Vanhan Suurtorin joulumarkkinat & joulukuusiarvonnan voittaja

PC140210b

Oli mielenkiintoista lukea Tuomaanmarkkinoiden kuusiarvontaan osallistuneiden joulumarkkinakokemuksista! Kiitti niistä. Tallinnan joulumarkkinoilla olen itsekin käynyt, mutta haaveissa on ne kuuluisat saksalaiset joulumarkkinahässäkät, joista moni mainitsi. Jonakin päivänä vielä.

Oma joulumarkkinalempparini on Turun Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat, jotka on aina pakko käydä koluamassa. Nämä kuvat ovat viime sunnuntailta, jolloin Suurtorin markkinat olivat auki viimeistä kertaa tänä vuonna.

PC140222bPC140205b

Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän löydän myös markkinoilta katsottavaa. Ennen en innostunut kuivatuista pellavakimpuista, haarakynttilöistä tai karvaliiveistä niin kuin nyt. Makuni lienee siis tätiytynyt tai nätimmin ilmaistuna kypsynyt. Tuota Suurtorin ympäristön joulutunnelmaa olen kuitenkin ihan aina rakastanut.

PC140245bPC140184b

Suurtorilta Aboa Vetukselle johdattavalle kuuluisalle Luostarin Välikadulle (kuvat 5–8) oli tänä vuonna avattu pieniä putiikkeja, jotka toimivat taiteilijoiden ja käsityöläisten työtiloissa. Uskomatonta, mutta tuo nyky-Turun kapein katu on keskiajalla ollut Turun valtakatu (Wikipediasta opiskeltua). Onneksi Engelin ruutukaava ei koskaan jyrännyt Turun keskiaikaista keskustaa. Ihan kuin ei Suomessa talsisikaan, kun Välikadulle astuu.

PC140189bPC140192bPC140181bPC140221bPC140198b

Ja lopuksi vielä Turusta Helsinkiin ja viime viikon Tuomaan Markkinoiden joulukuusen arvontaan. Voittajaksi selviytyi Ilona. Laitan sinulle myös mailia asiasta. Onnea! Toivottavasti kuusi saa hyvän kodin luotasi ja saat valittua sen kokoisen kuusen kuin on mieleen. :) 

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat in my home town Turku is a favorite of mine among Finnish christmas markets.  

Glitter & Gold

Hyvin hyvin harvoin tunnen tarvetta kimallukselle ja gloorialle, mutta eilen sekin hetki tuli. Lieneekö johtunut ihan vaan siitä, että olen kärsinyt viime päivät vatsataudista? Ja se jos joku on omiaan palauttamaan tyttären niin sanotusti maan tasalle. Glitterintarve tyydyttyi kerrralla, kun kaivoin kaapista tuon kirppikseltä löytyneen paljettipaidan ja ripustin sen makuuhuoneen seinälle yhdessä valosarjan kanssa. Nyt voisinkin kysyä, saisko tästä myös uuden vuoden juhla-asun? Patterivalot vaan kaulaan?

PC160008bPC160011b
PC160009b

I felt this sudden urge for glitter yesterday so I hung the only sequin cloth I own on the brown bedroom wall. Nice! Could this even be my outfit for New Year’s Eve?

Drunk On Revolution & Verso Design -arvonnan voittaja

PC120129b

Joulukuun 5. aukesi Unioninkadulle (25.) uusi taidegalleria Drunk On Revolution, jonka takana ovat Unknown Cargo -konseptin Laura ja Timo ja myös meikäläinen siinä mielessä, että pääsin ilokseni suunnittelemaan tällekin gallerialle tunnuksen. Tunnuksen takana on ajatus brasilialaisista Pixação-graffiteista ja väliaikaisuudesta, sillä tämän gallerian on tarkoitus pompsahtaa pystyyn eri tiloihin aina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Siitä syystä myös logo teipattiin gallerian ikkunaan itse ja sepäs olikin mielenkiintoista puuhaa. Ensin mittailin ja merkitsin apulinjoja kieli keskellä suuta, kunnes jossain kohtaa otettiinkin metodiksi summittainen teippaus. Koska tunnus muodostuu suorista viivoista, tämä oli mahdollista. Lopulta jätettiin osa kirjaimista tarkoituksella vähän sinnepäin. Tykkään lopputuloksesta.

Tämä gallerian ensimmäinen näyttely on nuorten valokuvaajien Iiris Heikan ja Ananya Tantun yhteisnäyttely nimeltään Self ja sitä voi käydä katsomassa tämän viikon perjantaihin saakka. Iiriksen kuvia (alla) voi ostaa mukaansa suoraan galleriasta viiden euron hintaan.

PC120130b

PC120143b

+ Verso Designin lahjakortin voittajaksi selviytyi Jolana. Olen laittanut sinulle sähköpostia lahjakortin lunastamisesta. Onnea onnea ja kiitos kaikille osallistumisesta!

Drunk On Revolution is a new gallery that recently opened it’s first exhibition Self (Iiris Heikka & Ananya Tanttu) on Unioninkatu 25., Helsinki. I was asked to do some graphic design and it resulted in a geometric, Pixação inspired logo, that we taped on the window ourselves. It was a good idea to leave the whole thing a bit unfinished, I think.