Kukkameressä

P7231862b

Onko tässä luonnonkukkien määrässä enää mitään rajaa? Sateisen kesän hyvä puoli on se, että kasvit ne vain jaksavat pukata kukintoja toisensa perään. Ja meikäläinen on tietenkin riemuissaan. Tavallisesti heinäkuussa kukkameret alkavat aina hiipua, mutta eivät tänä vuonna. Apiloita, hiirenvirnoja ja päivänkakkaroita kasvaa kukkuloittain. Niitä tekisi mieli kahmaista sylillisiä, kun niityillä kulkee. Karhunputkiakin vaikuttaa nyt olevan ennätysmäärä.
P7211775bP7191718bP7231850bP7231875b

Alla on kimppu, jonka kokosin eräällä kävelylenkillä läheltä vanhempieni kotia. Siinä taisi olla 17 eri kukkaa. Viileän sään ansiosta luonnonkukatkin vaikuttavat viihtyvän kauemmin maljakossa. Erityisesti ulkona. Uusin suosikkini on tuo vasemman reunan pitkänmallinen valkoinen kukka. Lajikin selvisi eilen Luontoportin kukkahaun avulla: valkomesikkä. Mitkä ovat teidän suosikkejanne luonnonkukista?

P7201745b

There’s one marvellous side effect of a rainy and chilly summer: thousands of meadow flowers that just carry on blooming even though it’s almost August already. I’m in love.

3 shoppailuvinkkiä Maarianhaminaan

P7131543b

Lupailin joskus keväällä värkkääväni teille jonkinlaisen Ahvenanmaan oppaan. Pyydän nyt nöyrimmin anteeksi. Sellaiselle ei vain riittänyt aikaa. Tämä postaus toivottavasti lohduttaa hieman. Listasin kolme lempi sisustusliikettäni Maarianhaminasta.

Maarianhaminasta on turha etsiä suuria sisustusketjuja. Ennemminkin kannattaa suunnata nokka paikallisiin käsityöläispuoteihin ja etsiä saaristoon ja paikallisuuteen liittyviä tuotteita. Yksi kivoimmista putiikeista on Salt, jossa myydään käsityötä laidasta laitaan: keramiikkaa, kynttilöitä, saippuaa, räsymattoja, koruja jne. Salt sijaitsee itäsataman viereisessä Merikorttelissa (Sjökvarteret). Saltin lisäksi alueella kannattaa käydä korupuoti Guldvivassa. Tuotteiden muotoilu on saanut inspiraationsa Ahvenanmaan luonnosta. Tämän jälkeen sopii istahtaa peltileivälle (eli pizzalle) viereiseen Pub Niska -ravintolaan.

P7131536bP7131549b

City Blommor Maarianhaminan kävelykadulla on yksi kivoimmista kukkaliikkeistä, joita tiedän (ihan tosi!). Laajan kasvi- ja kukkavalikoiman lisäksi kauniissa liikkeessä on aika paljon myös sisustustavaraa. Paljon kaikkea ihanaa, eikä liian romanttista laisinkaan.

P7131532bP7131534b

Kokoonsa nähden laajan valikoiman pohjoismaalaista designia tarjoaa Sittkoffs gallerian Fyndet. Liikkeessä kannattaa katsastaa myös paikallisten muotoilijoiden tarjontaa. Alla Korpi&Gordonin tarjottimia.

P7131527bP7131528b

During the spring I promised to make a guide about Åland Islands for you. Unfortunately I just didn’t find the time for that. Hoping this will make you feel better. Here’s three of my favourite shops in Mariehamn, the capital of Åland Islands: Salt (local and Scandinavian handicraft of all kind), City Blommor (the most inspiring flower shop I know, I swear, you’ll love it) and Fyndet in Sittkoffs shopping centrum (broad selection of design for kitchen in particular). 

Saaristomuseovinkkejä sisustajalle

P7121514b

Kärsin pienimuotoisesta museofriikkiydestä. Erityisesti asumiseen ja arkkitehtuuriin liittyvät museot kiinnostavat. On kiehtovaa sukeltaa tiloihin, joiden ympäröimänä voi kuvitella olevansa jossain ihan muualla, monen vuosikymmenen tai -sadan takana. Maarianhaminassa kävimme Joonaksen ja pikkuveljeni kanssa Merenkulkumuseossa ja Pommern-laivassa, joihin pääsi samalla lipulla. Pommernissa olen käynyt viimeksi monta vuotta sitten, Sjöfartsmuseetissa en koskaan. Pommernin sisätilat olivat kauniit, varsinkin keittiötilat. Alla olevat kuvat ovat kannella sijaitsevasta keittiöstä ja kannen alta, päällystön ruokailutilan yhteydessä olevasta keittiöstä ja ruokailutilasta. Valkoinen, vaaleanharmaa, kupari, messinki ja laattalattia valkoisin ja terrakotan värisin laatoin. Tuo yhdistelmähän toimisi myös omassa keittiössä. Tuli itse asiassa ihan mieleen tämä Fantastic Frankin sivuilla ollut keittiö, jonka olin aiemmin keväällä bongannut Pinterestin kautta.

P7121506bIMG_5272-(1)bP7121523bP7121521b

Toinen sisustushullua kiinnostava museo löytyi Houtskarista Turun saaristosta. Näsbyssä sijaitsevaan Saaristomuseoon kuului useita asuinrakennuksia ja venevajoja. Museossa pääsi tutustumaan saaristolaisten asumiseen, elinkeinoihin, vaatetukseen, kalastusvälineisiin ja venetyyppeihin. Suosittelen todella! Perinteiseen saaristolaisidylliin voi ennen museoon tuloa virittäytyä katsomalla Myrskyluodon Maijan tai vaikka kuuntelemalla Mårtensonin elokuvasävellyksiä. :)

P7091450bP7090018bP7090014bP7090008bP7091452b