Viime tipassa valkosipulit maahan / Planting garlic

valkosipulinkynnetmusta_istutuslaatikko valkosipulit_penkkiinoregano

En ole ihan varma tuleeko tästä mitään, tai siis maistuvaa luomuvalkosipulisatoa ensi keväänä, mutta yritetty on. Nyt maa näyttää jo vähän erilaiselta, kun lumitalvi saapui Helsinkiin eilen. Reilu viikko sitten, kun maa oli vielä sulaa ja multa pehmeää, tein syyshuollon istutuslaatikoille. Otin pois kesäjuuresten rippeet, möyhensin mullan ja siirsin ruukuista yrtit tänne talvehtimaan. Oregano ihanasti vielä pukkasi vihreää. Muita talvehtivia yrttejä tässä penkissä sen lisäksi ovat ystävän penkistä kesällä saatu saksankirveli ja sitruunamelissa.

Naapurimme, joka on yhtä innostunut hyötykasveista kuin mekin (mutta taitavampi), vinkkasi että valkosipulit täytyy laittaa maahan nyt syksyllä (tarvitsevat kylmäkäsittelyn ennen itämistä keväällä). Ihan viime tipassa nämä kynnet maahan sain, eli ei ole kyllä mitään takuita onnistuuko vai ei. Luin jostain, että niiden pitäisi ehtiä juurtua ennen maan jäätymistä. Ostin luomuvalkosipulit ihan kaupasta, laitoin kanta alaspäin maahan n. peukalon syvyyteen. Minä niin toivon että näistä tulisi satoa, haaveksin jo valkosipulien varsien silppuamisesta uusista perunoista tehtyyn salaattiin ja kynsien hieromista tuoreen leivän päälle.

The last minute garlic planting. I put them in ground about a week before the snow came, is it enough? I just see myself cutting the green parts to the potato salad made of first summer potatoes.

Hulluna hamam-pyyhkeisiin / Hamam towels in our bathroom

 

hamam-handtowel-tummanharmaa_blogihamam-handtowel-ranta-tummanharmaa_blogi LABruket_soaps_blogiJostain ihmeen syystä kuvaan meidän yläkerran kylppäriä muuten tässä ekaa kertaa. Oon ihan in laav tähän kylppäriin, ja ehkä sinne ei vaan tule asteltua kameran kanssa. Nyt kun mun nettikauppaan tuli uusia hamam-pyyhkeitä, kuvasin ne tänään täällä. Noista käsipyyhkeistä olen ihan fiiliksissäni, tääkin kylppäri sai nyt sinne täydellisesti sopivat pyyhkeet, ja vähän lisää kylpylätunnelmaa.

Tää yläkerran kylppäri on se jossa enimmäkseen kylvetään ja suihkussa käydään, kellarikylppärissä aina sitten saunomisen yhteydessä. Tässä ihanassa vinokattoisessa tilassa on kaksi lavuaaria, amme ja paljon lattiatilaa. Edelliseen kotimme parin neliön kylppäriin (johon kylläkin koko perhe saatiin yhtä aikaa mahtumaan) verrattuna suorastaan luksusta.

The first pictures from our upstairs bathroom. I got some new hamam towels to my web shop and I took some photos of them here.

Oma Melitta / My Melitta

melitta_vintagemelitta suodatinkahvi

Tässäpä kirppislöytöni, ihka oikea keraaminen Melitan kahvinsuodatin. Se tuntui ensin kovin isolta, varsinkin kun yhden kupin kokoinen oli alun perin mielessä, mutta käytössä osoittautui justiinsa hyvän kokoiseksi. Tämän löytäminen osui juuri oikeaan aikaan, sillä vanhan kahvinkeittimemme (ikivanha termoskeitin) kahvi alkoi maistua kauhealta lirulta vaikka miten putsasi keitintä. Jotenkin siinä paraskin tummapaahtoinen muuttui mauttomaksi litkuksi ihan yhtäkkiä. Vai mitenköhän todennäköistä se on, että perheessä kahdella on yhtäkkiä joku äkillinen makuaistin menetys. No mutta, tällä vanhanaikaisella systeemillä tulee oikein hyvät kahvit. Kun veden keittää pannussa kaasuhellalla, siitä tulee vielä jotenkin ekstrafiilistä kahvinkeittoon.

The flea market coffee filter Melitta works pretty well! I was surprised how tasty coffee you can make with just this simple method. And the feeling when you make it like this, is authenthic.

Kahvinsuodatinta mä metsästin / Hunting vintage coffee filter

kahvinsuodatin_vihreataloMonasti kun ihan itsekseen kahvia keittelee, tuntuu turhalta päräyttää keitintä päälle yhden kahvikupposen takia. Annikalla on Vihreässä talossa tämä ihana tip tap -kahvinsuodatin, jonka kuvasin viime kesänä yhdessä Arabian lempparituotteen kanssa (saimme valita nämä tuotteet kaupasta, ja minä olen niin tykästynyt tuohon pieneen Piilopaikka-kulhoon). Tätä kahvinsuodatinta olen haikeana muistellut, mutta sittemmin kävi vihdoin flaksi, löysin oman Melitan kirppikseltä.

Edelliseen postaukseen liittyen – tahtoisin kiittää kaikkia nettikauppani Kettukarkki SHOPin lämpimästä vastaanotosta – olen todella iloinen ja arvostan kommenttejanne. Ensimmäiset tilaukset on paketoitu ja postitettu, kiitos paljon, kaupantäti on iloinen!

Annika had this lovely tip tap at Vihreä talo. Now I found my own filter, finally!

Kettukarkki SHOP on auki! / My shop is open!

kettukarkkishop_grafiikkahamam-pyyhe iris_hantverk_harjat rikkalapio_ja_harjaMua todellakin jännittää kertoa tästä. Yhdestä pienestä ajatuksesta pihakeinussa kesällä on muovautunut syksyn uurastuksen aikana minulle iso juttu – oma sisustusnettikauppa. Myös totaalinen hurahtaminen hamam-pyyhkeisiin oli viimeinen sysäys oman kaupan perustamiselle. Kettukarkki SHOP tarjoaa sellaisia arjen kauniita käyttötuotteita, joita omassakin kodissamme käytetään. Kaupassa myydään ihanien turkkilaisten hamam-pyyhkeiden lisäksi tuotteita keittiöön, kodinhoitoon ja kylpyhuoneeseen. Valikoima tulee kasvamaan jatkossa, esimerkiksi hamam-pyyhe on tuote, joita tulee uusia kauppaan sitä mukaa kun niitä saapuu varastoon ja pääsen kuvaamaan.

Olen miettinyt valikoimaa tarkasti, ja varsinkin luonnonmukaisuuden ja tuotannon eettisyyden kanssa olen ollut todella tarkka. Haave omasta sisustusliikkeestä on muhinut taustalla monta vuotta, mutta muiden töiden vuoksi ei ole ollut mitään mahiksia sellaisen pystyttämiseen. Keksin tässä muutama kuukausi sitten, että omakotitaloon muuton jälkeenhän meillä on sen verran tilaa, että kellariin mahtuisi yhden pienen nettikaupan varasto ja pakkaamo. Uskalsin varovasti ehdottaa ajatusta perheelle, ja kaikkien mielestä ajatus oli loistava. Duuni oli oikeasti aivan valtava – mutta opin ihan hirveästi tässä prosessissa.

Nyt ollaan tässä pisteessä että kauppa on valmis, pakkaamossa odottavat laatikot, tarrat ja silkkipaperit ensimmäisiä tilauksia. Ei ole minkäänlaista haisua siitä, voiko sisustusnettikauppaa pyörittää harrastuksena ilman että se veisi hirveästi varsinaisesta työajasta, mutta katsotaan miten käy! Postituspäiviä on viikossa kaksi (maanantait ja torstait), joten ihan joka päivä kusti ei valitettavasti polje. Ja toimitukset toistaiseksi vain Suomeen.

Perhosia vatsassa, ensimmäisiä tilauksia odottaen, tervetuloa! Kertokaa jos sivulla joku ei toimi tms., ja pientä viilausta sinne on vielä tulossa. Kauppa löytyy osoitteesta www.kettukarkkishop.fi

Psst, käy tykkäämässä kaupan facebook-sivusta, niin saat nopeasti tiedon uusista tuotteista ja kivoista kamppiksista -> KLIKS!

 

kettukarkkishop_1