Lämmintä kaulaan

Maire jo ehtikin näistä kirjoittaa, mutta ansaitsevat toisenkin postauksen täällä Divaaniblogeissa nämä Alina Piun syksyn ja talven uudet neuletuotteet. Olen aivan ihastuksissani tuohon sinivihreään tuubihuiviin. Kuvio, värit, kaikki mätsäävät niin täydellisesti! Tässä muuten hyvä isänpäivälahjavinkki. Tai joululahjavinkki siskolle tai tyttökaverille. Nämä on taiten suunniteltu siten, että menevät ihan hyvin sekä miehelle että naiselle. Samalla on mahdollista tukea kotimaista muotoilua ja työtä. Asia, joka pitäisi itsekin pitää useammin mielessä, varsinkin näinä aikoina.

Nainen Alina Piun takana on kaverini Pauliina Leisti, Eloisa Bonjour -blogista, joka asusti täällä Divaaniblogeissakin aiemmin Lounatuulia-blogillaan. Olemme myös molemmat saman koulun kasvatteja. :)

 

AlinaPiu_neuleet

 

Lovely knitwear by Finnish Alina Piu.

Ysmylöytöjä Marimekosta

Eilisen sisustusinnostuksen vallassa keräsin luuni ja kävin Marimekon ystävämyynnissä Herttoniemen tehtaanmyymälässä. Meinasinkin sitten vähän riehaantua siellä. Myynnissä oli vaikka mitä ihanaa. Tässä ostokseni. Toimi-laukku, johon läppäri sujahtaa mainiosti, oli valmistujaislahja itselleni. Pari metriä sinistä Siirtolapuutarhaa pääsee pöytäliinaksi tai ehkä jopa keittiön verhoksi joku päivä. Kaikkein paras löytö oli mielestäni tuo sininen Oiva/Siirtolapuutarha-kulho, jota myytiin vain 15 eurolla. Normihintahan on päälle 40 e. Ostoskorissani oli paljon muutakin, mutta sitten keräsin itseni ja otin vain ne, joista en olisi millään voinut luopua. Olen tyytyväinen.

Nyt on vahva sinikeltainen kausi. Kauheaa, kuulostaa ihan 90-luvulta.

 

PA260291bsiirtolapuutarha_kulho_Marimekko_Kotilo

 

My finds from Marimekko sales: Toimi bag, Siirtolapuutarha fabric and Oiva/Siirtolapuutarha bowl.

Sisustus talvikauteen

PA250264b

Kyllä nautin! Nyt on pitkästä aikaa vapaa lauantai, ja mahdollisuus olla vain. Kouluun liittyvät velvollisuudet on hoidettu ja nyt odotetaan vain valmistumispäätöstä. Kauan kadoksissa ollut sisustusinspiraatio tekee selvästi tuloaan, sillä sormissa alkaa tuntua tuttua kihelmöintiä. Kodin sisustuksessa ei ole tapahtunut pitkään aikaan mitään uutta, mutta nyt olisi intoa ryhtyä toimeen. Yllä kuva viime kuun Plaza Interiöristä, jonka juttu göteborgilaisen arkkitehtipariskunnan kodista ihastutti kovasti. Ehkä siksi, että tuo olohuoneen väriskaala on sama kuin meidän olohuoneessa.


PA250259c

 

Kodissamme on nyt tällainen vähän nuokahtanut syystunnelma. Huomaan, että kaipaan jo talven pehmeitä (ehkä jopa karvaisia?) materiaaleja ja tunnelmavaloja. Aivan samoja aatoksia kuin Kesällä kerran -blogin Sannalla siis. Olohuoneen peilin ympärillä on perinteisesti talvella roikkunut valosarja. Sellaisen voisin kaivaa taas esiin. Työtuolilleni haaveilen harmaasta tai valkoisesta lampaantaljasta. Lisäksi haaveilen uusista viherkasveista, ennen kaikkea peikonlehdestä. Taskussa poltteleekin 30-vuotislahjaksi saamani Interfloran lahjakortti…

 

PA250261c

 

My inspiration for home decor is beginning to take off again after an extremely busy period of finishing my studies. I’m dreaming of a cozy and warm winter home with fur, softness and some more plants.