Liian pelottava / Too scary

louekari_hyvässä_seurassamaija_louekari_posterpelottava_kuvaPikkutipu tuli työhuoneeseen, vinkkasi kädellään seuraamaan ja sanoi äiti, attomaan, elottava. En ihan heti ymmärtänyt mistä kiikasti, mutta seurasin pelässä olkkariin. Tytön pelästynyt ilme sormi julistetta osoittaen kuitenkin paljasti mistä on kysymys: liian pelottava kuva. Erityisesti nuo lähikuvassa olevat kasvot olivat kerta kaikkiaan liikaa, olkkariin ei uskallettu mennä yksin.

Laitoin juuri seinälle Kiasman ja Marimekon näyttelystä vikana päivänä ostamani Maija Louekarin suunnitteleman mustavalkoisen Kimpassa-julisteen, mutta enpä arvannut tällaista yleisön reaktiota. No, pianhan on se Halloween, laitan vaan tän julisteen esille niin kauhurekvisiitta on vissiin sillä tehty.

This poster designed by Maija Louekari was just too scary for our 1-year-old. She was afraid to go to the livingroom when se noticed the new picture on the wall. Well, Halloween is coming soon.

Kurkkaus helsinkiläiseen uudiskohteeseen / Presenting an NCC home

Helsingin-Meloni_715x490NCC rakentaa Konalan Wallinmaalle Helsinkiin, entiselle Hartwallin tehtaan tontille, vähän persoonallisempia uudiskohteita. Blogiyhteistyön myötä sain valita myynnissä olevista kohteista suosikkini ja kertoa perusteluja siitä, miksi kyseinen koti sopisi esimerkiksi meidän perheellemme.

Ihastuin heti kahdesta talosta muodostuvan värikkään taloyhtiö Helsingin Melonin 4h + k + s asuntoon, jossa on 103,5 neliötä. Maltillisen kokoinen kerrostalo koostuu sekä suurehkoista kerrostaloasunnoista että päädyn rivitalomaisista asunnoista, joihin kuuluu oma piha. Hieman perinteisestä uudiskohteesta poikkeava pohjaratkaisu saa monta plussaa, ja asuinalue Limonadikujan varrella (aika ihana osoite) on rauhallinen, mutta lähellä lapsiperheen palveluja, mikä on meille erittäin tärkeää. Koska meidän perheemme ei haluisi olla arkipäivisin auton orja, täytyy kaupan, päiväkodin ja koulun sijaita kävelymatkan päässä. Wallinmaalla tämä toteutuisi hyvin. Myös aivan lähellä sijaitsevasta kauppakeskus Ristikosta löytyy ravintoloita ja kahviloita. Bussiinkin pääsee hyppäämään aivan vierestä.

Lapset on huomioitu rakentamalla alueesta suojaisa nurmialueineen ja leikkipaikkoineen. Alakerrasta löytyy myös yhteinen kerhotila. Itse kyselen aina asuntonäytöissä tarkasti juuri ne ekstrat, jotka saa tavallaan oman asunnon päälle.

Selaan sekä sisustussuunnittelutyöni puolesta että omasta mielenkiinnosta paljon asuntojen pohjakuvia, ja tässä asunnossa on kyllä hyvin toteutunut rakennuttajan ja arkkitehdin tavoite tehdä tavallista valoisampia koteja. Asunto on pitkänmallinen, jolloin yksi asunto saa poikkeuksellisen paljon julkisivumetrejä. Kun ikkunaseinää on paljon, se antaa tietenkin mahdollisuuden luonnonvalon pääsyn tehokkaasti koko asuntoon.

1332155282_Meloni_B31_sijainti 1332155282_Meloni_B31_pohjaListaan tähän ylös plussia, jotka nousevat meidän perheemme näkökulmasta ykkösiksi:

+ Asunnon pitkänmallinen pohja mahdollistaa makkareiden sijoittelun kauas toisistaan. Lapset voivat nukkua rauhassa asunnon toisessa päässä, vaikka vanhemmat istuisivat iltaa myöhempään. Vanhempien makkari olisi olkkarin yhteydessä.

+ Sisään astuessa on eteisestä on heti kunnon näkymä, astutaan mukavasti lähes suoraan avaraan olohuoneeseen. Luonnonvalo tulee heti vastaan.

+ Kaksi wc:tä, jotka ovat molemmat makkareiden lähellä. Pienempi tulisi pelkästään lasten käyttöön. On hyvä, että kylppäri sijaitsee heti sisääntulon yhteydessä; siellä voi riisua lasten kuravaatteet sotkematta parkettia.

+ Aivan ihanat kaksi parveketta. Lapset voisivat tehdä toiseen kivan leikkipaikan majoineen ja tähystellä ulos, toiseen voisi laittaa pienen ruokapöydän ja rennot kalusteet. Parvekkeet ovat todella valoisat, kun kaidekin on ikkunalasia. On hyvä ettei kaiteesta ole tehty umpinaista, jokainen voi sitten itse valita kaipaako näkösuojaa vai ei. Itse ehkä laittaisin paljon kukkia ja kasveja vaan lasin eteen. Ai että, tännehän muuten mahtuisi ihana yrttiviljelmät. Ehkä sitä toista parveketta ei annettaisikaan lapsille, vaan tekisin siitä heidän kanssaan yhdessä kivan hyötypuutarhan.

+ Olohuone/keittiössä kolme ikkunaa sekä parvekkeelle lasiovi. Todella valoisa tila, jossa olisi viihtyisää koko perheen olla. Samaan aikaan voidaan olla yhdessä, vaikka tehtäisiin eri asioita (ruoanlaitto, leikkiminen, läksyjen teko, tv:n katselu). Olin ennen vähän avokeittiöitä vastaan, mutta kun meillä nykyisessä kodissa on varsin toimiva sellainen, valitsisin tällaisen vaihtoehdon nyt erittäin mielelläni. Me tehdään tosi paljon ruokaa, joten keittiövuorolaisen ei tarvitse eristäytyä muusta perheestä pois.

Meloni_oh meloni_sauna A15-oh_kTämä mielikuvitusleikki saa myös jatkoa lokakuussa, kun pääsen suunnittelemaan asuntoon mieleiseni sisustuksen. Ideoita on jo paljon, ja sen voin paljastaa että värikästä tulee. Tulen myös antamaan vinkkejä siitä, miten uudiskohteen sisustuksesta saa persoonallisen ja elävän, ilman pelkoa että kaikki näyttäisi liian uudelta.

NCC asked me to pick my favourite flat from the ones that are built in Konala Wallinmaa, Helsinki. The one i picked to suit our family’s needs, has 4 rooms, kitchen and a sauna with 103,5 square meters. I like the big windows and the light in the intire home. The double balconies and toilets are also a big plus.

Yhteistyössä NCC. The blog post is made in co-operation with NCC.

September’s TOP 5

tulikivi_kuusiokulma_kaakeli_1everyday_teline_2maatuska_salakauppa_3lahtiset_aki_choklat_4tuias_51. Tulikiven kuusikulmakaakeli on ehdottomasti yksi tän syksyn hoteimpia kotimaisia juttuja. Upea, voisin käyttää monessakin tilassa. Laatta on vuolukiveä ja hinta n. 220 e / m2 / Kuva Tulikivi

2. Lehtiteline, sarjapöytä, puunkantoteline, sivupöytä, mitä vielä! Sympaattinen ja kevyt pikkukaluste, sopisi meillekin ihanasti. Design by Helena Mattila, valmistettukin Suomessa, 62 e / Kuva Everyday Design

3. Söpö 5-osainen omppu- tai pähkinämaatuska ”matryoshka”, 59 e. / Salakauppa

4. Aki Choklatin Lahtisille suunnittelemia huopakenkiä on putkahdellut mallistoon jo vuodesta 2007, vaan mistä ihmeestä niitä saa ostaa? Haluaisin vaikka mitkä niistä. Tämä malli näyttäisi kätevältä juuri pihalle ja postilaatikolle tepasteluun, kun taas meikäläisen perinteiset Lahtiset ovat vaan sisäkäyttöön. / Lahtiset

5. Ystävä näistä kerran vihjasi, ja nyt näin livenä Habitaressa. Todella hienoja dreijattuja astioita, käsintehty Suomessa, valkoinen lasite tumman saven päällä näyttää ihanalta. / Kuva Tuias

/ / /

My month’s TOP 5 favourites — this time only domestic lovelies. 1. Honeycomb stone tiles by Finnish Tulikivi 2. Metal table/magaznineholder/woodcarrier by Finnish Everyday Design 3. Cute matryoshka by Finnish Salakauppa 4. Woolen shoes by Aki Choklat for Finnish Lahtiset 5. Hand made china by Tuias.

Kirppissatoa / What I picked from the blogger’s flea market

Kiitos ihanien kirppiskävijöiden, vaatekaapissani on nyt aimo kolo. Vein parin viikon takaiselle sisustusbloggaajien kirppikselle sisustuskamojen ohessa muhkean rekillisen vaatteita, ja lähes kaikki löysivät uuden kodin. Tapahtuma Pasilan Veturitalleilla oli todella rento vaikka kävijöitä oli yli tuhat, eikä pieni jonotus ovella tuntunut haittaavan. Iloisella mielellä oltiin liikkeellä. Pakko sanoa että oli ihana vaan katsella ihmisten vaatteita — tosi kivasti pukeutuvia ihmisiä pörräsi salissa, myös superihania lastenvaatteita sai bongailla pikkuisilla. Että kiitos vaan tyypit silmänruoasta, ja oli ihana muutenkin jutskata teidän kanssa!

Tapahtumalle on tulossa ihan varmasti taas jatkoa, sen verran hyvin kaikki on onnistunut. Ilmoitamme heti kun uutta pukkaa ja paikka on tiedossa.veturihallit_lores kääntöpaikka_lores

Alla Kanelimaan Hanna-Riikan (julisteita, kortteja) ja Vihreän talon Annikan (huojuvia astiapinoja) houkuttelevat pöydät.
kanelimaa_lores annikan_table_loresMinulla oli varulta käytössä myös iZettle maksupääte, jonka sain omakseni testatakseni sitä tapahtumassa. Lupasin raportoida käyttökokemuksia, ja mielelläni sen tässä tapauksessa teen. Vaikka myynti oli vähäistä kirppismyyntiä, muutama kuitenkin teki isomman ostosmäärän kerralla ja sen pystyi maksamaan kortilla. Liitin laitteen langattomasti bluetoothilla iPhoneeni (myös iPad käy ja vissiin älypuhelimet yleensäkin), joka toimi kassakoneena ja lähetti ostoksen jälkeen asiakkaalle kuitinkin sähköpostitse. Maksupääte ei kauheasti maksa (muistaakseni 59 e), eikä siitä tule kuukausimaksuja. Ainoastaan jokaisesta maksusta menee parin prosentin myyntiprovisio.

Laitetta ladataan usb-piuhalla tietsikasta, ja yksi lataus kestää n. yhden työpäivän. Tämä on miinuspuoli, jos ei ole paikkaa jossa ladata esim. myyjäisissä tai vastaavassa johon ei syystä tai toisesta pysty ottamaan läppäriä mukaan. Toivoisin kyllä, että lukijaan saisi myös ihan verkkovirralla toimivan laturin joskus.

Koko laite oli todella helppo ottaa käyttöön ohjeita seuraten ja ohjelman lataaminen puhelimeen ja sen päivittäminen myytävien tuotteiden osalta sujui helposti ja nopeasti. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Se mikä oli minulle uutta tietoa, oli että laitteen voi yhdistää sekä yksityis- että yritystiliin. Itselläni se oli tietenkin kirppisviikonloppuna yksityiskäytössä, mutta jatkossa tulen käyttämään sitä osana yritykseni toiminnassa. Voin suositella tätä käytettäväksi myyjäisiin ja pop-up kauppoihin, tai ylipäätään kausiluontoiseen myyntiin, koska kuukausikuluja ei ole. Sen kun vaan laittaa kaappin jos ei hetkeen tarvitse.

Nuo kuvan oranssit Hasbeensini saivat myös uuden kodin.izettle izettle_hasbeens_lores

Kanelimaan pöydästä tarttui mukaan kortteja ja yksi juliste. Kunhan saan sen seinälle, niin näytän minkä valitsin. Naapuripöydässä ihailin No home without you -blogin Kaisan tekemiä pampulakoruja, ja pakkohan yksi oli saada. Valitsin mustavalkoisen marmorikuvioisen, ja koru onkin ollut ahkerassa käytössä sen jälkeen.kanelimaan_kortit_loresKaisankoruThe interior design blogger’s flea market a couple of weeks ago was a great place to make some good picks — as I did too. It was also very nice to meet and chat with you who visited and thank you for helping to make some space to my wardrope!

(The iZettle card reader was a gift.)

Ratsastamassa Vihterpalulla / Vihterpalu riding

horses_eating_loreshevostalli_viro_lores

Kartanovisiitillämme oli myös mahdollista ratsastaa aivan vieressä sijaitsevalla Vihterpalun ratsastustallilla (tämä mahdollisuus tarjottiin meille osana kutsuvierasreissua). Reitti maastossa oli kuitenkin sellainen, että hevosta piti osata oikeasti käsitellä. Koska omaa ratsastuskokemusta on niin vähän, en aluksi uskaltanut lähteä mukaan ollenkaan. Seurueemme sporttinaiset Noora ja Nelli saivat kuitenkin jotenkin ihmeen kaupalla tsempattua meikäläisen mukaan. Me istuttiin kartanon salissa aamupalalla ihan keskenämme (muut nukkuivat sikeitä) ja kerrattiin eri tilanteita ja miten niissä hepan kanssa täytyy toimia.

Pikku kertauskurssi teki ihan hyvää, sillä ratsastamaan lähdettiin vauhdikkaasti hepan selkään hypäten ja ei kun menoks pöpelikköön! Maisemat oli upeita, kuten kuvista näkee, ja varsakin kirmasi meidän mukana koko matkan. Mun heppani Stella jäi välillä vähän porukasta jälkeen, mutta sitten me välillä ravattiin ja laukattiin muut kiinni (siis aatelkaa minä, laukkasin hevosella, vähän oli siistiä!). Siis niin rentouttavaa puuhaa, ja todellakin mahtava liikunta-annos koko kropalle. Alla olevat kuvat otti ohjaajamme ja hevosten omistaja Kristina.
vihterpaluriding_lores
ridinginthesea_lores horsesdrinking_loresbeach_lores horsiis_loresVihterpalun tallit on alkanut järjestämään myös ratsastusleirejä ja ratsastusviikonloppuja majoituksineen ja aamupaloineen, ja sijainti meren äärellä on kyllä mitä mahtavin. Tosi kauniita maastoja lähiympäristössä. Rannan lisäksi niittyä, metsää ja kapeita rauhallisia hiekkateitä. Houkuttelee kieltämättä tulla uudestaan.

We had a chance to ride when visiting the Vihterpalu Mansion. The Vihterpalu horse stables are just close by. Without too much experience I decided to take part to the country side riding after the Toivo sisters gave me a good theory lesson at the breakfast table before hopping on. It was so great — Stella my horse was so nice and we even galloped a little bit when trying to catch the others. The scenery at the Estonian coast was so beautiful that I was very happy I took part. The Vihterpalu tall also organizes riding weekends and camps.