Ei kahta ilman kolmatta

Joulu on tosi hyvä tekosyy ostaa kotiin jotain hieman kalliimpaa, meidän joululahja itsellemme: KitchenAidin leivänpaahdin. Toki tämä kapine oli oikeasti myös tarpeellinen, vanhan leivänpaahtimen rouskun vedellessä viimeisiään. Perustelen nämä kalliimmat kodinkoneet tosi mielelläni vanhalla sananlaskulla: markalla saa markan tavaran ja elän toivossa että satsaus oikeasti kannattaa. Ainakin se on kannattanut kahden aikaisemman KitchenAidin kohdalla, yleiskone on maailman kätevin vekotin ja kahvinkeitin toimii kuin unelma. Ei varsinaisesti haittaa, että tämä kolmikko hivelee silmää joka kerta astuessani keittiöön.

n4joulu15

n1joulu15

n3joulu15

n2joulu15

Kahden leivän paahtimen mukana tuli apuväline, jolla saa tehtyä täytettyjä leipiä. Tämä on sellainen väline mitä ei ole osannut kaivata, mutta nyt kun sitä pääsi käyttämään, on todettava että ei ole elämää ilman sitä. Aikaisemmin olen paahtanut kaksi leipää, latonut väliin juustot sun muut kylmänä ja leikannut kerrosleivän kolmioleiviksi. Nyt voin täytellä koko leivän valmiiksi, laittaa sen ritiläpihtien (?) välissä paahtimeen ja tadah, täydellinen leipä on valmis. Sisuskin on lämmin ja juusto sulanut, perfecto!

n7joulu15

Meidän keittiömme alkaa pikkuhiljaa näyttää jo tosi kivalta. Värikkäältä mutta yhtenäiseltä. Yhtenäinen muotoilu kodinkoneissa tekee yllättävän paljon. Pitäisi vielä saada aikaiseksi maalata tai maalauttaa kaapistojen ovet, ne kaipaisivat vähän päivitystä vaaleammaksi luonnonvalkoiseksi. Haaveilen myös lautalattian ruuduttamisesta (ihan perinteisesti maalaten) mutta epäröin värivalintojen kanssa. Mustavalkoinen ruutulattia on tosi kiva mutta myös tosi kovan näköinen, harmaat ruudut taas eivät välttämättä toimi muun värimaailman kanssa. Pitää vielä vähän leikkiä kuvankäsittelyohjelmalla ja ruuduttaa lattiaan kaikenlaisia vaihtoehtoja, ja katsoa toimiiko se ylipäätään meidän keittiössä vai ei.