Parolan aseman joulumarkkinoilta

PB287080b

Mukavaa ensimmäistä adventtia! Tässä muutama otos eilisiltä Parolan aseman joulumarkkinoilta, jonne saavuimme vasta kahden maissa. Silloin iso osa myytävistä oli jo huvennut markkinavieraiden kauppakasseihin. Parolan asema oli, kuten arvata saattoi, ihan täydellinen paikka joulumarkkinoille. Markkinat pidettiin aseman alakerrassa, vanhassa viirein ja valoin koristellussa odotussalissa. Tila oli Parolan aseman Katjan mukaan alkuperäisessä asussaan lukuunottamatta lattiaa, josta oli kaivettu esiin vanha puulattia. Tunnelmallinen tila täynnä kauniita yksityiskohtia.

IMG_6860bPB287089bPB287072bIMG_6870b

Diagnoosi Sisustusmanian pöytä:

PB287067b

Parolan aseman Katjan omia tuotteita:

PB287078b

Minimaliinan punottuja kaulakoruja:

PB287094b

Kotipalapelin Rillan pajasta:

PB287093b

Alla Vihreän talon tuoksukynttilöitä, joiden etiketit suunnittelin. Siinä vaiheessa, kun minä saavuin asemalle, joutui Annika jo myymään ei-oota. Hienosti olivat siis menneet kaupaksi! Kirjoittelen näistä kynttilöistä vielä erillisen postauksen ensi viikolla.

PB287059b

Omaan kauppakassiini sujahtivat Projektilan Katjan tekemät korvikset, RK Designin botaaninen kalenteri ja jätskikortteja Pinjacoladalta.

PB297107bPB297105bPB297111b

Elämäni viime aikoina

brenizerjohanna_b

Tämä syksy on näyttänyt ihan erilaiselta kuin mihin vielä kesällä olin valmistautunut. Jouduin lokakuun alussa työttömäksi aika yllättäin. Irtisanomisen syyt olivat tuotannollistaloudelliset. Pienen toimiston kohdalla muutos on suuri ja otti tiukille kaikille osapuolille. Menetin ihanat työkaverit ja todella mukavan työn. Heti alusta lähtien suunnitelmani olivat kuitenkin ihan kirkkaat: nyt freelanceriksi. Freelancerius on kutkutellut jo pitkään. Olen miettinytkin, että varmasti vielä työurani aikana jossain kohtaa freelanceriksi rupean. Nyt se hetki sitten koitti ihan yllättäen. Viimeinen kuukausi on mennyt tasatessa fiiliksiä ja rakentaessa uutta portfoliota. Ja osallistuessa niihin kaikkiin kiinnostaviin lehdistö- ja blogihappeningeihin, joihin päivätyössä käyvä ihminen ei aiemmin päässyt.

Ympärilläni on onneksi paljon kannustavia ihmisiä ja hyviä esimerkkejä (vaikkapa pitkään yksityisyrittäjänä toiminut Kettukarkin Maire). Ja kyllä vaan, nyt olen alkanut jo innostua tästä uudestä elämänvaiheesta. Aina välillä välkähtää pitelemätön riemukin kaikista mahdollisuuksista. Iso haaste se on silti, rakentaa asiakaskuntaa yhtäkkiä, mutta onneksi tässä ei ole nyt kiire ja kontakteja on jo ennestään jonkin verran. Tarkoituksella olen antanut itselleni aikaa hiljaa totuttautua uuteen. Muutos on niin suuri. Nämä kuvat ovat lempipaikaltani, josta on aina hyvä käydä hakemassa uutta vauhtia. Tuolta kalliolta näkee kauas. Lähetän kaikille samasta tilanteesta itsensä lähiaikoina löytäneille tällaisen viestin. Uudet ovet tulevat kyllä aukeamaan!

PA150643b

Elämä näyttää menevän niin, että voi yrittää suunnitella, mutta koskaan ei voi tietää, mitä tulee tapahtumaan. Kaikki keikautetaan ympäri silloin, kun vähiten sitä odottaa. Tästähän minä kirjoitin jo kuukausi sitten jutussa ”Mistä unelmoit nuorena?” Jostain syystä tuntuu, että omalla kohdallani tämä on se oppi, jota maailma haluaa päähäni paukuttaa kerta toisensa jälkeen. Okei, uskotaan jo. Joku on suunnitellut paremmin. Hukka ja Mama laulavat osuvasti: ”vesi tietää määränpään.” Välillä ote airoista lipeää, mutta sitten kun suunta taas selviää niin on ilo soutaa.

Onko teitä siellä muita työttömäksi juuri jääneitä? Miten teillä menee? Mikä on auttanut eteenpäin?

I became unemployed about a month ago and have ever since been building up a new portfolio. I’ve decided this is the beginning of a freelancer career. At times I’m thrilled and at times I’m sad and missing my ex colleagues. One thing is for certain: you can plan you’re life but you never know how things are going to turn out for you. Luckily changes can always lead to something unexpected and great that you never knew you could get. Sending hugs to all who’ve faced layoff lately. I’m sticking to this quote: ”Everything will be so good so soon. Just hang in there and don’t worry about it too much.”

Domus Classica ja Parolan aseman joulumarkkinat

PB196682b

On se vaan aika taituri tuo Parolan aseman Katja Rinkinen. Tässä on otoksia Helsinkiin juuri avautuneesta Domus Classica -rautakaupasta (erilaisesta sellaisesta), jonka liiketilaa Katja on ollut mukana suunnittelemassa ja rakentamassa. Domus Classica myy kaikkea, mitä tarvitaan vanhan rakennuksen ajanmukaiseen remontointiin: ovia ja ikkunoita, laattoja, pattereita, pistorasioita, tapetteja, pellavaöljymaaleja jne. Liike on avautunut ihan vastikään ja tuolla viime viikolla vieraillessani paljon myytävää kamaa oli vielä liikkeeseen saapumattakin.

PB196696bPB196680bPB196691bPB196690b PB196687bPB196685b

Erottaja 11:ssa sijaitseva liiketila oli kokenut massiivisen remontin. Suurin osa pinnoista on revitty alkutekijöihinsä. Kattoratkaisu on tosi rohkea, kannattaa käydä katsomassa. Katjalla on mielestäni aina ollut ilmiömäinen taito luoda tiloista kodikkaita ja kutkuttavia. Sellaisia, että kynnyksellä oikein sydämestä ottaa. Domus Classica -liikkeessä oli juuri sellainen tunnelma kuin kuvittelen Parolan asemallakin olevan. Lämmin, vähän eriparinen ja rustiikkinen.

Pitkään on ollut haaveena päästä katsomaan Parolan asemaa ihan tosielämässäkin ja nyt se on muuten toteutumassa. Mikä parasta, se on mahdollista myös SINULLE! Parolan asemalla järjestetään nimittäin tämän viikon lauantaina 28.11. joulumarkkinat, joihin osallistuu useampikin sisustusblogi. Kurkkaa yksityiskohdat ja blogilista Facebook-tapahtumasta Parolan aseman joulumarkkinat. Parola on Hämeenlinnan kupeessa eli Helsingistä sinne hurauttaa autolla kutakuinkin tunnissa. Ajattelin itse puksuttaa paikalle junalla. Joulumarkkinoita tässä tilassa ei vaan voi missata. Kotilolla ei ole markkinoilla myyntikojua, mutta olen silti hengessä mukana. Olen nimittäin tässä lähiviikkoina puuhastellut Vihreän talon Annikan tuoksukynttiläetikettien parissa. Ihana projekti graafiselle suunnittelijalle! Vihreän talon ihkaensimmäisistä tuotteista tulossa lisää infoa myöhemmin. :)

Parolan aseman Joulumarkkinat 1000px