Mustia ruokapöytiä / Black dining tables

Olen alkanut haaveilla uudesta ruokapöydästä. Tunnen ajatuksesta jonkin verran huonoa omaatuntoa, sillä meidän nykyisessä ruokapöydässä ei ole mitään vikaa. Tai no, onhan tuo meidän Ikean ”Norden” koivupöytä jo jonkin verran kellastunut ja näyttää ehkä vähän massiiviselta paksuine jalkoineen. Se on ollut meillä seitsemän vuotta, mikä on lopulta melko lyhyt aika. Norden on kyllä aika käytännöllinen: helppo pitää puhtaana ja sen saa jatkettua suuremmaksi tarpeen mukaan. Olen aina sanonut, että pöydällämme on tosi hyvä hinta-laatusuhde ja olemme olleet siihen tosi tyytyväisiä. Niin asia onkin, mutta silti haaveilen sirommasta, mustakantisesta ruokapöydästä.

mustat_ruokapoydat

Mustaa ruokapöydän kantta vasten erilaiset asiat erottuisivat kauniisti ja sirot jalat sopisivat paremmin meidän kodin sisustukseen kuin nykyinen melko massiivinen (ja kellastunut) koivupöytä. Kollaasiin poimimistani pöydistä lemppareitani ovat suorakaiteen muotoinen HAY:n ”Loop Stand” sekä Muuton ”Base table”. Loop-pöytiä on näkynyt tosi paljon viime vuosina, joten jos noista kahdesta pitäisi valita, valitsisin Muuton ”Base table” -pöydän. Se on tosi eleetön ja ajaton.

Emme ole kuitenkaan ostamassa uutta ruokapöytää. Sen sijaan olen luonnostellut omaa versiotani ruokapöydästä, jonka voisimme mahdollisesti teettää ammattilaisilla. Itse suunnitellun pöydän hankkiminen tuntuisi minusta parhaalta vaihtoehdolta, enkä potisi niin huonoa omaatuntoa kuin uuden, kaupasta hankitun pöydän ostamisesta. Toivoisin, että suunnittelemaani pöytään voisi tehdä käännettävän kannen, joka olisi toiselta puolelta valkoinen. Kiinnityssysteemi täytyisi vain miettiä tosi tarkasti, enkä ole varma ovatko ideani toteutuskelpoisia. Olen myös miettinyt, että soikean muotoinen pöytä voisi olla myös oivallinen vaihtoehto suorakaiteen sijaan. Katsotaan mitä tästä ideasta tulee…

Translation: I am dreaming of a new dining table. Our ”Norden” table from IKEA has served us well for the past seven years and I have been really happy with it. However, I think a more slender shaped table in black would be the perfect fit for our interior. My favourites are HAY’s ”Loop Stand” (rectangular) and Muuto’s ”Base table”. I have also been scetching a table of my own design and I hope that my ideas can be carried out and we will get a unique table for our dining area…

Sisustusuutisia 27/2015

Mukavaa sunnuntaita! Me kotiuduimme juuri pieneltä kesälomareissulta, joten blogissa on viime päivinä ollut hiljaisempaa. Sitä se kesä teettää. :) Nyt ajattelin kuitenkin koota yhteen kuluneen viikon sisustusuutisia, vaikka alkaa silläkin rintamalla näin kesän myöten olla hijaisempaa.

Ikea julkisti lanseeraavansa elokuussa odotetun Ilse Crawfordin suunnitteleman Sinnerlig-tuotesarjan lisäksi myös uuden sohvamallin nimeltään ”Norsborg” sekä ”Skogsta” nimisen sarjan, joka keskittyy erilaisiin puutuotteisiin.

NORSBORG2-sitssoffared-1400x1050

Norsborg-sohvissa on irroitettavat ja vesipestävät päälliset sekä erilaisia jalkavaihtoehtoja. Sohvaa saa myös erilaisilla modulikokoonpanoilla. Muunneltavuus on aina plussaa!

IKEASKOGSTAAugustinews4

”Skogsta” -sarjan tuotteet on valmistettu akaasiapuusta. Mallistoon kuuluu penkin, pöydän ja tuolien lisäksi erilaisia säilytystuotteita. Hivenen tummempi puu näyttää taas vaihteeksi raikkaalta.

Sinnerlig-miljo-700x524

Eniten Ikean syysuutuuksista odotan kuitenkin tätä Ilse Crawfordin suunnittelemaa ”Sinnerlig”-sarjaa (kuva yllä). Daybed näyttää erityisen ihanalta ja voipa tuosta pressikuvasta napata helpon idean valkoisen seinän elävöittämiseen: rento kollaasi vain valkoisista papereista seinään kiinni.

divaani

Viime viikolla raportoin kahden uuden sisustuslehden lanseerauksesta ja nyt joudun valitettavasti kertomaan, että Divaani-lehti on päätetty lopettaa. Viimeinen Divaani-lehti ilmestyy 27.8. Asian positiivinen puoli on kuitenkin se, että Divaani jatkaa eloaan netissä ja Divaani-blogit sivusto ei ole katoamassa mihinkään. Uskon ja toivon, että tämä sivusto tulee kehittymään entistä monipuolisemmaksi tulevaisuudessa.

Nyt sunnuntai-saunaan! Ensi viikolla luvassa tarkempaa juttua meidän reissusta sisustusjuttujen lisäksi…

Translation: Interior decoration news from this week. Ikea releases new sofa collection called ”Norsborg” and a collection of wooden products called ”Skogsta”. The most awaited collection seems to be the ”Sinnerlig” collection designed by Ilse Crawford – that is the one that I am also waiting for the most! We also received sad news that Aller has decided to discontinue publishing Divaani magazine (under which I am blogging) after august. However, this Divaaniblogit site will not be disappearing – I hope this site will only get better and more versatile.

Press photos by IKEA

Iltavalo

iltavalo10

iltavalo3

iltavalo2

iltavalo8

iltavalo7

iltavalo5

iltavalo9

iltavalo6

iltavalo4

iltavalo12

iltavalo11

Siivoilin tavallista perusteellisemmin yhtenä päivänä kotosalla ja panin merkille, että talo alkaa olla jo pienen fiksailun tarpeessa. Seinänkulmista on lohkeillut paloja ja lattialistoista lähtenyt maalia. Varsinkin kodinhoitohuoneessa seinät tarvitsisivat uutta maalia, sillä siellä maalattu seinä on ollut kovalla koetuksella (onneksi toinen seinä on kokonaan laatoitettu). Eteisestä puuttuu vieläkin lattialista parketin ja laatan välistä – keittiöön laitettiin metallinen L-muotoinen lista kokeeksi, mutta ei sekään ollut ihan paras vaihtoehto. Hienoja listoja on vaikea löytää. Listattomuus olisi paras vaihtoehto, mutta ei enää mahdollinen.

Näissä kuvissa näkyy osa noista mainitsemistani epätäydellisyyksistä. Kuvien pointti on kuitenkin valo. Ihanat ilta-auringon säteet, jotka heijastelevat tunnelmallisia varjoja kotiin. Valolla on suuri merkitys tilan viihtyvyyteen. Ikävin valo on minusta kylmää, sinertävää tai ”tasapaksua”. Mielummin haluan kotiin lämmintä valoa ja valon ja varjon leikkiä, en tehokasta yleisvaloa. Kesällä onneksi saadaan nauttia siitä parhaasta valonlähteestä: auringosta.

*kuvat otettu lainassa olevalla Canon EOS M3 -kameralla

Voit seurata blogiani Bloglovin’ssa / Blogipolussa / Facebookissa / Feedlyssä / Instagramissa

 

Translation: The evening sun around our house. We have lived here for four years and it seems that places need a little fixing. But let’s now focus on the light in these pictures. ;)

Follow me on Bloglovin’ / Facebook / Feedly / Instagram

Ensimmäinen lämmin kesäpäivä

terassilla_yla

terassileiri

terassipurjeen_alla_sumea

terassiryhma

terassipurjeen_alla

No eipä siinä kauaa kestänyt, että pääsin täydelliseen lomamoodiin. Yksi aurinkoinen päivä, kasa sisustuslehtiä ja kaffikuppi terassilla = taattu lomafiilis. Lapsetkaan eivät paljon vaadi viihtyäkseen: vain yksi hyvä pallo riittää ja siitä keksitään monenlaisia leikkejä: on tramppafutista ja tramppalentopalloa normaalien palloleikkien lisäksi. Onnea on kaverit naapurissa. Minä kitkin iltapuhteeksi yhden kottikärryllisen rikkaruohoa. Pisimmät ruohot pois. ;) Paljon kitkettävää jäi vielä, mutta nyt ei huvittanut jatkaa pidempään. Ihana kesäilta!

Translation: I have been enjoying the first warm day on our terrace today. A pile of interior decoration magazines, a large cup of coffee and sunshine – that is my recipe for perfect summer relaxation.

Mustaa kahvia

Kesäloman ensimmäinen vapaa aamu. Koti on hyrskyn myrskyn. Jääkaapissa ei ole mitään, ei edes kahvimaitoa. Päivästä on tulossa sateinen – hyvä siivouspäivä siis. Kesäloma alku on vuoden parhaimpia hetkiä. Nyt tuntuu siltä, että en ole vielä oikein sisäistänyt sitä, että viiden viikon loma on todellakin alkanut. Huomaan sanovani usein, että ”Joo, kyllä minulla nyt on aikaa, kun olen lomalla.”. Täytyy olla varovainen ettei lomalle kuitenkaan kasaannu liikaa suunnitelmia ja tekemistä. Parasta on kuitenkin joutenolo, sillä silloin kaikki ideat saavat alkunsa.

aamukahvi

mustaa_kahvia

pehmis

ipad_mini

sarjaton_kuppi

Vaikka mielessä on monta juttua mitä ”pitäisi tehdä”, vapaapäivien aamut haluan ottaa rauhallisesti. Käpertyä sohvannurkkaan juomaan aamukahvin ja selaamaan netistä blogeja ja uutisia. Tai sitten vain istun ja katselen ympärilleni. Pehmis hengailee usein tuossa vieressä, pöydän alla. Lapsilla on omat touhunsa ja välttelevät oman huoneen siivousta viimeiseen saakka.

Ajatukseni karkaavat vähän väliä siihen, mitä voisi tehdä. Tavaraa pitäisi karsia. Lastenhuoneiden säilytysjärjestelmä kaipaisi parannusta. Pojan huoneen katto pitäisi maalata takaisin valkoiseksi. Keittiön välitilan laatat pitäisi asentaa. Haluaisin teettää uuden ruokapöydän piirustusteni mukaan. Bertoia-tuolit pitäisi kunnostaa ja maalata. Saunatuvan lautaseinä pitäisi korvata kipsilevyseinällä ja maalata uusiksi. Makuuhuoneenkin voisi maalata. Onhan näitä suunnitelmia; sellaisiakin joita en vielä uskalla sanoa ääneen. Mutta kaikkea ei tarvitse tehdä nyt. Lomalla on kyllä aikaa, mutta tärkeintä olisi kuitenkin levähtää.

Translation: My 5-week-long summer holiday has started! I have a lot of plans, but the most important thing is just to relax. Slow mornings, drinking coffee on the corner of our sofa are important moments for me. My mind is filled up with different plans, but not all of them have to be done during the holidays…