Pieni ja edullinen lahjavinkki

Mitä antaa lahjaksi sellaiselle, jolla ”on jo kaikkea”? Tai jollekulle, jonka mieltymyksiä ei niin hyvin tunne, esim. opelle? Kuitenkin tekee mieli muistaa jotenkin, eikä haluaisi antaa mitään turhaa. Tässäpä yksi vinkki.

lahjavinkki

Kynttilöitä ei kai koskaan voi olla liikaa, sillä ne ovat kulutustavaraa. Tähän ideaan tarvitset siis vain (valkoisen) kynttilän ja koristeluun voi käyttää kotoa jo ennestään löytyviä lahjapapereita ja muita somisteita.

tarvikkeet

Minä olin jemmannut kaappiin tuota Artekin lahjapaperia. Leikkasin siitä suikaleet, jotka kiersin kynttilän ympärille ja kiinnitin läpinäkyvällä teipillä. Luonnonnarua löytyi kaapista ennestään ja kiersin sitäkin kynttilöiden ympärille. Kortit askartelin Dermosilin huonetuoksun pakkauksesta. Sitten napsasin pikkukuusesta vielä pari pientä oksaa, jotka tuovat lahjaan jouluista fiilistä.

paketoidut_kynttilat

kynttilat_lahjaksi

kynttilat

Lahjapaperi teki kynttilästä heti viimeistellymmän oloisen. Joidenkin kynttilöiden taakse jätin Artekin tekstin näkyville – on vähän kuin antaisi Artekin kynttilän lahjaksi. ;)

 

P.S. Lehtitilaus on aina myös hyvä lahjaidea. ;)

Translation: Here’s an idea for a small Christmas present: buy a white candle and style it with things you can find from your home. I used Artek wrapping paper that I had saved. I tied it using natural string that I found from our cupboard. I finished the look with a small twig from our little Christmas tree. The card is cut of a box that contained room aroma. Simple!

Kolme jouluilmettä: modernin skandinaavinen

Ja nyt on vuorossa se kolmas joulusisustus, jonka nimesin ”modernin skandinaaviseksi”. Tämä versio on eniten meidän tyylinen ja onkin näistä kolmesta suosikkiversioni.

moderni_joulusisustus

pikkukuusi

jul_kynttilat

joulukattaus_moderni

moderni_joulukattaus

moderni_joulurt

piparit_kubus

modernimpi_joulusisustus

moderni_jouluinen

Tässä ”modernin skandinaavisessa” versiossa jouluista ilmettä tulee havuista ja vihreistä tekstiileistä, piparit tarjoillaan modernista Kubus-kulhosta ja kynttelikkökin on samaa sarjaa. Pöytäliinana on Artekin H55-kangas, joka sopii moneen juhlaan. Keittiön tason päällä oleva JUL-kynttelikkö koostuu erillisistä metallikirjaimista. Pikkukuusessa roikkuu eleettömät valkoiset paperitähdet.

Luulenpa, että meidän kodin joulusisustus tulee tänä vuonna olemaan hyvin lähelle tämän kaltainen. Joulukukkia on vain runsaammin esillä. Veikkaanpa, että tämä joulusisustus oli näistä kolmesta eniten myös teidän mieleen?


Translation: This is the third post of the series in which I style our home with different Christmas looks. The plan is to style your home differently using your own textiles and decor accessories. This modern skandinavian look is my favourite of the three and it also reflects our style the most. But it was nice to try out different styles.

 

Kolme jouluilmettä: perinteisen punainen

Kun lapset olivat ihan pieniä (tai ovat he minusta vieläkin aika pieniä), hankin kotiin perinteisiä punaisia joulutekstiileitä. Niillä somistimme joulua ensimmäiseen taloomme, mutta parina viime vuonna ei punainen ole kuulunut yhtä vahvasti joulusisustukseemme. Päätin kaivaa nuo tekstiilit taas esille ja sisustaa kodin perinteisen punaisesti osana postaussarjaani ”Kolme tyyliä jouluun”. Tältä näyttäisi punainen joulusisustus meillä.

keittionkulma

punaista_keittiossa

punainen_jouluilme

joulutee

punainen_joulusisustus

tonttuliina

punainen_tyyny

sohvankulma

Tonttuaiheisen pöytäliinan sain aikoinaan äidiltäni, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi viimeistellä pöytäliinan reunoja. Liina on silti ollut käytössä. Punaisia samettisia Linumin koristetyynynpäällisiä minulla on kaksi kappaletta. Luulenpa, että ne saavat jäädä tänä vuonna joulusisustukseemme. Myös jouluinen keittiöpyyhe on Linumin mallistosta. Joulukoristelaatikosta löytyi myös Lexingtonin joulusydän, jonka laitoin taulunaulaan roikkumaan. Perinteinen punainen kynttelikkö on minusta viehättävä – sen löysin muutama vuosi sitten Hemtexistä.

Tämä jouluinen sisustus on enemmän mieleeni kuin edellinen versio ”ylellisen tunnelmallinen”. Tämä jouluilme on kaikista kolmesta versiosta varmasti myös eniten lasten mieleen. Ehkä innostun vaihtelemaan joulutyyliä pyhien aikana niin, että jouluaattona ilme saa olla punainen ja sen jälkeen ”modernin skandinaavinen”. Modernin tyylin esittelen seuraavaksi sitten…

Translation: This is the second post of the series in which I style our home with different Christmas looks. The plan is to style your home differently using your own textiles and decor accessories. This is a more traditional look with red Christmas textiles and accessories.

 

Kolme jouluilmettä: ylellisen tunnelmallinen

Aloitetaanpas nyt se kolme tyyliä jouluun -postaussarja, josta aiemmassa postauksessa kerroin. Ideana on siis luoda erilaisia jouluisia ilmeitä kotiin kotoa jo löytyvillä sisustustuotteilla. Esittelen ensimmäiseksi tyylin, jonka nimesin ”ylellisen tunnelmalliseksi”. Tämä oli minulle näistä kolmesta tyylistä vaikein toteuttaa, sillä meiltä ei löydy kovin paljon tämän tyylisiä sisustustavaroita.

balmuir_viltti

joulukattaus

poytaasetelma

mulberry_sohvatyyny

ylellisempi_kattaus

keittionkulma

enkelikello

Kokosin ilmeen laadukkailla tekstiileillä (Balmuirin pellavat* ja Mulberryn tyynynpäälliset), kristallilla, hienostelevilla lasiastioilla sekä ripauksella kullan sävyä. Kattauksessa on runsaampi kukka-asetelma, joka koostuu hyasinteista ja joulutähdestä. Olemme saaneet kuvassa näkyvän kristallisen kynttilikön häälahjaksi. Tähän tyyliin olisivat sopineet hyvin myös Hobstar-lasit, mutta laitoin niiden sijaan esille Iittalan Essence-viinilasit. Piparit asettelin Pentikin lasikulhoon. Lahjaksi saadussa karahvissa on glögiä. Tämän tyyppinen ilme sopisi hyvin esimerkiksi uudenvuoden juhlaan.

Oman haasteensa tähän toteutukseen tuo valaistus, sillä kuviin tulee väistämättäkin erisävyisiä valoja: ulkoa sinertävää valoa, valaisimista ja kynttilöistä lämmintä sävyä. Kuitenkin haluan pitää kuvissa mielummin valot valaisimissa päällä varsinkin tähän vuodenaikaan.

* Balmuirin tekstiilit saatu blogin kautta.

Translation: This is the first post of the series in which I style our home with different Christmas looks. The plan is to style your home differently using your own textiles and decor accessories. This style has a luxurious feel. I found it a little difficult to create this look, since I don’t lot’s have these type of items. I created the look by using high quality textiles (Balmuir linen and Mulberry pillows), crystal, luxurious glassware and a hint of gold.

Kolme tyyliä jouluun

Muistatteko viime kesällä liikkeellä olleen blogihaasteen, jossa tavoitteena oli stailata jokin kodin huone kolmella eri tyylillä ja kotoa löytyvillä sisutustuotteilla (”Yksi huone, kolme tyyliä”)? Haaste oli minusta tosi kiva ja tänään kun järjestelin kaappeja, sain idean että voisin toteuttaa tuon saman idean nyt kolmella erilaisella joulutyylillä.

joulutyylit

Tässä jo muutama kuva siitä mitä tuleman pitää, mutta postailen valitsemistani joulutyyleistä tarkemmin kunhan saan kuvat käsiteltyä. Tämä vuodenaika asettaa kyllä aikamoiset haasteet valokuvaukselle! Vaikka otin kuvat keskellä päivää, ei valo millään tahtonut riittää. Somistin olohuone-ruokailutilaamme ylellisen tunnelmallisesti, perinteisen punaisesti sekä modernin skandinaavisesti. Jos innostut toteuttamaan tämän haasteen omassa blogissasi, niin vinkkaa siitä tuolla kommenttiboxissa!

Nyt meillä on sauna lämpiämässä, joten suuntaankin kohtapuolin sinnepäin. Saunatupa on vaan kaaoksen vallassa, kun isäntä rakentaa hyllykköä stereoilleen… Ihmettelin, että miten hän viitsii haalia erilaisia kaiuttimia niin paljon ja sain vastauksena ihmettelyä, että miten minä viitsin haalia erilaisia tuoleja niin paljon. Harrastukset kullakin. ;)

Translation: I decided to create three different styles for Christmas. I’ll write more about each style later, when I’m finished editing the photos. This dark season is so challenging for taking photographs!