More at home: keittiötarvikkeet ja pienet koneet

Uskon siihen, että arkisetkin askareet tuntuvat hitusen verran miellyttävimmiltä, kun välineet ovat kauniita ja taitavasti muotoiltuja. Vaikka harvemmin innostun esimerkiksi kattamaan pöytää näyttävästi (ja pidänkin enemmin rennoista, vähän eriparisista kattauksista) en kuitenkaan halua astiakaappiini astioita, jotka eivät miellytä minua visuaalisesti. Kun kaikki kodin esineet ja astiat ovat kauniita, syntyy väistämättäkin näyttäviä yhdistelmiä ilman sen kummempaa panostamista.

Perusastiastomme on tuttua klassikkoa, Iittalan Teemaa. Tykkään kuitenkin yhdistellä eri sarjojen astioita toisiinsa ja näin luoda kiinnostavia yhdistelmiä. Ja kauniita kippoja ja kuppejahan on niin paljon, että minusta ainakin olisi vaikeaa pysyä vain yhdessä sarjassa. Viimeisin astiaihastukseni on CASA Stockmann ”Bistro”-sarjan kahvikupposet*, joita valitsin mukaan kotimme stailaukseen.

IMG_1909

IMG_1916

IMG_2035

IMG_1927

Tämä rento aamiaiskattaus syntyi juuri noista ihanista CASA Stockmann ”Bistro”-sarjan latte ja espresso -kupeista, joihin yhdistin Design Letters -sarjan sokerikkoni ja kermakkoni. Pellavaisesta pöytäliinasta kirjoittelin jo aiemmassa Stockmannin tekstiilejä käsittelemässä postauksessani ja yhä edelleen jaksan ihastella tätä kaunista pellavaista liinaa, joka tuo kivasti uutta ilmettä ruokailutilaamme.

Stockmannin laajasta valikoimasta löytyy keittiötarvikkeita moneen eri käyttötarkoitukseen. Surffailin verkkokaupan sivuilla ja poimin kollaasiin tuotteita, joita voin suositella ja joita itse valitsisin omaan keittiööni.

keittiotarvikkeet_stockmann

1. Design Letters kannellinen purkki ja teekannu / 2. Stelton leipäkori / 3. Fiskars ”Functional Form” leikkuulaudat 4 kpl / 4. Magisso keittiöliinateline / 5. Georg Jensen pippurimylly / 6. Menu ”Norm”-termosmuki kannella / 7. Revol Froisses Cappuccino-muki / 8. Feel felt pannunalunen / 9. Iittala purnukka / 10. Brabantia lasipurkki / 11. Alessi ”Gnam” leipälaatikko / 12. Stelton ”Magnussen” termoskannu / 13. Marimekko ”Siirtolapuutarha” keittiöpyyhkeet 2 kpl

Kollaasiin kertyi kauniita purkkeja, kuppeja ja säilyttimiä, joiden avulla keittiön yleisilme pysyy harmonisena. Esimerkiksi kirjavat leipäpussit ovat sellainen juttu, joka usein pistää silmääni keittiössä ja siksi mieluiten säilyttäisin leipiä kauniissa säilytyskorissa (esim. Steltonin leipäkorissa 2.), jonka päälle voisi vielä asetella keittiöliinan. Myös tuo Alessin leipälaatikko (11.) voisi olla hyvä ratkaisu leipien säilyttämiseen.

Pidän todella paljon Arne Jacobsenin typografiaan perustuvasta Design Letters -sarjasta, jota mielelläni laajentaisin näillä kollaasiin poimimillani kannellisella purkilla ja teekannulla (1.). Noita purkin kansia voi muuten ostaa myös erikseen.

Pakko on vinkata myös Magisson tiskirättitelineestä (4.)! Meillä on ollut tuo kapistus jo monen monta vuotta ja minusta se on tosi kätevä! Teline kiinnitetään tiskialtaaseen magneetin avulla ja näin rätin saa helposti piilotettua katseilta. Loistava keksintö!

Fiskars on lanseerannut uuden leikkuulautojen sarjan ja mielelläni kotiuttaisin nämä laadukkaat leikkuulaudat (3) meidänkin keittiöön. Lisäksi ihastuin tuohon Georg Jensenin kauniin muotoiseen pippurimyllyyn (5): sen asettelisi mieluusti lieden viereen ja se olisi kätevä ottaa siitä käyttöön kokkaillessa. Keittiötekstiileistä mukaan poimin Marimekon suosikkikuosiani Siirtolapuutarha-sarjaa keittiöpyyhkeiden muodossa (13) sekä Feel feltin kauniin pannunalusen (8).

Ja löytyi taas niitä pihistä-panosta parejakin…

stockmann_pihista_panosta_keittiossaLinkit tuotteisiin: Marimekko ”Sukat makkaralla” lasit 2 kpl / CASA Stockmann juomalasi / Linum ”West” esiliina / CASA Stockmann esiliina / Georg Jensen ”Barbry” leikkuulauta / CASA Stockmann leikkuulauta / Arabia 24h lautanen / CASA Stockmann lautanen

Poimani pihistä-panosta parit eivät ole muotoilultaan tai väreiltään ihan täysin samanlaisia, mutta tiettyä samankaltaisuutta on näissä havaittavissa, eikös vain? Ja hintaerot ovat melko merkittäviä…

Maukasta kahvia myös kotikeittiössä

Minusta on aivan mahtavaa, että nykyisin hyvää lattea tai cappucinoa voi keittää myös ihan kotioloissa! Meillä on ollut Nespresson kahvikone jo useamman vuoden ajan ja pidän siitä, että välillä voi vaihdella kahvimakuja. Oma Nespresso-koneemme on UMilk-mallinen, mutta sain kuvauslainaan kuvissa näkyvän Nespresso Latissima Mocca + kahvikoneen, joka on myös Stockmann More at Home -arvonnan pääpalkinto.

IMG_2039

IMG_2045

Ajattomasti muotoillut Nespresso-kahvikoneet uuttavat kahvia 19 barin paineella ja ne on kehitetty käytettäviksi yhdessä Nespresso-kahvikapseleiden kanssa. Lattissima+ -kahvikoneessa on litran vesisäiliö ja käytettyjen kahvikapseleiden säiliö, johon mahtuu 10 tyhjää kapselia. Lisäksi laitteessa on mukautuva tippa-alusta korkeampaa Macchiato-lasia varten, automaattinen maidonvaahdotusjärjestelmän huuhtelutoiminto sekä ilmoitus kalkinpoiston tarpeesta. Automaattinen virrankatkaisu 9 minuutin jälkeen säästää energiaa ja tekee kahvin valmistamisesta huoletonta.

IMG_2093

Yksi parhaista puolista Nespresson kahvikoneissa on se, että kahvikapseleiden kierrätyskin on otettu huomioon. Nespresson kahvikapselit voidaan hävittää sellaisenaan missä tahansa Suomen 10 000 pienmetallin keräyspisteessä. Kapselin sisälle jääneet kahvijäämät eivät ole haitaksi, sillä ne palavat alumiinin sulatusprosessissa. Alumiinikapselit sulatetaan normaalisti muun alumiiniromun kanssa ja ne päätyvät harkoiksi teollisuuden käyttöön. Metallikeräykseen saa laittaa vain täysin alumiinista valmistettuja kahvikapseleita, joita Nespresson kapselit ovat. Käytetyt kapselit tippuvat automaattisesti Nespresso-kahvikoneen sisällä olevaan säiliöön, joten niitä ei vahingossakaan tule viskattua roskikseen. Hyvä juttu!

muista_arvonta

Vielä ehdit osallistua arvontaan, joka on käynnissä Stockmannin verkkokaupassa. Osallistuneiden kesken arvotaan upea Nespresso Lattissima Plus Mocca -kahviautomaatti (arvo 329 euroa) sekä neljä tuotepakettia, johon voittaja voi valita kuvissani näkyviä Casa Stockmann espresso- ja lattekuppeja tai Casa Stockmann pussilakanasetin. Tuotepakettien arvo 50 euroa. Kilpailuaika on 15.10.-15.11.2014. Palkinnot arvotaan kilpailun päätyttyä. Voittajille ilmoitetaan voitoista henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

Lue myös Stockmann More at home -poimintani koskien valaistusta ja tekstiilejä.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

stockmann_musta*Kuvissa näkyvät tuotteet kuvauslainassa.

 In co-operation with Stockmann

 

Tyylikäs raapimispuu?

Blogikuvissani vilahtelee silloin tällöin meidän kissakullanmurut: kohta 15-vuotias Viivi sekä 2-vuotias Pehmis. Arkemme ilopillerit!

IMG_2655♡ Viivi ♡

IMG_2639♡ Pehmis ♡

Silloin tällöin minulta kysytään myös käytännön vinkkejä kissa-arkeen: esim. että mistä löytää tyylikäs raapimispuu. Itse en ole sellaista löytänyt ja olen sitten aina pyrkinyt ostamaan sen kaikista yksinkertaisimman ja neutraalimman värisen vaihtoehdon. Tältä näyttää meidän raapimispuu tällä hetkellä:

IMG_2648

Pakkohan tuo on piilottaa nojatuolin taakse! Mutta olisipa hienoa jos joku kehittelisi tyylikkään raapimispuun kissoille!

kissanraapimispuuksi

Sitä odotellessa voi hankkia esim. sisalkynnysmaton kissoja varten. Vanhemmillani oli ennen tuollainen pyöreä Ikean kynnysmatto meidän vanhalle Miuku-kissalle (matto oli vain kirkkanpunainen) ja Miuku tykkäsi raapia sitä. Täytyy itsekin seuraavaksi hankkia mielummin tuollainen matto kissoille. Onhan tuo meidän raapimispuu jo parhaat päivänsä nähnyt… ;)

P.S. Ajatella, että meidän Pehmis oli joskus näin pieni!

Translation: It’s really hard to find a stylish cat tree. Ours is pretty damaged already (we have two cats). My parents used to have a small doormat that our old Miuku-the-cat could scratch. That would be quite a nice alternative to a cat tree…

Yellow

Värihaasteen viimeiseksi väriksi olen valinnut keltaisen. Keltaista olen aiemminkin käyttänyt tehosteena ja se oli ehkä itsestäänselvin värivalinta minulle. Näin sohvannurkkaan tuli keltaista ilmettä:

IMG_2534

IMG_2545

IMG_2544

HAY:n keltainen putkivalaisin oli aikoinaan jonkin aikaa olohuoneessamme, kunnes siirsin sen pojan huoneeseen. Sinne se sopiikin paremmin. Johanna Gullichsenin keltasävyinen koristetyyny on yksi suosikeistani ja se onkin usein näkynyt blogikuvissani. Pöydälle valitsin korurasian, joka kuuluu minun käsikorulleni sekä Kosta Bodan keltaiviiruisen lasin.

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista. Tämä haaste on kiertänyt jo tosi monessa blogissa, mutta jos se ei ole vielä tavoittanut sinua ja haluaisit sen toteuttaa, niin nappaa haaste tästä. En siis tällä kertaa haasta ketään bloggaria erityisesti.

Minusta tätä haastetta oli tosi kiva tehdä ja halusin näyttää kuinka sama kohta kodista voi näyttää erilaiselta vain koristetyynyjä ja pienesineitä vaihtamalla. Otin haasteen kuvat kerralla eräänä sunnuntaipäivänä ja jälkeenpäin tulikin mieleen jotain esineitä, joita jäi kuvista pois.

viisivaria

Mistä somistuksesta pidit eniten: vaaleanpunaisesta, vihreästä, sinisestä, ruskeasta vai tästä keltaisesta? Minä en oikein osaa sanoa, sillä usein sekoittelen värejä keskenään tai pitäydyn neutraalissa ilmeessä (kuten tällä hetkellä). Mutta jos ihan pakko on valita, niin valitsisin vihreän. Tai vaaleanpunaisen. ;)

Translation: I got a blog challenge where the aim is to choose different colour in five blog posts. One colour, one day for five days. In this last blog post I chose yellow. Which one of these is your favourite?

Tuotekehityksen paikka

Olen viime päivät yrittänyt ottaa rennosti ja minimoinut tietokonehommat, kuten aiemmin jo ohimennen mainitsin. Mutta sisustuspuuhastelu on mitä parhaita hyötyliikuntaa minulle ja eilen tartuinkin tuumasta toimeen ja ehostin meidän saunatupaan pehmeämpää ilmettä. Kaikki alkoi siitä, että kannoimme Mankun kesällä rakentaman betonipöydän saunatupaan talvehtimaan. Sen rouheaan ilmeeseen sopivat luonnonsävyiset tekstiilit ja pehmeys.

IMG_2761

IMG_2759

Siinä touhutessani huomasin, että betonipöytä vaatii vielä vähän tuotekehitystä. Se oli pikkuisen ruostunut muutamasta kohdasta maalamisesta huolimatta ja rungon sisälle oli päässyt vettä. Nyt se vesi valui putkista ulos aina kun siirtelin pöytää. Tämä siis varoituksena teille, jotka harkitsette tuollaisen samanlaisen pöydä tekemistä (ohjeethan oli täällä). Runko pitää varmaankin pulverimaalata…

Sovittelin betonipöytää niin sohvapöydäksi kuin sivupöydäksi. Sopii oikein kivasti molempiin käyttötarkoituksiin. Sisälle, meidän olohuoneeseen en uskalla pöytää vielä viedä: vesi on saatava pois rungon sisältä ja ruosteetkin paikattua ettei mattoon jää jälkiä.

Kirjoittelen saunatuvan pehmeämmästä ilmeestä myöhemmin vielä tarkemmin, mutta nyt tulee ruutuaika umpeen ja meitsi lähtee puuhastelemaan jotain muuta. Oikein kivaa viikonloppua kaikille ja erityisterkut kaikille blogikollegoille, jotka juhlivat tänään Indiedaysin blogigaalassa! Nyt kun luen kaikkien gaalafiilistelyitä, alkaa harmittaa etten lähtenyt sinne…

Translation: We moved our concrete table indoors for the winter (into our sauna house). The table still needs some product development, since water gets inside the frame when it is outside and the frame starts to get rusty although it is painted.

Sähkötreffit pihavalojen merkeissä

Vihdoin meillä on pihavalot! Pihavalaisimien kytkentää ei saa tehdä itse, vaan se on laillistetun sähkömiehen hommia. Niinpä olimme jälleen sopineet Sähkötreffit ja Mikko Poikkimäki Lestijokiseudun sähkö oy:stä saapui niitä asentamaan.

9P4A1065

9P4A1053

Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen, sillä hankimme ensiksi väärät maatuet! Olimme sopineet sähkötreffit perjantaille 17.10. ja edellisiltana sovittelimme huvikseen valaisintolppia maatukiin ja huomasimme, että maatuet ovatkin väärän kokoiset! Tolpat eivät mahtuneetkaan hankkimiimme maatukiin – meidän oma moka! Ei siinä auttanut muu kuin lähteä iltasella puoli kahdeksan aikaan etsimään suurempia maatukia rautakaupoista. Kuusi oltaisiin tarvittu, mutta yksi jäi uupumaan. Mutta onneksi saimme edes ne viisi ja niin me sitten illalla pimeällä kaivettiin maatuet maasta ja vaihdettiin tilalle sopivat. Oli se varmaan näky, kun yhdet otsalampun valossa kaivoivat pimeällä maata ja tirskuivat. Onneksi huumoria riitti!

IMG_2599

Mankku jaksaa hymyillä, vaikka kahteen kertaan joutui maatuet kaivamaan maahan.
Tämä kuvassa näkyvä betoninen maatuki löytyi onneksi asennuspäivän aamuna Mikon avustuksella.

Se yksi puuttuva maatukikin saatiin seuraavana päivänä sähkömies-Mikon avustuksella eräästä sähköliikkeestä. Huh, ehdin jo säikähtää että jos ei saadakaan valaisimia asennettua!

Mikko kytki pihavalaisimet toimintaan ja ne säädettiin siten, että valot syttyvät itsestään tiettyyn aikaan tai halutessamme saamme ne myös valonkatkaisimesta päälle. Mikko asensi myös yhden pistorasian koristeporttiimme, joten nyt saadaan jouluvalotkin kätevämmin kytkettyä.

IMG_2590

9P4A1162

Katsoimme myös mistä takapihan pihavalojen kaapeli kannattaisi vetää jos päätämme sinnekin hankkia vielä valoja.

IMG_2593

9P4A1178

Valaisimiksi valitsin klassiset ja kotimaiset Käpy-valaisimet, joista olenkin kirjoitellut joskus Tykkään-sarjassani. Karluxin valikoimasta löysin kauniit kuparin sävyiset Kävyt ja päätin valita ne aiemmin miettimieni mustien Käpyjen sijaan. Tuumasin, että kuparin sävyiset valaisimet tuovat enemmän ilmettä ja kontrastia pihaan tavanomaisempien mustien Käpyjen sijaan. Kupariset valaisimet loistavatkin erityisen kauniisti pimeällä! Tällaisina ne eivät kuitenkaan tule pysymään, sillä kuparihan patinoituu ajan myötä, mutta se onkin minusta juuri viehättävää.

9P4A1352

9P4A1326

IMG_2631

IMG_2635

IMG_2628

Valitsin pylväsvalaisimien sijoituspaikat lähinnä visuaalisesta näkökulmasta: mitä kohtia haluamme korostaa ja mitkä kohdat pihasta jäävät pimeäksi. Valaisimia sijoitettiin etupihalle sekä talon ja saunatuvan väliin. Takapihalla emme juurikaan pimeällä oleskele, joten siellä riittää terassivalot ainakin toistaiseksi. Tärkeintä on kuitenkin, että kulkureitit on valaistu ja että pihalle tulee kaunis tunnelmavalaistus.

Mitkä sähkötreffit?

Sähkötreffit on nettipohjainen palvelu (osoitteessa www.sahkotreffit.fi), josta jokaisen on helppo löytää oman alueensa luotettava sähköalan ammattilainen, eli perinteisesti ilmaistuna: sähkömies. Aina ei tarvitse olla pitkä tehtävälista, vaan sähkömiehen voi varata lyhyeksikin aikaa. Kodin sähköistys on hyvä myös aika-ajoin tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa. Huolletaanhan autoakin ja päivitetäänhän kodin laitteitakin aika-ajoin.

Sähkötreffeillä asiakas ja sähkömies kohtaavat tavoitteena laittaa kodin sähköistykset kuntoon. Kuntoon laittaminen tarkoittaa sitä, että kodista tehdään energiatehokkaampi, josta puolestaan yleensä seuraa aikaisempaa pienempi sähkölasku. Se merkitsee myös mukavampaa asumista ja elämistä, kun erilaiset talotekniset ratkaisut tuovat helpotusta ja iloa arkeen. Lisäksi se tarkoittaa turvallisempaa asumista, kun vajaakuntoiset sähköasennukset ja -laitteet korjataan tai uusitaan.

Palvelun kautta voi tilata myös sähkötestin, joka on ammattilaisen tekemä kuntokartoitus ja näkemys kiinteistön / huoneiston sähköistyksistä. Sen myötä laaditaan raportti, jossa on kirjattuna asiat jotka ovat kunnossa, asiat jotka vaativat toimenpiteitä sekä ehdotuksia siitä miten mukavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta voitaisiin kehittää.

Sähkötreffit voi sopia myös kodin pienempiä sähköistysjuttuja varten, kuten me teimme: ihan vain pihavalojen kytkentään. Palvelun kautta on kätevä löytää oman alueen sähkömies ja sopia tapaaminen.

Lue myös edellisistä sähkötreffeistämme, jossa laitoimme kotimme muutamia epäkohtia kuntoon sähköistyksen osalta.

Kuvista: kuvat, joissa ei ole Valkoinen Harmaja -vesileimaa ovat valokuvaaja Anne Yrjänän ottamia. Kiitos kuvista, Anne!

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

sahkotreffit

Sähkötreffit-käynti järjestetty blogiyhteistyönä. Bloggaaja on saanut alennusta pihavalaisimista.

More at home: tekstiilit

Mikä on se klassinen vinkki, jonka usein kuulee kun kyseessä on sisustuksen uudistaminen pienellä vaivalla ja niukalla budjetilla? No tietysti ”vaihtele sisustustekstiilejä”. Vaikka tuo ajatus kuulostaakin jo aika kliseeltä, on se silti totta. Minä vaihtelen kodin sisustustekstiilejä usein; en niinkään vuodenaikojen mukaan, vaan ihan muuten vain silloin kun kaipaan vaihtelua sisustukseen.

Edellisellä Helsingin reissullani pääsin tutustumaan tarkemmin Stockmannin sisustusvalikoimaan ja valitsin myymälästä omia lempituotteitani kotiin stailattavaksi. Tuolla reissulla ihastuin ensi näkemältä tiettyihin sisustustekstiileihin*, jotka haluan nyt esitellä teille tarkemmin.

stockmann_tekstiilit

Pehmoiset jersey-lakanat

Pellavalakanat ovat jo pidemmän aikaa olleet hyvin suosittuja makuuhuoneen tekstiilejä. Tuntuuhan materiaali mukavalta ihoa vasten: vilpoisalta kuumalla ja lämpimältä kylmissä olosuhteissa. Ryppyinen ilme kuuluu asiaan, joten siitä ei tarvitse stressata.

Mutta toinen vahva trendi makuuhuoneen tekstiileissä ovat pehmoiset jersey-lakanat, jotka tuntuvat iholla samankaltaiselta kuin mukava t-paita. Bongasin Stockmannin valikoimasta kauniit tummanharmaat Casa Stockmann -sarjan jersey-pussilakanat ja valikoin ne heti mukaan stailaukseen. Aivan ihanat lakanat!

IMG_1963

IMG_1993

Puuvillaiset jersey-lakanat eivät rypisty samalla tavalla kuin pellavalakanat, joten petaus säilyy ryhdikkäämpänä. Nämä CASA Stockmannin jersey-lakanat ovat toiselta puolelta tummanharmaat ja toiselta puolelta vaaleanharmaat, joten vaihtelua saa aikaiseksi jo pelkästään peittoja kääntelemällä. Hintakin on kukkarolle kohtuullinen: tyynyliina 12,90 € (saatavilla kahta kokoa) ja pussilakana 49,90 € (koossa 150 x 210 cm).

Stockmannin pussilakanavalikoima on laaja ja vaihtoehtoja löytyy moneen budjettiin. Löytyy niitä suosittuja pellavalakanoita kuin myös mitä erilaisempia kuoseja moneen eri sisustustyyliin. Valitsin pussilakanoista kolme erilaista pihistä-panosta paria:

pihista_panosta_lakanatLinkit tuotteisiin: Balmuir pellavapussilakana ja pellavatyynyliina / J.F. by Finlayson pellavapussilakanasetti / HAY Colour Block -pussilakanasetti / CASA Stockmann pussilakana ja tyynyliina / GANT Home Key West Paisley pussilakana / Villa Stockmann paisley-kuvioitu pussilakana

Lakanoiden hintaan vaikuttaa suuresti materiaali ja viimeistely. Esimerkiksi pellavaa on saatavilla erilaisilla käsittelyillä, joten siksi lakanoiden hinnat vaihtelevat suurestikin. Hintavimmissa lakanoissa on kiinnitetty huomiota myös viimeistelyyn, eli usein pussilakanoiden jalkopäässä on napit tai vetoketju estämässä täkin valumista pois pussilakanan sisältä.

Myönnän, että meillä jää arkisin kyllä useimiten sänky petaamatta ja minusta kauniit lakanat voi jättääkin reilusti esille, kunhan asettelee ne nätisti. Mutta kyllä päiväpeite viimeistelee sängyn petauksen! Kaunista ja oikean kokoista päiväpeitettä voi kuitenkin olla hankala löytää. Me löysimme aikoinaan sopivan valkoisen päiväpeitteen Finlaysonin valikoimasta, mutta Stockmannin myymälässä on laaja kokoelma kankaita sekä ompelupalvelu, joten persoonallisen ja omaan sänkyyn sopivan päiväpeitteen teettäminenkin onnistuu.

Koristetyynyilä ilmettä sisustukseen

Tunnustan: minulla on valtavan monta erilaista koristetyynynpäällistä. Niillä on yksinkertaisesti vain niin helppo päivittää kodin sisustusta! Pyrin satsaamaan aikaa kestäviin vaihtoehtoihin kodin suurissa hankinnoissa ja toteuttamaan trendivillityksiä sitten niissä pienemmissä ja edullisemmissa elementeissä, kuten sisustustyynyissä ja kodin pienesineissä. Stockmannin tekstiiliosastolla silmääni osui tämä kaunis Stockmann Villa -sarjan koristetyyny ja valitsin sen heti mukaan stailaustuotteisiin.

IMG_18302

IMG_19582

IMG_18452

Villa-sarjan koristetyynynpäällisen kuviointi on hiukan Missoni-henkinen ja siinä on trendikästä metallinhohtoa. Tämä koristetyyny sopii minusta erityisen hyvin yhteen meidän ruokailutilan Flos-valaisimen kanssa kuten myös kuvauslainassa olevan Eamesin tuolin kanssa. Tyyny on yksinään jo niin näyttävä ettei se enää kaipaa vierelleen muita koristetyynyjä.

Mutta kauniita koristetyynyjähän riittää vaikka millä mitalla! Tässäpä joitakin lemppareitani Stockmannin verkkokaupan valikoimasta:

koristetyynyt_stockmann

1. Balmuir pellavakoristetyynynpäälliset 45×45 cm / 2. HAY ”Dot steelcut” tyyny / 3. CASA Stockmann samettityynynpäällinen / 4. Vallila ”Pornainen” koristetyyny / 5. Eightmood ”Safari” koristetyyny / 6. Marimekko ”Mehiläispesä” tyynynpäällinen /  7. Linum ”Mimi” tyynynpäällinen 25×50 cm / 8. HAY ”Plus 9″ torkkupeitto / 9. Balmuir kid mohair huopa

Löysin muuten myös yhden herkullisen pihistä-panosta parin koristetyynyistä:

pihista_panosta_seepratyynyKlassinen seepra-kuosi sopii upeasti moderniin sisustukseen. Pihistäisitkö vai panostaisitko?

Yhdistelen usein yksivärisiä koristetyynyjä kuviollisten kanssa, mutta erilaisia kuoseja voi myös rohkeasti yhdistellä toisiinsa – vähän eriparinen ilme tekee tyynykokoelmasta kiinnostavamman näköisen. Koristetyynyvalinnoissa on helppo kokeilla uutta ja vähän irrotellakin, sillä muutos syntyy nopeasti vain tyynynpäällistä vaihtamalla eikä väärästä yhdistelmästä synny mitään pysyvämpää vahinkoa.

Torkkupeittojakaan ei sovi unohtaa olohuoneen kutsuvasta sisustuksesta. Torkkupeiton voi heittää rennosti sohvan käsinojalle ja siihen on mukava kääriytyä lukemaan tai katsomaan tv:tä. Kollaasiin poimimastani Balmuirin kid mohair-huovasta olen haaveillut jo pidemmän aikaa. Se on varmasti ihanan pehmoinen ja lämmin! HAY:n viltin värit puolestaan näyttävät todella houkuttelevilta ja jo tuolla yhdellä viltillä saisi tuotua eloa olohuoneen sisustukseen.

Pöytäliinat ovat taas trendikkäitä

Lopuksi haluaisin nostaa esiin vielä yhden sisustustekstiilin, jolla saa helposti näyttävyyttä sisustukseen: pöytäliinat. Ne ovat taas trendikkäitä, etenkin pellavaisena. Rypytkään eivät haittaa, sillä ne luovat vain rentoa ja kutsuvaa tunnelmaa kattaukseen.

IMG_2105

IMG_2108

Ihastuin tähän Stockmann Villa-sarjan pellavapöytäliinaan! Helmassa on kaunis viimeistely ja liinaa saa useassa eri koossa ja värissä. Itse tykästyin eniten tähän klassiseen pellavan sävyyn. Minusta pöytäliinasta kannattaa mieluiten valita mahdollisimman suuri koko; liian kittana pöytäliina ei näytä hyvältä.

muista_arvonta

Lopuksi haluaisin vielä muistuttaa arvonnasta, joka on käynnissä Stockmannin verkkokaupassa. Osallistuneiden kesken arvotaan upea Nespresso Lattissima Plus Mocca -kahviautomaatti (arvo 329 euroa) sekä neljä tuotepakettia, johon voittaja voi valita Casa Stockmann espresso- ja lattekuppeja tai Casa Stockmann pussilakanasetin. Tuotepakettien arvo 50 euroa. Kilpailuaika on 15.10.-15.11.2014. Palkinnot arvotaan kilpailun päätyttyä. Voittajille ilmoitetaan voitoista henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

P.S. Huomasithan myös Stockmann More at home valaistuspoimintani.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

stockmann_musta*Kuvissa näkyvät tuotteet kuvauslainassa.

 In co-operation with Stockmann

Brown

Blogiluonnoksissani kummittelee värihaasteen postaukset, joten jatketaan sillä teemalla vielä. Seuraavaksi väriksi olen valinnut ruskean. Hyvin syksyinen sävy.

IMG_2520

IMG_2532

Ruskean sävyisen sohvannurkan somistus syntyi Mulberryn kankaasta valmistetusta ruudullisesta tyynynpäällisestä (meidän ns. joulutyynyt), ruskeasta pellavaisesta koristetyynynpäällisestä, jonka löysin pitkästä aikaa sekä Iittalan oranssiruskean sävyisestä Leimu-valaisimesta* ja Lantern-kynttilälyhdystä*. Tämä väristailaus tuntuu minusta kaikista vaihtoehdoista olevan kauimpana omaa tyyliäni.

Värivillityksistä puheenollen: muistatteko vielä 2000-luvun alun maitokahvisävyn suosion…? Se taisi saada alkunsa Innon Markon kohteista ellen ihan väärin muista. Meilläkin maalattiin tuolloisen asunnon makuuhuoneen päätyseinä maitokahvin väriseksi. Täytyy sanoa, että kyllä minä vieläkin pidän siitä sävystä, vaikka sitä ei nyt kotoa löydykään. Minusta myös ruskea ja harmaa sopivat kivasti yhteen ja muodostavat luonnollisen näköisen väriparin.

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista ja nyt minä haastan mukaan Marjan Vaaleanpunaisesta hirsitalosta.

Edelliset sävyt, jolla stailasin olivat vaaleanpunainen, vihreä ja sininen. Vielä on jäljellä yksi väri tämän jälkeen.

*Iittalan tuotteet saatu aikoinaan blogiyhteistyön myötä

 

P.S. Olen pahoillani, että kommentteihin vastaamiseni on viivästynyt. Olen tietokoneen käyttökiellossa jumiutuneiden hartioideni takia, joten minimoin tietokonehommelit nyt muutamaksi päiväksi. On minulla kuitenkin luonnoksia valmiina, joten postauksia tulee normaaliin tahtiin. ;)

Translation: I got a blog challenge where the aim is to choose different colour in five blog posts. One colour, one day for five days. In this blog post I chose brown as the accent colour.

Blue

Kiitos edellisen postauksen vilkkaasta keskustelusta. Sain paljon ajattelemisen aihetta ja ymmärrän ns. turhakkeet nyt ehkä paremmin tunnearvonsa osalta. Minusta on kuitenkin tärkeää keskustella ja oppia ymmärtämään erilaisia näkökantoja. Ei ole vain yhtä oikeaa näkemystä, kun nämä ovat makuasioita. Ja minusta kannattaa kyseenalaistaakin joitakin trendivirtauksia ennen kuin lähtee niihin mukaan (en todellakaan ole paras sanomaan tätä, kun itse innostun trendeistä niin nopeasti ;) ).

Mutta palataan nyt taas normaalimpiin aiheisiin ja jatketaan värihaastetta. Seuraavaksi väriksi valitsin mielipiteitä varmasti jakavan sinisen.

IMG_2498

IMG_2500

IMG_2495

Sinisen sanotaan olevan uusi tuleva sisustustrendi. Monet muistavat 90-luvun lopun sinisen hullaannuksen, jossa varmaankin Marimekon Unikko-kuosillakin oli keskeinen rooli. Niin ainakin itse muistelen. Minulla ei ollut vahvaa sinistä kautta, mutta muistan kyllä ihailleeni sinisiä esineitä (etenkin maljakoita ja kynttilänjalkoja).

Nyt sininen tulee eri sävyssä, tummenpana ja syvemmän sävyisenä. Minulta sinistä löytyy yhdestä Muccoden silkkityynynpäällisestä sekä näistä maljakoista. Pienempi, haalean vaaleansininen maljakko on House Doctorin kun taas tuo suurempi on vanha Arabian maljakko, jonka ostin Habitare-messujen antiikkiosastolta parisen vuotta sitten.

Minulle sininen ei ole ehdoton ei, vaan voisin hyvinkin nähdä sinistä kotonamme. Etenkin hyvin tummansininen seinäsävy houkuttelisi…

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista ja nyt minä haastan mukaan All I Ever Wanted is Here -blogin Karlan.

Edelliset sävyt, jolla stailasin olivat vaaleanpunainen ja vihreä.

Translation: I got a blog challenge where the aim is to write about one colour in five different blog posts. In this blog post I chose blue colour as the accent colour.