Itsetehty vaaterekki lastenhuoneeseen / DIY cloth rack

vaaterekki_2 vaaterekki_1

Pikkuisemme huoneeseen piti tempaista vaaterekki lähes tyhjästä ja tämä kyhäelmä tehtiin muutamassa minuutissa yhtenä muutonjälkeisistä illoista viime syksynä. Lähes vuoden tämä systeemi on ollut käytössä ja erittäin hyvin pelaa. Vaatelipasto kasattiin yhdestä vanhasta Muuramen Kolmosestamme, jonka viereen laitettiin talon entisiltä asukkailta ostetut kaksi vielä vanhempaa, puurunkoista Muuramen laatikostoa. En ollenkaan pistänyt pahakseni sitä, ettei lastenhuoneista löytynyt vaatekomeroita tai vastaavia valmiita ratkaisuja, sillä nyt päästiin kerrankin itse miettimään sitä kivointa ratkaisua.

2-vuotiaan vaatteet mahtuvat tähän settiin mainiosti, ja rekkikin riittää hienosti mekoille (joita sekä minä että 2-vuotias käymme hypistelemässä). Tarkoitus oli tähän jossain vaiheessa pykätä joku vähän mietitympi ratkaisu, mutta tämä jämäkamoista tehty versio saa ainakin toistaiseksi jäädä. Materiaalina meillä oli talosta löytynyttä köyttä, pyörökeppiä ja 4 kpl lenkkiruuveja.

Vaaterekki lastenhuoneessa toimii siitäkin syystä hyvin, että vaatteet ovat vielä kooltaan niin pieniä eivätkä vie juurikaan tilaa. Ja onhan niitä vaatteita ihana vaan katsella.

vaaterekki_lastenhuoneessapikatchu pokemonboden_dressroikkuva_vaaterekkipalapelitornit itsetehty_vaaterekkivaaterekki_puuta

Just after moving here about a year ago, we needed quicly some space for the little one’s clothes. This DIY cloth rack was made only in a few minutes and the stuff we used was just some leftovers found from the house. It’s been working great.

ylakerta_Lastenhuone_2_painted

En ole valmis / I’m not ready

pihavaja_lr rintamamiestalo_lr

Syystuuli tuoksuu, piha hohtaa keltaisena, omenapuu pihtaa viimeisiä lehtiään. Muut kaivelkoot haraviaan, minä en ole vielä henkisesti valmis heittämään syksyä kompostiin.

Let the others collect their leaves from the ground, I’m not ready to compost the autumn.

 

Moi, mun nimi on… / Hi, my name is…

vanerilaukku_1…Maire, ja olen addikti. Pidin pintani jo monta kuukautta, mutten voinut vastustaa kiusausta ystävän yllyttäessä ja myyjän ollessa niin ystävällinen. Ja tinkimävalmis. Kaunis vanerisalkku siellä nurkassa minun nimeäni kutsui. Ex tempore -kirppispiipahdus eilen Kalliossa päättyi tämän yksilön hankintaan, ja pian jo heiluttelin sitä iloisesti kädessäni samalla miettien uskallanko kertoa repsahduksesta kotona. Mut kattokaa nyt miten söpö! Se on tuo työhuoneen kaapin päälle piilotettujen vanerisalkkujen ylimmäinen, pikkuinen. Ihan hienosti se sinne sulautui, lähes näkymättömiin…

vanerilaukut_pinossa vanerilaukutOk, I’m an addict. When it comes to buying old plywood cases. This third one ran into me at a flea market in Kallio, Helsinki yesterday.

Vaaterekki makkarissa / Bedroom cloth rack

vaaterekkihatturasiat vaaterekki_ vaaterekki_hatturasiaPian vuoden päivät olen tätä rekkiä ihaillut, mutta nyt vasta kävin kameran kanssa kokonaisuuden kimppuun. Vaaterekki sijaitsee meidän makkarissamme, ja olen tietysti vallannut sen kokonaan itselleni ja lempivaatteilleni. Vaatehuoneessa säilytetään sitten kaikki muut kuteet.

Etsin tänne sitä täydellistä yksilöä (lue: Vaaterekki, mutta mikä?), ja löytyikin monta ihanaa vaihtoehto, kunnes se täydellinen vaaterekki löytyi Elloksen valikoimasta (lue: Vaaterekit valittu). Tämä tamminen versio oli tuolloin alessa, ja vähän jännitin etukäteen puun sävyä. Livenä kuitenkin vaaterekki oli todella paljon kauniimpi ja vaaleampi kuin kuvassa – mitään maalaustoimenpiteitä ei tarvinnut harkitakaan. Kasaaminenkin sujui helposti, sillä kylään sattui ystävä, joka rakastaa huonekalujen kasaamista ja otti tämän homman kivana pikku puhteena.

Huomasin muuten juuri, että näitä vaatetelineitä saa nyt Ellokselta mustana! Sitä ei ollut viimeksi. Näyttäisi siltä että tämä puunvärinen ei ole enää myynnissä ollenkaan, mutta valkoisena löytyy ainakin.

Tähän kotiin hyvissä ajoin ostamani hatturasiat ovat olleet kovassa käytössä. Niissä ei tosin pidetä hattuja, vaan kröhöm… kosmetiikkaa.

Mitä tykkäätte & onko muilla vaaterekki käytössä – toimiiko?

The wooden cloth rack I bought has been perfect in use. It’s all for me and my favourite clothes. The beautiful black and white hat boxes are for storing cosmetics.

ylakerta_Makkari_painted

Vedenalaisia maisemia / Underwater landscapes

marimekko_lakanatmarimekko_2 marimekko_1marimekko_4 marimekko_5 marimekko_6 marimekko_kustaa_saksimarimekko_2015marimekko_7Kustaa Saksi suunnitteli Marimekon 2015 kevät/kesä-sisustusmallistoon kuosit Meriheinä ja Merivuokko (3 alinta kuvaa), joita kieltämättä aloin heti fiilistellä omaankin sisustukseen. Kävin viime viikolla tutustumassa koko tulevan kauden mallistoon lehdistötilaisuudessa, jossa Kustaa kertoi saaneensa inspiksen sukellusretkiltään tropiikin vedenalaisista näkymistä. Aika freesejä kuoseja, ihan tunnistettavaa Marimekkoa kyllä.

Esillä oli paljon kesäisempiäkin juttuja, mutta kamerani kanssa tarrasin tällä kertaa näihin tunnelmallisimpiin ja syksyisempiin kuoseihin. Aino-Maija Metsolan Kuohu-pellavalakanat miellyttävät kovasti (ylin kuva).

Some picks from Marimekko 2015 spring/summer interior collection from the press day.