Erilainen vieraskirja

PB160413b

Meillä on ollut jo neljä vuotta käytössä tällainen vähän erilainen vieraskirja. Kyseessä on ruotsinkielinen lapsille suunnattu puuhakirja, jossa on tarkoitus jatkaa kuvia ohjeiden mukaan. Kirjassa on usean eri kuvittajan kuvia. Vieraskirjana tällainen puuhakirja on vähän sallivampi kuin perinteinen, johon on yleensä keksittävä jokin runo tai rimpsu vierailusta. Selailin tässä taannoin kirjaa ja totesin, että kohta pitää löytää uusi, sillä piirtämättömiä sivuja on enää muutama.

Kuvia klikkaamalla pääsee postauksiin, jotka kertoivat kyseisestä vierailusta. Vieraskirjan lisäksi tämä blogi on muuten hyvä muistikirja siitä, millaisia kutsuja on tullut pidettyä ja millaisia tarjoiluja järjestettyä. Usein nopein tapa saada selville esimerkiksi jokin vanha resepti on googlata omaa blogia ja postausta. :D

PB160427bPB160424bPB160420b

We’ve had this Swedish children’s activity book as guest book four years now. It has worked well for everyone – you can choose wether to write or draw, or just colour. By clicking the pictures you’ll get to the post and party connected to the spreads of the pictures. Now it’s soon time to get a new activity book! 

Peikonlehtiviidakossa

Hei peikonlehteähän näkyy nyt joka puolella, joten sallinette vielä yhden postauksen aiheesta… Tässä muutama poiminta pikaisella googlauksella.

Tamara Tiaren kuosit ovat kuin suoraan 50-luvun Floridasta (tai Hawaijilta?). Voiko enää kauemmas päästä suomalaisesta marraskuusta? Tuo Rebelwallsin tapetti on myös hengästyttävän villi. Rebelwalls on mielenkiintoinen tuttavuus muutenkin. Mitäs sanotte esimerkiksi tuosta Bellewoodin maisemasta? Mistäköhän se on niin kovin tuttu? Designers Guildin tyynyn taas muistan nähneeni Sees by Sannin sisustuksessa. Kaunis ja villi, kuten peikonlehti.

peikonlehti_mostera_trendi_kotilo

1 Kith&Kin
Designers Guild
3 Tamaratiare
4 By Garmi
5 Rebelwalls

Now I see monstera everywhere!

#Huonekasvipotretti

PB160371b

Kuvatessani viime postaukseen uutta peikonlehteä tuli mieleen ottaa perhepotretti kaikista vihreistä otuksista, jotka meillä sisällä asustelevat. Monenlaisia kasveja on kokeiltu, mutta tässäpä ne, jotka ovat hoteissani tähän päivään hengissä selvinneet. Osa paremmin, osa heikommin. Hyvästit olen saanut heittää mm. kodinonnelle, muorinkukalle ja helmivillakolle. Vanhin näistä on tuo rahapuu, jonka ostin työhuoneeni ikkunalle Turun yliopistossa hetken työskennellessäni vuonna 2009.

Kaktukset ovat ihanan helppoja, samoin mehikasvit rahapuu ja aloe vera. Huonekuusi on ihme kyllä pysynyt hengissä jo yli puoli vuotta. Välillä se nuokahtaa, mutta sitten taas piristyy. Huonekuusi on kasveista se, joka kerää vierailta eniten ihastelua. Mahtaa muita harmittaa. Monen mielestä huonekuusi kuuluu jouluun, mutta minusta sitä on kiva katsella ympäri vuoden.

PB160375b

Mitä harmaammaksi luonto ulkona käy, sitä innokkaammin katselen kaupoissa kasvivalikoimaa. Nyt kun sain sen haaveilemani peikonlehden, on kiikarissa taas uusi lemmikkitoive, nimittäin pennimuori.

Olisipa muuten hauskaa, jos joku teistä innostuisi ottamaan tällaisen potretin omista asukeistaan ja tekemään siitä postauksen tai instagrammauksen hashtagilla #huonekasvipotretti. Haaste on annettu! Vinkatkaa tähän postaukseen, jos innostuitte ottamaan sen vastaan. Seuraan mielelläni millaisia perhepotretteja syntyy. :)

PB160388b