Oma hetki

Minulle ihanteellisin oma hetki on kiireetön kahvituokio sisustuslehden parissa; inspiroituminen ja haaveilu sohvannurkassa tai sängyssä peiton alla. Ajatukset lähtevät lentoon ja silloin ne ideat syntyvät. Niitä ei tule kiireessä tai stressaavassa tilanteessa.

omahetki_divaani

divaani_kahvihetki

Sisustuslehdistä ja -blogeista saatuja ideoita tulee harvoin kopioitua täysin omaan kotiin, mutta niistä saa inspiraatiota, joka laittaa ajatukset liikkeelle. Lehdessä tai blogissa nähty idea saattaa myöhemmin tulla sovellettua omaan kotiin sopivalla tyylillä. Rentouttavaa on myös vain uppoutua kauniisiin kuviin ja unohtaa omat arkiaskareet.

divaanitarjous

Divaani-lehti juhlii huhtikuussa 7-vuotissynttäreitä ja sen kunniaksi voin tarjota blogini lukijoille Divaanin 6 kuukaudeksi kotiinkannettuna nyt synttärihintaan 24,90 € (norm. 44,90 €). Tilaajalahjaksi on tarjolla Ivana Helsingin Muumi-pikkulaukku (arvo 59,00 €). Rentouttavia ja inspiroivia lukuhetkiä!

tilaa_divaani

Blogiyhteistyo

Pääsiäiskukat nätteihin pusseihin

Tänään olen laittanut pääsiäistunnelmaa kotiin. Maalattiin tytön kanssa pääsiäismunia ja käytiin ostamassa narsisseja ja muita kukkasia. Narsissit meinaan laittaa ulos terassille, mutta perunanarsissin jätän sisälle. En löytänyt sopivia ruukkuja narsisseille, mutta keksin oivan kikan miten ruman muoviruukun saa piiloon… perunanarsissi narsissit_hyllyssa_pysty narssit_hyllylla

TEE-SE-ITSE: Nätti suoja muoviruukuille

Peitin muoviruukut mustilla serveteillä, joita löysin kaapin perältä. Avasin servetin ja laitoin ruukun sen päälle. Sitten nostelin servetin reunat ruukun ympärille. Väkerryksestä tulee pussimaisempi jos ei kinnaa servettiä ihan tiukasti ruukun ympärille. Narua meillä ei ollut, joten sidoin ruukut niinillä (jota on aikoinaan jäänyt hääaskarteluista, eli 11 vuotta sitten… ;)). Servetin sijaan voi käyttää myös esim. silkki- tai lahjapaperia kuten olen joskus joulukukille tehnyt.

Ja tuon pääsiäismunan koristelin vain niin, että roiskuttelin pensselistä mustaa vesiväriä summittaisesti kananmunankuoren päälle. Eipä vaikeaa ole sekään.

Translation: I started preparing for Easter. I painted some eggs together with my daugher. I also went to get some easter flowers, but I had could not find suitable pots for them. So I just wrapped black napkins over the plastic pots and attached them with string. The ”love” paper bag I bought yesterday from a flower shop.

Kivan päivän ostokset

Tänään oli niin kiva päivä! Meillä oli molemmilla vapaapäivä, Mankulla ihan sattumalta. Aamulla käytiin molemmat jäsenkorjaajalla, joten päästiin sitten vetreinä lähtemään pienelle shoppailukierrokselle Pietarsaareen. Olin ohimennen sanonut Mankulle, että haluaisin käydä sisustusliikekierroksella siellä ja eilen Mankku yllättäen ehdotti, että nyt voitaisiin mennä. Aika kivaa!

ostokset

Pietarsaaresta löytyi kivoja pikkuliikkeitä. Instagramiin päivittelinkin kierroksesta muutaman kuvan. Hamstrasin lähinnä Nicholas Vahén tuotteita, mutta löytyi sieltä pari ihanuutta myös Bloomingvilleltä ja House Doctorilta. Kuvassa näkyviin pussukoihin meinaan laittaa pääsiäiskukkaset.

Reissulla löytyi myös ihan täydellinen marmorilattia Lenas Shop -putiikista. Lattia oli vanha, mutta aion kyllä selvittää saako jostain vastaavanlaista laattaa (kiillottamaton carrara-marmori n. 10×20 cm koossa, tiililadontaan ja puskusaumoihin asennettuna). Juuri tuollaisen välitilan haluan keittiöön! Päätös vahvistui, kun näin lattian.

Translation: I went shopping to a near-by-town called Pietarsaari and found lovely stuff from Nicholas Vahé, Bloomingville and House Doctor. More pics on my Instagram account.

Sisustustrendi: korkki

Korkin on sanottu olevan yksi kuumimmista sisustusmateriaaleista lähitulevaisuudessa. Minulla oli aikomuksena kirjoitella, että korkkitrendi taitaa olla sellainen, johon en lähde mukaan. En ole ollut erityisen innostunut korkista, sillä sen sävy on tuntunut liian oranssiselta omaan makuuni. En myöskään ollut ihan heti innostunut Ikean uudesta korkkipainotteisesta mallistosta, joka on taitavan Ilse Crawfordin suunnittelema. Toki pieninä ripauksina korkki on aina ollut minusta ihan ok – esim. vaikkapa purkin kannessa tai lasipullon korkkina. Mutta suurina pintoina (lattiassa) se ei ole tuntunut omalta.

kaffikuppi

elle_decoration_table

saunatupaan_korkkia

Mutta nainenhan saa aina muuttaa mielipidettään? Ei siihen tarvittu kuin rauhallinen kahvihetki ruotsalaisen Elle Decorationin parissa ja sieltä bongattu kauniisti stailattu korkkiseinä. Siitä inspiroituneena aloin miettiä miltä meidän saunatuvan päätyseinä näyttäisi korkkisena. Siihen voisi sitten helposti kiinnitellä kortteja ja inspiroivia kuvia koristeeksi…ja akustisesti se olisi varmaan hyvä valinta saunatupaan, jota käytetään meillä leffojen katseluun videotykiltä. Mankkukin innostui ideasta, mutta kypsytellään sitä nyt vielä. Joka tapauksessa tuo lautaseinä tulee kokemaan jonkinlaisen uudistuksen jossain vaiheessa…

Translation: Cork is one of the hottest materials in interior right now. First I thought that I would not get excited about this trend, but then I saw beautifully styled cork wall in Swedish Elle Decoration magazine… I started dreaming of a cork wall for our sauna house. Funny how the mind changes when you get inspired.