Kolme kaunista kotimaista sohvaa

Mitäpä sitä kiertelemään: meillä podetaan sohvakuumetta. Olemme olleet tyytyväisiä olohuoneemme sohvaan, se on erittäin  laadukas ja edelleen kuin uusi.  Mutta… olemme asuneet tässä talossa nyt neljä vuotta. Kun muutimme kolmehenkisenä perheenä, ajatus oli että olkkari on enemmänkin seurustelua varten ja löhöily tapahtuu televisiohuoneen sohvalla. Siksi valitsin (ja nimenomaan minä, mieheni ei ollut sohvanostoreissulla edes mukana) ryhdikkään  kolmenistuttavan kotimaisen Shapes-malliston Moon-sohvan. Nyt huomaamme, että nykyinen sohva ei enää parhaalla mahdollisella tavalla palvele kasvaneen perheemme tarpeita.

Meillä luetaan lapsille paljon. Mikä on sen mukavampaa, kun käpertyä lapsi kainalossa sohvalle ja uppoutua satujen maailmaan. Kun 190 cm pitkä mieheni alkaa lukemaan tyttärelle satua, hänen pitää ottaa selkänojatyyny pois sohvalta, jotta he mahtuvat yhdessä mukavasti sohvalle. Myös istuinasento on todella ryhdikäs. Haluaisimme sohvan, johon mahtuu koko perhe. Jossa saa lokoisan asennon ja on mukavaa lukea, levätä tai vain pötkötellä. Koska sohva sijaitsee kotimme ehdottomalla paraatipaikalla, on sille myös tiukat ulkonäkökriteerit. Haluaisin kevytlinjaiset muodot, mutta riittävän istuinsyvyyden. Siinä voisi olla ikkunan puolelle eli vasemmalle jäävä divaaniosa. Sohvalla saisi olla mittaa lähes kolme metriä. Sohvan pitää olla sen verran korkea, että sen alta on helppoa siivota. Plus tulen hulluksi, jos sohva on niin matala, että sinne alle sujahtaa kaikki koiran lelut ja luut, mutta niitä ei saa sieltä helposti pois. Voitte kuvitella noin kuusitoistakertaa päivässä pikkukoiran kimeän haukun, kun sen tärkeä puruluu on taas kerran karannut sohvan alle. Eli siis sellainen pikkukoiran mentävä korkeus on juuri sopiva!

Kokosin muutaman silmääni miellyttävän kotimaisen sohvavaihtoehdon. En ole käynyt näitä sisustuskaupassa vielä katselemassa ja sohvaostoksessa koeistuminen on melkein välttämätöntä. Tällä kertaa olen viisaampi kuin viimeksi ja annan myös mieheni koeistua sohvan ennen kotiinkuljetusta ;)

Hakola Cozy

Cosyn mukavuus valloittaa. Cosy on suunniteltu erityisesti perheisiin, joissa elämä saa näkyä. Irroitettavat päälliset ja vesipestävä kangas helpottavat puhtaanapitoa. Runko massiivipuuta ja vaneria, ”No-sag”-teräsjousitus. Tyynyjen sisällä ihanan pehmeä höyhensekoite ja vaahtomuovi. Sohvan on suunnitellut Annaleena Hämäläinen. Valmistettu Etelä- Pohjanmaalla, Jurvassa.

DSC3422

top-cosy

Adea band

Band-moduulisohva on monipuolisesti muuntuva malli. Moduuleissa on runsaasti valinnanvaraa, sekä käsinojia että jalkavaihtoehtoja on molempia kaksi. Syvän sohvan runsaat, untuva-vaahtomuovitäytteiset selkätyynyt tekevät sohvasta pehmeän pesän.   Irrotettava kangasverhoilu on käyttäjäystävällinen. 

ADEA-BAND-SOHVA-SLIDER_ISO_007

ADEA-BAND-SOHVA-SLIDER_ISO_012

Shapes Slim

Slim-sohvat ovat syntyneet yhteistyössä suunnittelija Jaakko Mäntylän kanssa. Sohvien rennot istuintyynyt ovat höyhentäytteiset. Helppohoitoisuutta lisää kokonaan irrotettavissa oleva verhoilu. Slim on saanut tunnustusta myös sisustustoimittajilta. Sohva valittiin vuoden 2015 Toimittajien Tusinaan, johon Sisustustoimittajat ry valitsee vuosittain 12 mielenkiintoisinta ihmisteen arkeen sopivaa ja toimivaa sisustuksen uutuustuotetta.

slim1

shapes-sohva

Ja se nykyinen sohva siis näyttää tältä…  Moduulisohvat ovat siinä mielessä varmoja valintoja, että ne voidaan räätälöidä juuri mittojen mukaan tilaan ja tarpeeseen sopivaksi. Nyt meillä puhaltaa olohuoneessa vähän muutosten tuulia, kun odottelen uutta mattoa saapuvaksi Sisustuksen Koodista ja sohvapöytäkin kokee pienen tuunauksen.

magnoliat-1-6

Onko sinulla kokemusta esille nostamistani sohvista? Mikä sinusta sopisi meille parhaiten? Saa toki ehdottaa myös sohvaa tämän listan ulkopuolelta. Erityisen mukavaa kuitenkin olisi, että sohva olisi suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Tuotekuvat ja kursivoidut tekstit valmistajilta. 

44 kommenttia kirjoitukseen ”Kolme kaunista kotimaista sohvaa

 1. Anri sanoo:

  Meillä on ollut 10 vuotta Shapesin sohva. Kangas kului melkein puhki yhdestä kohtaa ja kyselin tehtaalta mitä tehdä. No hehän ompelivat meille uuden, joka maksoi postikuluineen noin 40€. Mitä huippupalvelua!!! Ja meidän perhe suorastaan asuu sohvalla, siitä kankaan kuluminenkin. Ostan seuraavankin sohvan heiltä. Nojatuoli on tuolta ensimmäiseltä sohvamerkiltäsi ja siellä tuntuu olevan päinvastainen palvelukulttuuri.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Meidän nykyinen sohva on Shapes ja se on tosiaan neljän vuoden jälkeen kuin uusi. Laatuun todella kannattaa satsata! Ja hienoa, että olette saaneet sieltä myös noin hyvää palvelua!

 2. Nina sanoo:

  Itselläni on kokemusta kahdesta ensimmäisestä sohvasta, joista molemmat aivan ihania. Itse tein ehkä hieman virhehankinnan kankaassa ostaessani Adean Band sohvaa eikä se ollut paras mahdollinen lapsiperheessä. Nyt meillä on Hakolan Cosy sohva ja se on myös ihana. Adean Band sohvassa suosittelen melkein ostamaan syvemmän version, koska sen muotoilu vie paljon tilaa syvyyssuunnasta ja näin istumasyvyys jää omaan makuun vähän liian pieneksi. Hakolan Cosy sohva on kaikinpuolin täyttänyt kaikki odotukseni ja sen kangas on aivan unelma eläin- ja lapsitaloudessa, myös se vaalein harmaa mikä meiltä juurikin löytyy. Itse lisäisin vielä vaihtoehtoihin suomalaisen HT Collectionin Como sohvan, joka sopisi varmasti teillekin. ;)

  Lisää kuvia Hakolan ja Adean sohvista löydät blogistani http://www.montasyytarakastaa.com

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Kiitos Nina! Bandissa meille tulisi ehdottomast se syvempi versio. Kiitos Cozy-kokemuksista, kiva kuulla että olette olleet tyytyväisiä :)

 3. Emppu sanoo:

  Ihanan ajankohtainen aihe myös meille :) Kävimme itse asiassa katsomassa Adean sohvaa juuri Sisustuksen Koodissa, oli kyllä tosi kivan oloinen. Yksi kiva sohvavalmistaja on myös Sits. Esim. Brandon malli miellyttää oma silmää.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Adeassa parasta on sen muunneltavuus; saa juuri sellaisen kun tahtoo ja tarvitsee :) Ja kiitos vinkistä, kurkkaan tuon!

 4. Hennis sanoo:

  Oletko HT Collectionin valikoimaan tutustunut? Comossa ainakin on samaa muotokieltä kuin esimerkkisohvissasi.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   En ole vielä tutustunut, mutta täytyy tutustua! Kiitos vinkistä!

 5. Olen kovasti suunnitellut meille Hakolan sohvaa. Sen verran hyvät myyntipuheet on kankaan kestävyydestä lapsi- ja eläinperheessä. Tärkeää on irroitettavat päälliset ja tietenkin istuinmukavuus. Niin kauniita ovat kyllä muutkin sohvat. Elinta sohvaa en olekaan vielä nähnyt, näyttää kyllä todella kauniilta.

  Olisimpa jo tuossa vaiheessa, että voisin ostaa uuden sohvan. Meillä hyvin samat toiveet sohvalle, koska mieheni on 196cm. Tarvitaan siis piiiitkä sohva :D

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Minäkin olen kuullut Hakolasta pelkkää hyvää! Nyt pitäisi päästä koeistumaan :)

 6. Anu sanoo:

  me n. 3 vuotta sitten hankittiin uusi sohva, olin ehdottomasti Band-sohvan kannalla. Kaupassa kuitenkin tuli kuitenkin iso pettymys! Istuinmukavuus oli meidän mielestä tosi huono, molemmissa syvyyksissä. Band jäi kauppaan, Shapesin sohva kotiutui. Ja siihen ollaan oltu kullä todella tyytyväisiä!

  • Anu sanoo:

   Tulipas kirjoitusvirheitä kun kiireessä kirjoittaa. Tekstin alkukin näköjään kadonnut jonnekin. :D :D

 7. Henna / Kukkulalle (insta) sanoo:

  Meillä on Adea Band ja meillä tykätään kovasti sen istumamukavuudesta ja siitä, että leveät käsinojat toimii yhtä lailla selkänojana telkkaria katsellessa. Band sohvassa se toinen kulmasohvan divaaniosa kannattaa valita syvempänä versiona. Muistan että kankaan valinta oli vaikeaa Adean omista kankaista, ja oikea kangas löytyi toiselta valmistajalta, mutta se on makuasia. Ei kokemusta muista sohvista.

 8. MeeriS sanoo:

  On kyllä aihetta vaihtaa sohva uuteen, on tuo teidän sohva niin järkyttävän näköinen. Sisustuksessanne on epävarmoja valintoja, jotka eivät natsaa ja näyttää siltä, että jäljittelet myös muita blogikoteja.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Mielestäni sohva ei ole järkyttävän näköinen, se ei vaan vastaa enää perheemme tarpeita. Eikös niin, että jokainen sisustaa kotiaan oman makunsa mukaan? Koska sisustusblogeja on tänä päivänä tuhansia, varmasti jostain muualtakin ns. blogikodista löytyy samoja tuotteita. Ehkä itse tekemällä saisi täysin omannäköistä, mutta se ei ole minun juttuni. Kunnioitetaan toisten makua ja mielipiteitä, vaikka itse olisimmekin eri mieltä :)

 9. Meillä on nyt reilu vuosi retkotettu Adean Bandilla, enkä voisi olla tyytyväisempi. Sohva on selvästi meidän käytetyin huonekalu, mutta on kestänyt käyttöä ja toistuvia pesuja hyvin. Toivottavasti kestää jatkossakin.

 10. Meeri sanoo:

  Meillä on ollut nyt noin kuukauden verran 250 cm leveä ja 120 cm syvä Adean Band kapeilla käsinojilla, valkoisilla lenkkijaloilla sekä vaaleanharmaalla Linosa-kankaalla, ja ainakin tähän mennessä kokemus on ollut positiivinen! :) Tämä syvyys on juuri sopiva löhöilyyn, ei tarvitse istua kuin kirkon penkissä. Itse tykkään myös nostaa aina jalat sohvalle, kapeammalla sohvalla se ei oikein onnistu. Uskon, että sohvassa on myös sopivasti maavaraa niin, että Hugo mahtuu mönkimään lelunsa sohvan alta, kun meidän corgikin kerran mahtuu :D

  Linosa on kankaana tosi kiva, ei ole sähköinen joten koirankarvatkaan eivät tartu tähän. Varsinkin istuinosaan jää tietty vähän ryppyjä, mutta ei niin paljon, että häiritsisi mua.

 11. Meeri sanoo:

  Ai niin, ja koeistuttiin myös tuota Shapesin Slimiä Vepsäläisellä useampaan kertaan. Se taisi olla vähän Bandia pehmeämmän tuntuinen, jos muistan oikein. Istuinsyvyyttä oli vaan reilusti vähemmän :/

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Kävin illalla Vepsäläisellä katsomassa tuota Slimiä, mutta se jää meillä auttamatta liian kapeaksi :/

 12. Miten olisi Muuton Rest? Olen itse todella ihastunut kyseiseen sohvaan. Omaan olohuoneeseeni se oli aikoinaan liian iso, mutta teidän avaraan tilaan se sopisi varmasti todella hyvin. Restiin saa sitä paitsi valita verhoilun laadukkaista Kvadratin kankaista, joissa on kauniita värisävyjä. Kannattaa tutustua tähänkin vaihtoehtoon. :)

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Se on kyllä ihana sohva, mutta haluaisin ensisijaisesti suomalaisen :)

 13. Amelie sanoo:

  Meillä on ollut käytössä Adean Camp pian 10 vuotta, verhoilu valittiin koira- ja lapsiperheelle sopivaksi – vaikkei koiraa olekaan, lasten vauva- ja pikkulapsiaika eletty sohvan kanssa. Verhoilu on edelleen lähes uutta vastaavassa kunnossa, vaikka sohva on ollut jokapäiväisessä käytössä. Verhoilu on myös irroitettavissa pesuun, mutta eipä ole siihen tarvetta tullut, on hylkinyt likaa niin hyvin. Meillä oli kriteereinä, ettei sohvassa ole irtotyynyjä, koska yleensä ne ovat aina vähän niin ja näin vinksallaan, koko sohva sekaisin ja sisustustyynyjä on kuitenkin aina pakko olla :) Sohva on myös siivoojan unelma, koska sitä ei imuroidessa tarvitse purkaa atomeiksi, että pääsisi joka koloon. Miinuksena lasten luovuuden kannalta, ettei tyynyjä voi irrottaa esim majanrakennukseen… :) Muotoilultaan sohva ei ehkä edusta sitä kulmikasta linjaa, joka teillä on hakusessa kuvien perusteella, ehkä itsekin tällä hetkellä valitsisin kulmikkaamman, mutta mennään tyytyväisinä saman sohvan kanssa vielä seuraavatkin 10 vuotta. Uuden verhoilun ehkä vaihtelun vuoksi voisin jossain kohtaa hankkia.

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Hienoa, että olette olleet niin tyytyväisiä sohvaan! Nuo on aina parhaita suosituksia, kun vuosien käytön jälkeen kaikki toimii edelleen :)

 14. KatriK sanoo:

  Suosittelen tutustumaan myös HT Collectionin Como-sohvaan. Se täyttää kaikki mainitsemasi kriteerit. Meillä on kyseinen sohva ja voin suositella sitä hyvin lapsi ja eläinperheeseen ☺️

 15. Eve sanoo:

  Mä liputan Hakolan puolesta! Sen lisäksi että tuotteet on kauniita ja kestäviä, takana on ihana perheyritys, jo kolmannessa polvessa kulkeva. Rakastan kun yrityksellä on tarina!

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Tykkään myös siitä, että Hakolalla on pitkä historia ja he ovat uudistuneet hienosti!

 16. S sanoo:

  Meillä ollut n. puoli vuotta Slim ja ollaan tykätty tosi paljon. Kuin uusi ja hyvä niin löhöilyyn kuin rentoiluunkin kahden 1,5v:n kanssa. Mutta ehkä se on turhan pieni teille? Jos saisi leveyttä olla kolmekin metriä? Vai muistelenkohan väärin maksimileveyksiä? Jos meillä olisi tilavampi olohuone olisin ehdottomasti päätynyt Muuton sohvaan <3

  • Kerttu / Modernisti Kodikas
   Kerttu / Modernisti Kodikas sanoo:

   Kävin eilen katsomassa Slimiä Vepsäläisellä ja kyllähän se niin on, että meille valitettavasti liian kapea :/

 17. PaulaKoo sanoo:

  Oletko Pedron tuotteisiin tutustunut? Minä haaveilen AWAsta tai ONcornerista :) kahden istuttuttava after-keinu löytyy jo. Ja voi sanoa, että tykkään!

 18. Laura sanoo:

  Meillä on aika uusi Askon Saana-sohva, voin lämpimästi suositella. Mukava istua, saa isokokoisena, erilaisia palavaihtoehtoja jne. Ollaan kyl oltu ihan supertyytyväisiä :)

 19. Sandy S sanoo:

  Heipähei. Lähtisitkö mukaan erääseen haasteeseen? 10 sekalaista faktaa itsestäsi? Ohjeet löytyy tämänpäiväisen postaukseni lopusta. :)

 20. Mari sanoo:

  Hei! Meillä ollut 10v HT-collectionin Elle ja ihan huippuihana, pehmeä, untuvatyynyillä ja pestävillä päällisillä. Saatavana isona kokona ja muistaakseni rahikin, jolloin siitä saa divaaniosan.

 21. Mariah sanoo:

  Meillä ollut nyt pari kuukautta Adean Band divaani, kapeat käsinojat, urus -kangas. Ei syvä, vaan normaali. 2 pientä poikaa ja melkein 2m mies on olleet tosi tyytyväisiä. Istuinsyvyys ryhdikkääseen istumiseenkin hyvä ja jos divaaniosan lisäksi haluaa jalat kunnolla sohvalle, voi selkätyynyt nostaa näppärästi selkänojan päälle niska/hartiatueksi. Sai kaikenlisäksi untuvan sijaan allergiatäytteellä, joka tuntumaltaan aivan untuvan oloinen/painoinen. Lämpimät suosittelut!

 22. Laura sanoo:

  Meillä ollut nyt muutaman kuukauden Hakolan Cosy vaaleanharmaana. Olen todella tyytyväinen ostokseen. Kun sohva tuli puuttui paketista jalkojen kiinnitykseen tarvittava osa. Soitimme myöhään illalla asiakaspalveluun, josta vastasi toimitusjohtaja itse. Puuttuva osa tuli seuraavana arkipäivänä kera heidän ihanan sisustustyynynsä. Oli ihana yllätys ja loistavaa asiakaspalvelua.

 23. Jenna Meriläinen sanoo:

  Meillä on Hakolan Cosy ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Olen sotkenut harmaata sohvaa mm. puolukalla ja meikkivoiteella, pyyhkimällä on kaikki tahrat lähteneet. Palvelu oli aivan huippua, tulin iloiseksi, kun saimme aivan täydellisen sohvan ja samalla tuettua pohjanmaalaisia pienyrittäjiä, joita Hakola myös työllistää. Saimme normaalia leveämmän sohvan, kun normileveys olisi ollut liian pieni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *