Sisustus talvikauteen

PA250264b

Kyllä nautin! Nyt on pitkästä aikaa vapaa lauantai, ja mahdollisuus olla vain. Kouluun liittyvät velvollisuudet on hoidettu ja nyt odotetaan vain valmistumispäätöstä. Kauan kadoksissa ollut sisustusinspiraatio tekee selvästi tuloaan, sillä sormissa alkaa tuntua tuttua kihelmöintiä. Kodin sisustuksessa ei ole tapahtunut pitkään aikaan mitään uutta, mutta nyt olisi intoa ryhtyä toimeen. Yllä kuva viime kuun Plaza Interiöristä, jonka juttu göteborgilaisen arkkitehtipariskunnan kodista ihastutti kovasti. Ehkä siksi, että tuo olohuoneen väriskaala on sama kuin meidän olohuoneessa.


PA250259c

 

Kodissamme on nyt tällainen vähän nuokahtanut syystunnelma. Huomaan, että kaipaan jo talven pehmeitä (ehkä jopa karvaisia?) materiaaleja ja tunnelmavaloja. Aivan samoja aatoksia kuin Kesällä kerran -blogin Sannalla siis. Olohuoneen peilin ympärillä on perinteisesti talvella roikkunut valosarja. Sellaisen voisin kaivaa taas esiin. Työtuolilleni haaveilen harmaasta tai valkoisesta lampaantaljasta. Lisäksi haaveilen uusista viherkasveista, ennen kaikkea peikonlehdestä. Taskussa poltteleekin 30-vuotislahjaksi saamani Interfloran lahjakortti…

 

PA250261c

 

My inspiration for home decor is beginning to take off again after an extremely busy period of finishing my studies. I’m dreaming of a cozy and warm winter home with fur, softness and some more plants.

Uusia ikealaisia löytöjä

skogshang_pyorea_peili_kotilo

Kolme ihastusta herättävää ikealaista uuttuutta: Skogsvåg-peili, Kastrull-emalikattilat ja Herrestad-ovet Kastrull-kaapinrunkoihin.

Pyöreät peilit taitavat nyt olla jonkinsortin trendi-ilmiö. Erityisen kivalta pyöreä peili näyttää kaapin tai lipaston päällä. Äkkäsin Skogsvåg-peilin instagramista Fridaschulerin kuvavirrasta. Tyylikkäältä pyöreä peili näyttää myös useamman peilin ryhmässä. Skogsvåg on hyvän kokoinen ja hyvän hintainen (kuinkas muutenkaan). Kivaa on myös, että kehysten materiaali on puuta (maalattua pyökkiviilua).

 

kastrull_emalikattila_ikea_kotilo

 

Kastrull-emalikattiloissa taas miellyttää ajankohtainen vihreä sävy. Muotoilu on myös sopivasti retro. Kattiloiden luvataan toimivan myös induktioliedellä, mikä on tietenkin nykyään aika tärkeää.

En ole aivan varma, kuinka kauan noita Herrestad-ovia on ollut saatavilla, mutta itse äkkäsin ne vasta hetki sitten ensimmäistä kertaa. Harmittelin vain sitä, että samanlaisia ovia ei ole saatavilla Bestå-runkoihin, joita meillä on kaksin kappalein. Tai oikeastaan kolme, sillä olohuoneen taso koostuu kahdesta erillisestä osasta. Onneksi Superfrontin ovet kuitenkin sopivat niihin. Tuo Herrestadin profiloitu kuvio on tavallaan luksushenkinen, mutta ei kuitenkaan liian. Keittiöön en valkkaisi, mutta muutamaan kaapinoveen tavallisten valkoisten sekaan hyvinkin.

 

metod_kaappi_ikea_kotilo

 

Three new Ikea finds I love: Skogsvåg-mirror, Kastrull-kettles ja Herrestad-doors.

Turun tunnelmallisin kahvila – Gaggui Kaffela

PA180138b

 

Törkeää, että pääsin vasta viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa piipahtamaan Gaggui Kaffelassa (Humalistonkatu 15 a, Turku), vaikka se avattiin reilusti yli puoli vuotta sitten. Miten tämä ihmiselämä voikaan olla niin kiireinen?

Vietimme kivan kahvihetken isukin, äitin ja pikkuveljen kanssa lauantaina tuossa todella söpössä kahvilassa. Turun kadut olivat aika hiljaiset illansuussa, mutta Gaggui Kaffela oli piukassa hyväntuulista väkeä, kun sinne saavuimme. Tunnelma oli rento. Juuri sellainen kuin boheemissa kahvilassa kuuluukin. Tarjolla oli kakkujen lisäksi pientä suolaista sekä hyvä valikoima Teepolun teitä ja Turun Kahvipaahtimon kahveja.

 

PA180163b

 

Kahvilan sisustus oli ilahduttavan kirjava. Kahta samanlaista valaisinta ei tainnut tuossa tilassa esimerkiksi olla. Laattaattia, joka jollain lailla asetti rytmin koko tilalle, oli alkuperäinen. Tykkäsin erityisesti noista valkoiseen maaliin dipatuista ja Saana&Ollin kankaalla päällystetyistä puutuoleista. Koirataulu seinässä on toisen omistajista, Johanna Sinkkosen maalaama. Toinen omistajista puolestaan on Jonna, Johannan kaksoissisko, joka on varmaan osalle tuttu MasterCheff-ohjelmasta ja turkulaisille tuttu Turun Sanomien Onk nälgä -blogista.

 

PA180167bPA180145b

 

Gaggui Kaffelasta saa myös tilata kakkuja. Nämä hääkakut esimerkiksi ovat supertaidokkaita!

 

PA180158b

Muistatteko tarjoiluvaunukollaasini keväältä? Gaggui Kaffelassa kuolasin tietenkin tuota pientä vintage-vaunua, joka oli kuulemma ollut viiden euron löytö. Tarjoiluvaunun yllä seinässä on turkulaisen BEDesignin peurahylly.

 

PA180140bPA180150b

 

Gaggui Kaffelaan pitää suunnata mahdollisimman pian uudestaan keräämään vararavintoa talven varalle. Seuraavaksi voisin sopia tuonne kaveritreffit.

”Pää pystyyn rakas Taimi! Sinäkin voit päästä rumasta laihuudestasi.” :D

The cutest café in the whole Turku (my hometown) must be Gaggui Kaffela (Humalistonkatu 15 a), where I visited for the first time last Saturday with my family. The interior of the cafeteria was delightfully ”mixed” with several different lamps and an original tiled floor.