Muotiblogilöytö: Calivintage

Pukeutumistyylini ei ole mitenkään tarkkaan harkittu. Pistän päälle mitä milloinkin tekee mieli ja mikä inspiroi. Kai siinä silti jokin punainen lanka jossain kulkee. Tiedän nimittäin, kun näen jotain, mikä näyttää minulta. Nyt se on kalifornialaisen Calivintage-blogin Erinin tyyli. Tykkään usein pukeutua hyvin simppelisti: denimiä, pellavaa, sinistä, harmaata, valkoista. Moniväristäkin saa olla, mutta sitten kaiken muun pitää olla hyvin hillittyä. Välillä taistelenkin sen tunteen kanssa, että pukeudun tylsästi, liian arkisesti. Erinin tyyli kuitenkin inspiroi juuri tässä. Hyvin toisiinsa istuvat pelkistetyt vaattekappaleet riittävät, ja denim sopii kaikkeen.

Calivintage

I have often this dilemma that it feels like I’m dressing too simple, read: boring. Basic items with only a little jewelry. Seeing Calivintage’s Erin’s style inspires me. Not boring at all! Check out her blog, it’s beautiful.

Kuvat: Calivintage

Monokini 2.0 muotinäytöksessä

IMG_5914b

Eilen kävin liikuttumassa Monokini 2.0 hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä Yrjönkadun uimahallissa. Katsojat saivat vetää jalkoihinsa Finlaysonin froteetossut ja asettua holvikaarin reunustetun altaan ympärille, jonka keskelle catwalk oli viritetty. Altaan toisessa päässä soitti Astrid Swan orkestereineen ja vedessä hyörivät myös kuviokellujat. Rintasyövän kokeneet yksirintaiset ja rinnattomat naiset toimivat itse malleina suomalaisten muotisuunnittelijoiden suunnittelemille uima-asuille. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli, kun Elina Halttunen (projektin alkuperäisen idean äiti) saapui lavalle heiluttaen punaista huivia (vähän kuin Delacroixin Liberty Leading the People). Kuviokellujat asettuivat lavan jatkeeksi ikään kuin muodostaen Elinalle tietä. Naisen kauneus ei ole kaksirintaisuudesta kiinni. Kuka ylipäätään määrittää millainen on kaunis naisvartalo? Hyväksyvä suhtautuminen naisen kehoon kaikissa muodoissaan kannattelee meitä kaikkia ja luo väylää vapaudelle olla juuri sellainen kuin on ja nauttia siitä. Sanoma voimauttaa myös kaksirintaista.

Olen kirjoittanut Monokini 2.0 -projektista useaan otteeseen ennenkin (lue esim. Monokini 2.0 Valokuvataiteen museossa). Tällä kertaa olin tässä tapahtumassa mukana suunnittelemassa julisteen ja käsiohjelman.

P8292279bP8292319bP8292292b

Jos et päässyt paikalle, tapahtumaan voi myös osallistua lahjoittamalla Syöpäsäätiön Monokini 2.0 -keräykseen vapaavalintaisen summan. Lahjoittamaan pääset tästä.

Monokini 2.0 project has been part of my life for a few years now since I’ve been doing graphic design for the project. Yesterday was one of the highlights of the project. There was a charity catwalk show in Yrjönkatu Swimmingpool in Helsinki. Ordinary Finnish women who have suffered from breast cancer were models for swimsuits designed by Finnish designers. Seeing the women who have lived with the illness and lost one or two breast on the way celebrating their beautiful bodies like this was beyond-words empowering. Who says you need two?

Hamam-pyyhkeet

P8232127b

Kuva yllä on viime sunnuntailta, jolloin huushollimme kaksi hamam-pyyhettä kuivuivat pesun jälkeen parvekkeella. Hamam-pyyhkeet ovat kyllä osoittautuneet täydellisiksi varsinkin kesällä. Mahtuvat pieneen tilaan rantakassissa ja kuivuvat hetkessä. Varsinkin Joonas on ihastunut hamameihin. ”Koska sä ostat lisää niitä halalpyyhkeitä?” kuulen usein. No, nyt olen ajatellut pistää tuumasta toimeen ja tilata Kettukarkki SHOPista lisää pyyhkeitä. Shoppiin näyttää nyt ilmestyneen kauniita mustia ja tummansinisiä. Jotkin näistä klikataan seuraavaksi kotiin.

Hamam-pyyhkeet ovat siis 100-prosenttisesta puuvillasta kudottuja perinteisiä turkkilaisia pyyhkeitä. Sitä ajattelisi, että eivät kuivaa yhtä tehokkasti kuin frotee, mutta luulo on ihan väärä.

Hamampyyhkeet_kotilo

PS. Selvennykseksi verottajalle: postaus ei ole toteutettu Kettukarkki SHOPin kanssa yhteistyössä. Aivan omasta impulssista syntyi tämä juttu! :)

I’m planning to order more hamam towels. They’re especially handy during the summer – towels take only little space in the beach bag and they dry quickly. Ours are from Kettukarkki SHOP from where I’m planning to order more soon.