Parvekeaatoksia pääsiäisenä

kekkila_2014_ruukkuporras

 

Näinä aurinkoisina pääsiäispäivinä on vaikea pysyä koneen (ja sen lopputyön) äärellä, kun parvekkeella on lasien ansiosta niin mahtavan lämmin. Toistaiseksi siellä on kuitenkin vielä aika ankeaa (katso neljä viimeistä kuvaa). Ei lainkaan niin hehkeää kuin näissä Kekkilän pressikuvissa, joiden kuvausjärjestelyssä sain työn puolesta olla mukana viime kesänä. Ennen tätä otosta teimme ainakin kolmea eri ”parvekekattausta” – hikistä mutta todella kivaa puuhaa!

 

kekkila_parvekekuvaus_kotilo

 

Tuo Vihervitriini ei mitenkään päin mahtuisi meidän parvekkeellemme, mutta sen sijaan Ruukkuporras sopii ihan kivasti. Se on nyt käännettynä ikkunaseinän myötäiseksi, sillä parvekkeen lattiassa on sen verran voimakas kaato, että hylly olisi seinustalla liian vinossa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhiussaniainen

 

Mietin, pitäisikö oven puoleiselle seinustalle koota puulaatikoista jokin hyllykkö. Tässäkin kaato aiheuttaa tosin omat probleemansa.

Iso harmaa ruukku, jossa oli viime vuonna amppelimansikka, vetää viimeisiään. Sen pohja on osittain murentunut. Mietin pitäisikö siitä luopua, vaikka pidän kovasti näkymästä, jossa ruukku kurkkaa parvekeoven takaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kävellessäni lähikukkakaupan ohitse en voinut vastustaa näitä valkoisia sinisydämisiä orvokkeja. Tulee lähestyvä äitienpäivä mieleen.

Parveketuolit ovat oikein tukevat istua, mutta aika kuluneessa kunnossahan nuo ovat ja ruskea väri tökkii. Väläytin miekkoselle uusien tuolien hankintaa ja sain kehoituksen ”rauhoittua vähän”, joten päädyin siihen, että tuolit on sitten maalattava. Olen yrittänyt googlailla parveketuolien käsittelyvinkkejä, toistaiseksi laihoin tuloksin. Mustaksi petsatut tuolit olisivat upeat, mutta ovatko ne iiian kuumat kesähelteellä? Onko teillä kokemuksia puutarhakalusteiden käsittelystä?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

It’s been so warm this weekend. I find it difficult not to sit on the balcony all day long even though there’s barely nothing there yet. It’s not at all as enchanting as in Kekkilä’s press pics (1–2). Dog Design was there to build the balcony shoot last summer so I was there too (yes, it’s me in the picture). As you can see there’s lot to do on our balcony still. I’m trying to figure out if I should paint the chairs, build a ”shelf” of wooden boxes and get rid of the big grey pot.

Kuvat: 1–2 Kekkilä (valokuvaus Hanna-Kaisa Hämäläinen), loput Kotilo

Ihana mies -arvonta

Ihana mies

 

Ihana mies on aito ja kiinnostunut muista ihmisistä. Hän on kiltti ja reilu, eikä arvota muita ihmisiä heidän ulkonäkönsä, ammattinsa tai tulojensa mukaan. Se kiltteys, jos joku, on nimittäin äärettömän seksikästä – Näin ajattelisin minä. Coca Cola Light haastoi #IhanaMies -kamppanjan puitteissa minut ja teidät pohtimaan, millainen on ihana mies. Samalla sain syyn arvontaan. Ei arvota miehiä, mutta lippuja kylläkin miehiä katsomaan, nimittäin Rock The Ballet -näytökseen helatorstain edeltävänä keskiviikkona (28.5.) Voittoon sisältyy Coca Cola Lightin etkot kahdelle Sanoyn Presto-raflan parvekkeella (klo 18 alkaen).

Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä kirjoitusta, kerro vaikka millainen on mielestäsi ihana mies! Arvonta suoritetaan kahden viikon päästä torstaina Vapun päivänä (1.5.).

 

RockTheBallet_kotilo

 

 

Kuva 2: Rock The Ballet

Unknown Cargo Aleksille ja yksi hullu teippausprojekti

Unknown Cargo

 

Taidan olla tällainen vähän ronskimpi suunnittelija. Kun jotain tehdään, niin sitten sitä vedetään koko leveydelle. Eilen syntyi Aleksanterinkadulle aika röyhkeä teippaus, ja sen toteutti Laser Cut Studio. Kyse on siis Unknown Cargo -galleriasta, jolle olen saanut tehdä graafista suunnittelua alusta lähtien. Gallerian konsepti on epätavallinen: se paljastaa taiteilijansa vasta näyttelyn loputtua sulkijaisissa. Kirjoitin galleriasta viimeksi vuosi sitten, kun se sijaitsi Teurastamolla. Tänä keväänä Unknown Cargo sitten muutti, eikä minnekään periferiaan, vaan Aleksanterinkadulle, keskelle Helsingin keskustaa (Kluuvin kauppakeskuksen katutasoon). Unknown Cargo aloitti samalla yhteistyön Absolutin kanssa, minkä johdosta galleriassa toimii nyt myös cocktail-baari.

Nostan hattua pojille, jotka teippasivat ikkunoita ainakin kuusi tuntia. Koska teippaus oli niin valtava, se piti tehdä monesta osasta, mikä taas johti siihen, että kohdistaminen oli erittäin haastavaa. Lopputulos on hieno, kuten Laser Cut Studiolta vain olettaa saattaa. Toivon gallerialle paljon kävijöitä uudessa kodissaan, jossa se pitää majaa aina kesäkuun 6:nteen saakka. Ei pitäisi ainakaan ohikulkijoilta jäädä nyt huomaamatta… Kevään ensimmäinen näyttely sisältää videoinstallaation. Unknown Cargon taiteilijoita ovat aiemmin olleet mm. Teemu Mäki, Ananya Tanttu, Sanna Paananen, Heta Kuchka ja Stefan Bremer. Kuraattoreina häärivät edelleen Laura Porola ja Timo Wright.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAUnknown Cargo Kluuvi

 

My crazy design for the Unknown Cargo gallery was attached on the windows of Kluuvi shopping centre on Aleksanterinkatu in central Helsinki today. So exciting! The jog was done by the best of the best Laser Cut Studio. The gallery will be open 25.4.–6.6. Go and visit!