Sitä omaa laatuaikaa / ”Quality time”

remontinkeskella

Paljastuksia jännittävästä bloggaajaelämästä. Tuossa yksi ilta remonttipölyn ja pressujen saartamana tajusin, että lähimmäksi oman laatuajan viettämistä nykyään pääsee tiskaamalla rasvaisia pannuja keittiöremontin keskellä, samalla kun lapset vahtivat yläkerrassa toisiaan. Ja oon tosissani :)

Having some quality time means nowadays washing some dirty pans in the middle of a kitchen renovation while the kids are babysitting each other upstairs. How fun does that sound!

 

Värisuunnittelua keittiöön / Color design for the kitchen

harmaamusta

kitchen_turk_grey

pinkkimustaOlemme mietimme tässä talven aikana kaikessa rauhassa värisuunnitelmaa; millaisen tunnelman keittiöön haluamme, mikä sopisi vanhaan puutaloon ja meidän omaan tyyliimme. Yleensä kun uudistamme isompaa kokonaisuutta, meillä on tapana luonnostella paljon käsin ja piirtää tietokoneella seinistä projektiokuvia mittakaavassa. Mittakaavapiirros auttaa hahmottamaan tässä tapauksessa hyllykorkeuksia, hyllyjen määrää ja pistorasioiden sijaintia. Jos käytössä ei ole tietokoneohjelmaa, piiroksen voi ihan hyvin tehdä käsinkin. Tietokoneella vaan pystyy nopeasti kokeilemaan eri värivaihtoehtoja.

Moni teistä veikkasikin edellisessä keittiöpostauksessa että väriä ja avohyllyä on tulossa ja kyllä, näin on! Tällä hetkellä väreistä kiinnostaa eniten pastellit. Tuo alimman kuvan vaaleanpunaiseen ja koralliin menevä sävy tuntuu tällä hetkellä niin mukavalta että sillä varmasti mennään nyt keittiön seinän sävyn kanssa. Alakaappien vetimet eivät toimi ihan niin kuin pitäisi (kolhivat vierekkäisiä ovia) ja muutenkin ne kaipaavat visuaalista päivitystä. Koska vetimet vaihdetaan ilman että koko ovia täytyy uusia, niiden reiät täytyy kitata umpeen ja ovet maalata uudestaan. Sävy niihinkin on siis päätettävä. Koska tumma väri peittää parhaiten kitatut kolot, tässä mennään nyt mustalla. Ja olenkin nähnyt syötävän ihania keittiöitä joissa on yhdistetty karskia tammipintaa ja mustat alakaapit. Hauska nähdä miltä lopputulos näyttää. Miltä kuulostaa?

Avohyllyistä on tulossa hieman erilaiset mitä kuvassa, jotta saamme tilankäytön varmasti maksimoitua. Laitan pian kuvia kun saadaan kamat paikoilleen ja remonttipölyt imuroitua.

Here’s a few sketches we made when trying to decide the final color. The pastels fascinate alot, and this pinkish coral is now our number one choise.

Lastenhuoneen minimuutos / A miniature change in kids’ room

päiväpeitto pingviinikirja mustalaatikko kremlintorni_loreslastenhuoneInnostuin vaihtamaan lastenhuoneessa vähän tavaroiden paikkoja ja tekstiilejä. Vaihdoin päiväpeittoon nyt valkoisen kannen (toinen versio on Kettukarkki-kuosilla) ja muutenkin vähän kiikutin kamoja eri paikkoihin. Viime yönä tässä sängyssä nukuin minä. Tylleröllä on niin kova yskä, että olemme Aaveen kanssa vuoroöin lähteneet evakkoon tänne omaan retriittiin. Niin siis tytsy itsehän nukkuu vielä meidän huoneessa.

Pupu sai 10 pikku pingviiniä -kirjan lahjaksi ystävältäni. Aivan mielettömän ihana kirja! Just sellainen liikuteltava ja jännittävä, joita itsekin lapsena himoitsi. Tosin pakko kyllä myöntää, että pingviinikirja pysyy visusti piilossa tuolta pikku tuholaiselta. Miten voikin niin kamalan kiltti ja ihana lapsi saada niin paljon sotkua aikaan… Se iskee näppinsä kaikkeen mihin ylttää, syö bioroskiksesta ruokaa, kaivelee sormella mun huulipunia, pesee hampaansa meidän hammasharjoilla. Se keksii aina uudet kikat miten pääsee käsiksi korkeammalle ja korkeammalle. En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa.

Some new organizing in the smaller kids’ room. 

ylakerta_Lastenhuone_2_painted

 

Keittiö ennen remonttia / Before the renovation

keittiö-ennenmosaiikkiTässä se on, keittiö noin kymmenen minuuttia ennen remontin alkamista. Hyvin suunniteltu ja toimiva keittiö ei isoja rakenteellisia muutoksia kaipaa, eikä jaksaisikaan tällä hetkellä sellaista showta, että koko keittiö olisi muutaman viikon kokonaan poissa käytöstä. Pintaremontistakin tulee haasteita arkeen ihan tarpeeksi. Saa heittää villejä veikkauksia mitä täällä tulee tapahtumaan. Laitan postauksia sitä mukaa kun keittiöremontti edistyy, stay tuned!

Mukavaa viikonloppua! Tänään on hyvä ilta viettä leffailtaa kotona ja ostaa megapussit karkkia, sää on niin ankean harmaa.

Here it is. The kitchen about ten minutes before the renovation starts. The kitchen and it’s functions are very well designed by the previous owner, so there’s just some little updating to do. I’ll keep you updated what’s happening here, stay tuned!

alakerta_keittiö_painted

Helppo kanawokki ja lukijakilpailu

soijapullot_lores soijakastike_loresparsat_wokkiin_lores kanawokki koemaistaja_loresTykkään tehdä ruokaa niin, että käytettävissä on vain kaapista löytyvät ainekset ja niillä mennään. Siksi wokkikaan ei ole meillä koskaan samanlaista. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kikkomanin kanssa, ja opinkin testattavien tuotteiden myötä wokkaamiseen muutamat helpot niksit. Halusin kehittää superhelpon ja maistuvan arkiruuan, jonka pystyy toteuttamaan milloin mistäkin jääkapista saatavilla olevista aineksista.

Tähän kanawokkireseptiini halusin kuitenkin valita omia suosikkikasviksiani, eli vihreitä papuja ja parsakaalia. Yleensä tykkään laittaa wokkiin myös herkkusieniä, mutta ne jätin tällä kertaa pois kun olen huomannut että ne jäävät pyörimään perheen pienimmän suuhun (syynä lienee vajavainen hammaskalustus). Kikkomanin Wok Sauce sopi mainiosti tavoitteeseeni tehdä ruoka mahdollisimman yksinkertaisesti. Kastikkeessa on oikeastaan kaikki maut valmiina — ei tarvita erikseen suolaa tai muuta, pelkkä kastike riittää maustamaan ruuan. Ja hyvin muuten toimikin.

Psst, tiesitkö että Kikkomanin soijakastikepullo on suunniteltu jo 60-luvulla? Japanilaisen Kenji Ekuanin muotoilema pullo löytyy myös New Yorkin nykytaiteen museosta. Pullo on kyllä pirun hieno, käytettävyydestä puhumattakaan.

HELPPO KANAWOKKI

500 g kanafileitä
1 parsakaali
n. 300 g vihreitä papuja (joko tuoreita tai pakaste)
Ruokaöljyä paistamiseen
4-6 rkl Kikkoman Wok Saucea

Kastikkeeseen:
3 rkl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeria

Tarvittaessa lisäsuolaamiseen Kikkoman soijakastiketta
Keitä lisukkeeksi basmatiriisiä

1. Leikkaa kanafileet saksilla pieniksi paloiksi ja paista wokkipannulla tai paistinpannulla öljyssä.

2. Paista pilkottu parsakaali ja pavut pannulla öljyssä.

3. Mausta paistetut ainekset valmiilla Kikkoman wokkikastikkeella, pirskottele päälle ja sekoita.

4. Lämmitä pienessä kattilassa seesamiöljy ja fariinisokeri ja kaada wokin päälle.

Ai niin! Meinasi ihan unohtua mainita mitä ruokaraati tuumi mutsin wokista. Pienempi kauhoi suuhunsa minkä ehti ja hoki väliin NAMNAM, NAMNAM, isompi tuomari sanoi ettei ole koskaan syönyt niin hyvää wokkia. Olipa hyvät tuomarit. Saavat ruokaa ehkä toistekin… heh.

kikkoman_pullo_lores

LUKIJAKILPAILU!

Osallistu Kikkoman-tuotepaketin arvontaan vastaamalla kysymykseen: Mihin sinä käytät Kikkoman-tuotteita?

Noin 75 euron arvoinen palkinto sisältää:

Kikkoman Soijakastike 150 ml
Kikkoman Soijakastike 500 ml
Kikkoman design-pullo (tyhjä) 150 ml (kuvassa)
Kikkoman Wok Sauce 250 ml
Kikkoman Wok&Marinade hunaja-valkosipuli 250 ml
Bangkokin katukeittiö –keittokirja
Kikkoman-esiliina, musta

Kilpailu sulkeutuu 4.5. 2014 klo 24.00. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Onnea arvontaan!

Postaus toteutettu yhteistyössä Kikkomanin kanssa.