Joulukuusi

Kävimme eilen hakemassa joulukuusen Kodin Terrasta ja kylläpä saimme suuren ja tuuhean yksilön! Kuusen keskiosa näyttää vain näissä kuvissa hassusti harvemmalta kuin se onkaan (johtuu varmaan kuusen takaa ikkunoista tulevasta valosta). Kuusen tuoksusta tuli heti niin jouluinen fiilis. Aloittelimme lasten (ja Pehmiksen kanssa) jo kuusenkoristeluoperaatiota.

tuuhea_joulukuusi

kuusenkoristeet

pehmis_silittely

pehmis_hoppana

kuusen_koristelu

joulukuusi_lapset_oh

Meillä on sellaiset perinteiset sähkökynttilät kuuseen, mutta täytyy katsoa riittävätkö ne näin suureen yksilöön. Voi olla, että käyn hakemassa kaupasta vielä lämpimän sävyisen led-valosarjan. Uusi latvatähtikin pitäisi ostaa, sillä nykyisestä on jo monta sakaraa mennyt poikki.

Kuusenkoristeet ovat meillä hyvin sekalaiset: kaupasta ostettujen koristeiden lisäksi on paljon lasten tekemiä askarteluja ja muutama minunkin lapsuudesta säilynyt esine. Koristeltuna joulukuusi ei meillä edusta mitään visuaalista trendien ilotulitusta, vaan siinä on samat rakkaat koristeet vuodesta toiseen.

En muuten löytänyt meidän kuusenalusmattoa, niin Mankku keksi leikata sellaisen kaiuttimiin tarkoitetusta huopakankaasta. Tuli minusta tosi hyvä!

Meinasin vielä vähän säätää olohuoneessa. Olohuoneesta täytyy nimittäin tehdä erityisen mukava joulun ajaksi, kun siellä vietetään niin paljon aikaa. Kiinnitämme sohvamodulit yhteen, jotta sinne muodostuu mukava löhöilykulmaus. Nojatuolin siirsin jo kuusen tieltä olohuoneen sohvaryhmää vasten. Kaikenlaista puuhaa siis riittää vielä ennen kuin rauhoitumme ihan kunnolla joulun viettoon. Mutta tällainen pieni puuhastelu on vain kivaa!

Translation: Our beautiful (real) Christmas tree. We started decorating it today with the kids.

Glögihetki peiton alla

Tänään olin ajatellut kuurata saunan ja kylpyhuoneen, mutta suunnitelmat menivätkin uusiksi sitkeän flunssan takia. Sen verran reippailin kuitenkin, että vaihdoin sänkyyn puhtaat lakanat. Sekin oli kyllä pakon sanelemaa, sillä kahvini roiskui aamulla ympäri sänkyä, kun meidän pikkuneiti säntäsi kainalooni, eikä huomannut kahvikuppia. ♡

puhallettu_kynttila

kaymet_tray

kaymet_sanky

Tähän aikaan vuodesta tummat lakanat ihastuttavat eniten. Melkein kyllä kaipaisin vieläkin tummempaa lakanasettiä, mutta lakanakaappi pursuaa jo ennestään.

Sain Sisustuksen Koodista kauniin Kaymetin alumiinitarjottimen, josta valitsin tämän alumiinin sävyn. Se kullan sävyinenkin on upea! Tarjotin sopii perinteisen käyttötarkoituksensa lisäksi tosi hyvin myös erilaisten astelmien esillepanoon. Lämmitin viimeiset vaalean glögin jämät ja päätin siirtyä peiton alle parantelemaan flunssaa. Ainahan minä asettelen juomani tällaisiksi asetelmiksi, joissa on käpyjä ja tähtianiksia… ;)

☆ ☆ ☆ Rentouttavaa joulun alusaikaa kaikille! Joulu tulee vähemmälläkin stressillä. ☆ ☆ ☆

Translation: This year I am not going to stress over Christmas preparations. I have the flue, which slows me down and stops me from cleaning the house from top to bottom. And that is alright. Christmas comes also to a messy house. Today I changed the sheets after my daughter accidentially spilt my coffee all over the bed. ♡ I got a new Kaumet aluminium tray which I used to carry my warm mulled wine to bed. Now I am going to slip under the covers and wish to get better before the Christmas Eve.

Pieni ja edullinen lahjavinkki

Mitä antaa lahjaksi sellaiselle, jolla ”on jo kaikkea”? Tai jollekulle, jonka mieltymyksiä ei niin hyvin tunne, esim. opelle? Kuitenkin tekee mieli muistaa jotenkin, eikä haluaisi antaa mitään turhaa. Tässäpä yksi vinkki.

lahjavinkki

Kynttilöitä ei kai koskaan voi olla liikaa, sillä ne ovat kulutustavaraa. Tähän ideaan tarvitset siis vain (valkoisen) kynttilän ja koristeluun voi käyttää kotoa jo ennestään löytyviä lahjapapereita ja muita somisteita.

tarvikkeet

Minä olin jemmannut kaappiin tuota Artekin lahjapaperia. Leikkasin siitä suikaleet, jotka kiersin kynttilän ympärille ja kiinnitin läpinäkyvällä teipillä. Luonnonnarua löytyi kaapista ennestään ja kiersin sitäkin kynttilöiden ympärille. Kortit askartelin Dermosilin huonetuoksun pakkauksesta. Sitten napsasin pikkukuusesta vielä pari pientä oksaa, jotka tuovat lahjaan jouluista fiilistä.

paketoidut_kynttilat

kynttilat_lahjaksi

kynttilat

Lahjapaperi teki kynttilästä heti viimeistellymmän oloisen. Joidenkin kynttilöiden taakse jätin Artekin tekstin näkyville – on vähän kuin antaisi Artekin kynttilän lahjaksi. ;)

 

P.S. Lehtitilaus on aina myös hyvä lahjaidea. ;)

Translation: Here’s an idea for a small Christmas present: buy a white candle and style it with things you can find from your home. I used Artek wrapping paper that I had saved. I tied it using natural string that I found from our cupboard. I finished the look with a small twig from our little Christmas tree. The card is cut of a box that contained room aroma. Simple!

Kolme jouluilmettä: modernin skandinaavinen

Ja nyt on vuorossa se kolmas joulusisustus, jonka nimesin ”modernin skandinaaviseksi”. Tämä versio on eniten meidän tyylinen ja onkin näistä kolmesta suosikkiversioni.

moderni_joulusisustus

pikkukuusi

jul_kynttilat

joulukattaus_moderni

moderni_joulukattaus

moderni_joulurt

piparit_kubus

modernimpi_joulusisustus

moderni_jouluinen

Tässä ”modernin skandinaavisessa” versiossa jouluista ilmettä tulee havuista ja vihreistä tekstiileistä, piparit tarjoillaan modernista Kubus-kulhosta ja kynttelikkökin on samaa sarjaa. Pöytäliinana on Artekin H55-kangas, joka sopii moneen juhlaan. Keittiön tason päällä oleva JUL-kynttelikkö koostuu erillisistä metallikirjaimista. Pikkukuusessa roikkuu eleettömät valkoiset paperitähdet.

Luulenpa, että meidän kodin joulusisustus tulee tänä vuonna olemaan hyvin lähelle tämän kaltainen. Joulukukkia on vain runsaammin esillä. Veikkaanpa, että tämä joulusisustus oli näistä kolmesta eniten myös teidän mieleen?


Translation: This is the third post of the series in which I style our home with different Christmas looks. The plan is to style your home differently using your own textiles and decor accessories. This modern skandinavian look is my favourite of the three and it also reflects our style the most. But it was nice to try out different styles.

 

Kolme jouluilmettä: perinteisen punainen

Kun lapset olivat ihan pieniä (tai ovat he minusta vieläkin aika pieniä), hankin kotiin perinteisiä punaisia joulutekstiileitä. Niillä somistimme joulua ensimmäiseen taloomme, mutta parina viime vuonna ei punainen ole kuulunut yhtä vahvasti joulusisustukseemme. Päätin kaivaa nuo tekstiilit taas esille ja sisustaa kodin perinteisen punaisesti osana postaussarjaani ”Kolme tyyliä jouluun”. Tältä näyttäisi punainen joulusisustus meillä.

keittionkulma

punaista_keittiossa

punainen_jouluilme

joulutee

punainen_joulusisustus

tonttuliina

punainen_tyyny

sohvankulma

Tonttuaiheisen pöytäliinan sain aikoinaan äidiltäni, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi viimeistellä pöytäliinan reunoja. Liina on silti ollut käytössä. Punaisia samettisia Linumin koristetyynynpäällisiä minulla on kaksi kappaletta. Luulenpa, että ne saavat jäädä tänä vuonna joulusisustukseemme. Myös jouluinen keittiöpyyhe on Linumin mallistosta. Joulukoristelaatikosta löytyi myös Lexingtonin joulusydän, jonka laitoin taulunaulaan roikkumaan. Perinteinen punainen kynttelikkö on minusta viehättävä – sen löysin muutama vuosi sitten Hemtexistä.

Tämä jouluinen sisustus on enemmän mieleeni kuin edellinen versio ”ylellisen tunnelmallinen”. Tämä jouluilme on kaikista kolmesta versiosta varmasti myös eniten lasten mieleen. Ehkä innostun vaihtelemaan joulutyyliä pyhien aikana niin, että jouluaattona ilme saa olla punainen ja sen jälkeen ”modernin skandinaavinen”. Modernin tyylin esittelen seuraavaksi sitten…

Translation: This is the second post of the series in which I style our home with different Christmas looks. The plan is to style your home differently using your own textiles and decor accessories. This is a more traditional look with red Christmas textiles and accessories.