Viikonloppumatkalle mukaan / Natural cosmetic hints

cattier_lavera_loresRentoutuminen on se kadoksissa ollut asia lähiviikkoina. Toivon, että tyttöporukalla tehty viikonloppureissu Viroon antaisi vähän mahista hengitellä. Ei muuta tavoitetta. Paitsi ehkä upeet maisemat, hyvä ruoka ja hauskasta seurasta nauttiminen.

Koska matka kestää vain pari päivää, halusin pakata tosi tiiviisti kamat. Pieniä pakkauksia kiitos. Tässä muutama hyvä matkalle sopiva tuote. Laveran hiusseerumi* on pienessä pumppupullossa ja taltuttaa hotellisamppoon tai oudon vesilaadun pörröttämät hiukset pehmeiksi ja sileiksi (myös lasten hiuksiin turvallista käyttää). Matkalla meikki alkaa aina nuhjaantumaan niin helposti, ja siihen auttaa matta kasvovoide. Cattier Parisin voide toimii hyvin (luonnonkosmetiikkaa myös). Iloinen olen tästä löydöstä myös: Laveran aurinkopuuteri*.

 

*Bloggaaja saanut tuotteet ilmaisnäytteinä.

Tällainen trendiosasto tuli / trend show design

brush_strokes_loresiris_hantverk_lores brush_lores osasto_formamessut_loresvintage_florals_loresSkippaan valitusosuuden kamalasta työkiireestä ja menen suoraan asiaan. Ihania duuneja saan tehhä — kuten tämä Forma messujen trendiosasto aivan vastikään. Ulkomailla, varsinkin sisustusmessuilla, on tapana teettää suunnittelijalla tai suunnittelijaryhmällä näyttelyn tapainen osasto kauden trendeistä ja vähän tulevaankin kurkkaavista kuluttajtrendeistä. Osasto suunnitellaan hyvissä ajoin ennen messuja ja esille nostetaan näytteilleasettajien tuotteita. Tää oli hauska homma, pistin pensselin kanssa sutien ja muutenkin löytyi mageita tuotteita näytteilleasettajilta. Messuilla on aina oma kiva pöhinä, ja oon siinä ympäristössä erittäin kotonani. Jonkun verran on tullut näitä tehtyä ja messuhalleissa raksattua vuosien varrella.

(Nyt anteeksi, poistun olkkariin hierottavaksi ja rukoilen että lapset olisivat yläkerrassa unten mailla hyvin pian. Jos teillä herää kysymyksiä tästä projektista, laittakaapa kommenttilootaan! Nyt kaadun sohvalle, tai ehkä en ehdi sinnekään asti.)

Trend show designed by me at Forma Fair, Helsinki.

 

Pikkumimmille kirppikseltä / Flea market finds

Marimekko_paita Toms_loresOlin tässä hetki sitten tosi kipeä monta päivää, ja lupasin tipulle kuitenkin lähteä käymään lähialueen katukirppiksellä. Vointi oli vielä toipilaanakin aika kamala, mutta auringon (ja lapsen kinuamisen) voimalla lähdettiin käymään retkellä. Koska päässä huippasi ja oma tarkkaavaisuus-aste sekä yleisfiilis oli lähellä sokeaa etanaa, oli ehkä hyvä että kirppis-pro lapseni osasi senkin edestä pitää silmät auki. Tipu löysi pikkusiskolleen suloiset hopeiset Tomsit eurolla (!). Aivan bränikät. Ja oli muuten tyttö yhtä hymyä hopeiset kengät saatuaan.

Kirppislöydöt saivat jatkoa myöhemmin, kun kipaisin asiakastapaamisten välissä Kumpulan Vekarakirppiksellä. Sieltä tuo Marimekon aivan järtsyn ihana kauluspaita 4 eurolla. On siis 2-vuotiaan kokoa.

Great flea market finds. The silvery Toms (1 euro) found the chicklet for her little sister and the Marimekko shirt I found yesterday (4 euros).

Ensimmäinen videoni / My first video

No niin — nyt tehdään henkilökohtaista historiaa. On stailattu, kuvattu, säädetty, leikattu, opeteltu ja tehty kaikki tämä varmuuden vuoksi vielä pariin kertaan. Edellisen Iittala sisustustuotteiden stailauspostauksen myötä syntyi tämä videokin. Kaikkien aikojen ensimmäiseni.

Sen voin kertoa, että oli kuulkaas alkupaniikin laannuttua hauskaa puuhaa (unohdin syödä päivään kun en malttanut lähteä koneelta). Vähän vielä käsi tärisi — olkaa lempeitä kiitos. Hyvää yötä!

Jatkossa sisustusvideoitani löydät Youtube-kanavaltani Kettukarkki.

So excited. My first video ever — hope you enjoy, but be gentle please!

Video on tehty osana blogiyhteistyötä Iittalan kanssa.

Iittalan syksyn sisustustuotteet kodissamme / New Iittala in our home

Keltainen Nappula-kynttilänjalka! Kun näin listaa Iittalan syksyn uusista sisustustuotteista, ajattelin heti että niitä kyllä haluan meille. Pikkuisia, tipumaisen kivoja väripläiskiä. Myös erikokoiset metalliset hyllyt aiheuttivat pahan sisustusinspiraation; mihin kaikkeen niitä voisikaan käyttää!

Tämä stailauspostaus on toteutettu yhteistyössä Iittalan kanssa. Sain mallailla ja testailla uusia tämän syksyn Iittalan sisustustuotteita kodissamme keksien niille erilaisia käyttötarkoituksia. Vastaava postaus tehtiin jo ensimmäisestä mallistosta (Iittala Interior inspiroi). Silloisista tuotteista osa on jäänyt kotiimme ja arkeemme, ja ovat olleet käytännöllisiä ja kestäviä kodin kaunistajia. Itse olen aika tarkka tavaroista, jotka kotiimme päätyvät. Haluan pitkäikäisiä, eettisesti tuotettuja ja lapsiperheen käyttöä kestäviä tuotteita. Kauneudesta ei tietenkään saa tinkiä markkaakaan.

Psst, tässä postauksessa näkyy kodistamme sellaisia tiloja, joita ei ole ennen blogissa näkynyt (siis aiemmin todella pahoja lääväkeskittymiä). Johtuen siitä että niihin ei olla saatu lopullisia sisustusratkaisuja mietittyä — ennen kuin nyt.
piknikkikori vakka_nappulat_kitchenyellow_Nappula Nappula_keltainen_vakkaNappuloitahan meillä on jo ennestäänkin (Nappulat ikkunalla), mutta niitä saakin olla paljon, jotta voi yhdistellä fiiliksen mukaan eri värejä keskenään. Ovat erityisen kivoja parin kappaleen settinä ikkunalla, tai isompana parvena vaikkapa kattauksessa. Ja miten ihanasti käykään keltainen meidän vaaleanpunaiseen keittiöön! Piknikkikorissa on pieni yllätys kattoremontissa kiipeilleelle miehelle, joka tuntui vähän olevan kuumalla peltikatolla pienen nesteytystauon tarpeessa.

vitriini_office vitriini_iittala vitriinitOma huone, omat tavarat. Alakerran työhuoneeni on oma paikkani sekä syventyä töihin että rentoutua. Täällä bloggaan, kirjoitan, luen ja säilytän itselleni tärkeitä tavaroita. Jos totta puhutaan, toimiston pöytä saattaa levahtaa työkiireessä useasti notkuvaksi paperi- ja lehtitorniksi, mutta sen optimaalisin tila on tämä. Tärkeät tavarat ovat selkeästi esillä, ja näköpiirissä on pelkästään kutkuttelevan inspiroivaa.

Anu Penttisen suunnittelemat uudet pyöreät Vitriinit tuovat kivaa ylellisyyttä arkisten tavaroiden säilyttämiseen. Toiseen laitoin toimistotarvikkeita, kuten muistitikun ja nitojan, toiseen parhaillaan blogiin testauksessa olevia kosmetiikkatuotteita.

kuukuna_jakkaralla kuukuna_tolix patchwork_wallpaper tilkkutäkkitapettiLasisen Kuukuna-valaisimen suunnitteli Oiva Toikka vuonna 1986. Tätä halusin ihan mielenkiinnosta testata, koska halusin nähdä miltä valaisin näyttää livenä ja millainen valo siinä on. Kokoa on vaikea hahmottaa kuvista. Valitsin näihin kuviin kahdesta koosta isomman. Siitä tuleva valo on todella pehmeä ja sopii mielestäni tosi hyvin makkariin ja muutenkin sellaisiin tiloihin, joissa valon ei tarvitse olla niin kauhean kirkas. Myös olkkarin iltavalaistuksessa tämä olisi loistava.

Testailin Kuukunaa sekä meidän uuden pinkin Tolix-jakkaran, että makkarissa oikeasti olevan tiikkisen yöpöydän kanssa. Valaisin tuntuu taipuvan hyvinkin monenlaiseen sisustustyyliin — riippuu vaan siitä että mitä sen kanssa haluaa yhdistää.

iittala_kettukarkki_kitchen kerros_iittalaTykkään pitää keittiössä kivannäköisiä käyttöesineitä reilusti esillä. Matti Klenellin kaksikerroksista tarjotinpöytää, Kerros nimeltään, testailin keittiössä useampaankin kohtaan, mutta parhaiten se solahti keittiön nurkassa olevaan melko käyttämättömään tilaan. Avohyllyjen alle jää paikka, joka ei oikeastaan ole yleensä missään järkevässä käytössä. Kerros on siinä todella luontevasti paikoillaan ja siihen laitoin jokapäiväisessä ruuanlaitossa käytettäviä lempparimausteita ja keittiövälineitä. Kun kokosin tarjotinta, kiinnitin huomiota sen viimeisteltyyn jälkeen. Puuosat ovat todella kauniisti hiottuja ja pinnat tuntuvat käteen pehmeiltä.

iittala_interior_aitio_vakkaiittala_harmaa_aitio iittala_hylly iittala_sisustusAitio-hyllyt. Hei nyt ollaan hyvän äärellä. Tanskalaisen Cecilie Manzin hyllysarja on tarkoitettu seinään kiinnitettäväksi, mutta hoksaisin heti että tässä on ratkaisu myös meidän eteisen säilytysongelmiin. Ennen kuin kuvaushyllyt saapuivat kotiini, jännitin monet hetket että ovatko ne tähän sopivat vai ei. Ja tadaa!

Keltainen on tässäkin väripilkkuna. Ceclilie sai valita Aitio-hyllysarjaan yhden tehostevärin mukaan harmaan ja valkoisen lisäksi, ja minulle tämä värivalinta sopii jälleen oikein passelisti. Valitsin tähän meidän kokonaisuuteen hyllysarjasta nuo syvät versiot, joihin saa heitettyä niin avaimet, hiuslenksut, taskulamput, heijastimet ja lasten lapaset ja pipot. Sarjaan kuuluu myös pidempi hylly puulevyllä ja metallihylly jossa vähän matalampi etureuna. Kiinnitin hyllyt aivan yksinkertaisesti nippusiteillä kiinni puutankoon. Nyt meiltä kotoa löytyi vain mustia, voisi vielä pitää silmät auki ja etsiä valkoisia jostain.

Aika ihana kokonaisuus tulee myös jo aiemmassa mallistossa olevista Vakka-säilytyslaatikoista puurekin kanssa. Vakkoihin on nyt piilotettu lasten kenkämelska. Vakat ovat olleet meillä kotona käytössä jo viime syksystä, ja ovat olleet kyllä erittäin toimivia. Käytössä kestää varsin mainiosti, ei mitään jälkiä ole tullut vaikka kantta on auottu päivittäin sillä tätä ennen Vakassa on säilytetty yhden pikkutyttön vaippoja. Olisikin muuten ihana ajatus, että kun tytöt joskus muuttavat pois kotoa (joo en yhtään pitkälle koskaan ajattele tulevaisuutta), voisi heille pakata omat Vakat mukaan ja täyttää ne kaikilla ihanilla astioilla ja tavaroilla. Niisk :)

 ARVONTA

Kuten lupasin, tällä viikolla on blogissa ihania juttuja tiedossa. Iittala sponssaa kilpailun, jonka voittaja saa valita 600 eurolla uusia sisustustuotteita omaan kotiinKerro kommenttoboksissa mistä tuotteesta juuri sinä pidät eniten ja miten sitä kotonasi käyttäisit. Onko joku sisustus- tai säilytysprobleema ratkaisematta tai kaipaako joku tila tiettyä tunnelmaa?

Kilpailu on voimassa 5.10. klo 24.00 saakka, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Onnea arvontaan!

Blogipostaus toteutettu yhteistyössä Iittalan kanssa.