Habitatin avajaisissa

PB270485b

Pyörähdin tänään Habitatin lehdistölle suunnatussa avajaistilaisuudessa ja täytyy sanoa, että ihan innostuin siitä, että Helsingin keskustan Makkaratalossa on nyt ihan oikea sisustustavaratalo (nojuu, onhan siellä tosin Kodin Ykkönenkin). Habitatin liiketila oli paljon isompi ja hintataso edullisempi kuin mitä olin olettanut. Löysin myös monta nättiä tuotetta, joita en ollutkaan verkkokaupasta bongannut. Katso esim. kuvan 3 koulutuolit, kuvan 4 valaisin (herkku!) ja kuvan 5 ”nännirasiat”. Heh… Kun avajaishäly hiljenee, täytyy palata tuonne rauhassa tutkiskelemaan kaikkea tarkemmin. Esimerkiksi se paljon puhuttu valaisinosasto jäi tarkemmin tsekkaamatta.

Kokonaisuudessaan myymälän valikoima tuntui eheältä ja myymälän fiilis jotenkin korostetun siistiltä ja puhdaslinjaiselta. Siis ihan hyvällä, Habitatille tyypillisellä tavalla. Niin ja eurooppalaiselta myös!

PB270478b PB270486bPB270449b  PB270475dPB270481bPB270476b PB270470b PB270464b  PB270448b PB270453b

Today I visited the press opening of Habitat department store in Helsinki. I was suprised to find many interesting products that I haven’t spotted in Habitat’s webshop before. The feel of the store was somehow very clean and modern, and European too!

Kettukarkki SHOPIN avajaisissa

PB250764b

On se vaan mukavaa seurata, kun ystävät toteuttavat unelmiaan. Toiset puhuvat ja pohtivat, kun taas toiset yksinkertaisesti tekevät ja toteuttavat epäilijöistä välittämättä.

Olin eilen Kettukarkki-blogin Mairen oman nettikaupan Kettukarkki SHOPIN avajaisissa. Kilistelimme kaupan kellarivarastossa pienellä bloggaajaporukalla tälle aikaansaavalle naiselle ja uudelle ekologisista ja eettisistä lähtökohdista ponnistavalle kodin käyttötuotteita tarjoavalle nettikaupalle. Siis ei koristeita vaan jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettuja juttuja: pyyhkeitä, keittiötarvikkeita, pesuaineita ja siivousvälineitä.

Taidettiin vähän hullaantua hamam-pyyhkeistä. En siis ollut ainoa. Nyt minulla on hamam-pyyhkeitä kolme, ja käyttötarkoituksia niille vähintäänkin yhtä monta. Ajattelin hyödyntää niitä kylpypyyhkeinä, pöytäliinoina ja kaulahuiveina. En myöskään voinut vastustaa tuota juuresharjaa enkä La Bruketin käsisaippuaa villiruusutuoksulla (meinasi ihan taju lähteä tuosta vienonhienosta tuoksusta!). Lisäksi ostin Iris Hantverkin rikkalapion ja harjan.

En ajatellut selostaa kaupan valikoimaa sen enempää sillä toivon, että klikkaatte Mairen shoppiin ja koluatte sen itse. Tuoteselosteet on Mairen tapaan ajatuksella laadittuja ja täältä voi vielä lukea tarkemmin Mairen lähtökohtia shoppiin liittyen.

PB250753bPB250728bPB250746bPB250758bPB250700bPB250681b

Harmaan sisustuksen piristäjät

PB230541bb

Harmaasta on tainnut tulla viime vuosina suomalaisen kodin perusväri. Eikä ihme. Siihen on helppo yhdistää melkein mitä värejä vain ympäri vuoden. Erityisen iloiseksi harmaa sisustus piristyy pinkillä, turkoosilla ja keltaisella. Nämä kuvat ovat ystävien luota Parolasta (Hämeenlinnan läheltä), jossa vietettiin viikonloppu. Eikös olohuone näytäkin kivalta? Keittiössä, joka on pari metriä alemmalla tasolla kuin olohuone, roikkuu Marimekon Kippis-verhot. Ja niissäkin samat värit, huomaattekos?

PB230548bPB230553bPB230556b

PS. Jos etsit seinään hyvää harmaan sävyä, kurkkaa postaukseen Harmaa.

Grey has become one of the most popular base colors in Finnish homes. Here’s my friend’s living room, where grey has been combined with pink, yellow and turquoise. Such a cheerful palette, don’t you think?