Blue

Kiitos edellisen postauksen vilkkaasta keskustelusta. Sain paljon ajattelemisen aihetta ja ymmärrän ns. turhakkeet nyt ehkä paremmin tunnearvonsa osalta. Minusta on kuitenkin tärkeää keskustella ja oppia ymmärtämään erilaisia näkökantoja. Ei ole vain yhtä oikeaa näkemystä, kun nämä ovat makuasioita. Ja minusta kannattaa kyseenalaistaakin joitakin trendivirtauksia ennen kuin lähtee niihin mukaan (en todellakaan ole paras sanomaan tätä, kun itse innostun trendeistä niin nopeasti ;) ).

Mutta palataan nyt taas normaalimpiin aiheisiin ja jatketaan värihaastetta. Seuraavaksi väriksi valitsin mielipiteitä varmasti jakavan sinisen.

IMG_2498

IMG_2500

IMG_2495

Sinisen sanotaan olevan uusi tuleva sisustustrendi. Monet muistavat 90-luvun lopun sinisen hullaannuksen, jossa varmaankin Marimekon Unikko-kuosillakin oli keskeinen rooli. Niin ainakin itse muistelen. Minulla ei ollut vahvaa sinistä kautta, mutta muistan kyllä ihailleeni sinisiä esineitä (etenkin maljakoita ja kynttilänjalkoja).

Nyt sininen tulee eri sävyssä, tummenpana ja syvemmän sävyisenä. Minulta sinistä löytyy yhdestä Muccoden silkkityynynpäällisestä sekä näistä maljakoista. Pienempi, haalean vaaleansininen maljakko on House Doctorin kun taas tuo suurempi on vanha Arabian maljakko, jonka ostin Habitare-messujen antiikkiosastolta parisen vuotta sitten.

Minulle sininen ei ole ehdoton ei, vaan voisin hyvinkin nähdä sinistä kotonamme. Etenkin hyvin tummansininen seinäsävy houkuttelisi…

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista ja nyt minä haastan mukaan All I Ever Wanted is Here -blogin Karlan.

Edelliset sävyt, jolla stailasin olivat vaaleanpunainen ja vihreä.

Translation: I got a blog challenge where the aim is to write about one colour in five different blog posts. In this blog post I chose blue colour as the accent colour.

 

 

Design-esineet vailla funktiota?

Tiedätte, että tykkään luoda erilaisia asetelmia kotiin. Niiden avulla saa aikaan pientä vaihtelua ja ne tuovat minusta myös kodikkuutta sisustukseen. Pidän erilaisista vaaseista ja kynttilänjaloista, sisustuksen pienesineistä. Mutta on olemassa myös design-tuotteita, jotka eivät ihan avaudu minulle.

designesineet_eifunktiotaEsimerkkinä voisin mainita tanskalaisen Kay Bojensenin suunnitteleman apinan, joka on noussut design-klassikon asemaan, sekä uudemmat tulokkaat HAY:n puiset koristekädet. HAY:n puiset kädet sopisivat taiteilijan huoneeseen auttamaan käden mittasuhteiden hahmottamisessa, kun taas Bojensenin apina sopisi parhaiten lastenhuoneeseen. Mutta tykkäisikö lapsi leikkiä tämmöisellä puisella apinalla ja voisitko ostaa lapsellesi sadan euron (pienimmän koon hinta) puuapinan leluksi…?

Kyllähän nämä puuesineet näyttävät hauskoilta myös sisustusasetelmissa, mutta onko näillä tuotteilla varsinaista käyttötarkoitusta kuitenkaan. Tarvitseeko ollakaan? Itse olen sitä mieltä, että tuotteen funktio on myös tärkeää. Maljakoilla ja kynttilänjaloilla on kuitenkin tarkoituksensa, vaikka ne ovatkin koriste-esineitä.

Tuleeko sinulle mieleen jotain sellaista design-esinettä, jonka käyttötarkoitusta et ymmärrä? Voisitko ostaa tuotteen vain sen ulkonäön takia, vaikka varsinainen käyttötarkoitus jäisi toissijaiseksi? Olisi kiinnostavaa kuulla…

Translation: Does a design object always have to have a function or could you buy something just because it looks nice?

Kimppatilaus Koodiin

Lauantaihuomenta! Olen nukkunut tosi hyvin ja nyt on kiva aloittaa energisenä viikonloppu. Kaikenlaiset kivat suunnitelmat pyörivät päässä ja innoissani suunnittelen uusia juttuja.

1kristallia1

1kristallia2

1kristallia3

Nyt ensimmäinen idea koskettaa Kokkolan seudulla asuvia lukijoitani! Meinaan nimittäin tilata siskoltani Sisustuksen Koodista joitakin sisustusihanuuksia: mm. Hobstar-kristallilaseja ja Scandinavisk-kynttilöitä. Niinpä keksimme, että voisin samalla vinkata lukijoilleni tilauksesta, sillä jos joku muukin täältäpäin haluaisi tilata Koodista jotain, onnistuisi se nyt samalla rahdilla. Eli jos innostuit tilaamaan, toimi näin:

  • meilaa Koodiin shop(a)sisustuksenkoodi.fi ensi perjantaihin 24.10. mennessä, mitä haluaisit tilata (Koodin sivuilta näet tuotevalikoimaa) niin tuotteet ehtivät samaan Kokkolaan lähtevään kimppalähetykseen. Tuotteet voi noutaa meiltä, mutta sovitaan noudosta tilaajien kanssa tarkemmin vielä sähköpostitse.

Translation: Lovely pics from my sister’s shop Sisustuksen Koodi.

Green

Värihaasteen toiseksi väriksi valitsin vihreän. En ole koskaan ollut vihreän suuri fani, mutta pieninä ripauksina ja oikeassa sävyssä se menee kyllä. Nyt somistin sohvannurkkauksen Saanan ja Ollin ”Villi Pohjola” tyynyllä* sekä HAY:n ”Dot” -tyynyllä ja asetin pöydälle Anno-sarjan vihreän sävyisen lasimaljakon. Unikon siemenkota vetelee kyllä viimeisiään…

IMG_2509

IMG_2512

IMG_2510

Dot-tyyny on niin haalean sävyinen, että se näyttää melkein harmaalta. Mieto vedenvihreä sävy onkin hyvä ensiaskel vihreään sävyyn jos se ei tunnu ihan omalta. Vahva metsänsävyinen vihreä on nyt kovin trendikäs ja sitä löytyykin juuri tuosta Saanan ja Ollin tyynystä.

En oikeastaan voi sanoa mistään väristä ettenkö pitäisi siitä, sillä jos sävy on oikea ja se sopii muuten ympäristöön, ymmärrän sävyn kauneuden. Uskon siihen, että ei kannata tuomita mitään väriä liian nopeasti, sillä kohta saattaa huomata pitävänsäkin siitä…

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista ja nyt minä haastan mukaan Pihkalan Maijan.

Edellinen sävy, jolla stailasin oli vaaleanpunainen.

* Saanan ja Ollin tyyny saatu aikoinaan blogin kautta

Translation: I got a blog challenge where the aim is to write about one colour in five different blog posts. In this blog post I chose green colour as the accent. I styled the corner of our sofa with pillows from Saana and Olli and HAY. The small vase on the table is from Finnish Anno-series. The last colour that I used was pink.

More at Home: valaistus

Pitkäaikaiset lukijani varmasti tietävät, että olen heikkona valaisimiin! Uskon siihen, että upeilla valaisimilla saa nostetta mihin tahansa sisustukseen. Valaisimet ovat sisustuksessa vähän sama asia kuin kengät pukeutumisessa: laadukkaat ja näyttävät valaisimet kruunaavat kodin ilmeen samaan tapaan kuin upeat kengät asun kuin asun.

Aloitin designvalaisimien keräilyn jo vuosia sitten, opiskeluaikoina, ja ajan myötä niitä onkin kerääntynyt ihan kiva määrä. Tänä syksynä teen yhteistyötä Stockmannin kanssa ja sen myötä olen stailannut kotiamme mitä upeimmilla tuotteilla!* Yhteistyön myötä valaisinkokoelmanikin täydentyi hetkellisesti yhdellä unelmavalaisimistani: Artekin TW003-riippuvalaisimella.

Stockmann_valo9

Stockmann_valo5

Stockmann_valo6

Stockmann_valo4

Olenkin kirjoitellut tästä Artekin TW003-valaisimesta jo aiemmin Tykkään-sarjassani. WIR-polttimon muoto viehättää minua suuresti ja suhteellisen pienen kokonsa ansiosta tämän valaisimen voi sijoittaa hyvin erilaisiin paikkoihin kotona: ikkunavalaisimeksi, lukunurkkaukseen tai vaikkapa yöpöytävalaisimien virkaa korvaamaan. Nämä valaisimet näyttäisivät upealta myös usean valaisimen ryhmänä vaikkapa ruokapöydän yllä.

Olohuoneen lisäksi halusin kokeilla, miltä tämä klassikkovalaisin näyttäisi meidän makuuhuoneessa tuunaamani kirppisvalaisimen tilalla.

Stockmann_valo10

Stockmann_valo15

Stockmann_valo12

Stockmann_valo14

Somistaessani huomasin kuinka upeasti tämä Artekin TW003-valaisin sopii yhteen Iittalan Lantern-valaisimeni kanssa! Uskon, että tulen vielä hankkimaan meille tämän Artekin valaisimen – nyt se oli vain kuvauslainassa. Iittalan klassista Lantern-valaisinta löytyy muuten pienemmässä koossa sekä suurena kynttilälyhtynä Stockmannin verkkokaupasta.

Valaisinfriikkinä en varmaan koskaan lakkaa ihastelemasta kauniita valaisimia. Poimin omia lempparivalaisimia Stockmannin verkkokaupasta myös erilliseen kuvakollaasiin. Tässä onkin monta valaisinta, josta olen haaveillut jo kauan:

valaisimet_stockmann

1. Lightyears ”Orient P1″ -riippuvalaisin 22,5 cm / 2. Normann Copenhagen ”Norm69″ / 3. Foscarini ”Aplomb Led” / 4. Louis Poulsen ”OJ” / 5. Louis Poulsen ”AJ” / 6.  Normann Copenhagen ”Bell” S-koko / 7. Lightyears ”Caravaggio Wall” / 8. Design House Stockholm ”Work” / 9. Iittala ”Lantern” / 10. Jieldé ”Loft”

Ajattomat designvalaisimet ovat sijoitus, jotka piristävät arkea joka päivä vuodesta toiseen. Kollaasin ykköslemppareitani ovat Jieldén ”Loft” ja Louis Poulsenin ”AJ”, joista kummastakin olen haaveillut jo vuosia. Jieldé sopisi erityisen hyvin meidän saunatupaan! Täytyy varmaan vihdoin alkaa säästää tätä hankintaa varten…

Joskus valaisin on hankittava melko pikaisestikin ihan käytännön syistä, eikä ole aikaa säästää kalliiseen designvalaisimeen. Onneksi nykysin löytyy laaja valikoima myös tyylikkäitä, edullisempia valaisimia. Vai mitä sanotte näistä pihistä-panosta pareista, jotka löysin Stockmannin verkkokaupasta:

pihista_panosta_valaisimet

Poimin pareiksi valaisimia, joissa on samaa tyyliä. Materiaali ja koko voi vaihdella pihistä ja panosta versioiden välillä. Näistä pareista keskimmäiset ovat eniten toistensa kaltaisia.

Kynttilöillä tunnelmaa pimeään vuodenaikaan

Edessämme on vuoden pimein aika ja nyt onkin kiva tuoda extravaloa ja tunnelmaa kotiin myös kynttilöiden avulla. Kuvissani vilahtelevat näyttävät Menun Weight Here XL ja Weight Here M -kynttilänjalat sekä Stockmannin Casa-mallistosta löytämäni ihastuttavat valkoiset, origamimaiset kynttilälyhdyt kahdessa koossa: isompana ja pienempänä.

Stockmann_valo18

Stockmann_valo24

Stockmann_valo25

Stockmannin Casa-malliston kynttilät sopivat täydellisesti esim. Menun kynttiläjalkoihin.

Stockmann_valo26

Pieniin kynttilälyhtyihin voi sujauttaa ihan vain tuikun tai vaikkapa led-kynttilän, joka jää piiloon kauniiseen kippoon. Enpä malttanut olla kokeilematta näitä CASA-lyhtyjä myös pieninä maljakoina.

Stockmann_valo1

Stockmann_valo20

Näyttävät valaisimet sekä kauniit kynttilälyhdyt ja -jalat viimeistelevät kodin sisustuksen. Itse tykkään usein vaihdella kodin pieniä asetelmia, sillä pienesineillä on helppoa ja melko edullistakin tuoda vaihtelua ja kodikkuutta sisustukseen.

Vaikka elämmekin vuoden pimeintä aikaa voi ajatuksen kääntää positiiviseksi ajattelemalla, että nyt on aika nauttia upeiden valaisimien loistosta ja tunnelmoida kynttilöiden valossa.

ARVONTA stockmann.com -verkkokaupassa

stockmann_arvonta

Kuvissa käyttämäni tuotteet löydät Stockmannin verkkokaupasta, jossa voit osallistua myös arvontaan! Osallistuneiden kesken arvotaan upea Nespresso Lattissima Plus Mocca -kahviautomaatti (arvo 329 euroa) sekä neljä tuotepakettia, johon voittaja voi valita Casa Stockmann espresso- ja lattekuppeja tai Casa Stockmann pussilakanasetin. Tuotepakettien arvo 50 euroa.

Kilpailuaika on 15.10.-15.11.2014. Palkinnot arvotaan kilpailun päätyttyä. Voittajille ilmoitetaan voitoista henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

Blogiyhteistyo

Yhteistyössä:
stockmann_musta*Kuvissa näkyvät tuotteet kuvauslainassa.

 In co-operation with Stockmann

Pink

Sisustusblogeissa kiertää haaste, jossa on tarkoituksena kuvata viisi eri väriä ja postailla niistä viitenä eri päivänä oma postaus:

”Yksi väri. Yksi päivä. Haasteen tarkoituksena on löytää kodista 5 väriä ja esitellä ne eri päivinä ja haastaa jokaisena päivänä joku mukaan.” Haaste on lähtöisin Syhinä-blogista ja minä sain sen Musta ovi -blogista.

Vaikka tällä hetkellä inspiroidunkin vahvasti luonnonläheisistä väreistä ja etenkin harmaasta, päätin ottaa haasteen vastaan. Kyllä meiltä väriäkin löytyy! Päätin kuitenkin toteuttaa tämän haasteen pikkuisen eri tavalla. Meinaan nimittäin somistaa tämän meidän saman sohvannurkan viitenä päivänä eri värillä.

IMG_2483

IMG_2485

IMG_2489_2

Ensimmäiseksi väriksi valitsin hennon vaaleanpunaisen sävyn, jota meiltä löytyy mm. HAY:n säilytyslaatikosta, Iittalan Sarjaton-mukista sekä By Lassen Flow-tyynystä*. Huomasin muuten, että tyynyvarastossa olisi ollut vielä toinenkin saman sävyinen HAY:n tyyny, mutta suorakaiteen muotoisena…

Annan tämän haasteen eteenpäin Vastarintama-blogiin.

* Flow-tyyny saatu aikoinaan blogin kautta

Translation: I got a blog challenge where the aim is to write about one colour in five different blog posts. I decided do this a little bit differently and not to post about different coloured items. Instead, I am going to style this corner of our living room with five different colours. The first colour that I chose is soft pink as seen in the storage box by HAY, the Sarjaton mug by Iittala and the Flow cushion* by By Lassen.

*the Flow cushion received as gift from By Lassen

 

 

 

Keksikutsut lapsille

Meidän lapset seurailevat usein blogihääräystäni ja toimivat silloin tällöin myös pieninä kuvausassistentteina. Yhdessä haetaan paketteja postista ja jännätään mitä niiden sisältä löytyykään. Usein paketeissa on lasten mielestä ihan tylsiä juttuja (äidin sisustushömppää). Niinpä kun kuulin, että Fazer haluaisi tehdä yhteistyötä kanssani keksikutsujen muodossa, päätin heti että nyt tehdään jotain kivaa lapsille! Päätimme lasten kanssa yhdessä, että järjestetään syysloman kunniaksi keksikutsut yhdistettynä lasten leffailtaan.

IMG_2340

IMG_2323

Fazer lähetti keksien mukana hauskoja retrohenkisiä kortteja, joihin lapset raapustivat kutsutekstit. Sadesäästä huolimatta molemmat lähti mielellään viemään kutsuja perille naapuritalojen lapsille.

IMG_2330

Sitten piti vielä odottaa pari päivää ennen h-hetkeä. Ja kyllä sitä odotettiinkin malttamattomina!

Minun tehtäväkseni jäi laittaa pöytä koreaksi. Löysin ruokakauppareissulla kivannäköisiä pahvirasioita ja keksin, että niihin lapset voisivat koota noutopöydästä lempiherkkujaan leffahetkeä varten.

IMG_2380

IMG_2383

IMG_2365

IMG_2373

IMG_2371

Fazerina-kekseistä päätin koota pyramidin, jotta kattaukseen saatiin näyttävyyttä. Julia-keksit oli hyvä asetella kannelliseen tarjoiluastiaan. Suffelit ja Doris-keksit asettelin ihan perinteiseen tyyliin kuppeihin.

Vielä vähän popcorneja ja juomaa, niin alkoi keksi- ja leffaillan tarjoilut olla kasassa. Erittäin helposti järjestetyt tarjoilut! Toki keksejä tuunaamalla voi loihtia vaikka minkälaisia herkkuluomuksia (resepti esim. Marianne-kakkuun löytyy Fazerin sivuilta), mutta meitsille sopii paremmin ihan tämmöinen simppeli tarjoilu. Keksit kun ovat niin hyviä sellaisenaankin, joten mitäpä niitä sen enempää tuunailemaan väsyneenä perjantai-iltana. Ja lapsille maistuu taatusti.

IMG_2355

IMG_2360

IMG_2389

Vieraat saapuivat ja kuten arvasinkin, tytöt halusivat valita oman elokuvan ja pojat oman. Pojat halusivat olla rauhassa poikamme huoneessa, joten tytöt pääsivät nauttimaan leffateatterifiiliksestä meidän saunatuvan kotiteatteriin. Ilta oli todella onnistunut ja keksit hävisivät parempiin suihin alta aikayksikön. Pitäisi useamminkin järjestää lapsille tämmöistä kivaa ohjelmaa! Ei järjestelyt niin vaivalloisia ole.

Haluaistiko sinäkin järjestää Fazerin keksikutsut ja osallistua samalla arvontaan? Se onnistuu osoitteessa http://www.fazer.fi/keksit. Tuolta Fazerin sivustolta löydät valmiita sähköisiä kortteja, joita voit lähettää ystävillesi sähköpostiin tai Facebookiin. Kaikkien kutsun lähettäneiden kesken arvotaan 150 euron arvosta Fazerin keksituotteita sekä juomaa ja servettejä. Myös Instagramissa voit osallistua kisaan käyttämällä hästagiä #keksikutsut @fazersuomi. Instagramiin ladatuista kuvista valitaan viisi parasta, jotka palkitaan 20 euron arvoisilla lahjakorteilla Fazer Cafés -ravintolohin.

 

KILPAILUN SÄÄNNÖT:

Kaikkien kutsun lähettäneiden kesken arvottava keksikutsut-palkinto sisältää 150 euron arvosta Fazerin keksituotteita sekä kotimaisten valmistajien kahvin, teen, mehun ja servetit kotiin toimitettuna. Lisäksi Instagramiin tunnisteella #keksikutsut @fazersuomi ladatuista kuvista valitaan viisi parasta, jotka palkitaan 20€ lahjakorteilla Fazer Cafés -ravintoloihin (arvo 5 x 20€). Palkintoja ei voi muuttaa rahaksi tai muiksi palkinnoiksi.

Kilpailun voittajat valitaan Fazerin toimesta kaikkien ohjeiden mukaisesti osallistuneiden kesken marraskuun 2014 aikana. Voittajille ilmoitetaan sähköpostitse tai puhelimitse ja palkinnot toimitetaan voittajille postitse. Voittajien nimet voidaan julkaista Fazerin www-sivuilla ja/tai Facebook-sivuilla sekä Instagramissa. Kilpailun voittajat myöntävät järjestäjälle oikeuden julkaista nimensä ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

 BlogiyhteistyoYhteistyössä:
fazer_logo

 

Maanantai-inspiraatio: Elisabeth Heier

Minulla on selkeästi melko väritön kausi meneillään ja tällä hetkellä innostun hyvin maanläheisistä sävyistä. Siksi haluankin esitellä teille nyt yhden inspiraationi lähteen: norjalaisen sisustussuunnittelijan Elisabeth Heierin -blogin.

230914_1

170814_1

031014_1

280914_1

040914_1

110914_1

Juuri tällaisesta sisustustyylistä pidän kovasti! Ajaton sisustus, jossa on yhdistetty modernia ja runsaanpaa tyyliä. Näin syntyy minusta kodikas fiilis moderniinkin kotiin. Aivan ihastuttavaa!

Elisabethin kotoa löytyy myös monia haaveilemiani huonekaluja kuten Bertoian Diamond chair ja Jieldén valaisin. Huomatkaa myös kuinka kauniisti Elisabeth on tuunannut HAY:n Tray-pöydän marmorilevyllä. Olin ihan otettu taannoin, kun huomasin että Elisabeth oli lainannut yhtä kuvaani (Ikean tarjoiluvaunusta).

Mistä blogeista te inspiroidutte juuri nyt? Vinkkejä saa mielellään jättää kommenttiboxiin.

Translation: I want to share with you one of my inspiration sources: Elisabeth Heier blog. I love how she combines modern style with cosier items to create an inviting interior. I still dream of the diamond chair and Jieldé lamp. And notice how she has transformed the HAY Tray table by replacing the top with a marble plate. So lovely!

Pics: Elisabeth Heier (thanks!:))