September’s TOP 5

tulikivi_kuusiokulma_kaakeli_1everyday_teline_2maatuska_salakauppa_3lahtiset_aki_choklat_4tuias_51. Tulikiven kuusikulmakaakeli on ehdottomasti yksi tän syksyn hoteimpia kotimaisia juttuja. Upea, voisin käyttää monessakin tilassa. Laatta on vuolukiveä ja hinta n. 220 e / m2 / Kuva Tulikivi

2. Lehtiteline, sarjapöytä, puunkantoteline, sivupöytä, mitä vielä! Sympaattinen ja kevyt pikkukaluste, sopisi meillekin ihanasti. Design by Helena Mattila, valmistettukin Suomessa, 62 e / Kuva Everyday Design

3. Söpö 5-osainen omppu- tai pähkinämaatuska ”matryoshka”, 59 e. / Salakauppa

4. Aki Choklatin Lahtisille suunnittelemia huopakenkiä on putkahdellut mallistoon jo vuodesta 2007, vaan mistä ihmeestä niitä saa ostaa? Haluaisin vaikka mitkä niistä. Tämä malli näyttäisi kätevältä juuri pihalle ja postilaatikolle tepasteluun, kun taas meikäläisen perinteiset Lahtiset ovat vaan sisäkäyttöön. / Lahtiset

5. Ystävä näistä kerran vihjasi, ja nyt näin livenä Habitaressa. Todella hienoja dreijattuja astioita, käsintehty Suomessa, valkoinen lasite tumman saven päällä näyttää ihanalta. / Kuva Tuias

/ / /

My month’s TOP 5 favourites — this time only domestic lovelies. 1. Honeycomb stone tiles by Finnish Tulikivi 2. Metal table/magaznineholder/woodcarrier by Finnish Everyday Design 3. Cute matryoshka by Finnish Salakauppa 4. Woolen shoes by Aki Choklat for Finnish Lahtiset 5. Hand made china by Tuias.

Kirppissatoa / What I picked from the blogger’s flea market

Kiitos ihanien kirppiskävijöiden, vaatekaapissani on nyt aimo kolo. Vein parin viikon takaiselle sisustusbloggaajien kirppikselle sisustuskamojen ohessa muhkean rekillisen vaatteita, ja lähes kaikki löysivät uuden kodin. Tapahtuma Pasilan Veturitalleilla oli todella rento vaikka kävijöitä oli yli tuhat, eikä pieni jonotus ovella tuntunut haittaavan. Iloisella mielellä oltiin liikkeellä. Pakko sanoa että oli ihana vaan katsella ihmisten vaatteita — tosi kivasti pukeutuvia ihmisiä pörräsi salissa, myös superihania lastenvaatteita sai bongailla pikkuisilla. Että kiitos vaan tyypit silmänruoasta, ja oli ihana muutenkin jutskata teidän kanssa!

Tapahtumalle on tulossa ihan varmasti taas jatkoa, sen verran hyvin kaikki on onnistunut. Ilmoitamme heti kun uutta pukkaa ja paikka on tiedossa.veturihallit_lores kääntöpaikka_lores

Alla Kanelimaan Hanna-Riikan (julisteita, kortteja) ja Vihreän talon Annikan (huojuvia astiapinoja) houkuttelevat pöydät.
kanelimaa_lores annikan_table_loresMinulla oli varulta käytössä myös iZettle maksupääte, jonka sain omakseni testatakseni sitä tapahtumassa. Lupasin raportoida käyttökokemuksia, ja mielelläni sen tässä tapauksessa teen. Vaikka myynti oli vähäistä kirppismyyntiä, muutama kuitenkin teki isomman ostosmäärän kerralla ja sen pystyi maksamaan kortilla. Liitin laitteen langattomasti bluetoothilla iPhoneeni (myös iPad käy ja vissiin älypuhelimet yleensäkin), joka toimi kassakoneena ja lähetti ostoksen jälkeen asiakkaalle kuitinkin sähköpostitse. Maksupääte ei kauheasti maksa (muistaakseni 59 e), eikä siitä tule kuukausimaksuja. Ainoastaan jokaisesta maksusta menee parin prosentin myyntiprovisio.

Laitetta ladataan usb-piuhalla tietsikasta, ja yksi lataus kestää n. yhden työpäivän. Tämä on miinuspuoli, jos ei ole paikkaa jossa ladata esim. myyjäisissä tai vastaavassa johon ei syystä tai toisesta pysty ottamaan läppäriä mukaan. Toivoisin kyllä, että lukijaan saisi myös ihan verkkovirralla toimivan laturin joskus.

Koko laite oli todella helppo ottaa käyttöön ohjeita seuraten ja ohjelman lataaminen puhelimeen ja sen päivittäminen myytävien tuotteiden osalta sujui helposti ja nopeasti. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Se mikä oli minulle uutta tietoa, oli että laitteen voi yhdistää sekä yksityis- että yritystiliin. Itselläni se oli tietenkin kirppisviikonloppuna yksityiskäytössä, mutta jatkossa tulen käyttämään sitä osana yritykseni toiminnassa. Voin suositella tätä käytettäväksi myyjäisiin ja pop-up kauppoihin, tai ylipäätään kausiluontoiseen myyntiin, koska kuukausikuluja ei ole. Sen kun vaan laittaa kaappin jos ei hetkeen tarvitse.

Nuo kuvan oranssit Hasbeensini saivat myös uuden kodin.izettle izettle_hasbeens_lores

Kanelimaan pöydästä tarttui mukaan kortteja ja yksi juliste. Kunhan saan sen seinälle, niin näytän minkä valitsin. Naapuripöydässä ihailin No home without you -blogin Kaisan tekemiä pampulakoruja, ja pakkohan yksi oli saada. Valitsin mustavalkoisen marmorikuvioisen, ja koru onkin ollut ahkerassa käytössä sen jälkeen.kanelimaan_kortit_loresKaisankoruThe interior design blogger’s flea market a couple of weeks ago was a great place to make some good picks — as I did too. It was also very nice to meet and chat with you who visited and thank you for helping to make some space to my wardrope!

(The iZettle card reader was a gift.)

Ratsastamassa Vihterpalulla / Vihterpalu riding

horses_eating_loreshevostalli_viro_lores

Kartanovisiitillämme oli myös mahdollista ratsastaa aivan vieressä sijaitsevalla Vihterpalun ratsastustallilla (tämä mahdollisuus tarjottiin meille osana kutsuvierasreissua). Reitti maastossa oli kuitenkin sellainen, että hevosta piti osata oikeasti käsitellä. Koska omaa ratsastuskokemusta on niin vähän, en aluksi uskaltanut lähteä mukaan ollenkaan. Seurueemme sporttinaiset Noora ja Nelli saivat kuitenkin jotenkin ihmeen kaupalla tsempattua meikäläisen mukaan. Me istuttiin kartanon salissa aamupalalla ihan keskenämme (muut nukkuivat sikeitä) ja kerrattiin eri tilanteita ja miten niissä hepan kanssa täytyy toimia.

Pikku kertauskurssi teki ihan hyvää, sillä ratsastamaan lähdettiin vauhdikkaasti hepan selkään hypäten ja ei kun menoks pöpelikköön! Maisemat oli upeita, kuten kuvista näkee, ja varsakin kirmasi meidän mukana koko matkan. Mun heppani Stella jäi välillä vähän porukasta jälkeen, mutta sitten me välillä ravattiin ja laukattiin muut kiinni (siis aatelkaa minä, laukkasin hevosella, vähän oli siistiä!). Siis niin rentouttavaa puuhaa, ja todellakin mahtava liikunta-annos koko kropalle. Alla olevat kuvat otti ohjaajamme ja hevosten omistaja Kristina.
vihterpaluriding_lores
ridinginthesea_lores horsesdrinking_loresbeach_lores horsiis_loresVihterpalun tallit on alkanut järjestämään myös ratsastusleirejä ja ratsastusviikonloppuja majoituksineen ja aamupaloineen, ja sijainti meren äärellä on kyllä mitä mahtavin. Tosi kauniita maastoja lähiympäristössä. Rannan lisäksi niittyä, metsää ja kapeita rauhallisia hiekkateitä. Houkuttelee kieltämättä tulla uudestaan.

We had a chance to ride when visiting the Vihterpalu Mansion. The Vihterpalu horse stables are just close by. Without too much experience I decided to take part to the country side riding after the Toivo sisters gave me a good theory lesson at the breakfast table before hopping on. It was so great — Stella my horse was so nice and we even galloped a little bit when trying to catch the others. The scenery at the Estonian coast was so beautiful that I was very happy I took part. The Vihterpalu tall also organizes riding weekends and camps.

Vihterpalun kartanolla / Visiting Vihterpalu mansion

Ai että, nyt on saatu ulkoilutettua matkalaukkua ihan huolella, se varmaan repee kohta. Palasin eilen pikatyömatkalta etelän lämmöstä Mallorcalta aivan mielettömän kauniista paikasta (spa-vinkkiä tulossa myöhemmin), mutta sitä ennen palaan viime viikonlopun reissuun Viroon Vihterpalun kartanoon. Sain kutsun kolmen muun bloggaajan kanssa tutustumiskäynnille, ja tätä tilaisuutta en todellakaan halunnut missata. Olen aina halunnut nähdä Virosta muutakin kuin Tallinnan keskustan. Vihterpalu sijaitsee 65 km päässä Tallinnasta länteen, eli tunnin ajomatkan päässä.

matkalaukku_tolix_lores

Heippa Helsinki — lähtöpäivä perjantaina oli ihanan kesäinen. Menimme Lindalinen nopealla laivalla (alle 2 h).
lindaline_lores

Vihterpalu on ollut vuodesta 2000 suomalaisomistuksessa ja sen totaalisen restaurointiin kului viisi vuotta. Löysin kuvan urakan alkuvaiheilta, joka kertoo vähän millaisen mittakaavan hommasta oli kysymys. Tästä ei ihan pikku pintaremontilla selvitty. Nyt kartano ja sen pihapiiri on todella upeassa kunnossa, ja ympäristö ihanan rauhoittava ja suojaisa. Ennen-kuvan jälkeen näkyy sama kohta uudistettuna. Huomaako eron?

Yksittäisiä huoneita ei vuokrata, vaan seurue saa koko kartanon aina kerrallaan käyttöönsä jotta yksityisyys on taattu. Olimme siis ainoat vieraat tuona yönä talossa, ja meidät otettiin todella lämpimästi vastaan. Kartanossa on 18 huonetta ja piharakennuksen tilat mukaan lukien yöpaikkoja löytyy yhteensä 66 kpl. Kartanossa järjestetään paljon häitä, kokouksia ja oma helikopterikenttä saattaa tuoda salaperäisiä kokousvieraita ympäri maailmaa. Kun oikein salaisia asioita jutellaan, tulevat mustapukuiset heput ensin tutkimaan seinät kuunteluluaitteiden varalta, huh!
kunnostamatonkartano_lores saunarakennus_lores vihterpalu_sauna_lores vihterpalu_parveke_lores

Tässä meidän porukkaa. Vasemmalla kartanon omistaja Timo ja hänen tyttärensä, minä, Magicpoks-blogin Maj, jonka Ida365-blogia kirjoittava Ida nappasi aveciksi mukaansa, minun avecini ystäväni Anja, urheilu/lifestyle-bloggaaja Noora siskonsa Nellin kanssa. Kilpaurheilevat superhauskat ja reippaat siskokset saivat minut houkuteltua lauantai-aamuna aika hauskaan juttuun (kiitos siitä vielä! t. pelkuri), kerronpa tästä myöhemmin lisää. Todella hauska porukka, ja oli ihana höpötellä bloggaamisesta, luonnonkosmetiikasta, kuvaamisesta ja kaikesta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rappukäytävät, aulat, huoneet ja salit kartanon sisällä oli kaikki kunnostettu viimeistä pistettä myöten. Tykkäsin tosi paljon pinkistä aulasta, jonka varrella huoneemme sijaitsi, ja vietinkin siellä itsekseni iltamyöhään hetken tohveleissani istuskellen.

Minulla on tapana lähettää kengät viimeiselle matkalleen ulkomailla, ja tällä kertaa sanoin hyvästi rakkaille Chicagosta tuoduille Vanseilleni. Kuten Vanseilla on ikävä kyllä tapana, näistäkin kantapään kovike kului rikki eivätkä ne enää pysyneet kunnolla jalassa. Ihastuin aika kovasti reippaasti yli satavuotiaaseen lautalattiaan, jonka pehmeys ja muhkuraisuus kertoivat kivasti sen iästä. Yhdessä kuvassa valmistaudun meidän huoneessa illalliselle, joka vietettiin isossa vaaleansinisessä salissa (vika kuva).
cow_lores pinkki_aula_vihterpalu_loresmaire_lr vansit_lautalattialla_lores sali_lores

Me and three other bloggers Maj, Ida and Noora were invited to Vihterpalu Mansion in Estonia. Wonderful and peaceful place surrounded with nature and historic buildings. The Finnish owner has renovated the mansion with heart and the 2005 finished establishment warmly welcomes visiter groups from birthday parties to large scale weddings. Not forgetting the secret political meetings where the quests arrive with their own helicopters… shhh!

Herkkuloma kotikaupungissa / Hometown holiday

Hotellilomalle Helsinkiin? Miksei! En ole ehtinyt vielä kirjoittaa tästä meidän ihasta vähän aikaa sitten tehdystä pikkulomasta, mutta täältäpä pukkaa herkku-, hotelli- ja ravintolatäsmävinkit kuvineen päivineen.

Kokonaisia lomaviikkoja perheen kanssa on ainakin meillä ihan hirveän vaikea järjestää, joten testasimme ensi kertaa minilomaa ihan omassa kotikaupungissa Original Sokos Hotel Vaakunan tarjottua perheellemme tutustumiskäynnin hotelliin. Kun hotelliyötä tarjottiin minulle, mietin ensin että tästäpä ihana parisuhdeloma Helsingin keskustassa kahdestaan. Sitten ajattelin että ehkä ne lapsetkin saattaisivat nauttia perheen yhteisestä yön yli -retkestä.

Siis meillä oli niin hauskaa, lapset ihan innoissaan pikku matkasta ja meillekin teki hyvää poistua hetkeksi kotihärdellistä ja nautiskella valmiiksi katetuista pöydistä. Koska lomalla saa herkutella, me tipun kanssa karattiin vähän omille teillemme Punavuoreen ja Viiskulmaan karkkeja metsästämään. Olin Instagramissa törmännyt uuteen karkkikauppa Roobertin herkkuun, ja etsiessä sitä löytyi seuraavanlainen vaahtokarkki-prinsessa-pastelli-paratiisi.

karkkikauppa_lr sweetheart_lores sweetheart_karkkikauppa_lrKarkkikauppa Sweetheart Uudenmaankadulla oli kuin yksi suuri vaahtokarkki. Jokaisen pikkutytön unelma, jonne kannattaa ehdottomasti viedä vaikka kummityttö tai ystävä synttäripäivänä yllärivisiitille. Pakkaukset syötävän söpöjä, suurin osa karkeista käsintehtyjä ja omistajattaren käsinpoimimia maailman karkkimarkkinoilta. Karkkeja myös sai vähän maistella. Voitte arvata että me oltiin täällä vähäsen taivaassa.

roobertin_herkku_kyltti_lrroobertin_herkku_lr lisää_karkkia_lrFredan Roobertin herkkukin löydettiin. Mainio tummanpetrooli sisustus, iloinen henkilökunta ja jättipaljon irtsareita. Karkkikaupassa oli erikseen myös suklaatiski. Rakastan pikkupuoteja (rohkeiden yrittäjien työn hedelmiä) ja Roobertin herkun perustamistarinaa pääsee lukemaan puodin blogista. Täälläkin tipu sai ladata kassalle vähän isomman karkkisatsin, koska lomalla saa. Yleensä on tyytyminen kahden euron viikottaiseen karkkipäiväsatsiin. Oli itsellekin helpottavaa olla vähän hövelimpi karkkimäärien suhteen, koska minä oon aina se pahis ja nihkee karkkipihimutsi.

kukkakauppa_lrsviitti_lrjuniorsviitti_vaakuna terassilla_lr ilta-aurinko_lrHotellissa nautittiin upeista kaupunkinäkymistä, auringonlaskusta ravintola Loisteen kattoterassilla ja ihan vaan olemisesta. Siskokset laitettiin vaahtokylpyyn illalla ja niitä onnellisia hymynaamoja ruokittiin siellä ammeessa Sweetheartista ostetuilla vaahtokarkeilla. Aamupala hotellin funkisravintolassa oli ihana. En ollut aiemmin tajunnutkaan, että vuonna 1952 rakennetun funkishotellin ylimmän kerroksen ravintola on säilytetty 50-luvun asussaan. Samoin hotellin aula, jos et ole sattunut käymään, on todella piipahduksen arvoinen.

Lapsille oli myös mahtavaa, kun illallisen jälkeen pääsivät Loisteen valtavaan leikkihuoneeseen leikkimään. Pienempi on siinä iässä että syöttötuolissa pysytään tasan niin kauan kuin viimeinen murunen on laitettu suuhun.  Rupattelemaan niitä näitä ei todellakaan jäädä. Leikkihuoneessa oli pelejä, leluja, mopoja, junarataa, teltta, palikoita ja kirjoja. Minä ja Aavee tietenkin hengittelimme pöydässä hetken vapauden ilmaa kun riiviösiskokset keskittyivät toisaalla leikkeihinsä. Pisteet muuten siitä, että myös lastenlistalla oli korkeatasoista ruokaa eikä mitään nakki plus ranut -ehdotelmaa. 1-vuotias kaapi tarkasti lautaseltaan paahdettua taimenta ja kukkakaalipyreetä.

Tajusin myös miten helppoa oli liikkua kaupungilla kun tukikohta oli suurin piirtein keskellä kaikkea. Kävimme myös Kiasmassa ja musiikkitalossa ihan ilman rattaita, hienosti jaksoi pikkuinenkin kävellä. Tämä oli siis eka kerta kun tehtiin loma kotikaupunkiin. Vastaavia hotellilomia on tullut tehtyä paljon muihin kaupunkeihin. Kuis te muut, harrastatteko lomailua omaan kotikaupunkiin ja minkälaisia kokemuksia on tullut? Entä minkälaisella kokoonpanolla olette olleet liikkeellä?

Our miniholiday in Helsinki, our hometown, with candy theme was just perfect. The whole family felt like we’re on a holiday even though we were just some minutes away from home.

Bloggaaja sai hotelliyön veloituksetta vastineeksi maininnasta blogissa. Kuva Juniorsviitti-hotellihuoneesta: Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki.