Kirppikseltä leikkimökkiin / Perfect playhouse finds

korissa minipuutarhavälineet virkatut_vihanneksetLeikkimökki on nyt valmis, ja kuin pisteenä iin päälle löysin nämä virkatut vihannekset ja pikkupuutarhurin välineet sinne. Lähistön pihakirppikseltä parilla eurolla. Nyt koko leikkimökki on vihdoin kuvattu nurkasta nurkkaan, vaikka siellä koko kesä onkin jo keitetty nukelle puuroa ja pelattu lautapelejä. Postaus siis tulossa aivan pian!

Playhouse is now ready, and I just found these cute stuff there from an yard sale. Soon posting about the playhouse, lots of pics taken!

Se täydellinen piknikkikori / The perfect picnic basket

karahvi picnicbasket piknikki piknikkikori_rottinki rottinkikoriKoko kesä ollaan syöty ulkona ihan intona ja otettu tästä omasta pihasta kaikki irti. Huomasin vaan hyvin pian, että niiden kaikkien kamojen roudaaminen käsissä ja sellaisessa pikkukorissa, varsinkin etupihalta takapihalle asti, alkoi tuntua aavistuksen turhauttavalta. No siis sellaista älytöntä ravaamista ees taas, kyllä te tiedätte.

Yks kerta tehtiin retki Haltialan kotieläintilalle, ja siellä pihalla oli sokea mies myymässä tekemiään rottinkituotteita. Silmiini osui oitis tämä vaneripohjainen isokokoinen rottinkikori. Oikeasti se on halkokori, mutta täyttää just mun vaatimukset isosta piknikkikorista; tasainen pohja, yksi kantokahva, tarpeeksi suuri. Sen pinta on lakattu, joten kestää pientä kosteuttakin pihalla. Vetää muuten isommankin porukan ruuat ja astiat kerralla sisäänsä.

Haluaisin vinkata hyvästä tekijästä muillekin, mutta nimen, Kari Hannola, lisäksi en löytänyt puhelinnumeroa mistään jälkeenpäin. Ehkäpä Sokevan kautta saisi yhteyden?

I found this perfect rattan picnic basket (originally meant for carrying wood) made by a blind man. Hand made in Finland — beautiful.

Pinkki sitruspuristin / Pink lemon squeezer

pink_lemon_squeezer sitruspuristinhouse_doctor_lemon_squeezerOlen jo ties kuin pitkään odottanut, että puinen sitruspuristin osuisi silmään. Siis ei kirjaimellisesti. Eräänä heiteisenä päivänä astuin sisustusliikkeeseen, ja sitten se tapahtui, löytyi vielä pinkkivartinen, jiihuu! Puikelo on House Doctorin valmistama ja se löytyi Lauttasaaren Vector Designista. Taisin tosin viedä viimeisen. Aiemminhan kesällä löysin tuon puisen limepuristimen, joka tuli ruokakaupan limepakkauksen mukana. Nyt on hyvä.

Finally I found a wooden lemon squeezer, and it’s pink!

Monen mielipiteen Skammi talo / Skammi House

marimekko_tableclothkattotiili_musta kulmaikkuna marimekko_bedroom skammi_keittiö_alakaapit skammi_kitchen skammi_terassi terassi_lyhdytHesarissahan on parhaillaan se gallup ”Äänestä Suomen ruminta kirkkoa”. Siinä mielessä vähän hassu oli se kirkkolista, että itse olisin aika monen kohdalla voinut äänestää Suomen kauneimmaksi kirkoksi. Asuntomessuilla tämä Skammin talo taisi herättää monenmoisia tunteita, ainakin jos höristi korviaan ja kuunteli kanssakävijöiden mielipiteitä (”liikaa puuta, liian modernit pöydät, miks ihmeessä vihree keittiö jne”.). Miten voikin saman asian nähdä niin eri tavalla? Minusta tämä vaan oli ihan järjettömän hieno talo, sekä arkkitehtuuriltaan että sisustukseltaan.

Espoolainen arkkitehtitoimisto Skammi täräytti melkoisen markkinaponnistuksen; itse suunniteltu ja rakennettu talo Asuntomessuille. Arkkitehtipariskunta kertoi kirjaimellisesti asuneensa raksalla, joten ponnistus on ollut valtava (hatunnosto täältä!). En tiedä onko talo jo löytänyt ostajaa, myynnissä se oli siis. Yksi juttu täytyy muuten mainita talon ulkoseinästä. Asemakaava määräsi julkisivun värin (mua muuten niin ottaa päähän tää suomalainen tapa määritellä julkisivujen värit uusille asuinalueille, vitsit mitä nillitystä), ja koska Skammin talon okranvärinen puuverhoilu ei kuulunut toivottuun värikarttaan, päätettiin musta kattotiili vetää kadun puolelle seinää pitkin maahan saakka. Tästä kuvasta voi käydä kurkkaamassa julkisivua. Tuo musta kattotiili täytyy muutenkin laittaa korvan taakse, upea.

Tässä myös vielä yksi kuva noista jo ennenkin mainitsemistani pihan betonilaatoista, jotka johtavat saarimaiselle, yksinkertaisen hienolle terassille. Tykkään ylipäätään siitä, ettei terassissa ole kaiteita.

Jos luettelisin kaikki asiat, joista talossa pidän, voisin kirjoittaa tässä useamman tunnin putkeen. Mutta koska mua väsyttää ja aattelin mennä katsomaan jakson Orange is the new blackiä, saatte nyt katsella vaan kuvia. Hyvää yötä!

Skammi house was definitely my favourite from the Jyväskylä Housing fare. The architecture by Skammi Architecture and interior decoration by Marimekko and Luona-In were just perfect. Good job!

Kierrätysideoita pihasisustamiseen / Outdoor recycling

kesäkeittiö leikkimökki ulkosohvaamme_ulkonarangekoriYksi parhaista ja minua inspiroivimmista paikoista Asuntomessuilla oli Sisustuskärpäsen Heidin sisustama Kierrätyspuutarha. Suurin osa sisustuskamoista oli ihan oikeaa kaatopaikkakamaa, ja lopputulos aivan ihana. Tää on just sellaista puutarhatyyliä mistä tykkään; kodikkaan karua.

Yläkuvan istutuspöytä on tehty vanhasta tiskipöydästä ja amppeleihin on käytetty revittyjä t-paitoja ja vanhoja kattiloita sun muita. Leikkimökit on tehty kuormalavoista, joihin Heidi ohjeistaa tekemään kattopalkit vaikkapa kulmarautojen avulla. Minusta tää kuormalavamökki on ihan huikee idea. Niihinhän voisi kesällä vaikka virittää kankaasta katon ja päätyseinät, jotka sitten ottaa talveksi aina pois. Kuormalavoista oli tehty myös sohva. Tyynyt oli ommeltu maa-aineksen kuljetukseen käytetystä vedenpitävästä kankaasta (Heidi, mistä sitä saa?) joiden sisälle oli laitettu vanhat sohvatyynyt. Kylpyamme ulkona on myös hauska juttu, tällainenhan muuten Annikallakin on Vihreän talon pihalla. Katosta roikkui kiva yksityiskohta, keltainen golfkentän rangekori.

Some really nice recycled ideas in Jyväskylä Housing Fair by Heidi from the Sisustuskärpänen blog.