Bite my shiny metal ass

P9140814b

Olen huomannut, että Instagramiin tulee ladattua välillä mielenkiintoisempaa materiaalia kuin tänne blogiin. Se johtuu varmaan siitä, että instagramissa julkaiseminen on paljon impulssiivisempaa. Päätin että yritän tuoda tuota rentoa otetta tänne bloginkin puolelle. Täytyykö jokaisella postauksella aina olla niin mietitty juoni? Kokeillaanpas tällaista täysin juonetonta juttua näin verryttelyksi. Nappasin nämä kuvat sunnuntaina, kun keskipäivän aurinko valaisi koko asunnon kirkkaaksi. Ensimmäisen kuvaan liittyy ajatus siitä, että haluaisin kotiin lisää valokuvataidetta. Per Maningin hylje on niin kaunis, että siirtelen sitä jatkuvasti huoneesta toiseen.

P9140810b

Vessan ovessa odottaa ensi vuotta Sisustusbloggaajien kirpputorille suunnittelemani 2015 kalenterijuliste. Tähän julisteeseen saa tehdä merkintöjä. Sanoisin että se jopa paranee niistä.

Alla oleva kuva on makuuhuoneesta. Sängyllä on 1kertaa2:n neuletyyny, jonka ostin Design Marketista. Tyyny oli mallikappale, eikä juuri tuota saa valitettavasti enää mistään.

P9140846n

Kun minullekin sallitaan nämä kaikenmaailman heräteostokset, täytyy poikaystävänkin silloin tällöin saada tehdä niitä. Olkkarin Lundialla irvistelee nyt Helsingin Sarjisfestareilta ostettu Bender, joka osaa puhua.

P9140794b

Syyskuun 2014 väripaletti

Useammin kuin kerran viikossa huomaan huokailevani: ”ihanat värit”. Siitä huolimatta kuukausittaisten väripalettipoimintojen päivitys on tyystin blogissa unohtunut. Ryhdistäydytäänpäs nyt!

Taidan itse olla vähän huono käyttämään savuisia ja utuisia sävyjä missään, mutta se ei tarkoita, etten pitäisi niistä. Alla oleva rajaus tallentui kameraan Teurastamolla Lähimuoto-näyttelyssä Designweekin alussa. Kuvassa on Marianne Huotarin suunnittelemia Kirnu-kulhoja, joita voi pinota päällekkäin. Harmaaseen taittuva tumma petrooli tuo vienosti esiin haalean vaaleanpunaisen ja vihreän. Asetelman värien lisäksi myös kulhojen muodot sykähdyttivät. Ne olivat niin sulavat, että kulhoja teki mieli melkein nuolaista…

 

syyskuun2014_varipaletti

Rapurallaa hetken mielijohteesta

P9140836b

Olen tyytyväinen, että olemme alkaneet harrastaa extempore-kutsuja yhä useammin, ja yllättävinä ajankohtina – arki-iltoina tai sunnuntaisin. Rapukestit voi pistää pystyyn hetken mielijohteesta, eikä viikon suunnittelua ei todellakaan tarvita. Tässä on pari räpsyä sunnuntain rapuillasta. Kaivoin kaapista Ultima Thulet, jotka sopivat hyvin violetti-ruskeisiin Unikko-servetteihin. Kovin usein ei meillä Unikkoa näy, mutta tämä väriyhdistelmä oli retroudessaan niin siisti, että oli pakko ostaa. Hyvä lisuke rapukesteille on muuten kesäkurpitsapaistos: kesäkurpitsalohkoja, sitruunankuorta ja -mehua, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoitusta käännellään pannulla noin 10 minuuttia. Kesäkurpitsoja ei siis tarvitse paistaa löllöiksi, vaan ne saavat jäädä vähän rapsakoiksi. Valmiin paistoksen päälle voi ripotella myös parmesaania.

P9140884bP9140871bIMG_1804b