Kotilo 5v: Saana&Olli arvonta

Ja sitten, Kotilon 5-vuotista ikää juhlistava arvontakaruselli pyörimään. Suunnittelin siten, että ensimmäiset neljä arvontaa järjestetään nyt ennen vappua ja vapun jälkeisenä viikonloppuna olisi vielä kaksi arvontaa. Välissä on siis vappuaaton ja -päivän mentävä tauko. Nämä ensimmäisen erän, eli sunnuntain ja alkuviikon arvontojen voittajat julistetaan keskiviikkona 6.5. ja loput äitienpäivänä sunnuntaina 10.5.

Ensimmäisen arvonnan palkintona on Saana&Ollin uusimman ”Myrskyn jälkeen”-malliston tyyny. Voittaja saa harmaavihreäkuvioidun tyynynpäällisen ja sisätyynyn (40 x 60 cm). Turkulainen hampputekstiilejä valmistava Saana&Olli on ollut esilllä Kotilossa usein. Ihan ensimmäisen kerran vuonna 2011. Viimeisin Saana&Olli ostokseni on musta läppärisuojus, joka on ollut kovassa käytössä. Saana&Ollin brändissä on kaikki kohdallaan: ekologisuus, lähituotanto, kotimaisuus, design ja laatu. Arvostan!

Osallistut arvontaan kommentoimalla tätä postausta. Käytän tilaisuuden hyväksi ja utelen Kotiloon liittyviä seikkoja. Kerro kommentissa lyhyesti, miten löysit Kotilon ja kuinka kauan olet blogia lukenut. Kiitti! Ja lykkyä pyttyyn!

Kotilo5v_Arvonta_SaanaOlliP4250338b

Ensi tiistaina 28.4. Saana ja Olli ovat muuten puhumassa ekologisesta brändistä Turun kauppakorkeakoulun ja Uuden Muotoilun Yhdistyksen Brändiseminaarissa. Osallistun seminaariin, kannattaa tsekata jos se kiinnostaisi myös sinua! :)

Let’s kick off the first lottery: green Myrskyn jälkeen pillow by Saana&Olli (40 x 60 cm). Take part by commenting how you found Kotilo and how long you have been following it. (Delivery only to Finland.)

Kotilo 5v: 10 postausnostoa 2010–2015

Parasta Kotilon kirjoittamisessa on se, että olen tajunnut pitää aihespektrin laajana. On aina tuntunut siltä, että voin kirjoittaa mistä vain, eikä täällä Divaaniblogeissakaan asustelu ole sitä juuri muuttanut. Kotilo onkin kasvanut ja muuttunut mukanani. Omat valokuvani ainakin ovat parantuneet vuosien saatossa. Jutun taso (hehe) ja kirjoitustyyli eivät ehkä niinkään. Joskus kirjoittaminen soljuu helpommin, toisinaan takkuaa. Pääosin postausten pointti ovat kuitenkin aina olleet kuvat. Tekstin kirjoittamiselle olen varannut vain vähän aikaa. Olen myös ajatellut, että blogin kirjoittaminen ei saa muuttua liian vakavaksi, sillä en tee tätä työkseni. Taso saa jonkun verran vaihdella ja elämäntilanteet saavat näkyä. Rennoin rantein.

Kauhea määrä postauksia on tullut värkättyä, kuten edellisessä päivityksessä mainitsin. Yli tuhat. Seuraavassa 10 jollain lailla erityistä postausta viiden vuoden ajalta:

1. Postaus, johon palaan itse yhä uudelleen

Ystäviltä opittua syntyi viime vuoden ystävänpäiväksi. Siinä on monta elämänohjetta, jotka olen ystävien kautta tai heiltä suoraan saanut. En onnistunut kirjoittamaan juttua tekstillisesti kauhean tyylikkäästi, mutta sain sanotuksi monta tärkeää elämänasennettani kuvaavaa asiaa. Ystäviltä opittuja.

ystaviltaopittua_2

2. Kaunein postaus 

Merelliset talvimaisemat taitavat edustaa minulle äärimmäistä kauneutta, sillä oli vaikeaa päättää kumpi talvisista postauksista olisi kaikkien aikojen kaunein: viime vuoden viimeinen juttu Punavalkoinen joulu vai Talvi on kylmä ja kaunis vuodelta 2011. Varmaankin tuo ensimmäinen eli viimevuotienn, josta alla oleva kuva on poimittu.

PC290334b

3. Tykätyin postaus

Divaaniblogeissa on pariinkin otteeseen tehty somejakopainikkeiden uudistuksia, joiden myötä tykkäykset ovat nollaantuneet useaan kertaan. Niinpä tykätyimmän postauksen poiminta perustuu muistikuviin. Don’t just stand there, do a little dance esittelee ystäväni L:n boheemia vuokrayksiötä. Juttu sai hurjasti tykkäyksiä julkaisun jälkeen. Kaikkien aikojen luetuin postaus Google Analyticsin mukaan sen sijaan on ylivoimaisesti Keventäjän herkku: banaaniletut. Jostain syystä Google varmaan rankkaa sen hakujen kärkeen, jos ”banaaniletut” iskee hakukenttään. Banaanilettujen jälkeen luetuimmat postaukset ovat Harmaa ja Kesäjuhlat Vihreällä talolla.

kaverinkoti_lattiatarra

4. Postaus, jonka suosio yllätti

Kaloja Kankureilta sai myös tämän blogin mittakaavassa hurjasti tykkäyksiä ottaen huomioon, että jutun aihe oli oikeastaan aika suppea: Makoto Kagoshiman Lapuan Kankureille suunnittelema keittiöpyyhe. Muistan saaneeni selville, että joko suunnittelija itse tai jokin hänen lähipiiriläinen oli bongannut postauksen ja jakanut sen omalla seinällään. Selvästikin, jos japanilaiset tykkäävät, niin he tykkäävät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Postaus, jonka vastaanottoon petyin 

Jokainen bloggaaja tietää, että tykkäysten tiet ovat tuntemattomat. Jokin suhaus voi saada kansansuosion, kun taas sellainen postaus, jota on hinkannut viikkotolkulla, ei saa yhtään tykkäystä tai kommenttia. Syyt tällaiseen ignooraukseen voivat varmaan olla huonossa julkaisuajankohdassa tai sitten vain siinä, että aihe on liian monitahoinen tai vieras kommentoitavaksi. Olin kuulemassa Promostylin trendiennusteita syksyllä 2012 ja sen pohjalta syntyi postaus Sisustuksen trendit talvella 2012–2013 – Dimension ja sen lisäksi kolme muuta teemaa esittelevää postausta. Näin juttujen laatimiseen mielettömästi vaivaa ja vastaanotto oli aivan laimea. Kyllä harmitti. Mutta siitäkin pettymyksestä sitten selvittiin ja senkin jälkeen olen kyllä mielellään laatinut näitä trendiennusteita. :) Kollaasit ja väripaletit ovat aina olleet olennainen osa Kotiloa. Sivuanekdoottina muuten: Promostyl ennusti tuolloin ihan oikein tuon ”3D-pintoja” suosivan trendin. Vieläkin tuota kennomaisuutta ja origamimaisuutta näkyy kaikkialla.

dimension_trendi_2012

6. Henkilökohtaisin postaus

Valmistuin! – ja miten tähän tultiin kertoi koulutustarinani aina lukiosta saakka. Elämä ei ole mennyt ihan suoran kaavan kautta. Luin ensin itseni luokanopettajaksi ja äänihäiriön vuoksi vaihdoin sen jälkeen alaa. Varmaankin suurin kriisi elämässäni oli yhdestä ammatti-identiteetistä luopuminen ja siitä tuo postaus kertoo. Toinen iso kriisi oli Ahvenanmaalta muuttaminen. Niitä tunteita avasin jutussa En tullut tänne itkemään, joka on kirjoitettu kesän 2011 päätteeksi, jolloin asuin jo Helsingissä, mutta jonka olin viettänyt kesätöissä Ahvenanmaalla.

PB020140c

 

7. Postaus, jonka kirjoittamisesta olin ylpeä

Tärähtäneiden Ämmien Monokini 2.0 -projekti on merkityksellisin työprojekti, jossa olen saanut olla mukana. Avasin sitä ensi kertaa jutussa Monokini 2.0: Uimapukumallisto yksirintaisille naisille.

P5220426a

8. Postaus, joka paljastaa bloggaamisesta jotain oleellista

Sisustusbloggaaminen on toisinaan aika noloa puuhaa. Se on omien tavaroiden ympärillä pyörimistä ja pientä nysväämistä. Sitä ei voi yksikään bloggaaja täysin kieltää. Näitä päiviä vuodelta 2011 onnistui hyvin kuvaamaan sitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. Paras blogiyhteistyö ja postaus

Parasta, mitä blogin kautta olen saanut, ovat bloggaajakaverit. Yksi läheisimmistä blogin kautta saaduista ystävistä on Kettukarkin Maire, jonka kanssa suunniteltiin ja toteutettiin Pentikille pop up shop huhtikuussa 2013. Se oli ehdottomasti laajin ja innostavin blogiyhteistyö, jossa olen saanut olla mukana. Ja Maire on huipuista huipuin!

pentik_pop-up_tarra1

10. Lempipostaus blogin alkuajoilta

50′s sokerina pohjalla esittelee sen samaisen ystäväni keittiötä, jonka kotijuttu on esillä kohdassa kolme. Viiskytlukuteemaisessa postauksessa vain oli kyse ystävän aiemmasta kodista, joka oli kaksio Helsingin Arabiassa. Syksyllä 2010 keksin pitää Kotilossa 50′s -teemaisen postaussarjan Gone with the 50′s. Se oli oikein hauskaa, ja ne postaukset näyttävätkin olevan blogspot-blogin luetuimpia. Löydät postaukset klikkaamalla blogspotin puolella 50s -tunnistetta. Minkähän vuoksi olen unohtanut tällaiset teemapostaukset kokonaan? Täytyykin taas ottaa repertuaariin. Olisiko teillä teematoiveita? :)

IMG_6995b

Here’s 10 special posts from this blog’s history.
1. A post to which I return again and again even know: Ystäviltä opittua
2. The most beautiful post: Punavalkoinen joulu (or Talvi on kylmä ja kaunis with winter pics too)

3. The post with most likes: Don’t just stand there, do a little dance
4. The post of which response got me by surprise: Kaloja Kankureilta
5. The post of which response disappointed me: Sisustuksen trendit talvella 2012–2013 – Dimension
6. The most personal post: Valmistuin! – ja miten tähän tultiin
7. The post I was proud to write: Monokini 2.0: Uimapukumallisto yksirintaisille naisille

8. The post that reveals something essential of blogging: Näitä päiviä
9. The most rewarding blog collaboration: Pentik pop up shop by Maire & Johanna 

10. A favourite post from the early times of Kotilo: 50′s sokerina pohjalla

Onnea Kotilo 5v!

Kotilo5v_kakku2

Tänään kilistellään – Kotilon 5-vuotissynttärit!! Aloitetaan juhlinta muutamalla retrospektiivipostauksella ja siirrytään sitten niihin mainostamiini arvontoihin, joita on tulossa kuusi kappaletta. Mukana muun muassa Saana&Olli ja Kettukarkkishop. Pysykää siis näppäimillä. Kohta pistetään pyörä pyörimään. :)

Viimeisen kuukauden aikana olen käynyt läpi liudan menneiden vuosien blogikuvia. Myönnettävä on, että liikutustakin on ollut ilmassa. Sentään viisi vuotta elämääni! Kuvissa on paljon esineitä ja tiloja, mutta myös monta sellaista kaunista hetkeä, joista Egotripin Varovasti nyt niin osuvasti kertoo (tuon biisin voi antaa soida samalla kun luet tätä, sopii hyvin..). Rajaukseni on tainnut kutakuinkin olla se, että elämän nurjia hetkiä ei niinkään esitellä. Blogeja on monenlaisia, ja tämä linja on sopinut minulle. Tästä huolimatta olen pyrkinyt olemaan totuudenmukainen ja välillä kriittinenkin. Tavoitteena kuitenkin, että lukija ilahtuisi ja inspiroituisi. Lempihokemani on ”Hyvä idea!” ja toivon, että tämä blogi on kirvoittanut sen lukijoidenkin huulille aina silloin tällöin.

Perustin Kotilon Blogspottiin vuonna 2010 muutettuani Ahvenanmaalta takaisin Turkuun. Asuin silloin tilapäisesti vanhempieni luona Turussa ja kaipasin omaa kotia, jota laittaa. Aluksi Kotilo keskittyi väripaletteihin ja lainattuihin kuviin, mutta vuosien myötä omat kuvat ovat alkaneet saada pääroolin. Viiden vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon: olen jättänyt taakseni luokanopettajan tutkinnon, muuttanut Helsinkiin, opiskellut itselleni graafisen suunnittelijan ammatin ja mennyt työelämään omalle alalle. Kotilo muutti Bonnierin perustamalle Divaaniblogit-saitille kesäkuussa 2011 ja täällä ollaan edelleen, tosin emona on ollut viime vuodesta Aller Media.

Kotilon aiheet ovat olleet moninaiset, mutta suurin niistä on ehdottomasti ollut sisustus. Seuraavaksi teemoittain vanhojen postausten kuvia. Postauksien määrä ylitti muuten hiljattain tuhannen rajapyykin! Tämä on nyt 1007:s Kotilon päivitys.

Lauttasaaren koti
Kaikki 50-neliöisen kotimme huoneet ovat esiintyneet jutuissa. Viimeisimpänä ”kaapista” tuli ulos eteinen, jonka hämäryydessä sain hyviä kuvia vasta uuden kameran myötä vuosi sitten. Kotikuvia selatessa huomasin, että kotona toistuvat perusvärien lisäksi musta ja valkoinen. Meillä on pitkään sisustettu suht pienellä budjetilla: Ikeaa ja kierrätettyjä huonekaluja. Tykkään kodikkuudesta, lämmöstä ja yksinkertaisuudesta. Kotona pitää olla harmoninen ja pehmeä tunnelma, mutta kontrasteja pitää silti olla. Kotikuvien on aina oltava kuulaita ja valoisia. Siitä en vain mihinkään pääse. Olen keksinyt sille käsitteenkin: blogivalo.

Kotilo5v_kotikuvatKotilo5v_kotikuvat1

DIY
Do-it-yourself -osasto on viime aikoina blogissa jäänyt harmittavan vähälle. Aina joulun aikaan innostun värkkäämään jotakin, mutta muuten on ollut vähän hiljaista. Luonnollista blogin evoluutiota ehkä? Tai vain elämää? Diy-juttujen valmisteluun ja kuvaamiseen kun uppoaa kaikista eniten aikaa. En ole mikään neuloja, joten sellaisia ohjeita ei Kotilossa ole näkynyt. Sen sijaan tykkään värkätä jotain nopeampaa; taitella paperia ja pujottaa lankaa ruokojen pätkiinPaketointi on kivaa myös!
Kotilo5v_diykuvat

Juhlaa
Polttareita, häitä, vappuja, kakkukestejä, synttärikattauksia… Mitä vanhemmaksi tulen sitä innokkaampi olen järkkäämään juhlia. Olen tajunnut, että arkea täytyy katkaista kivoilla juhlilla. Juhlien syy tai teema voi olla mikä vain. Kuka sanoo, että maaliskuussa ei voisi pitää kesäjuhlia? Juhlista jää kivoja muistoja. Ne muistuttavat siitä, että elämästä on tarkoitus nauttia. 

Kotilo5v_juhlakuvat

Kasveja sisällä ja parvekkeella
Viimeisten vuosien kasvi-innostuksen täytyy liittyä jonkinsortin tätiytymiseen. Sitä ei nimittäin esiintynyt samoissa määrin blogin perustamisvaiheessa, jolloin olin 25. Parvekkeen sisustaminen on huippuhauskaa, koska siellä saa pienin toimin suuria muutoksia aikaiseksi. Siellä voin myös tyydyttää vaihtelunhaluani ilman isompia rahallisia panostuksia.

Kotilo5v_ParvekeKotilo5v_Kasvit

Ruokaa
Viimeisen puolen vuoden aikana ruokapostaukset ovat yleistyneet. Se liittyy osin siihen käytännön seikkaan, että työn ohella bloggaaminen on välillä aika vaativaa. Joka päivä tulee kuitenkin laitettua ruokaa, joten siitä syntyy helposti postauksia. En koe olevani mikään huippukokki, mutta jos bongaan tai kehitän toimivan ja erityisen herkullisen reseptin, haluan sen jakaa. Ruokajuttujen suosio on yllättänyt, varsinkin Instagramissa!

Kotilo5v_ruokakuvat

Merellä ja saaristossa
Minun olisi varmaan vaikea asua sisämaassa, koska meri on ihan liian tärkeä. Olen viettänyt kesäni 3-vuotiaasta purjeveneessä Itämerta ja erityisesti Saaristomerta kiertäen. Merelle on aina kaipuu. Lempivärinikin on merensininen. Kotilossa on esitelty mm. sumupurjehdusta Ahvenanmerellä, Jurmoa ja Ahvenanmaata.

Kotilo5v_matkalla_kuvat

Turussa
Suurimman osan Kotilon historiasta olen asunut Helsingissä ja kaivannut kotikaupunkiini Turkuun. Turku onkin esiintynyt tässä blogissa varsin vaaleanpunaisessa valossa. Monesti olenkin törmännyt siihen, että minun luullaan asuvan Turussa.

Kotilo5v_Turku_kuvat

Helsingissä
Helsinkiin muuttaminen masensi ja ahdisti alkuaikoina. Niistä tunnoista kertoo postaus Alkukankea takki vuodelta 2010. Sittemmin olen oppinut pitämään Helsingistä kovasti. Se ei tunnu enää massiiviselta vaan oikeastaan aika pieneltä. Helsingissä on parasta meri, tapahtumat ja Lauttasaari, jossa asustellaan. Blogissa on seurattu esimerkiksi Unknown Cargo -galleriaa, joka on pompsahdellut ympäri Helsinkiä muutaman vuoden ajan. Yksi kivoimmista jakamistani Helsinki-kokemuksista oli viime kuussa järkkäämämme Kaupunkiseikkailu.

Kotilo5v_Helsinki_kuvat

Suurensuuri kiitos teille vanhoille ja uusille lukijoille, että olette mukana ja seuraatte! Ja jos nyt löysit Kotiloon ensimmäistä kertaa, älä jätä tuttavuutta tähän, vaan klikkaa seuraamaan Kotiloa Facebookissa, Instagramissa, Bloglovinissa, Pinterestissä tai Twitterissä. :) Blogilistaa käyttävien kannattaa siirtyä muihin palvelimiin, sillä Blogilista ollaan lakkauttamassa kuukauden päästä.

It’s unbelievable. Kotilo turned 5 years today. Many beautiful moments of my life have been captured in this blog. Positive things instead of depressing. That has been my agenda and it has suited me well. Kotilo was established while living at my parents’ house in Turku for a while in 2010. Quite soon after that I moved to Helsinki and started to study graphic design. During these years I have graduated and started to work in a design agency. I’ve always tried to take blogging easy and I hope it has come true some way to the readers as well. Not everything is so serious. Another important goal has been to introduce truly inspiring ideas (actually all sorts of ideas, but mainly home decor).

Here I’ve collected blog pictures from the past five years in eight themes: my home, diy, party, green stuff, food, sailing, my hometown Turku and Helsinki, where I currently live. Thank You so much for reading and following! And if you’re a newcomer, make sure to click and start following Kotilo on FacebookInstagramBloglovinPinterest or Twitter. And still one thing for the English speaking readers: I’m truly sorry I have sometimes skipped the English translation. At times there has just not been time for that. I promise to catch up on that in the future! :)