Servettihamstraajan uudet suosikit

P2260741b

Kun pöytä on katettu ja aterimet aseteltu, tullaan aina siihen kivaan kysymyksen: ja mitkäs servetit sitten? Servettejä ei voi koskaan olla liikaa, ja vääränlaisia servettejä ei vain voi pöytään kattaa. Yritetty on (noin niinkuin haastemielessä) ja aina käy niin, että ne joutuu kesken kaiken repimään vieraiden näpeistä ja vaihtamaan uusiin. Tämä on jonkinlainen esteetikon syndrooma. En varmaankaan ole oireeni kanssa yksin?

Fanittamani taiteilijan Anna-Emilia Laitisen kaunista siveltimen jälkeä on nyt saatavilla Havin servetteinä. Herkät! Täytyy ehdottomasti hamstrata varastoon.

Havi_AnnaEmiliaLaitinen

P2260772b

Sinivalkoiset astiat

P2220646b

Sininen on ikuinen lempivärini kuten tiedätte. Sinivalkoiset astiat ovat parasta, mitä pöydälle voi kattaa, jos minulta kysytään ja mitä sekalaisempaa sen parempaa. Piipahdin viime viikonloppuna Helsingin Annankadun Tokyokanissa, enkä voinut siellä vastustaa noita pieniä kastikekippoja. Ovat kuin koruja. Tokyokanissa kannattaa muuten poiketa, jos ei ole koskaan siellä käynyt. Sen lisäksi, että sieltä löytää kaiken tarvittavan japanilaisvaikutteiseen ruoanlaittoon, on valikoimassa myös hyllyittäin ihanaa japanilaista keramiikkaa. Alimmassa kuvassa on upea raidallinen Tokyokanin serviisi, joka muistuttaa omaani (yllä olevassa kuvassa äärioikealla), mutta ei siis ole samaa. Löysin nuo ainakin kymmenen vuotta sitten todella edullisesti jostain VapaaValinnasta. Lautaset saavat kehuja vierailta melkein aina kun esille pääsevät.

P2220681b P2220648b

P2210603b P2210599b

Visited Tokyokan on Annankatu last Saturday and couldn’t resist those little sauce cups. Blue&white dishes are amongst the most beautiful thing I know.

Pitkistä hiuksista

Olen ihan surkea pitämään hiuksistani huolta. Se johtuu laiskuudesta ja siitä, että kauneudenhoito ei vain jaksa kiinnostaa. Olisi kiva näyttää aina huolitellulta, mutta minulta puuttuu kärsivällisyys itseni puunaamisessa. Muutama vuosi sitten leikattuani ensimmäistä kertaa hiukseni polkkapituuteen ajattelin, että en enää koskaan kasvata niitä pitkiksi. Jostain syystä polkka alkoi sitten kuitenkin tuntua tätimäiseltä ja tässä sitä nyt sitten ollaan.

P1010390b

Parin viime vuoden aikana kampaajani Johanna Pin Up Hairista on tehnyt hiuksiini vain vaaleita raitoja ja niitäkin vain hiusten päälliosaan. Niskassa on pitkät pätkät omanväristä hiusta, jota ei ole ollut yli 10 vuoteen. Omasta mielestäni hiukseni ovat näin pitkiksi hiuksiksi ihan ok kunnossa. Näissä kuvissa hiuksissa on eilisen lettikampauksen jäänteet ja vanhat lakat.

P1010403bb

Vaikka laiska hiustenhoitaja olenkin, kyllä sentään jotain kuontaloni eteen teen. Ilman hiuksiin jätettävää hoitoainetta en pärjäisi. Hyväksi on osoittautunut blogin kautta saatu orgaanisista aineksista valmistettu Less is Moren Lavender Smooth Balm sekä lämpökäsittelyltä suojaava Davinesin Moisturizing and relaxing creamy fluid (sekin luomulaatua). Ihan vastikään hankin itselleni myös tuon paljon kehutun Tangle Freezerin, vaikka olinkin ensin skeptinen. Varrettoman harjan käyttäminen kuulosti hankalalta. Nyt tavallisen harjan käyttö tuntuu ihan liian aikaavievältä. Kerrassaan mainio keksintö tuo. Hiuksia ei harjatessa lähde läheskään yhtä paljon kuin tavallista harjaa käyttäen ja pesun jälkeen hiuksia ei tarvitse seistä selvittämässä kymmentä minuuttia.

P1010457bP1010444b

Lopuksi vielä katsaus hiustyyleihin melkein kymmenen vuoden ajalta. Minulla oli pitkään, kuten monilla muillakin 2000-luvun puolivälissä, tummaa alla ja vaaleaa päällä. 2009 siten tajusin päästää siitä tyylistä irti. Erehdyin kuitenkin siinä yhteydessä väärään kampaajanpenkkiin ja lopputulos oli järkyttävä koko pään barbiblondaus, jonka seurauksena hiusten kunto meni surkeaksi. Sen jälkeen leikkautinkin sitten polkan, jossa viihdyin hyvin pitkään. Kuva vuodelta 2014 on elokuisista häistä, jonne kampaaja laittoi minulle elämäni ensimmäiset kunnon kiharat. Niistä innostuneena ostin uuden suoristusraudan ja olen siitä asti opetellut tekemään kiharia itse. Intoa olisi muutenkin opetella vääntämään erilaisia kampauksia nyt kun pitkistä hiuksista saisi mitä vaan! Harjoittelun alla on tällä hetkellä ”Tymoshenko-kampaus”, joka vilahtikin Instagrammissa viikonloppuna…

Hiukset_kollaasi2

I still haven’t really understood how long my hair has grown. I’m extremely lazy on taking care of my hair but at least I’m using one of the best leave-in balms I know: Lavender Smooth Balm from Less is More. I’ve also recently found the Tangle Freezer which saves me a lot of time after shower.