Taimiostoksilla Annalan kartanolla

Annala on yksi Helsingin idyllisimpiä puutarhapaikkoja. Kartanon ympäristö viljelypalstoineen hivelee silmiä, todellakin. Nyt tiluksilla oli Hyötykasviyhdistyksen järjestämä perinteinen Annalan Taimitori, johon mekin viime viikolla lähdimme suoraan työpäivän jälkeen ihan vaan puutarhafiilistelemään, nurtsille istumaan kahvilan herkkujen kanssa. Tarjolla oli hyötykasvien ja kukkien taimia eri puutarhoilta, ja olinkin tosi yllättynyt kuinka paljon valikoimaa oli tarjolla. Ensimmäistä kertaa täällä siis itsekin.

Meille mukaan tarttui omalle palstalle viemisinä purjontaimia, talvikurpitsaa ja keltaisena kukkivia korkeita perennoja joiden nimi (yllätys yllätys) unohtui heti.

Jotenkin viime talvi oli ihan älyttömän rankka – nyt sen vasta oikeastaan tajuaa – että ollaan päätetty nauttia tästä kesästä täysin siemauksin. Ihan tavallisena arkiviikkonakin. Vaikka työpäivän jälkeen olis ihan rikkipoikki, ja tekis mieli vaan jäädä kotiin, tehdäänkin pieniä arki-iltaretkiä. Varsinkin kun nyt kaupunkikin taas kuhisee kaikkia ihania kesätapahtumia ja ulkona on kiva istuskella piknikkityyliin. Eväitä ja ulkoilupaikkoja löytää mistä vain.
Annala_2 Annala_3 annala_5 annalassa_4Annala_1Helsingin kaupunki omistaa Annalan, ja on myymässä yksityiseen käyttöön päärakennusta. Alueella asuu tuhansia ihmisiä, joille Hyötykasviyhdistyksen ylläpitämä alue on todella tärkeä virkistyspaikka. Samoin tietenkin muillekin alueella vierailevilla puutarhasta nauttiville ihmisille. Jos rakennukset oikeasti päätyvät yksityiseen käyttöön, alueelle ei sitten sen jälkeen ole asiaa. Adressin Annalan puolesta voi allekirjoittaa täällä.

Reko ruokapiiri Pakilassa starttasi

Pakko myöntää, että olin ihan tosi huonosti perehtynyt tähän ruokapiiriasiaan, kunnes sellainen perustettiin omille kotikulmille ihan äskettäin. Homma toimii siis niin, joka toinen viikko tiettyyn aikaan ruokamyyjät ja ostajat kohtaavat sovitussa paikassa – jako kestää puolisen tuntia. Tuotteet myydään ennakkotilausten perusteella, eli paikalta mennään noutamaan jo ennalta varatut tuotteet. Varaukset meidän ryhmässä tehdään suljetulla Facesivulla REKO Pakila Baggböle. Jakoryhmiä on siis perustettu eri kaupunginosiin (mm. Käpylässä ainakin on omansa).

Homman idea on se, että kun luomutuotteet saa suoraan tuottajalta, ne ovat tuoreimmillaan. Ja tuottaja saa itselleen koko katteen. Ruokakaupan hyllyyn on monen tuottajan todella vaikea ylipäätään saada mitään myyntiin, joten tämä on hyvä myyntikanava pienille lähituottajille. Kukin siis kurvaa paikalle omalla mobiilillaan, ja shoppailu tapahtuu peräkonteista tai pakettiautosta. Ihanan simppeliä!
kananmunat_kontissa

Itse olin apulaisen kanssa (neljä kättä tarvittiin tähän satsiin) juuri tällä viikolla ensimmäistä kertaa. Meillä oli listassa luomukananmunia 30 kpl (maistuivat ihan eriltä kuin kaupan luomumunat, keltuainen oli pehmeää, oranssia ja maistuvaa), kylmäsavulohta (taas ihan eri maku kuin kaupan vakuumipakatuissa – tuntui että tämä oli savustettu tyyliin tänään), salaatteja, yrttejä, sinappeja, jauhoja, vastaleivottua ruisleipää, rieskoja ja savustettua kalkkunaa.

Tämä Kal’s piparjuurisinappi on meillä aukaistu, ja aivan mielettömän hyvää!
piparjuurisinappi reko_ostokset yrtitOdotan innolla seuraavaa kertaa! Nyt tilauslista tästä vaan kasvaa. Ja lisäksi paikalla on ihana torimeininki, näkee vähän paikallisia liikenteessä – hymyt huulilla :)

Menovinkki – Kettukarkki SHOP kyläilee Lundian Lasten Lauantaissa!

Lundia_kettukarkki_lauantai_A4_1-1Lauantaille kivaa tekemistä koko perheelle! Lapsille piirustuskilpailua, kasvomaalausta, ilmapalloja, mehua ja aikuiset voi sillä välin rauhassa fiilistellä Lundian tarjoaman kahvin kanssa sisustusjuttuja ja tehdä ostoksia Kettukarkki SHOPin ja Grove&Fieldhillin kioskeista! Me paikalliset yritykset laitoimme hynttyyt yhteen Lundian järjestämään kivaan ulkoilmapäivään – yhdessä on niin mukava tehdä! Me tunnetaan jo niin hyvin toisemme, että tällaisen paikallisen tapahtuman järkkääminen sujuu varsin luontevasti.

Huom! Lundian piirustuskilpailussa on ihan huikean iso huonekalupalkinto 😉

Oma kauppani on siis lauantaina kiinni ja siirtyy koko lauantaipäiväksi Lundialle. Kioskista löytyy muun muassa erä piknikkiviltiksikin sopivia hamampyyhkeitä, Musta5101-keittiötuotteita ja L:A Bruketin saippuoita, ja kaikki -10% hintaan! Lauantaiksi onkin juuri sopivasti tulossa aurikoista ja lämmintä säätä :)

Grove&Fieldhillin kioskissa on tarjolla ihania kukkia, Bombotin tuotteita sekä värityskirjoja!

EDIT: Tässä vielä tapahtumasta lisätietoa – klikkaa Facen tapahtumasivulle!

/ / /

MÄKELÄNKATU 85  – LUNDIA – KLO 10-15

TERVETULOA KÄPYLÄÄN!

/ / /

Arvonta 5/5 – Lapuan Kankurit Terva-pyyhesetti!

Yksi vaikuttavimmista yritysvierailuista ikinä koettiin sisustustoimittajakollegoiden kanssa viime viikolla, kun olimme Lapuan Kankureiden vieraina Seinäjoella. Suvun yrityksen juuret ulottuvat sadan vuoden päähän, ja nykyään neljännen polven kankuri Esko Hjelt luotsaa perheyritystä vaimonsa Jaana Hjeltin kanssa. Pääsimme oikein ajan kanssa tutustumaan – niin lämminhenkisiä ihmisiä. Näimme myös modernien pellavatekstiilien valmistuksen eri vaiheet kutomossa, ja oli mielenkiintoista kuulla tarinoita yrityksen vaiheista Lapualla.

Yksi matkan tavoite oli tutustua kunnolla myös mallistoon, sillä olen havitellut Lapuan Kankureiden tuotteita myyntiin myös Kettukarkki SHOPiin. Tilaus tehtiin, ja toukokuun lopussa ensimmäinen pyyhekuorma matkaakin kutomosta Pohjanmaalta Käpylään. Suuri ihastukseni kohde ovat nämä pellava-puuvillatencelistä kudotut Terva-pyyhkeet, jotka ovat kertakaikkisen pehmeitä ja ylellisen tuntuisia, vähän niin kuin vanhanajan vohvelikankaiset, mutta ehkä 100 krt pehmeämpänä. Valitsin omaan kauppaan myyntiin mustia sekä pellavanvärisiä (kuvassa roikkumassa) yksilöitä – omat lempparini siis. Luvassa on jättipyyhkeitä sekä käsipyyhkeitä.

LapuanKankurit Terva and Kaste towels 2LapuanKankurit Terva towel white-linenLapuan Kankurit. www.lapuankankurit.fi.LapuanKankurit Terva towels 2 Lapuan Kankurit TERVA washed linen-tencel LapuanKankurit Terva bathrobe Kivi and Terva towelsTässä Jaana ja Esko Hjelt.

LapuanKankurit Jaana and Esko (2)

ARVONTA!

Koska yhdet kauppaani valitsemistani tuotteista on Terva-pyyhkeet, ne ovat myöskin tässä arvonnassa. Pyyhkeitä on kolmea eri kokoa, ja tässä palkintona 2 jättikokoa ja 2 käsipyyhekokoa.

Näin osallistut: Jätä kommentti, ja kerro lempivärisi Terva-sarjan pyyhkeistä. Klikkaa kurkkaamaan värit Lapuan Kankureiden sivulle.

Palkinto: 2 kpl Terva jättipyyhettä, koko 85 x 180 cm + 2 kpl Terva käsipyyhettä, koko 48 x 70 cm.

Arvonta sulkeutuu sunnuntaina 22.5. klo 23.59. Onnea kisaan!