Vappumekko 2016

Tänä vuonna perinteinen punakirjava vappumekkoni saa väistyä sinivalkoisen mekon tieltä. Löysin sen viikko sitten Vanhan Herttoniemen Pihakirppikseltä. Tämä mekko lienee nähty blogimaailmassa aiemminkin, sillä taisin ostaa sen Lähiömutsin Hannelta. Hän ei sattunut olemaan kojullaan juuri itse myymässä, mutta palasi kun kaupat oli tehty. Hannen mekko se taisi siis olla. Uuden mekon lisäksi juhlin uudessa tukassa. Kylläpä kevennys piristi!

vappumekko2016b

Suuntaamme iltasella Töölöön ystävien luokse hodaribileisiin. Huomenna aikomus olisi käydä kääntymässä piknikillä Kaivarissa. Tämä kun voi olla viimeinen vappu Helsingissä pitkään aikaan… Hulvatonta ja aurinkoista vappua!

Meriaiheita taulyhyllyllä

Olen ollut ihan luvattoman huono kuvaamaan blogiin täältä kotoa jo pitkän aikaa. Ei vain yhtään huvita sisustella tässä kämpässä enää, kun ajatukset ovat jo uudessa kodissa. Siivouksetkin meillä on ihan rempallaan. Onneksi ensi viikolla tulee vieraita niin siihen imuriinkin on pakko taas tarttua.

Tänään löytyi kuitenkin yksi seinämä kuvattavaksi. Ei siksi, että asetelma olisi erityisen viehkeä, vaan siksi, että tässä on nyt kätevästi pari juttua esillä. Ostin uuden kodin mahdollista taulukollaasia varten kirpparilta tuon kalastaja-aiheisen ristipistotaulun. En tiedä mikä siinä oli, en vain voinut enää laskea sitä käsistäni. Yksi hoopoimmista kirppisostoksistani koskaan. Kotona tajusin, että kuvan kalastajavaari näyttää ihan saaristossa viihtyvältä kummisedältäni, joka hänkin tapaa polttaa piippua. Pohdin vielä, pitäisikö kehykset maalata tai vaihtaa yksinkertaisempiin.

P4298803b

Keittiön tauluhyllyllä on muutakin saaristoaiheista. Jurmo-juliste on saatu blogin kautta Meridekosta. Sain tilaisuuden kokeilla heidän verkkokauppaansa. Merikortilta saa valita minkä hyvänsä saaren, rannan tai merialueen ja rajata sen sopiviin kehyksiin. Minä valitsin tietty Jurmon, tuon unelmien erakkosaaren, josta olen kirjoittanut mm. postauksessa Jurmossa. Tuli aika kaunis taulu. Mietin, että tässäpä hyvä mökkituliaisidea saaristomökkeilijöille.

P4298794b

Taitaa tuo veneilykuume taas nostaa kesän lähestyessä päätään. Keittiön kukkakimppu tarttui mukaan Plantagenilta siksi, että noista pienikukintoisista kasveista tuli ihan saariston rantakasvillisuus mieleen.

P4298796b

(Jurmo-juliste saatu siis blogin kautta.)

Marimekon syksyä ja talvea 2016

Marimekko syksy-talvi 2016

Kylläpä oli taas vaikuttavasti stailattu syys-talvi 2016 -mallisto Marimekon pressipäivässä tänään. Uuden kauden kuoseissa dominoivat ruskean, vihreän, oranssin ja harmaan sävyt. Postaukseen ”70-lukua sisustukseen?” viitaten tunsin selviä 70-luvun viboja Marimekonkin kokonaisuudessa. Kuoseista suosikkini oli ehkä tuo yllä olevan kuvan kolmessa värissä näkyvä punosmainen Sulhasmies. Erityisesti verhona toimi nätisti mustavalkoinen Kopeekka-kangas. Sitä näkyy kuvissa 7 ja 8.

Marimekko syksy-talvi 2016Marimekko Fall-Winter 2016Marimekko Fall-Winter 2016Marimekko Fall-Winter 2016Marimekko Fall-Winter 2016Marimekko Fall-Winter 2016Marimekko Fall-Winter 2016 / Kopeekka

Esittelyasunto oli Design Apartments Finlandin U13 Suite. En malta odottaa, että päästään maalaamaan uuden asunnon seiniä vastaavalla haaleanvaalealla harmaalla kuin mitä tuon asunnon seiniin oli vedelty. Ideoita poimin myös viherkasvien asetteluun. Niin ja tuo wieniläistuoli yöpöytänä oli myös yksi pressipäivän ideoista. Muistin, että minullahan on Turussa säilössä pari tuollaista tuolia. Nappasin ne purkulavalta, tämän ihanan kartanon pihalta joskus vuosi sitten.

Marimekko Fall-Winter 2016