Rapujuhlia ja huvilatunnelmaa / Autumn party

Monasti tässä omassa freelancerin työssä onnistuu yhdistämään työn ja huvin, ja tällä kertaa muutamaan syksyisellä ilta-auringolla kuorrutettuun tuntiin mahtui niin rapuja, vanhoja ja uusia ystäviä, sisustusinspiraation tankkausta, veneilyä Helsingin edustan saaristossa, laulua ja kilistelyä. Eli hyvin maksimaalinen määrä hyviä asioita.

Pääsin tutustumaan Finlaysonin Rapurallaa-tuotteisiin varsin autenttisessa ympäristössä. Villa Zilliacus on 100-vuotias jugend-huvila, jonka olemassaolo valkeni minulle tänä kauniina iltana. Voiko rapujuhlille olla tämän kauniimpaa ympäristöä? Raputekstiilit jatkavat Finlayson Plus -sarjaa, eli tekstiilin kuvioon on piilotettu digitaalista dataa – tässä tapauksessa rapulauluja! Loistava ajatus meille ujoille suomalaisille, joilta laulu ei irtoa ihan tuosta noin vain, eikä niitä sanojakaan oikein osaa. Ja voi hesus että oli noloa kun en uskaltanut koskea rapuun (kiitosterveiset avuliaalle vierustoverilleni), mutta olipa herkullista. Tosin lapsena pelkäsin myös käpyjä, joten edistys siihen nähden on ollut huimaa.

Voitte arvata että täältä ei ollut kiire kotiin… meidät piti melkein väkipakolla tuupata veneeseen, kun olisi ollut niin kiva vaan jäädä… asumaan.

rapukattausrapurallaa_finlaysonrapujuhlat_finlaysonhirsiseinasikarihuonevilla_zilliacus_makkarivilla_zilliacus_suvisaaristovilla_zilliacusauringonlaskujugendtaloauringonlasku_suvisaaristo

Inspiroiva Trash Cuisine

Sain mahtavan inspiraatiotankkauksen Isa Kukkapuro-Enbomin ja Henrik Enbomin landekodissa Nummisissa, jossa puuhattiin Habitareen pian valmistuvaa Trash Cuisine -näyttelyä. Meitä oli pieni toimittaja/bloggaaja-porukka täällä retkellä, ja päästiin tutustumaan syvemmin ideologiaan, valmistusprosessiin ja ennen kaikkea Isan ja Henrikin henkeäsalpaavan kauniiseen kesäkotiin (siitä muuten kuvia tulossa myöhemmin blogiin). Kierrätys kiinnostaa, kierrätyskeittiö kiinnostaa, kaikki hauskat, luovat ja uudet ideat kiinnostaa.

No pakko myöntää, että tämä oli niitä ”kesän mukavimmat työpäivät” -kategorian kärkisijoja… ruokapuolesta vastasivat Nicholas Thieulon ja Kalle Kiukainen. Ja lautaset ihanasti eriparisia vanhoja.

kukkapuro_enbom_pihakatosruokaapikkumokkinumminennicolas_thieulonkukkapuro_enbom_pihaisabasbas_annos

Henrik Enbomilla on suhteellisen mukavan oloinen verstas (työkalut vimpan päälle järkässä, ihailen!), ja siellä valmistuu uniikkikalusteita romudesign-tyylillä (kuvissa esimerkkejä). Omasta työstä inspiroituneiden ihmisten innostus tarttuu helposti muihinkin, ja Isa ja Henrik tekevätkin mielellään yhteistyötä kotonaan (eli Trash Factoryllä) esim. muiden muotoilijoiden kanssa. Niinhän se on, että positiivisesta synergiasta syntyy usein jotain vielä isompaa.

Nyt paikalla olivat yhteistyötä tekevä muotoilija Samuli Helavuo ja muotoiluopiskelija Jari Miranda. Samuli muuten tuo Habitareen paikalle ötökkäbaarin (Helavuo & Aho Pupa Kitchen)! En raukkiksena uskaltanut maistaa – kuten muut – mutta näen hyönteiset tulevaisuudessa kyllä varsin realistisena ja tärkeänä osana protskun tuojana ruokapöydässä. Samuli lupasi maistiaisia Habitaressa, sillä meidän koululainen on kinunnut ötököitä lautasellensa jo pitkään (meillä lapset on huomattavasti ennakkoluulottomampia syöjiä kuin äitinsä, esim. lautaselta katoaa suuhun aina ensimmäisenä se, jota ei tunnisteta etukäteen.)

matoja

Tää seuraavan kuvan eurolava + Artekin tuoli on ihan henkilökohtainen suosikkini. Nyt tuli muuten mieleen, että sanoikohan Isa että näitä kalusteita sai Habitaren jälkeen ostaa… ?

trash_design_tuoli trash_design_kahvilakalusteet minikeittio_henrik_enbom pikkukeittio henrik_enbom_paja enbom_verstas kalenteriseina_enbomkierratyslamppu

Habskuhan on jo ihan pian, starttaa 9.9.

Visiting Isa Kukkapuro-Enbom and Henrik Embom’s home in Numminen was a very inspiring experience. The synergy between the parents of the project and other designers working with them was something you too rarely see. Enough laid-back, positive atmosphere and welcoming openly all new ideas into the process clearly keeps the motivation going. Looking forward to see the Trash Cuisine  exhibition in Habitare starting 9.9.2015!

Celadon löysi toisen / Matching colors

vihreat_kynttilanjalat puiset_kynttilanjalat_ kynttilanjalat celadon_nappi_iittala

Lauttasaarelaisen sisustusliikkeen, Vector Factoryn, alekorissa pilkahti jotain vaaleanvihreää. Kolme celadonin väristä puista kynttilänjalkaa lähtivät mukaani kotona odottavien Iittalan samanväristen Nappuloiden kanssa – tai ainakin silmä sanoi kaupassa että väri olisi lähes sama. Vein kaikki. Ja näin tuli kiva lempeänvihreä kokoelma olkkarin hyllylle.

Found 3 of these wooden candle holders from sale to match with my celadon coloured Iittala Nappula ones.