Unknown Cargo Aleksille ja yksi hullu teippausprojekti

Unknown Cargo

 

Taidan olla tällainen vähän ronskimpi suunnittelija. Kun jotain tehdään, niin sitten sitä vedetään koko leveydelle. Eilen syntyi Aleksanterinkadulle aika röyhkeä teippaus, ja sen toteutti Laser Cut Studio. Kyse on siis Unknown Cargo -galleriasta, jolle olen saanut tehdä graafista suunnittelua alusta lähtien. Gallerian konsepti on epätavallinen: se paljastaa taiteilijansa vasta näyttelyn loputtua sulkijaisissa. Kirjoitin galleriasta viimeksi vuosi sitten, kun se sijaitsi Teurastamolla. Tänä keväänä Unknown Cargo sitten muutti, eikä minnekään periferiaan, vaan Aleksanterinkadulle, keskelle Helsingin keskustaa (Kluuvin kauppakeskuksen katutasoon). Unknown Cargo aloitti samalla yhteistyön Absolutin kanssa, minkä johdosta galleriassa toimii nyt myös cocktail-baari.

Nostan hattua pojille, jotka teippasivat ikkunoita ainakin kuusi tuntia. Koska teippaus oli niin valtava, se piti tehdä monesta osasta, mikä taas johti siihen, että kohdistaminen oli erittäin haastavaa. Lopputulos on hieno, kuten Laser Cut Studiolta vain olettaa saattaa. Toivon gallerialle paljon kävijöitä uudessa kodissaan, jossa se pitää majaa aina kesäkuun 6:nteen saakka. Ei pitäisi ainakaan ohikulkijoilta jäädä nyt huomaamatta… Kevään ensimmäinen näyttely sisältää videoinstallaation. Unknown Cargon taiteilijoita ovat aiemmin olleet mm. Teemu Mäki, Ananya Tanttu, Sanna Paananen, Heta Kuchka ja Stefan Bremer. Kuraattoreina häärivät edelleen Laura Porola ja Timo Wright.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAUnknown Cargo Kluuvi

 

My crazy design for the Unknown Cargo gallery was attached on the windows of Kluuvi shopping centre on Aleksanterinkatu in central Helsinki today. So exciting! The jog was done by the best of the best Laser Cut Studio. The gallery will be open 25.4.–6.6. Go and visit!

Punainen sunnuntai

punaista

 

Punaista keittiössä. Sympaattinen sieniprintti on Tiinan (Pics dots & stripes) suunnittelema ja Sisustusbloggareiden kirppikseltä hankittu. Fiesta on Pantonen väri 17-1564. Siitä tulee mieleeni ystäväpariskunta, joka muutti juuri Brasiliaan. Heippa vaan te huimapäät! Pitäkää huolta itsestänne. :)

Mutti ei liity Alenin tomaattikastikkeeseen, vaan tomaattiseen papulinssikeittoon, jota tein tänään, ja jota on syöty aika monta kertaa lähiaikoina. Vasemman puoleinen leipäalunen on Ahvenanmaalta (Minna Rundberg design) ja oikeanpuoleinen on ostos eiliseltä Ikean reissulta. Lähdin Ikeaan hakemaan muun muassa sitä Ps-peiliä, josta vohkasin aiemmin, mutta peili jäi kauppaan syystä, että se oli pöytäpeilitarkoitukseensa aivan liian suuri. Ihmeellinen ratkaisu tuo koko! Muuten se näytti kyllä hyvältä ja tukevalta. Harmin paikka.

Onnistumisia ja epäonnistumisia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Olen oikeastaan wannabe-viherpeukalo. Vaikka yritän, en sitten kuitenkaan jaksa huolehtia kasveista niiden vaatimalla tavalla. Enkä saa aikaiseksi tosissani perehtyä hoito-ohjeisiin. Vain todella vahvat siis selviytyvät meillä. Viimeiaikaisiin onnistumisiin kuuluvat nuo liljat. Joitakin kertoja olen ostanut liljoja, mutta en ole saanut niitä avautumaan ollenkaan. Nyt tuo, jo kerran täällä esiintynytkin kimppu kukkii hienosti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Viimeisin epäonnistuminen sen sijaan ovat nämä pavunidut. Näyttää siltä, että tuolla on nyt käynyt kuolemanhenkäys. Ei saatu aamupalapöytään ituja tälläkään kertaa, vaikka huolella liotettiin ja sen jälkeen siirrettiin multaan. Onko teillä jokin takuuvarma idunkasvatusvinkki?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kekkilän Taimihyllyllä, joka toimii meillä sohvan sivupöytänä, on tuo tummanpuhuva kaunokki. Sen kohtalo on vielä ratkeamatta. Tiedättekö, mikä tämän kasvin nimi on ja kuinka sitä tulee kohdella? Haluaisin nimittäin tuosta (kohtuu) pitkäaikaisen elämänkumppanin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I can’t say I have a green thumb. Here’s some of recent failures and successes.