Hietsun hallissa

P2117897b

Turussa yksi lempipaikoistani on kauppahalli. Helsinkiin muutettuani olin ihan ällistynyt – täällähän kauppahalleja on peräti kolme! Niillä kaikilla on oma persoonallisuutensa. Hakaniemen kauppahalli on kolmikosta hyvässä mielessä arkisin. Vanha kauppahalli taas on fiinein. Siellä saa väistellä turisteja ja jonotella lounasjonoissa tovin jos toisenkin. Hietalahden kauppahallissa on tullut käytyä harvimmin. Vuonna 1903 rakennetussa kauppahallissa on aina myyty ruokaa, lukuunottamatta vuosia 2003–2012, jolloin siellä toimi antiikkiliike. Kävimme tänään ystäväni kanssa hallissa lounaalla. Päädyimme Vanhasta kauppahallista tuttuun Soppakeittiöön. Ravintolan keitoista bouillabaisse on ehdoton suosikkini.

P2117911bb

En olekaan käynyt Hietsun hallissa sitten niiden antiikinmyyntiaikojen. Nyt näytti siltä, että hallista on tullut pääasiassa ruokapaikka. Lounaspaikkoja oli useita, joista valita. Seuraavaksi täytyy kokeilla korealaista Fat Ramenia, josta sai japanilaista Ramen-keittoa. Sitä olen himoinnut siitä asti, kun sain vastaavaa Ylellä. Valistunut lounasseuralaiseni tiesi myös kertoa, että usein lauantaisin hallissa järjestetään Musaa & Maistelua -tapahtuma, jossa hallin ravintolat, kahvilat ja kauppiaat tarjoavat pieniä ja edullisia maisteluannoksia. Tarkoitus on maistella vähän sitä sun tätä sieltä täältä, hengailla ja kuunnella musiikkia. Katsoin että vuoden ensimmäinen Musaa & Maistelua järjestetään muuten tämän viikon lauantaina!

P2117924bP2117930b

Lounaspaikkojen keskeltä löysin myös yhden kivan putiikin, Pienen astiakaupan, joka myy puolalaista kivikeramiikkaa.Mielenkiintoisia kuvioita, joista bongailin kreikkalaisia, provencelaisia, arabialaisia, jopa joitain 60-lukulaisiakin fiiliksiä. Käykää itse katsomassa. En osaa kuvailla sen tarkemmin. Kiehtovia!

P2117920bP2117918bP2117926b P2117940b

Kesäisin Hietalahden torilla, hallin edessä, järjestetään Hietsun kirppis, joka on ihan lyömätön kirpputori. Sieltä löytää aina jotakin. Tämänpäiväisessä tuhnuisessa kelissä torin tunnelma oli autio, mutta vilinä kirppisaikaan on kyllä ihan toinen. Ja kohtahan sekin aika taas koittaa…

P2117898c

Miniruuneberit

P1217853b

Runebergin tortut ovat suosikkejani. Ne voittavat mennen tullen laskiaispullat, jos valitsemaan täytyy ryhtyä. Tänä vuonna kaupoissa on näkynyt näitä söpöjä minileivoksia. Loistava keksintö! Perinteisenkokoiset runebergit kun tuppaavat olemaan niin tuhteja, ettei aina meinaa yhtä normaalikokoista leivosta jaksaa kerralla lusikoidakaan.

Kävin muutama viikko sitten Porvoossa Runebergin kotimuseossa. Hipelöin siellä torttumuotteja, mutta en sitten kuitenkaan raaskinut niitä ostaa. Siinä oli muuten mukava museo! Kiinnosti jo pelkän sisustuksenkin tähden. Talon tunnelma oli kodikkaan kylttyrelli. Suuren salin valtavaksi rehahtaneet huonekasvit olivat kuulemma pistokkaita talon alkuperäisistä kasveista.

Mukavaa viikonloppua ja Runebergin päivää!

IMG_7362bIMG_7359bIMG_7356b

Korkeussäädettävää työpöytää metsästämässä

Graafisen suunnittelijan työn välittömiä seurauksia ovat yleensä toistuvat niska- ja selkäkivut. Aivan kuten kenen tahansa muun istumatyöläisen. Istuminenhan tappaa, niin sitä toitotetaan. Säädettäviä työpöytiä on toki saatavilla, mutta aika vähän löytyy oikeasti tyylikkäitä, katseen kestäviä pöytiä. Siis omasta mielestäni. Meilläkin minun työpöytäni saattaa tulevaisuudessa nököttää olohuoneessa ja siellä nyt en ainakaan minkälaista rumilusta tahansa yksinkertaisesti suostu katselemaan.

Sähköpöytien jalat ovat usein kömpelöt ja virastomaiset. En tiedä mistä johtuu, että perinteiset t-jalat vain tökkivät. Jotenkin ihan siedettävä esimerkki t-jalkaisesta korkeussäädettävästä pöydästä on kuitenkin Ikean kammella säädettävä Skarsta. String Works -pöydässä sen sijaan on ihan uutta ajattelua, joka näkyy monessa hienossa yksityiskohdassa. Kirjoitin kyseisestä pöydästä aika pitkästi jutussa String Works viime keväänä. Ja kyllä tuo pöytä on jäänyt mieleen siitä asti pyörimään. Hinta on kuitenkin ollut vähän hirvittävä. Nyt huomasin, että Finnish Design Shop myy valkokantista versiota alehintaan: 1831 €. Se ei ole enää niiiin paha… Tyylikäs jalkasysteemi on myös JENSENplus K2-pöydässä, jota Modeo myy. Rakenteen kehutaan olevan markkinoiden tukevimpia. Jalkojen ansiosta pöytä vaikuttaa ilahduttavan keveältä. Neljäntenä kollaasissa on postauksessa Open Desk – ladattavat design-huonekalut esittelemäni Opendesk-sivuston Standing Desk. Se ei toimi kammella eikä sähköllä. Pöytälevy täytyy ihan käsin siirtää yhteen kolmesta mahdollisesta asennosta. Tulee hauskalla tavalla pulpetti mieleen. Sivustolta saa ladattua pöydän kaavat ja ohjeet, joten pöydän hinta muodostuu materiaaleista ja palkkaamasi puusepän työn hinnasta (ellet nikkaroi ihan itse!).

Onko teillä vinkata lisää kauniita korkeussäädettäviä työpöytiä?

korkeussaadettavat_tyopoydat

String Works, Finnish Design Shop
Skarsta, Ikea
JENSENplus K2 -pöytä, Modeo
Standing Desk, Open Desk

PS. Pelkästään seisominen ei tietenkään tee autuaaksi vaan tärkeintä kai olisi vaihtaa asentoa päivän aikana aina mahdollisuuksien mukaan. Välillä kävellä, venytellä ja olla vaakatasossakin. Viimeisestä tuli mieleen Mairen juttu somepoterostaan. Käykää lukemassa!