Turun tunnelmallisin kahvila – Gaggui Kaffela

PA180138b

 

Törkeää, että pääsin vasta viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa piipahtamaan Gaggui Kaffelassa (Humalistonkatu 15 a, Turku), vaikka se avattiin reilusti yli puoli vuotta sitten. Miten tämä ihmiselämä voikaan olla niin kiireinen?

Vietimme kivan kahvihetken isukin, äitin ja pikkuveljen kanssa lauantaina tuossa todella söpössä kahvilassa. Turun kadut olivat aika hiljaiset illansuussa, mutta Gaggui Kaffela oli piukassa hyväntuulista väkeä, kun sinne saavuimme. Tunnelma oli rento. Juuri sellainen kuin boheemissa kahvilassa kuuluukin. Tarjolla oli kakkujen lisäksi pientä suolaista sekä hyvä valikoima Teepolun teitä ja Turun Kahvipaahtimon kahveja.

 

PA180163b

 

Kahvilan sisustus oli ilahduttavan kirjava. Kahta samanlaista valaisinta ei tainnut tuossa tilassa esimerkiksi olla. Laattaattia, joka jollain lailla asetti rytmin koko tilalle, oli alkuperäinen. Tykkäsin erityisesti noista valkoiseen maaliin dipatuista ja Saana&Ollin kankaalla päällystetyistä puutuoleista. Koirataulu seinässä on toisen omistajista, Johanna Sinkkosen maalaama. Toinen omistajista puolestaan on Jonna, Johannan kaksoissisko, joka on varmaan osalle tuttu MasterCheff-ohjelmasta ja turkulaisille tuttu Turun Sanomien Onk nälgä -blogista.

 

PA180167bPA180145b

 

Gaggui Kaffelasta saa myös tilata kakkuja. Nämä hääkakut esimerkiksi ovat supertaidokkaita!

 

PA180158b

Muistatteko tarjoiluvaunukollaasini keväältä? Gaggui Kaffelassa kuolasin tietenkin tuota pientä vintage-vaunua, joka oli kuulemma ollut viiden euron löytö. Tarjoiluvaunun yllä seinässä on turkulaisen BEDesignin peurahylly.

 

PA180140bPA180150b

 

Gaggui Kaffelaan pitää suunnata mahdollisimman pian uudestaan keräämään vararavintoa talven varalle. Seuraavaksi voisin sopia tuonne kaveritreffit.

”Pää pystyyn rakas Taimi! Sinäkin voit päästä rumasta laihuudestasi.” :D

The cutest café in the whole Turku (my hometown) must be Gaggui Kaffela (Humalistonkatu 15 a), where I visited for the first time last Saturday with my family. The interior of the cafeteria was delightfully ”mixed” with several different lamps and an original tiled floor. 

Ihana röhjy

Kiva lauantai Turussa. Aamulla koluttiin äitin kanssa läpi lapsuudenkodin lähimetsät sienikoreinemme. Sen jälkeen tehtiin lounaaksi suppispekonikastiketta riisillä. Iltapäiväksi ajettiin Logomoon katsomaan Kaupunginteatterin Seili-näytelmää. Teatterin jälkeen treffattiin vielä loput perheenjäsenet yhdessä järjettömän sympaattisessa turkulaisessa kahvilassa, josta seuraavassa postauksessa lisää.

Tämä vaihe syksyä on ihanan röhjyinen ja kultaisenkeltaisten lehtien peittämä Turku on nyt maaginen.

 

PA180095aPA180110bPA180106bPA180101bPA180091a 

Verholeikki

En ole niitä ihmisiä, jotka kavahtavat verhoja. Päinvastoin. Tykkään siitä kodikkuudesta, joka vain verhoilla syntyy. Verhot ovat myös kerrostaloasukin yksityisyydensuoja. Mustana ammottavat ikkunat ovat joskus ahdistavat ilman mitään suojaa. Olen aivan kyllästynyt makkarimme mustavalkoraidallisiin verhoihin. Kokeilin ihan piruuttani Photarilla muutamaa vaihtoehtoa niiden tilalle. Kuva on vanha, kun mukana ei ole uutta työtuolianikaan, ja kas vain, ei pukkijalkojakaan. Olisin oikeastaan ihan valmis jollekin värille ja rohkeudelle. Mikäs ois teidän suosikki näistä?

Marimekko: Jurmo

verhovaihtoehtoja_kotilo_Jurmo-Marimekko

Anno: Reitti

verhovaihtoehtoja_kotilo_AnnoReitti

Marimekko: Jussarö

verhovaihtoehtoja_kotilo_Jussaro-Marimekko

Vallila: Kallvik

verhovaihtoehtoja_kotilo_Kallvik-Vallila

Marimekko: Vuohenputki

verhovaihtoehtoja_kotilo_Kurjenpolvi-Marimekko

Marimekko: Mehiläispesä

verhovaihtoehtoja_kotilo_Mehilaispesa-Marimekko

Vallila: Sammaltähkä

verhovaihtoehtoja_kotilo_Sammaltahka-vallila

Kauniste: Sokeri

verhovaihtoehtoja_kotilo_Sokeri-kauniste

 

What a fun game to experiment with different fabrics as curtains in Photoshop! I’m a bit bored with our old black&white stripy curtains. Which is your favourite?