoa ja muotoa oheisen pohjapiirroksen avulla. Piirsin piirroksen 1:50 mittakaavassa. Saunan terassimme on yhteensä 21,5 m2. Terassi on melko kapea, mutta suuren ikkunan kohdalle rakensimme syvemmän alueen, johon mahtuu kivasti pieni oleskeluryhmä. Pohjapiirrokseen olen havainnollistanut seuraavat tuotteet Vepsäläisen valikoimasta:

vepsalaisen_valinnat_sauna

1. Normann Copenhagen ”Lighthouse” lyhty / 2. Driade ”Toy” tuoli / 3. Vepsäläinen ”Bilbao” ulkovalaisin / 4. BoConcept ”Gibson” jakkara / 5. BoConcept ”Elba” parvekepöytä / 6. Vepsäläinen ”Beta” penkki / 7. Fatboy ”Buggle up” säkkituoli hiekan sävyssä

Pöytäryhmäksi ajattelin kahta Toy-tuolia (2.) ja niiden seuraksi sopisi pieni pyöreä pöytä, eli tässä tapauksessa Elba-parvekepöytä (5.). Oleskelutilojen molempiin nurkkiin sijoittaisin upeat Bilbao-jalkavalaisimet (3.), jotka soveltuvat ulko-olosuhteisiin. Terassin leveän osan etualalle sijoittaisin betonipenkin (6.) Vepsäläisen omasta puutarhakalustesarjasta. Saunaterassin kapeaan osaan sijoittaisin kaksi Fatboyta (7.), joissa olisi mukava köllötellä saunan jälkeen. Niiden keskelle voisi vielä sijoittaa BoConceptin Gibson-jakkaran (4.) pöydäksi. Tunnelma viimeistellään Lighthouse-lyhdyllä (1.) sekä kauniilla kukka-asetelmilla.

TALON TERASSISUUNNITELMA

takapihanterassi

IMG_0710

talonterassi

Takapihan terassimme on näkynyt useammin blogipostauksissani, mutta piirsin siitäkin vielä pohjakuvan, josta on helpompi hahmottaa terassin muoto ja koko. Tämä piirros on mittakaavassa 1:75. Talon terassi on 51,2 m2:n kokoinen. Tällä hetkellä meillä on tällä terassilla itsetehty terassin pöytä, Kartellin Masters-tuolit, Fatboyn riippukeinu sekä muita sekalaisia tuoleja ja itsetehty penkki. Piirrokseen olen kuitenkin havainnollistanut haavesuunnitelmani tuotteet Vepsäläiseltä:

vepsalaisen_valinnat_talonterassi

1. Vepsäläinen ”Beta” betonijakkara / 2. Kartell ”Masters” tuolit / 3. Kartell ”Matelassé” maljakko / 4. Vepsäläinen ”Easy Track” varjo / 5. Balmuir tyynyliina / 6. Kartell ”Spoon” pöytä / 7. Balmuir mohair-huopa / 8. Moco Home ”Moco River” sohva / 9. Fatboy ”Edison the petit” valaisin / 10. Normann Copenhagen ”Lighthouse” lyhty / 11. Vepsäläinen ”Eyelet” pöytä / 12. Innovation ”Grids” sohvapöytä / 13. Vepsäläinen ”Beta” penkki / 14. Vepsäläinen ”Mocca” kulmasohva

Pöytäryhmän kokoaisin Kartellin Spoon-pöydän (6.) ympärille. Pöydälle asettaisin Kartellin Matelassé-maljakon (3.) , joka ei mene rikki vaikka tuuli sen kaataisi. Aurinkosuojaa toisi tyylikäs Easy track -varjo (4.). Ruokailuryhmän tuoleiksi valitsisin kyllä edelleen Masters-tuolit (2.), sillä ne miellyttävät eniten ulkonäöltään ja niissä on todella mukava istua. Terassin syvennykseen piirsin kuitenkin myös kaksi Toy-tuolia, sillä minusta olisi kätevää jos huonekaluista voisi rakennella erilaisia ryhmiä tilanteen mukaan; tälle terassille sijoitetut Toy-tuolit voisi tarvittaessa siirtää saunan terassille tai toisinpäin. Talon terassille sijoittaisin myös kaksi Vepsäläisen Beta-betonipenkkiä (13.) sekä muutaman pienemmän Beta-betonijakkaran (1.). Minusta nämä betonikalusteet ovat aivan ihania ja niitä voi käyttää sekä sivupöytinä että istuimina. Luultavasti sijoittaisin muutaman kasvin betonipenkin toiseen päähän.

Olisi aivan mahtavaa jos terassille saisi jonkinlaisen sohvaryhmän! Löysin kaksi mieluista vaihtoehtoa Vepsäläisen valikoimasta: Moco River -sohvan (8) sekä Mocca-kulmasohvan (14.). Molemmat ovat melko siroja rakenteeltaan ja juuri siitä pidän. Sohvapöydäksi sopisi nätisti Innovationin Grids-sohvapöytä (12.), jossa on puukansi ja metallijalat – tämän pöydän soveltuvuus ulkotiloihin pitäisi kyllä vielä tarkistaa. Sohvalle asettelisin Balmuirin ihanan pehmoisia pellavatyynyjä (5.) sekä mohair-huovan (7.). Lisäisin ryhmään vielä pienen Eyelet-sivupöydän (11.), jonka päälle asettaisin Fatboyn valaisimen (9). Tännekin asettaisin muutaman Lighthouse-lyhdyn (10.), mikä loisi yhtenäistä tunnelmaa saunarakennuksen terassin kanssa. Ja tietysti paljon ihania kesäkukka-asetelmia.

laajenna nakokulmaaKun etsii terassille sopivia huonekaluja ja muita tuotteita, kannattaa tarkistaa tuotevalikoima muualtakin kuin vain puutarhakaluste-tuoteryhmästä. Nimittäin monella valmistajalla on tuotteita, jotka materiaalinsa puolesta sopivat niin sisä- kuin ulkotiloihin. Kartell on hyvä esimerkki sellaisesta valmistajasta.

yhdistele_rohkeasti

Minusta kiinnostavin ja näyttävin terassisisustus syntyy yhdistelemällä eri valmistajien tuotteita. En välttämättä ostaisi esimerkiksi koko sohvaryhmää samasta sarjasta, vaan yhdistäisin sohvaan esimerkiksi eri tyyppisen sohvapöydän ja nojatuolit. Eli sisustaisin terassitilat ihan samalla periaattella kuin kodin sisätilatkin ja pyrkisin luomaan terassillekin erilaisia tiloja ryhmittämällä terassikalusteita.

Terassikalusteiden hankinta on usein suurehko rahallinen satsaus, varsinkin jos kaikki kalusteet on ostettava kerralla. Onneksi Vepsäläiseltä saa tarvittaessa Nousukausi-rahoituksen, joka mahdollistaa tuotteiden maksamisen erissä. Tarvittaessa saat Vepsäläiseltä myös sisustussuunnittelua valintojen avuksi.

Blogiyhteistyo

Yhteistyössä:

vepsalainen_logo

 

Muutama sekalainen

Pääsiäisloma oli ja meni, mutta minun työpäiväni katkesi tänään lyhyeen, kun jouduin lähteä kesken päivän hoitamaan pientä potilasta kotiin. Sillä välin kun sairastunut koululainen nukkui, minä kävin läpi pääsiäisen valokuvia. Tässäpä muutama satunnainen otos. Huomaattekohan eroa normaaliin tyyliini…?

keittion_saarekkeella

sohvapoydalla

milk_valaisin

tyynyt

Arvaattekos mikä valkoinen pehmeä juttu näkyy tuossa vasemmalla? ;)

juhani_melender_tauluMeidän isä on maalannut lisää viiva-sarjan tauluja.

makkarin_ovelta

sopoinenSöpöisyys

tallotaan_tyynyt

pehmis_ulkonaPehmis katsoo ulkoa sisälle, että kuka meille on tullut kylään.

ihanuus

Meillä oli pääsiäisenä rakkaimmat vieraat: siskoni ja hänen ihana koirulaisensa. Kyllä on niin kiltti koira tämä tyttönen! Ja meidän lapset nauttivat, kun saivat koira-seuraa. Kissat vain luikkivat piiloon.

Siskoni otti tämän postauksen kuvat minun kameralla. Siinäpä muuten kiva vinkki: antaa oma kamera välillä jollekin toiselle, niin saa uudenlaisia kuvakulmia ja erilaista näkemystä kuviin. Huomasin, että nämä kaikki kuvat olivat vaakatasoisia (paitsi Pehmiksen kuva, jonka leikkasin jälkikäteen pystyyn). Itse kuvaan enemmän pystysuuntaisia kuvia, kun olen jostain syystä tykästynyt niihin. Pitäisi opetella kivoja kuvakulmia myös vaakatasossa.

Huomenna on luvassa terassijuttuja ja vinkkejä, joten pysykää kuulolla…

Translation: Few random pics from our Easter. My sister visited us with her cute dog.

Pihapuuhastelua

Säät ovat hellineet pääsiäislomalaisia ja mekin olemme viettäneet paljon aikaa terassilla ja pihalla. Eilen napsastiin pensasaita (koristearonia) matalammaksi. Tänään istuskeltiin pitkään terassilla kaffilla ja mietittiin pihajuttuja.

piha_saunankulmalta

leikkimokin_kulmalta

pensasaidan_leikkuu

Leikattiin aronia n. 10-15 cm ensimmäisen haarakohdan yläpuolelta. Tällaisen ohjeen sain googlettamalla. Toivottavasti ei mennyt kovin mönkään ja pensasaita lähtee tuuhenemaan nätisti.

pensasaita

takaterassi

paasiaiskukat

sipulikukat

sipulikukat2

Istutin syksyllä sipulikukkia etupihalle ja nyt sieltä alkaa nousta jotain vihreää. Ihan ihmeellistä, että olen onnistunut jossain kukkahommelissa, heh! Nyt iskikin heti innostus istuttaa lisää kukkasipuleita, mutta toisaalta en halua mitään laajoja kukkapenkkejä, joista saa koko ajan olla kitkemässä rikkaruohoja. Suurin osa meidän pihan kukkaloistosta tulee syntymään ruukkuasetelmista ja amppeleista.

terassinpesu

Aamupäivällä minä pesin ikkunoita ja nyt Mankku pesee parhaillaan terassia painepesurilla, joka saatiin lainaan hänen vanhemmiltaan. Meidän pitää kyllä ostaa omakin painepesuri, kun sillä on niin kätevä pestä autoakin jne. Mikähän olisi hyvä painepesuri – onko teillä kokemuksia?

asfaltti_piirros

Lapset nauttivat etupihan asfaltista, kun siihen voi piirtää. He piirtävät siihen ratoja, joita pitkin pitää ajaa pyörällä tai potkulaudalla. Asfaltti loi kyllä heti siistimmän ilmeen ja sekin on kätevä pestä sitten painepesurilla. Pitää jossain vaiheessa ottaa parempia kuvia asfaltoidusta etupihasta.

Seuraavaksi on vuorossa äitini kokkaama pääsiäisateria. Ihana pääsiäisloma!

Pääsiäistunnelmia

Leppoisaa lankalauantaita! Täällä on trulliteltu tänään ja nyt on karkkia ihan hirveät määrät! Kotiin syntyi pääsiäisilme tänäkin vuonna lasten askartelemien koristeiden, pajunkissojen ja muutamien keltaisten ripausten muodossa. Kun ostin kuvissa taustalla näkyvät liljat, en tiennyt minkä värisiä niistä tulee, mutta nehän olivat sopivasti keltaisia.

paasiainen_et

trullit_lahtee

paasiainen_oh

paasiaisruoho_purkissa

paasiaisruoho

Pääsiäisruoho kasvoi ihan hyvin lasipurkeissa, paitsi ohra, joka on melko harvaa ja hidaskasvuista. Onneksi kylvimme kahta lajiketta. Muuten olisi ollut vähän harva ruoho tänä vuonna.

oh_poydalla

oh_eril_tyynyt

sohvankulma

pajunkissat

paasiaiskoristeet

kelt_lilja

easter_witch

Onpa ihanaa, kun on vielä pari vapaapäivää jäljellä! Ehtii vielä puuhastella kaikenlaista. Nyt menen pesemään ja laittamaan väsyneet pikkutrullit nukkumaan…

Kauneimmat pääsiäisrakeet

Jokos olette aloittaneet pääsiäisen vieton? Täällä alkaa kohta pääsiäissiivoukset, mutta ennen sitä halusin tulla vielä vinkkaamaan kauneimmista pääsiäisen suklaarakeista.

lilja_rakeet

suklaarakeet

Minusta kauneimmat pääsiäisrakeet ovat nämä Leafin suklaarakeet. Näitä olen ostanut jo muutamana vuotena peräkkäin. Näyttävät niin kauniilta tarjoiluvadissa, vaan eivät meinaa siinä kauan pysyä, kun aina joku käy nappaamassa niitä parempiin suihin. Kylläpäs nyt tuli paljon asiaa yhdestä kauppareissusta. ;)

Palailen vielä pyhien aikana blogin pariin pääsiäistunnelmien myötä, mutta nyt siivoamaan!

paasinen_kukkaasetelma

Happy Easter!

Pallo-maljakko kaupanpäälle

Tulimme juuri kauppareissulta Citymarketista ja piti heti tulla vinkkaamaan teille, että mitä sieltä löysin. Meidän piti ostaa pesuainetta ja olipa kiva yllätys, kun Omo-pyykinpesuaineen kaupanpäällisiksi sai pyöreän Pentik-lasimaljakon / tuikkukupin. Olin nimittäin jo ehtinyt miettiä, että mistä löytäisi kivan pyöreän maljakon…

pallomaljakko_stringissa

string_ylhaalta

pentik_maljakko

Maljakon vieressä näkyvä kuppi kuuluisi maljakon sisään, mutta minusta nämä ovat kauniimmat erikseen. Harmi, kun meillä ei nyt sattunut olemaan sopivia tuoreita kukkasia tähän maljakkoon, mutta jotenkin tuo viime kesältä kuivahtanut hortensianoksa on ihana. Yleensä en pidä kuivakukista, mutta hortensiat kuivahtavat kauniisti.

Pyöreitä maljakoita on viime aikoina näkynyt paljon varsinkin ruotsalaisissa sisustusblogeissa. Etenkin Svenskt Tennin pyöreää vaasiklassikkoa. Eihän tämä ihan sama ole, mutta söpö pyöreä maljakko kuitenkin. Ja piristi kummasti, kun kaupanpäälliseksi sai.

Translation: My new round vase, which was a free gift for everyone who bought detergent from the grocery store called Citymarket.

Keväinen olohuone

Ruokailutilan uudesta tauluasetelmasta ja keväästä ylipäänsä inspiroituneena vaihdoin myös olohuoneeseemme keväisempää ilmettä. Ilme syntyi koristetyynynpäällisiä vaihtamalla sekä pastellisilla leikkokukilla. Kirsikkapuun ja syreenin oksat (joista aiemmin kirjoittelin ”Kirsikkapuu kukkii” postauksessa) korostavat keväistä fiilistä entisestään.

kevainen_oh

pinkit_tulppaanit

kevattyynyt

Näpsäisin nämä kuvat pikaisesti lauantaina ennen tyttären syntymäpäiväjuhlia, joten ihan kaikkia koristetyynyjä en hoksannut kuvata. Mutta olohuoneessa on nyt samean pastillisen sävyisiä tyynyjä pinkkinä (Muuton ”Mingle”) ja vedenvihreänä (HAY:n ”Dot” -tyyny sekä suorakaiteen muotoinen tyyny kotimaisen Muccoden* valikoimasta). Potkua tuovat Missonin siksak-kuvioiset tyynynpäälliset, jotka hankin muutamia vuosia sitten Sisustuksen Koodista. Aivan yhtä ihanat edelleen!

kirsikkapuu

ruokapoydalla

Ihastuin tosi kovasti ruokapöydälle sattumalta syntyneeseen asetelmaan, jossa on heleän vaaleanpunaisia neilikoita, iso Iittalan Aalto -teräskulho ja taustalla isäni herkulliset taulut. Vieressä on vielä keväiset oksat: välillä kirsikkapuun ja välillä syreenin oksat, kun vaihtelen niiden paikkoja kodissa.

Viikonlopuksi pitää tuunata kotiin enemmän pääsiäisfiilistä. Pääsiäisruohot kasvavat jo hienosti niissä lasipurkeissa… Muutama keltasävyinen koristetyyny ja keltaisia leikkokukkia, niin se on siinä!

 

*Muccoden tyyny saatu blogiyhteistyön myötä

Translation: The spring look in our living room and dining room.