Vinkit kauniiseen kattaukseen (+Iittala-arvonta!)

Kaupallinen yhteistyö: Iittala

Kun pääsin ylioppilaaksi, toivoin lahjaksi Iittalan astiota. Juhlavieraat toivat minulle unelmieni astiasarjaa; Kaj Franckin suunnittelemaa Kartiota vaaleansinisenä. Rakastin sitä! Ennen kuin muutin omaan kotiini, säilytin astiakokoelmaani avohyllyssä ja ihailin astioiden kiitäviä pintoja. Tänä päivänä nuo samat vaaleansiniset lasit löytyvät meiltä yhä. Vuosien varrella olen täydentänyt sarjaa Iittalan Kartiolla, Teemalla ja Kastehelmellä.

PÄÄRUOKAKATTAUS

Iittala-1-31

Klassikot ovat ja pysyvät. Värit voivat vaihtua, mutta muoto ja asenne säilyvät. Viime vuosina olen täydentänyt Kartio-lasien sarjaa kirkkailla juomalaseilla juurikin ajattomuuden vuoksi. Iittalan yhteistyöt ovat minulle eritysen mieluisia, voisiko sanoa jopa kunniatehtäviä. Syy on siinä, että koen brändin ja sen tuotteet niin omakseni ja kotimme näköiseksi.

Iittala-1-19

Tänä vuonna valokeilassa on juuri nämä minulle (ja niin monelle suomalaiselle)  rakkaat sarjat Kartio ja Teema. Ne ovat Kaj Franckin klassikkoastioita sekä sekä ajattomissa perusväreissä kuin supertrendikkäinä uutuuksina. Tyylikäs valkoinen, hurmaava harmaa sekä raikas vihreä muodostavat houkuttevan kattauksen. Parasta on, että sävyt toimivat sekä yhdessä että erikseen. Vuodesta toiseen.

Iittala-1-20

Iittala-1-21

Kaunis kattaus syntyy kauniista asioista, muuten pidän mielelläni kokonaisuuden yksinkertaisena. Valkoinen pellavapöytäliina on yhtä aikaa rento ja juhlava, minulle sopii loistavasti materiaalit joita ei tarvitse silittää. Tällä kertaa päivälliskattaukseen valitsin vain valkoisia kukkia, joiden vihreät varret ja lehdet komppaavat smaragdinvihreiden Kartio-lasien sävymaailmaa.

Iittala-1-22

Iittala-1-23

Katoin pöydän kuudelle ruokaiijalle, tällä kertaa pöydän ääreen istui vain aikuisia. Hayn About A Chair-tuoleja on neljä, joten siirsin pöydän ääreen pari Artekin jakkaraa.

Iittala-1-24

Iittala-1-25

Kattauksessa ruokalautaset ovat Teeman 26 senttiset helmenharmaana ja keittolautanen on valkoinen 21 senttinen. Suurempi juomalasi on 40 cl kirkas Kartio ja pienempi 21 cl uutuus eli hehkuttamani smaragdin vihreä.

Iittala-1-26

Iittala-1-27

Kattauksessa on kaksi Kartio kaadinta, toinen vesikannuna ja toinen maljakkona valkoisille liljoille. Kulhoja pöydästä löytyy kolmin kappalein, kaksi 1,65 litraista sekä yksi suuri 2,5 litrainen.

Iittala-1-28

Aterimet ovat Scandia-sarjaa, jonka Kaj Franck on suunnitellut jo vuonna 1952. Kyseessä on ajaton klassikko, joka toimii mainiosti sekä modernissa että perinteisemmässä kattauksessa. Aterimet on nyt tuotu uudelleen markkinoille ja tällä kertaa myös päivityssä koossa eli hieman suurennettuna.

Iittala-1-29

Meillä ei kateta pöytää millilleen. Vaikka pidänkin harmoniasta ja symmetriasta, ei kaiken tarvitse olla kuin viivottimella aseteltua. Jos sitä on kokkinakin vähän enemmän ”sinnepäin”-tyyppi, niin eikö se saa näkyä kattauksessakin? Vinkki siihen, miten saa rennon kattauksen näyttämään kotona erityisen kauniilta: siivoa tasot tavaroista. Näin tunnelma pysyy tiiviinä pöydän ympärillä ja huomio kiiinnittyy siihen mihin pitääkin; herkulliseen ruokaan, kauniisiin astioihin ja hyvään seuraan pöydän ympärillä.

Iittala-1-30

Iittala-1-31

Ripaus ravintolatunnelmaa syntyy kotiinkin kun pöytään laittaa vain yhden kynttilän. Yksinkertainen on usein kauneinta vai mitä pidätte?

Iittala-1-32

Iittala-1-33

JÄLKIRUOKAKATTAUS

Kun pötsit ovat pyöreänä pääruuasta, on aika kattaa jälkiruoka pöytään. Myös jälkkärikattauksessa pääosassa ovat Kaj Franckin klassikkoastiat. Meillä on valkoisia teemakuppeja kolmessa eri koossa, tähän kahvikattaukseen laitoin pienimmät kupit aluslautasineen. Jälkkärilautasena toimii saman sarjan lautanen 17 cm halkaisijalla. Samat smaragdinvihreät juomalasit jatkoivat kattauksessa.

Iittala-1-13

Iittala-1

Iittala-1-16

Iittala-1-17

Iittala-1-2

Teeman käsityönä valmistettava teekannu on yksi jälkkäripöydän katseenvangitsijoista. Sen ajaton muotoilu näyttää todella sympaattiselta! Katoin pöytään myös syvät 15 cm halkaisijaltaan olevat lautaset jäätelökulhoiksi.

Iittala-1-3

Jälkiruokapöydän superherkut ovat taitavan Minna Bakesin käsialaa. Ajan mielelläni toiselle puolelle kaupunkia hakemaan Minnan luomuksia, sillä hänen leipomuksissaan yhdistyvät visuaalinen ulkonäkö sekä viimeistelty maku. Minna kyseli, että millainen kattaus on tulossa ja kun kerroin smaragdinvihreistä laseista, hänen ehdotuksensa oli minttusuklaa- ja cappuccinokuppikakut. Sävyt ja maut olivat täyskymppejä!

Iittala-1-12
Iittala-1-4

Iittala-1-10

Kahvipöydän kattaukseen lisäsin sekä kukkia ja kynttilöitä. Kukat ja kynttilät ovat huolettomasti aseltuja. Purin kukkakimpun useampaan erilaiseen maljakkoon, jolloin syntyi illuusio kukkapaljoudesta. Lisäsin pöytään vielä pari kynttilää tuomaan tunnelmaa.

Iittala-1-7

Iittala-1-6

Jälkkärikattauksessa on Teeman mini-tarjoilusetti, johon kuuluu kolme erimuotoista tarjoiluastiaa.

Iittala-1-5

Kaj Franckin ajaton muotoilu on seurannut minua lapsuudesta aikuisuuteen, sillä äitinikin ja mummonikin kaapit kätkevät sisälleen Teema-astioita. Kun pidämme suuria perhejuhlia, kokoamme Teemat yhteen ja rakennamme niistä värikkäitä kattauksia. Muistan sen tunteen, kun valkolakki päässä availin astiapaketteja ja haaveilin omasta kodista ja perheestä. Vuodet ovat vierineet ja unelmat ovat pikkuhiljaa toteutuneet. Yksi juttu on säilynyt, arjen ja juhlan hetkissä mukana kulkevat astiat. Ja nyt vuonna 2016, klassikot näyttävät tuoreemmilta kuin koskaan ennen.

Iittala-1-14

Tässä vielä kootut vinkit kattaukseen: 

– Yhdistele eri värisiä astioita samasta sarjasta, kokonaisuus on yhteneväinen, mutta mielenkiintoinen.

– Pellavapöytäliina syntyy vaikka lakanasta, rypyt eivät haittaa!

– Pura kukkakimppu ja jaottele kukkia erilaisiin maljakoihin. Valitse jokin yhdistävä tekijä, tässä erimerkiksi valkoiset kukat ja kirkkaat maljakot.

– Jos koko menu tuottaa päänvaivaa tai stressiä, ulkoista osa tarjottavista.

Iittala-1-17

ARVONTA!

Kerro kommenttilaatikossa, mikä Kaj Franckin muotoiluklassikoista on suosikkisi! Valikoimaan voit tutustua Iittalan sivuilla TÄÄLLÄ. Palkintona on Scandia tarjoiluvälineet 2 kpl (49,90 e) sekä Teeman valkoinen kolmeosainen Mini tarjoilusetti (35,90 e). Arvonta-aikaa on 26.2.2016 saakka. Jätäthän sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti), niin saan voittajaan yhteyden. Onnea arvontaan!

iittala-200px

370 kommenttia kirjoitukseen ”Vinkit kauniiseen kattaukseen (+Iittala-arvonta!)

 1. Anni Nättinen sanoo:

  Teema- astiasto on kyllä kovassa käytössä arkenakin, ihan PARAS! myös kartio lasit ja kaadin tumman sinisenä, ihana!
  Vielä toivoisin Teema-astioita joko mustana tai turkoosina.. haaveilla saa :)

 2. Pauliina sanoo:

  Hei, sattuipas mukava arvonta.. sama tilanne tääläkin.. teemat ja kartiot ovat seuranneet jo rippi-ja yo-lahjoista omaan kotiin ja ovat edelleen suosikkeja! Vielä, kun silloin olisi ymmärtänyt valita enemmän kirkkaita ja valkoisia astioita, mutta onneksi niitä on pystynyt täydentämään.
  Ihanaa kevään odotusta! :o) Terkuin Pauliina

 3. Johanna sanoo:

  Kartio-kaadin on ehdottomasti monikäyttöisin…sopii jopa kylpyhuoneeseen kylpykuulien säilytykseen ammeen vierelle;)

 4. Lotta sanoo:

  Valkoinen teema on ajaton ja kauniin yksinkertainen. Sopii niin arkeen kuin juhlaan. Meiltä löytyy kartio laseja harmaana, niistä tykkään erityisesti :)

 5. Merja sanoo:

  Valkoinen teema kyllä toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Tosin monta muutakin lempparia löytyy :)

 6. Kati sanoo:

  Heippa! Kaunista, niin kaunista! Kerropa mistä olet löytänyt pöytäliinan? Itselläni on Ruutu 140×140, ja liinan läytäminen on ollut iso haaste, jota en ole vieläkään saanut ratkaistua…

 7. Katja Ojala sanoo:

  Kartio laseista tykkään ja niitä löytyykin eri väreissä. Scandia aterimet olisi ihanat!!!

 8. Siiri sanoo:

  Kartio-lasit ja -kaadin ainakin! Ne jo löytyvät kaapista. Lokerovati on sievä, siihen saisi pienet tarjottavat nätisti esille!

 9. Kaisa sanoo:

  Valkoinen teema! Ajaton ja kaunis, sopii yhdistettäväksi kaikkien kanssa yksinkertaisen muotonsa vuoksi. Sopii täydellisesti myös Marimekon astioiden kanssa tismalleen saman valkoisen värin ansiosta. Tykkään!

 10. Pippa sanoo:

  Iso, 40cl, kirkas Kartio on kaikessa yksinkertaisuudessaan käsittämättömän kaunis ja käytännöllinen. Muodossa ei ole mitään liikaa ja se toimii kaiken kanssa!

 11. anu sanoo:

  Siis oikeastiko pitäisi kyetä valitsemaan vain yksi suosikki… Noh, Teema-astiasto on kyllä kaunista ja niin monikäyttöistä, lisäksi pidän noista Kartion laseista ja kaatimista, en siis pystynyt valitsemaan vain yhtä :D

 12. Saga sanoo:

  Kartio lasit ovat ajaton suosikkini! Täälläkin on keräily aloitettu yo-vuotena, silloisella suosikillani sammalenvihreällä! Yhdistelin (ja yhdistelen edelleenkin) niitä toiseen ikisuosikkiini ja ykkös yo-lahjatoiveeseeni, Heikki Orvolan vihreään 24h astiastoon…

 13. Tiina sanoo:

  Meillä on jokapäiväisessä käytössä mustavalkoinen Teema-astiasto, johon voi yhdistää mitä väriä vain piristeeksi! Tällä hetkellä suosin musta-valko-harmaata kattausta, mutta kyllä kaikki olemassa olevat Kartio-lasit näyttäisivät hyvältä :)

 14. Oi, ihania kattauskuvia! Pellavainen pöytäliina toimii ihanasti valkoiseten Teema-astiodien kanssa.

  No eihän noista nyt osaa vain yhtä suosikkia valita. Kaikki sellaisia klassikoita, että kelpaisivat kyllä omaan kotiin. Omalla ostoslistalla kuitenkin seuraavana ovat Kartion harmaat juomalasit, joten sanotaan nyt vaikkapa ne. :)

 15. Mirva sanoo:

  Vaikea valita suosikkia, koska pidän kaikista niin kovasti. Scandian paluu on todella mieleinen juttu! Jos on pakko valita suosikki, niin sitten se on valkoinen Teema.

 16. Niina sanoo:

  Valkoinen Teema on minun perusastiastoni sekä Kartio-lasit ruskeana, harmaana ja kirkkaana. Aterimet ovat Savoniaa ja Scandiaa. Nämä valitsisin aina uudelleen!

 17. HeidiS sanoo:

  Itse olen aloittanut astiakeräilyni isäni Kilta-sarjan (kerätty 50- luvulla ja edelleen priima kunnossa) ympärille kerryttämään opiskeluvuosinani niin mustalla kuin valkealla Teema-sarjalla 80-luvulla-koko astiastoni on aina muovautunut näiden peruspilareiden ympärille- muutama punainen, keltainen sekä harmaan värinenkin Teema on joukossa piristämässä- eli Teema valkoinen ja musta ovat lempiastiani edelleen,HeidiS

 18. kaiju sanoo:

  Teema sarja on suosikkini, vaikka minulla ei vielä ole ainuttakaan. Tarkoitus olisi alkaa keräämään teema -sarjaa valkoisena. Kartio laseja löytyy kirkkaina ja vihreänä, tykkään niistäkin. Kaiju

 19. Jenna sanoo:

  Valkoinen Teema on ollut minun suosikkini jo vuosikausia. Kartion kaadin on käsituntuman lisäksi miellyttävä myös silmälle. Harmi vain,kun mies onnistui joku aika sitten rikkomaan toisen Kartion. Pitäisikin hankkia uusi tilalle.

 20. Johanna sanoo:

  Pidän Kartio-kaatimesta. En ole huomannutkaan käyttää kaadinta maljakkona. Hyvä vinkki! Myös Kartio-juomalasit ovat mieluisia. Käteen juuri sopivia ja kauniita. Keväällä otan kaapin perältä käyttöön vaalean vihreät lasit rairuohon kaveriksi.

 21. Erika sanoo:

  Meillä on valkoista Teemaa arkikäytössä harmaiden kartio-lasien kanssa, tykkään kovin tästä yhdistelmästä!

 22. Annika sanoo:

  Teema sarja on suosikkini. Se on käytännöllinen, ajaton ja kaunis. Sain jo ylioppilaslahjaksi teemaa keltaisessa värissä. Aviomiehelleni taas on kertynyt sitä sinisessä värissä. Nyt olemme keränneet valkoista teemaa kotiimme ja saimme sitä myös häälahjaksi. Pidän erityisesti teema sarjan tarjoiluastioista..äitini on hankkinut niitä minulle jo nuoruudessani, Onneksi valkoisena! Hän on aina sanonut että tarjouluastioita ei ole ikinä liikaa ja se on kyllä totta. Nautin kun saan kattaa pöydän kauniisti ajan kanssa! Tuo Mini- tarjoilusetti meiltä vielä puuttuukin.

 23. Mari sanoo:

  Meillä on harmaata ja mustaa Teemaa kahviastiastona. Lisäksi olen kirpputoreilta haalinut vanhaa Kiltaa.
  Suosikkini on häälahjaksi saatu Lokerovati.

 24. Venla sanoo:

  Kartiolasit ovat mun suosikkeja. Yksinkertaisia, mutta halutessaan voi valita jonkun kauniin värin piristämään arkea. Kestävää, arkista designia. Löytyvät muuten nuo pikkukartiolasit ihan saman värisinä kuin sulla. :)

 25. lauraV sanoo:

  Sain rippikouluikäisestä asti aina sukulaisilta lahjaksi Teeman astioita ja silloin se tuntui niin tylsältä lahjalta, mutta muuttaessani ensimmäiseen omaan asuntoon oli minulla jo täydellinen astiasto valmiina.. Kiitos äidin viisauden. Suosikkini on siis Teema <3

 26. iituliina sanoo:

  Mä oon rakastanut Scandiaa aina! Mummolassa oli sarjan lusikoita ja nyt uustuotannon tullessa mietin, että pitäisiköhän hommata itsellekin, pidän niiden muodon tunnusta suussa. Ja onhan ne nostalgisia ja muistuttaa juurikin lapsuuden jäätelöhetkistä mummolassa :)

 27. MillaK sanoo:

  Ollessani pieni äitini pelasti hiekkakasaleikeistäni kaksi lusikkaa, jotka osoittautuivat Scandia-sarjan lusikoiksi. Mistä lie olivat leikkeihini päätyneet, mutta näin aikuisiällä olen himoinnut lusikoita niiden kauniin muotoilun takia. Ilo oli ylimmillään, kun tammikuussa Iittala Outletissa käydessäni huomasin aterimien tulleen uudelleen tuotantoon. Kotiin lähtikin kaksi lusikkaa salaattiottimiksi.

 28. Eevi sanoo:

  Valkoiset Teemat, niin käytännöllisiä että vuosienkin päästä ne tuovat iloa ihan joka päivä.

 29. Laura sanoo:

  Teema ja Kartio ovat joka päiväisessä käytössä. Jouluna punainen Teema on herkku. Suosikkini on kuitenkin Kartion kirkas kaadin, joka toimii monipuolisesti esimerkiksi mehukannuna tai maljakkona.

 30. Eeva sanoo:

  Teema-astiasto on suosikkini. Kestää aikaa ja kulutusta, ja on helppo yhdistää muihin astioihin selkeälinjaisuutensa ansiosta. Voi kunpa se tehtäisiin jatkossakin Suomessa!

 31. AnniinaSim sanoo:

  Kotoa löytyy sekä Teemaa että Kartiota mutta oma suosikkini taitaa kaiken kaikkiaan olla Teeman 16x16cm neliskanttiset kulhot. Niihin saa niin kauniisti jälkiruoat, dippikastikkeet ja leikkeleet esille :)

 32. Katriina sanoo:

  Suosikkini ovat ehdottomasti isot 0,4l Teema mukit, jotka ovat meillä ahkerassa päivittäisessä käytössä. Myös nuo pienet kartio -lasit eri väreissä sopivat mielestäni joka kattaukseen. Valkoista ja harmaata Teemaa löytyy minultakin kotoa, sekä noita eri värisiä ja -kokoisia Kartio laseja.
  Kiitos kivasta kirjoituksesta ja kuvista! :)

 33. Laura sanoo:

  Kauniit kattaukset :)
  Olen tykästynyt noihin smaragdinvihreisiin kartiolaseihin. Olispa kiva saada niitä muutama kotiin piristykseksi.

 34. Aikku sanoo:

  Meiltä löytyy eri väristä kartiota, ja yhdistelen niitä pöydässä aina eri kattauksissa. Ovat olleet käytössä kauan, ehkä naarmuja ja kulumaa jonkin verran. Meillä tarvetta olisi uusille ruokalautasille, kun Arcticat ovat kuluneet. Niiden tilalle voisin ottaa valkoiset ja harmaat Teemat.

 35. Tuija sanoo:

  Ihana arvonta <3
  Valkoinen teema on ajaton, sitä löytyy itseltäkin. Tykkään että voi olla eri astioita yhdessä mutta joukossa täytyy olla sitten näitä ajattomia yksilöitä ettei tule makuuni liian rönsyilevää..

 36. laurar sanoo:

  jo poistunut Kartio 33 cl juomalasi on käytössä päivittäin, aamulla lattelasina ja muuhun aikaan riittävän isona vesilasina. siinä on kaikki kohdallaan, uusi 40 cl levenee liikaa.

 37. HannaL sanoo:

  Meiltä löytyy kirkkaita kartio-juomalaseja sekä paljon teeman astioita. Kaikki ne ovat yksinkertaisen tyylikkäitä.

 38. Helena sanoo:

  Teema sarja ja Kartio lasit eri värisinä ovat kovassa käytössä.
  Kiitos ihanasta elämänmakuisesta blogistasi.

 39. Leea sanoo:

  Minulla on valkoista ja turkoosia teemaa,turkoosia teemaa voisi olla lisää.Eniten taidan tykätä omenanvihreästä kartio kaatimestani.

 40. Tiitu sanoo:

  Valkoinen Teema suosikkini. Helppo yhdistellä muihinkin Iittalan astiohin. Kotoa löytyy myös Kartion laseja. Tosin ei aktiivisessa käytössä tällä hetkellä.

 41. Maikki sanoo:

  Hurahdan aina kannuihin eli suosikkini on Kartion kaadin, vaikka valkoiset Teemat päätyvät kattaukseen päivittäin;)

 42. Maikki sanoo:

  Hurahdan aina kannuihin eli suosikkini on Kartion kaadin, vaikka valkoiset Teemat päätyvät kattaukseen päivittäin.

 43. Johanna sanoo:

  Kartio kaadin on ollut käytössä päivittäin jo vuosia, sekin on joskus nuoruudessa lahjaksi saatu :-)

 44. Merja Sallinen sanoo:

  Valkoinen Teema, yksinkertaisen tyylikäs ja pystyy ”sekoittamaan” moneen muuhun astiasarjaan:)

 45. Sari P sanoo:

  Valkoista Teemaa löytyy meiltäkin kaapista. Tyylikäs astiasto, jota todellakin voi värittää tarvittaessa muiden sarjojen lautasilla tai värikkäillä lautasliinoilla!

 46. eimii sanoo:

  Iittalan valkoinen Teema on lempparia; meillä on ihan jokapäiväisessä käytössä kupit, kolmen eri koon lautaset ja syvät lautaset. :) Tälläkin hetkellä syön Iittalan Teemalta.. :D

 47. Maikki sanoo:

  Teema-astiasto on yksinkertainen, kaunis ja ajaton. Toimii monipuolisuutensa vuoksi niin arjessa kuin juhlassa ja sitä on halutessaan helppo yhdistellä muihin sarjoihin.

 48. Kati sanoo:

  Myös meiltä löytyy kartio laseja ja valkoista teemaa:) pitäisi kai jotain uudistaa kun tuntuu olevan kovin yleinen setti! Ajattomia ja kauniitahan ne on.

 49. TanjaR sanoo:

  Valkoinen teema on yksinkertainen ja ajaton. Käytössä meillä sekä arjessa että juhlassa.

 50. Meri sanoo:

  Hmmm…pitää todeta että Teema-sarjaan en ole ruokailulautasten osalta oikein koskaan lämmennyt, se on mielestäni jotenkin ikävän laitoskeittiömäinen.Kuitenkin tarjouluastioina teemat miellyttävät silmää jo huomattavasti enemmän, neliskanttiset tarjouluvadit ovat ihania ja sopisivat kivasti meidän Koko-sarjankin kanssa. Myös isot Kartio-lasit ovat minun mieleeni, mutta jostain syystä juomalasin ainoa oikea ”väri” on väritön;esim. sinisestä tai vihreästä lasista on ihan kamalaa juoda maitoa:D

 51. PaulaKoo sanoo:

  Kauhean vaikeaa valita yksi suosikki. Meiltä löytyy noista niin montaa, teemaa ja kartiota on paljon päivittäisessä käytössä.

  Tämän hetken lemppari taitaa olla 1,65litran tarjoilukulho (punaisena) on tosi näppärän kokoinen ja käy moneen käyttöön.

 52. Saila sanoo:

  Kartio laseja löytyy jo, mutta tuo ihana kaadin vielä uupuu. Valkoisista Teema astioista olen myös haaveillut tyylikkyyden ja ajattomuutensa vuoksi.

 53. Sonjas sanoo:

  Mukava kuulla, että Iittala on pysynyt matkassa mukana. Itse olen aika eri tilanteessa (ja iässä) kuin sinä, olen saanut kääriä ylioppilaslahja paketeistä Aalto vaasin ja Iittalan viinilaseja. Toivon myös, että ne ovat käytössä vielä vuosien päästä.

  Vaikka aika paljon Iittalaa täältä pikkuasunnostani löytyy, mutta valkoista Teemaa ei ole. (Ainakaan vielä..) Mielestäni ne on ihania monipuolisuutensa vuoksi. Artik aterimet on myös haaveissa
  Vaikea valita yhtä suosikkia. Kirkkaat kastehelmet ovat ainakin yksi suosikeistani!

 54. Maamu sanoo:

  Teema ja Kartio sarjat ovat meillä jokapäiväisessä käytössä. Harmi vain, että Sammaleenvihreää väriä ei enää saa..

 55. Jutta sanoo:

  Teemaa löytyy, mustana ja valkoisena. Myös Kartio on kaunis ja ajaton. Sitäkin meiltä löytyy! :)

 56. Maisa sanoo:

  Teeman astioita olen minäkin saanut ylioppilaslahjaksi. Ovat käytössä päivittäin edelleen, lähes 20 v myöhemmin. Ehdoton suosikkini siis!

 57. Katajanmarja sanoo:

  Kyllä suosikki on Teema. Aloin keräämään sarjaa 8 vuotta sitten odottaessani esikoistani. :)

 58. Jenna M sanoo:

  Teeman kulhot ovat lemppareitani. Ovat ensimmäisiä astioita joita olen itselleni ostanut! Turkooseina löytyi ne ensimmäiset neljä ja sen jälkeen on joukkoon eksynyt valkoista ja vihreää :)

 59. TL sanoo:

  Teemapa tietysti. Sillä on kaappia täytetty jo yli 20 vuotta. Ei kulu eikä kulahda. Valkoinen on paras!

 60. Maiju sanoo:

  Kauniit yksinkertaisen juhlavat kattaukset! Kartioita sain minäkin lahjaksi 15vuotta sitten ja tykkään edelleen! Kirkkaina ajattomia ja kauniita.

 61. Marja-Liisa sanoo:

  Teema eri väreissään on ihanaa ja uusia Kartio-laseja otin viimeksi tänään käyttöön. Tuo mini-Teema on myös söpöä käytössä, toivottavasti onni suosii ja saan kokoelmaan lisäosia :)

 62. Nelli sanoo:

  Kartio-kaadin on Kaj Franckin kauneimpia tuotteita, sellainen itselläkin löytyy kirkkaana. Haluaisin vielä vaaleansinisen, kaunista väriä tuomaan ruokapöytään. Kaadin toimii niin ihanasti maljakkonakin.

 63. Kristiina O. sanoo:

  Ensin oli keltaista ja tummansinistä teemaa ja nyt valkoista. Tykkään! Helppo yhdistellä vaikka paratiisi-sarjaan.

 64. Anna sanoo:

  Jos näkee vaivaa kattauksessa, pitäisi myös nähdä vaivaa silittää pöytäliina. Joka ikisessä kuvassa korostui ruttuinen pöytäliina. Ei hyvä.

 65. Reetuli sanoo:

  Upea kattaus ja upeat kuvat♡! Iittala on meillä ehdoton ykkönen astioissa. Kartiota, Teemaa, Kokoa, yms ihanaa löytyy meidän kaapeista :)

 66. sinimarjaana sanoo:

  Kaunis kattaus!
  Suosikkini on Kartion kaadin. Se on ajaton ja monenlaiseen tilaisuuteen sopiva. Itselläni se on jokapäiväisessä käytössä pöydällä.

 67. Merja sanoo:

  Postissa odottaa noutamista koko setti punaista ( puoleen hintaan) ja mustaa Teemaa mökille. Ihanaa. Sukulaispojat ovat koko pienen ikänsä saaneet tummansinistä Teemaa, ja ovat nyt omillansa tyytyväisiä astioihin, jotka joskus eivät niin kivoilta tuntuneet.

 68. Jnma sanoo:

  Astiastoa on pikkuhiljaa kerrytetty ja se on mitäkä muutakaan kuin valkoista teemaa. Sopii niin arkeeb kuin juhlaan ja yksinkertaisuus miellyttää omaa silmää. :) kartioita löyty myös, kaadin on (oli) myös ihan lemppari! Kun raskisi niin ostaisin uuden, häälahjana saatu kaadin kun meni rikki. :/ juuri tuosta mini tarjoilusetistä olen haaveillut! Muutenkin pitäisi täydentää kokoelmaa…

 69. Sini sanoo:

  Kyllä meilläkin on Teemaa ja Kartioita arki- ja juhlakäytössä, valkoisena ja kirkkaana tietenkin, ja tällaisena yksinkertaisen sisustustyylin rakastajana ne uppoavat kyllä edelleen ja ovat myös helposti yhdisteltävissä muihin väreihin ja astiasarjoihin!

 70. Mini sanoo:

  Teema valkoisena on niin kaunis ja ajaton! Sitä aina ostelen lisää, kun sattuu alessa silmiin! Teemaa ei voi koskaan olla liikaa. Suosikkiastiani ovat ne pienet keittolautaset (itse syön niistä joka-aamuisen jugurtti-granolakomboni) 😊

 71. SAMP sanoo:

  Teemaa sain ylioppilaslahjaksi aikoinaan ja siitä lähtien sitä on meille hankittu. Niin helppo yhdistää muihinkin malleihin ja värit ovat kauniit!

 72. Päivi sanoo:

  Tykkään kyllä eniten mökillämme olevista turkoosinsinisistä Kartio-laseista (pienistä!)

 73. Elise H. sanoo:

  Mukana ihanassa arvonnassa! Pidän kovasti Kartio -juomalaseista sävyssä sade ja myös Scandia -aterimet ovat mukavan nostalgisia :)

 74. Laura sanoo:

  Kyllä teemat kaikessa yksinkertaisuudessaan taitavat olla ne suosikit, koska niihin on helppo yhdistää muita astioita kattausta piristämään.

 75. Marika sanoo:

  Helmenharmaa Teema-astiasto miellyttää eniten silmää. Tämänhetkinen astiastomme olisikin jo päivitystä vailla…😉

 76. Ninnu sanoo:

  Kirkas Kartion kaadin on suosikki, vaikka sarjan lasit ja koko valkoinen Teema-sarja ovat ihania ja joka päivä käytössä!

 77. klaara sanoo:

  Kauniita vaaleita kattauksia sinulla, näin ruokien väritkin tulevat hyvin esiin. Minusta Frankin kaikki astiat ovat tosi tyylikkäitä. Lokerovati on usein käytössä mm erilaisille oliiveille.

 78. Micaela Owren-Järvinen sanoo:

  Meillä häälahjaksi saatu tummansininen Teema astiasto on käytössä arkisin sekä juhlakattauksessa. Yhdistelen sitä valkoisen Teeman kanssa tai perinnöksi saamani Kongli Danskin ” helblonde” astiaston kanssa. Sinistä ja valkoista! 😃 Teema siis lemppari, tummansinisenä ja valkoisena.

 79. Minttu-Maaria sanoo:

  Minulta puuttuu tyylikäs vesikannu ja Kartio-kaadin olisi hyvä, mutta jos suosikkia kysytään, niin Kartion 40 cl lasit voisi olla mulla jopa ostoslistalla. Mulla oon harmaita Aalto-laseja ja olen ihastunut laseissa harmaisiin sävyihin, mutta Kartion hiekka-sävy vei nyt kyllä voiton :). Tänään just mietin, että ikivanhat, lapselliset lehmäkuvioiset lasit pitäisi päivittää ja kun uudet lasit hankin, niin melko varmasti päädyn Kartioon.

 80. Joliel sanoo:

  Vaikea valita, sillä pidän kaikista! Lapsuudenkodissani oli Scandia-aterimet ja tällä hetkellä haaveilen sellaisia omaan kotiini. Meillä on tällä hetkellä käytössä mustia Teeman lautasia ja mm. sammaleenvihreitä Kartio-laseja, mutta mielelläni vielä täydentäisin astiastoa. Nuo helmenharmaat isot Teema-lautaset taitavat mennä seuraavaksi ostoslistalle..

 81. Elisa sanoo:

  Ehkä keksin uudeksi lempparikseni Ateenan aamu -kuplat! Ne eivät ole sitä, mikä sopisi juuri meidän kotiimme, mutta ovat esineenä todella kauniita ja iloisia!

 82. Mirella sanoo:

  Niin kattausastioissa kuin sisustuksessakin tykkään pitää peruspohjan simppelinä, johon on sitten helppo yhdistää pieniä värivivahteita trendien, vuodenaikojen, juhlien ja vaikka ihan fiiliksenkin mukaan. Siksi Teeman valkoinen toimii tässä parhaiten. =D Yhdistän reilusti Teemaan muita Iittalan ja Arabian astiasarjoja kuten Taikaa, Paratiisia, Piilopaikkaa, Kastehelmeä … :)

 83. Tiina sanoo:

  Kartion kaadin ihastuttaa aina, muta suurin tarve olisi juomalaseille, olemme lapsiperhe ja kivilattia keittiössä laittaa uusimaan astioita liiankin usein :( onneksi klassikoita löytyy aina kappaletavarana.

 84. arja sanoo:

  Teeman astiat ovat suosikkeja meillä, niitä on helppo yhdistää muihin sarjoihin. Niin ja valkoisena tietenkin.

 85. Arja sanoo:

  Mukana arvonnassa. Valkoinen Teema on kokonaisuudessaan, meidän arkiastiasto .Aivan ihana onkin!
  Kaunis ,käytännöllinen ja muuntautuva!

 86. Jutska sanoo:

  Kartio juomalasit ja kaadin ovat minun suosikkeja ! Niin ajattomia ja sopii mihin kattaukseen tahansa!=)

 87. BIKKE sanoo:

  Olen pikku hiljaa vaihtamassa astiastoa (meitä on12) valkoiseen teemaan… Harmittaa vaan noiden syvien lautasten istumattomuus astianpesukoneeseen…. Toivon vaan etten innostu soppafriikiksi :) :) Mukana siis täysillä!

 88. Kaj sanoo:

  Ehdottomasti kirkkaat isot kartio juomalasit. Ajattomuus viehättää ja kattaukseen on helppo yhdistellä eri kuvioita, pintoja jne elävöittämään ilmettä

 89. Kati sanoo:

  Kyllä ehdottomat suosi vat Kartio lasit ja kaatimet. Ovat käytössä meillä päivittäin. Ovat ajattomia ja erittäin kauniita. – Kati

 90. Mamma A. sanoo:

  Tykkään erityisesti tuosta kukkien ja vihreän käytöstä kattauksissasi.
  Kaj Franckin suosikkini on Ateenan aamu-lasikoristeet, joista jatkan haaveilua.Sen lisäksi tykkään Scandia aterimista.Ne on ihanan ”pyöreät” ja tuovat mieleen lapsuuden:)

 91. leena sanoo:

  Hei!
  Pidän Kartio juomalaseista sekä myös Teema-astiastosta…
  Voi, kun täydentyisi nyt …. mukana arvonassa

 92. sari sanoo:

  Heipparallaa, kyllä valkoinen Teema ja harmaa Kartio juomalasi on meidän klassikko, mukavassa arvonnassa mukana,

  terkuin Sari

 93. Aino sanoo:

  Onpa ihana arvonta! Teeman valkoisen korkillisen kaatimen muotokieli on erityisen viehättävä <3 Kartiolaseja löytyy kirkkaana ja ruokalautasia valkoisena. Tarjoiluvälineitä ei ole vielä minkäänlaisia, joten ne olis kiva ja tarpeellinen lisä keittiöön :)

 94. Maarit sanoo:

  Ehdottomasti Scandia-aterimet jotka ovat tuttuja lapsuudenkodista, eka osat on jo hankittu ja kerään niitä niin tylsien Savonia-aterimien tilalle.

 95. Eveliina sanoo:

  Tämän hetken suosikkini taitaa olla pyöreä 1,65l valkoinen kulho, joka on tuorein meidän teemoista. :)

 96. Jolli sanoo:

  Suosikkini Kartio-sarjan kaadin; kaunis katsella tyhjänäkin ja käytettävyys ei murene hienon muotoilun takia. En kyllä Teemastakaan luopuisi:on käytössä niin arkena kuin juhlissa.

 97. Maarit K sanoo:

  Teeman valkoinen on helppo yhdistää muihin sarjoihin; Paratiisiin, Taikaan ja tietysti Teeman edeltäjään Kiltaan.

 98. Elina sanoo:

  Ehdoton lemppari on valkoinen teema! Sitä meiltä jo yhden astiaston verran löytyykin. Silti aina löytyy tilaa myös uusille astioille :)

 99. Kaisa sanoo:

  Valkoinen teema sopii monenlaiseen kattaukseen aina arjesta juhlaan ja onkin suosikkini. Serveteillä, kynttilöillä ja kukilla on helppo luoda erilaista tunnelmaa tilanteesta riippuen. Yo-lahjaksi saadut Kartio-lasit ovat kulkeneet matkassani opiskeluajoista lapsiperhe-elämään ja ovat edelleen yhtä mieluisia kuin saadessani ne.

 100. suffeli sanoo:

  Ajaton valkoinen Teema-astiasto on ollut meillä käytössä jo ainakin 10 vuotta eikä kyllästymistä näy vieläkään! Myös kirkkaat Kartio-lasit sekä kirkas kaadin ovat käytössä päivittäin. Klassikoita siis! :)

 101. Soili / Design Mertanen sanoo:

  Ehdottomasti lempparini on Kartio kaadin, joka löytyykin jo kaapista. :) Ois aika ihana yhdistää se kattaukseen Iittalan Aarre-sarjan Tähtisumun kanssa (jota käyttäisin kyllä vatina) ja Paratiisiastioiden kanssa, sekä paljon kastehelmituikkuja joihin kynttilöitä palamaan. :) Ajatonta ja kaunista.

 102. Eve sanoo:

  Meillä on Teemaa arkiastioina ja rakastan kyllä sitä! Suosikkini on 21cm lautanen jota ei ikävä kyllä enää saa kuin joskus harvoin outletista. On niin käytännöllinen salaatille mutta myös vaikka kakulle. Mutta kaikki Teema on kaunista.

 103. apple sanoo:

  Suosikkini on musta teema. Ajaton klassikko, joka on meilläkin päivittäisessä käytössä :)

 104. Suvi.T sanoo:

  Scandia-aterimet ja etenkin sen sarjan lusikat on veikeitä, sain niitä juuri joitakin kappaleita ja niistä tuli heti lemppareita :) Myös Kartio-sarjan juomalasit smaragdinvärisinä (ihana väri!) miellyttää paljon! Niitä ei (vielä ainakaan) meiltä valitettavasti löydy…

 105. Jonna sanoo:

  Oi, ihana postaus ja mukavaa päästä osallistumaan arvontaan. :) Liityn monen muun joukkoon vastaamalla myös, että Valkoinen teema on kertakaikkiaan ihana! Se on muotoilultaan selkeä ja kaunis astiasto, joka on helposti yhdistettävissä moniin erilaisiin kattauksiin.

 106. Lisbet sanoo:

  Teema ehdottomasti. Sitä löytyy pääosin valkoisena, johon yhdistelen muutamia mustia, harmaita, turkooseja tai hiekanvärisiä osia tilanteen mukaan.

 107. Johanna sanoo:

  Meiltä löytyy valkoista teemaa (kahviastiasto) ja kirkkaita kartiolaseja. Sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

 108. Tiia sanoo:

  Perinteinen Teema-astiasto on kyllä ehdoton suosikkini, vaikka se vähän tylsä vastaus onkin. Kotoa löytyy astiasto valkoisena, mutta myös turkoosin ja keltaisen sävyisiä astioita, joita voi yhdistellä kattauksessa. Mielestäni tuohon valkoiseen teemaan voi yhdistellä oikeastaan mitä astiastoa vaan ja siksi se onkin niin nerokas, ajaton ja toimiva. Kartiolasitkin ovat toki käytössä ja käytännöllisiä, mutta Teema ajaa niiden edelle kirkkaasti.
  Teepannu oli itselleni ihan uusi juttu kattausjutussa. Olen etsinyt tarpeeksi simppeliä ja sopivan kokoista teepannua, joten luulenpa tämän jutun myötä sen löytäneeni. Kiitos siis vinkistä :).

 109. LauraK sanoo:

  Monen muun tavoin myös minun suosikkini on Teema-sarja. Yksinkertaisuudessaan täydellisen kaunis.

 110. SatuK84 sanoo:

  Kuten varmaan joka toisen, niin myös minun suosikkini on (valkoinen) Teema-sarja. Siitä onkin jo monen monta osaa kerättynä ja niitä käytän sekä arjessa että juhlassa :)

 111. Katriina sanoo:

  Nuo Scandia-aterimet ovat aivan parhaita! Enpä vain ollut huomannut, että nekin ovat Kaj Franckia! Kartio-kaadin on myös todella kaunis! Teemaa ja Kartiota löytyykin monessa värissä, mutta tuo kaadin puuttuu.
  ~kk

 112. Venla sanoo:

  Kartio lasit ovat ehdoton suosikki, löytyy kirkkaana vain tällä hetkellä. Tuo uutuusväri joka kattauksessasi näkyi toisi kivasti lisäväriä meidän muuten niin valkoiseen astianvalikoimaan. :-)

 113. miia sanoo:

  Mukana arvonnassa!! Kartio-lasit pienemmässä koossa ovat suosikkeja. Niitä löytyy jo ja tarkoitus olisi hankkia lisää muutama kappale tuona uutena smaragdi-värinä :)

 114. Krista sanoo:

  Valkoinen Teema kulho 30 cm on kaunis, ja sitä kaipailisin salaattikulhoksi. Mukana arvonnassa.

 115. Minsku sanoo:

  Valkoinen teema, ajaton ja simppeli. Yhdistelen siihen usein musta-valkoista marimekon oiva sarjaa. Looks like a good!

 116. Hansu sanoo:

  Jos yksi pitää valita on se Kartio. Ostin ja sain laseja lahjaksi ennen kuin muutin pois kotoa ja tuolloin sydän sykki turkoosille (vai onko se veden vihreä). Sittemmin ihastuin punaiseen ja kun muutimme mieheni kanssa yhteen hänen Kartionsa liittyivät seuraan. Nyt meillä on laseja ja värejä mistä valita – fiiliksen ja kattauksen mukaan.

 117. Sasa sanoo:

  Kartio -lasit ovat suosikkini, vaikka minulla on niitä erikokoisina ja -värisinä mittaava määrä jo ennestään. Myös Teema -astiat, Kartio -kaatimet löytyvät minulta jo ennestään – vanhimmat 70-luvulta.

 118. Lotta H sanoo:

  Valkoinen Teema, kaunis ja ajaton. Tykkään myös Kartion kaatimesta sekä laseista. :) Kiva arvonta.

 119. Ruut sanoo:

  Niin kauniita kuvia! Täällä tykätään näistä myös. Kotoa löytyy juuri niitä ylppärilahjaksi saatuja Kartio-laseja ja Teema-astioita. Kirkasta, valkoista ja mustaa. Ajattomia ja kestäviä käytössä.

 120. Sari sanoo:

  Suosikkini ovat valkoinen Teema-astiasto ja eriväriset Kartio-lasit. Ne sopivat kaikenlaisiin kattauksiin.

 121. Teea sanoo:

  Kartio-lasit kirkkaana ovat kattaukseen kuin kattaukseen sopivat ja Teema-astiasto esim. harmaana toisi muuten valkoiseen maailmaan ihana maanläheisyyttä.

 122. AnnaH sanoo:

  Teema on minun suosikkini, ja teema-astioista syvä lautanen – valkoisena tietenkin. Kaunis ja ennen kaikkea käytännöllinen.

 123. Suvi sanoo:

  Teema valkoisena on suosikkini sekä kartio-lasit ja kaadin kirkkaina. Ajattomia ja sopivat yhdisteltäviksi.

 124. Hanna sanoo:

  Mulla on myös noita kartion laseja vaalean vihreänä. Mutta lemppari on silti Teema valkoisena, harmaana, mustana… + ripauksella jotain pirteämpää väriä! :)

 125. Marikki sanoo:

  Minunkin Iittala-taipaleeni on alkanut vaaleansinisistä Kartio-laseista. Minä suosin sitä isompaa mallia, parin desin laseista tulee lähinnä vihaiseksi, kun lasia saa olla koko ajan täyttämässä :D

 126. Jossu sanoo:

  Valkoinen Teema on ehdottomasti suosikkini; hyvä muotoilu ja ajaton. Erityisesti tykkään ihanan isoista ruokalautasista ja 30cm:n kulhosta! <3

 127. Jenninii sanoo:

  Teeman valkoinen 30cm kulho on suosikkini. Se käy monenlaisiin kattauksiin. Eniten meillä käytössä hedelmien säilytyksessä, mutta myös mm. salaatit sopii hyvin tehdä siihen :)

 128. Kati sanoo:

  Paljon löytyy Iittalaa eri muodoissa. Kartio-kannu on todella hyvä kaadin, istuu ihanasti käteen.

 129. AnnaT sanoo:

  Valkoinen teema on suosikkini arjessa ja juhlassa, helppo yhdistellä kaikkea muuta ja kaikenväristä!

 130. Marita sanoo:

  Teeman valkoiset ”kanttiset” tarjoiluastiat ovat suosikkini. Kotoa löytyy Teeman mukeja, kulhoja ja lautasia jokapäiväisessä käytössä, Muumikuvioisena :)

 131. Tanja sanoo:

  Kyllä tuo teema on valkoisena vaan niin hyvä perusastiasto. Siihen on helppo yhdistellä muiden sarjojen astioita ja kattaukseen saa vaihtelua.

 132. Hennas sanoo:

  Pidän oikeastaan kaikista Franckin klassikoista! Omasta kaapista löytyy niin Kiltaa, Teemaa kuin Kartiotakin. Jotenkin näiden tekemiesi kattausten myötä ihastuin taas uudelleen, myös itseltäni löytyvään Teeman teepannuun. Se on todella sympaattinen. Ehkä tällä hetkellä myynnissä olevasta valikoimasta suosikikseni kuitenkin nousee neljän desin Kartio lasi sade -värillä.

 133. Piritta sanoo:

  Valkoinen Teema-sarja, olen niitä hankkinut ensimmäiseksi sarjaksi noin 15 vuotta sitten täydentänyt vuosien varrella ja vieläkin ovat käytössä niin arjessa kuin juhlassa.

 134. Tiina sanoo:

  On vaikea valita Teema-astiaston ja Kartiolasien väliltä, koska molemmat ovat kauniita, ajattomia ja sopivat niin juhlaan kuin arkeenkin. Mutta jos valita pitää, niin Kartio (sekä lasit että kaadin).

 135. Neelia sanoo:

  Teema-sarja on minun suosikkini. Sitä löytyy kotoa monessa värissä ja haaveilen sarjan täydentämisedtä edelleen. :)

 136. KatjaOo sanoo:

  Kartio-kaadin on oma suosikkini, jos vain yksi pitää valita. Ihanan kattauksen olet loihtinut :)

 137. Ninnu sanoo:

  Valkoinen Teema on ollut suosikki jo vuosia, mutta tuo Kartion settikin (Kaadin <3 )on toki kaunis.

 138. Outi sanoo:

  Ehdottomasti hienoimmat ovat lapsuuteni Scandia aterimet,joita nyt on uustuotantona. Vihreät teemalautaset on meillä käytössä.

 139. Kaisu sanoo:

  Valkoinen teema on päivittäisessä köytössä, joten siksi se on ehkä ”se suosikki”, mutta minulla on myös keltaista Kilta sarjaa, jota arvostan yhtä paljon, mutta käytän sääteliäämmin.

 140. Maarit sanoo:

  Teema on ehdoton suosikkini ja arjessa aina mukana, mukit ja lautaset valkoisena. Joskus ostan uusia värejä mm kartiolaseista. Nyt tuo vihreä kiinnostaa kovasti!

 141. Sannamari sanoo:

  Valkoinen Teema on ollut suosikkini jo vuosia. Yksinkertaisen kauniita ja helppo yhdistellä eri sarjoihin.

 142. Nämä Scandia aterimet. Mieheni lapsuudenkodissa niitä on käytössä päivittäin ja klassikko ja kunnon raaka-aineet, ovat vuosikymmenienkin jälkeen loistavassa kunnossa.

 143. Emilia sanoo:

  suosikkini on niinkin arkinen kuin kirkkaat kartio juomalasit (21 cl), ovat jotenkin niin söpöt pienet & simppelit :-)

 144. Kaisa sanoo:

  Scandia-aterimet kelpuuttaisin meille mielelläni. Teeman astiat ovat kyllä jokapäiväisessä käytössä.

 145. Anna-Mari sanoo:

  Teemaa löytyy meillä valkoisena, ruokalautaset (syvät ja matalat) ja kahviastiasto. Todella ajaton ja tyylikäs sarja! Lisäksi kartion laseja kahdessa eri värissä ja kahdessa koossa :D Suosikkeja ovat, en osaisi kyllä toiseen vaihtaa. Teema astiastoa olen kyllä ajatellut täydentää eri värisillä astioilla! Musta houkuttaa.

 146. Micaela sanoo:

  Myös täällä Teema-sarja on ajaton suosikki! Isoäitini kattauksia koristaa valkoiset Teeman astiat, äitini astiakaapista löytyy myös kyseinen astiasto valkoisena ja tietenkin myös minulta löytyy Teeman lautaset neljässä eri koossa ja mallissa, jotka odottavat palavasti omaan kotiin pääsyä ja käyttöönottamista :) Tarkoituksena pikku hiljaa vielä täydentää jo melkein täydellistä Teema-sarjaa, ehkäpä jollain muulla värillä.

 147. Nippe sanoo:

  Erivärisiä kartio laseja ja valkoista teemaa löytyy täältäkin. En ole vielä kyllästynyt :)

 148. Laura sanoo:

  Valkoinen teema on ikuinen suosikkini! Sitä löytyykin kaapista monessa eri muodossa. Yksinkertaisen tyylikkäitä astioita, jotka sopivat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

 149. Paula sanoo:

  Minäkin toivoin ja sain ylioppilaslahjaksi vaaleansinistä kartiota. Edelleen joka kerta, kun kaadan lasiin vichyä mietin, että onpa erityisen viehättävä astia.

 150. Jjensku sanoo:

  Kartio-sarjan kaadin on ollut haavelistalla jo vuosia. Teemaa ja muita Iittalan klassikkoastioita onnekseni löytyy jo kotoa :)

 151. Sanna Takkula sanoo:

  Valkoinen teema on on jo osin hankittua. Mutta esim kaadin ja kannu puuttuvat ja aion kyllä vielä hankkia. Lapsuuskodissani oli tätä uudelleen tullutta scandia aterimia joten nekin laitetaan toivelistaan.

 152. Minttu sanoo:

  Teema-sarja on suosikkini. Se toimii joka tilanteessa, ja on helppo yhdistellä muihin astioihin. Paljonhan Franck on suunnitellut mieleeni olevia astioita, useita löytyy kotoakin.

 153. Sofia sanoo:

  Voi haluaisin kartio turkooseja juomalaseja. Teemaakin meillä on ja lisää voisi tulla. Ja noi lusikat,haarukat,veitset ovat niin klassikot.

 154. Veera sanoo:

  Kyllä se tuo Teema on kaikkinensa. Meillä on käytössä päivittäin niin sarjan leipälautaset, kulhot kuin syvät ja matalatkin lautaset. Ovat helposti yhdisteltävissä muuhun kattaukseen, joten passaavat niin arkeen kuin juhlaan.

 155. mirella sanoo:

  Teeman ihastuttavan sympaattinen korkkikorkillinen salaatinkastikekannu. Siinä on sitä jotain ☺

 156. Merja Sipilä sanoo:

  Lapset oli muuttamassa pois kotoa joten molemmille keräsin kahdeksan hengen astiaston valkoista teemaa ja kartiolasit pienet ja isommat. On vaan niin ihanat ja käytännölliset.

 157. Miia sanoo:

  Valkoinen ja harmaa Teema ovat parhaita ja Kartion pienempi juomalasi. Se on sopivan kokoinen. Kirkas ja vedenvihreä viehättävät eniten.

 158. Annamari sanoo:

  Scandic – aterimet, joilla jo mummolassa ruokailin. Muutkin tuotteet ovat ihania, mutta aterimet ylikaiken.

 159. Saara sanoo:

  Teemaa ja lattioita löytyy. Teemat passaa niin monen sarjan kanssa. Meillä Marimekon oiva-sarjan lisukkeena. Kartio-kaadin ehkä kaunein…

 160. Emilia sanoo:

  Valkoinen teema ehdottomasti sekä kartio-sarja :) Olispa piristävää ostaa kartio sarjasta jotain väripilkkuja kattaukseen. Kiitos ideoista jälleen!

 161. Jaana Pistemaa sanoo:

  Kartio lasit vuodesta toiseen, värimieltymys vaihtuu välillä. Tällä hetkellä kirkas väri suosikkini. Ajaton lasi joka sopii niin moneen kattaukseen🙋🏼

 162. Saara sanoo:

  Valkoiset ja harmaat Teema-astiat ovat suosikkeja. Mielettömän käytännöllinen astiasarja!

 163. Maria sanoo:

  Kartio lasit ja kaadin ovat meillä käytössä ja mökillä Teemaa. Mutta nuo Scandia-aterimet! Ihania, lapsuus tulee mieleen. Tuo pyöreä lusikka varsinkin :)

 164. Mirja sanoo:

  Ateenan aamu, sitä ihailen joka päivä kotonani. Varsinkin auringonsäteiden osuessa lasinpintaan ja siitä heijastus seinään, niin kaunista.

 165. kirppumamma sanoo:

  Teema mukit ja lautaset valkoisina käyvät sekä arkeen että juhlaan. <3 vihreät kartiolasit toisivatkin mukavan piristyksen kattauksiin! Kiitos kauniista inspis kuvista:)

 166. taavi sanoo:

  Kyllä valkoinen teema on suosikkini. Ajaton ja voi yhdistää kaikkiin väreihin. Myös kirkas kastehelmi on kaunis, sitä en vain vielä omista, ehkä joskus..:)

 167. Mirva Belov sanoo:

  Teema valkoisena sopii arkeen kuin juhlaan. Niihin on mukava yhdistellä esim Marimekon siirtolapuutarha sarjaa. Meillä käytössä myös kirkkaita kartioita laseina ja kaatimina 😃

 168. Sannak sanoo:

  Kyllä helmenharmaa Teema on tällä hetkellä ehdoton lemppari. Samoin ihana vihreä väri Kartio laseissa ja muissa lasituotteissa.

 169. Krista sanoo:

  Minulle ensimmäiset Teemat saapuivat jo rippilahjaksi, muotokieli miellyttää yhä ja siniset astiat ovat alkaneet saada seurakseen valkoista. Yhtä suosikkia on hankala on valita, teema ja kartio miellyttää ajattomuudellaan ja yksinkertaisella muotokielellään. Ja tuo uusi vihreä väri<3 olen rakastunut!

 170. Suvi N sanoo:

  Olen saanut 17 vuotta sitten vanhemmiltani syntymäpäivälahjaksi keltaisen Teema-astiaston. Vuosi sitten ostin itselleni valkoista Teemaa, joten kyllähän tuo sarja tuntuu kestävän aikaa yksinkertaisella muotoilullaan :)

 171. Elina V. sanoo:

  Turkoosi teema on meillä päivittäisessä käytössä sekä kartio juomalasit vihreänä ja harmaana. Niistä en luopuisi.

 172. Heidi sanoo:

  Kartio -sarja sykähdyttää edelleen ja on ollut minun ensimmäinen lasisarja :) Ajaton kuvastaa tätä sarjaa ja lasit ovat todella kestäviä – niin silmille, kuin muutenkin

 173. Johanna sanoo:

  Teema ja kartiot käytössä päivittäin. Isommista tarjoiluastioita on puutetta ja niihin voisin nyt satsata.

 174. Jenna sanoo:

  Teema on suosikkini. Keltainen astiasto löytyy kaapista, mutta haaveilen lisäksi valkoisesta.

 175. Tiinuli sanoo:

  Valkoiset Teema-astiat ovat kyllä ihan suosikkejani koska ne ovat niin käytännöllisiä, helposti yhdisteltävissä ja sopivat monenlaisiin tilaisuuksiin.

 176. Piia sanoo:

  Valkoinen teema ehdottomasti. Helppo yhdistellä eri väreihin. Harmaata haluisin hankkia vielä.

 177. Tiina sanoo:

  Valkoinen ja musta teema on ajattomin.
  Itselläni on oliivin vihreää teemaa arki käytössä.
  Siihen olen lisännyt juurikin valkoista ja mustaa.

 178. Riitta M sanoo:

  Valkoiset Teemat ikisuosikkini, pidän kovasti neliskanttisista tarjoiluastioista, suoraan uunista pöytään. Kartiot löytyvät myös meiltä.

 179. Riikka sanoo:

  Valkoinen Teema-astiasto on kaunis, ajaton ja monipuolinen, koska sen kanssa voi yhdistellä melkein mitä mielikuvitus vain tuottaa. Lisäksi kartio-lasit eri kokoisina ovat omia suosikkeja. Väriä voi vaihdella tunnelman mukaan, ja niillä saa myös mukavasti valkoiseen Teema-sarjaan eloa. Nämä ovat omat suosikkini, joita kaapista myös kotoa löytyy! (Näitä tosin ei koskaan voi olla liikaa :))

 180. Iipu sanoo:

  Mummolassani olen ihaillut aina pienestä tytöstä lähtien tiettyjä aterimia, nimeltään Scandia. Scandia aterimet muistuttavat minua mummolasta, ja niillä onkin erityistä tunnearvoa. Ihastuin tähän postaukseen, jossa nään nämä samat rakkaat aterimet modernissa ja kauniissa kattauksessa. Ehkä minäkin saan joskus omat Scandiat.. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *