Kivat juhlat ja vain yksi tikki

Täytin viikko sitten pyöreät 30 ja sunnuntaina vietin juhlia sukulaisten kesken. Ei mennyt niin kuin Strömsössä. 20 minuuttia ennen vieraiden saapumista lähdin Terveystaloon tikattamaan sormeni, johon survaisin oikein kunnolla keittiöveitsellä. Tavallaan taktinen veto, loppujärjestelyt kun jäivät sitten kätevästi muille ja itse pääsin reilun tunnin päästä valmiiksi katettuun pöytään. Avatessani ulko-oven vastassa oli kodillinen vieraita ja onnittelulaulu.

P8310381b

 

Vihreän talon kesäkemuista blogin kautta saadut Iittalan keltaiset Nappula-kynttilänjalat olivat nyt ekaa kertaa käytössä. Mahtava väri, jota en olisi itse arvannut hankkia. Pentikin kakkualunen oli myös ensimmäistä kertaa käytössä, vaikka olen sen hankkinut vuosi sitten. Vadelmilla koristeltu kakku hämää, sillä sisälle olikin kätketty kirsikoita.

 

P8310387-2b

 

Joku lienee vihjaissut vieraille, että kodissamme on tavaraa yllinkyllin. Kukkien ja ”aineettomien” lahjojen lisäksi sain myös monia itsetehtyjä ja -kasvatettuja ihanuuksia, jotka nyt aina ovat tervetulleita. Yllä jalkani (joissa painaumat synttärivillasukista) serkkuni virkkaamalla hienolla matonkudematolla! Kiitos Minttu ja Sanna!

 

P8310423b

 

Koska vieraita oli runsaasti, piti makkarista taikoa ruokailuhuone. Se kävi kätevästi siirtämällä iso pukkijaloilla seisova työpöytäni keskelle huonetta. Tällaisia taikatemppuja pitäisi useamminkin harrastaa. Ihan inspiroiduin nähdessäni makkarin uudenlaisessa käytössä!

 

P8310444b

 

Loppuun vielä karmaiseva kuva 30-vuotiaan ryppyisestä kädestä. Nyt pitää opetella kymmensormijärjestelmä uudella tavalla. Ihan hyvää harjoitusta harmaantuville aivonystyröille.

 

P8310499b

 

(Keltaiset Nappula-kynttilänjalat on saatu Iittalalta Vihreän talon kesäkemuista.)

I turned 30 a week ago. This Sunday I had a party for my nearest relatives. The party hadn’t even started when I had to leave for doctor to get my finger stitched after cutting it with a knife. Well, when I came back I was faced with a happy birthday song, so it wasn’t that bad after all. :) Because we had so many guests we had to turn the bedroom into a dining room. It was inspiring to see the room from a whole different perspective!

Olet arvokkainta mitä meillä on

_A132563b

Mun sydämeni tänne jää
kun aika on mun mennä pois
syystuuli vaan soi lauluaan
kuin kaiken tietää vois

P7257028b

Mun sydämeni tänne jää
aina asuinpaikalleen
vaik itse saan vain viivähtää
kesäiltaan viimeiseen

P7210208b

Kun mennyt oon, niin kuulet
vain kuiskeen rantamainingin
jos uskot enemmän kuin luulet
siinä sua tervehdin

Hopivuori4_kotilo

Sä kevään näät taas kerran
ja kuulet laulut lintujen
jos herkistyt ees hetken verran
silloin ymmärrät sen

P7106684b

Mun sydämeni tänne jää
se lähelläsi aina on
sen tavoitat jos haluat
vaik maa ois lauluton

_2247878b

Mun sydämeni tänne jää
aina asuinpaikalleen
vaik itse saan vain viivähtää
kesäiltaan viimeiseen

IMG_2611b

 

 Tänään on Suomen luonnon päivä. Onnea rakas!

Teksti: Junnu Vainio

Today we celebrate the second official Finnish Nature Day in Finland. <3

IMG_0674b

House of Rym

Oletteko joskus kuulleet House of Rymistä? Minun silmieni ohi se on nimittäin päässyt pahemman kerran. Ei ole kauaakaan kun listasin postauksessa Sisustusshoppailijan uudet tärpit Tukholmassa varteenotettavia tukholmalaisia sisustuskauppoja. No nyt House of Rymin voisi lisätä sinne, sillä se on avannut oman liikkeen Söderiin (Hornsgatan 73), itse asiassa aivan Papercutshopin ja Herr Juditin hoodeille.

House of Rymin mallisto on skandinaavisen muotokielen ja tunisialaisen käsityöperinteen yhdistelmä. Valikoimassa on muun muassa astioita, pyyhkeitä, koristetyynyjä, leikkuulautoja ja keraamisia laattojakin. Äkkiseltään mallisto on vaihtelevine muotoineen vähän sekava, mutta tarkemmin katsoen aika iloinen ja inspiroiva. Tuotteet on selvästkin tarkoitettu yhdisteltäviksi. Ihan kaikkiin kuvioihin en varauksetta rakastu, mutta kyllä tuonne putiikkiin pitää päästä seuraavalla reissulla hypistelemään! Tattijutut ovat suosikkejani. Kollaasin oliivipuiset tatit ovat suolasirottimia.

HouseOfRym_kotilo

 

I have only recently discovered House of Rym, which has opened it’s first own store in Stockholm (Hornsgatan 73). The collection is a mix of Scandinavian design and traditional Tunisian handcraft. I’m in love with the happy spirit of House of Rym. The pieces are clearly designed to be combined wildly.