Inspiroiva Trash Cuisine

Sain mahtavan inspiraatiotankkauksen Isa Kukkapuro-Enbomin ja Henrik Enbomin landekodissa Nummisissa, jossa puuhattiin Habitareen pian valmistuvaa Trash Cuisine -näyttelyä. Meitä oli pieni toimittaja/bloggaaja-porukka täällä retkellä, ja päästiin tutustumaan syvemmin ideologiaan, valmistusprosessiin ja ennen kaikkea Isan ja Henrikin henkeäsalpaavan kauniiseen kesäkotiin (siitä muuten kuvia tulossa myöhemmin blogiin). Kierrätys kiinnostaa, kierrätyskeittiö kiinnostaa, kaikki hauskat, luovat ja uudet ideat kiinnostaa.

No pakko myöntää, että tämä oli niitä ”kesän mukavimmat työpäivät” -kategorian kärkisijoja… ruokapuolesta vastasivat Nicholas Thieulon ja Kalle Kiukainen. Ja lautaset ihanasti eriparisia vanhoja.

kukkapuro_enbom_pihakatosruokaapikkumokkinumminennicolas_thieulonkukkapuro_enbom_pihaisabasbas_annos

Henrik Enbomilla on suhteellisen mukavan oloinen verstas (työkalut vimpan päälle järkässä, ihailen!), ja siellä valmistuu uniikkikalusteita romudesign-tyylillä (kuvissa esimerkkejä). Omasta työstä inspiroituneiden ihmisten innostus tarttuu helposti muihinkin, ja Isa ja Henrik tekevätkin mielellään yhteistyötä kotonaan (eli Trash Factoryllä) esim. muiden muotoilijoiden kanssa. Niinhän se on, että positiivisesta synergiasta syntyy usein jotain vielä isompaa.

Nyt paikalla olivat yhteistyötä tekevä muotoilija Samuli Helavuo ja muotoiluopiskelija Jari Miranda. Samuli muuten tuo Habitareen paikalle ötökkäbaarin (Helavuo & Aho Pupa Kitchen)! En raukkiksena uskaltanut maistaa – kuten muut – mutta näen hyönteiset tulevaisuudessa kyllä varsin realistisena ja tärkeänä osana protskun tuojana ruokapöydässä. Samuli lupasi maistiaisia Habitaressa, sillä meidän koululainen on kinunnut ötököitä lautasellensa jo pitkään (meillä lapset on huomattavasti ennakkoluulottomampia syöjiä kuin äitinsä, esim. lautaselta katoaa suuhun aina ensimmäisenä se, jota ei tunnisteta etukäteen.)

matoja

Tää seuraavan kuvan eurolava + Artekin tuoli on ihan henkilökohtainen suosikkini. Nyt tuli muuten mieleen, että sanoikohan Isa että näitä kalusteita sai Habitaren jälkeen ostaa… ?

trash_design_tuoli trash_design_kahvilakalusteet minikeittio_henrik_enbom pikkukeittio henrik_enbom_paja enbom_verstas kalenteriseina_enbomkierratyslamppu

Habskuhan on jo ihan pian, starttaa 9.9.

Visiting Isa Kukkapuro-Enbom and Henrik Embom’s home in Numminen was a very inspiring experience. The synergy between the parents of the project and other designers working with them was something you too rarely see. Enough laid-back, positive atmosphere and welcoming openly all new ideas into the process clearly keeps the motivation going. Looking forward to see the Trash Cuisine  exhibition in Habitare starting 9.9.2015!

Celadon löysi toisen / Matching colors

vihreat_kynttilanjalat puiset_kynttilanjalat_ kynttilanjalat celadon_nappi_iittala

Lauttasaarelaisen sisustusliikkeen, Vector Factoryn, alekorissa pilkahti jotain vaaleanvihreää. Kolme celadonin väristä puista kynttilänjalkaa lähtivät mukaani kotona odottavien Iittalan samanväristen Nappuloiden kanssa – tai ainakin silmä sanoi kaupassa että väri olisi lähes sama. Vein kaikki. Ja näin tuli kiva lempeänvihreä kokoelma olkkarin hyllylle.

Found 3 of these wooden candle holders from sale to match with my celadon coloured Iittala Nappula ones.

Yllärikukat portahilla / Some surprise flowers

krysanteemit kukat_ruukuissa monivarinen_krysanteemi muratti_portaillaPari päivää kotonamme kuvannut tv-porukka oli mitä herttaisin, ja tullessani iltamyöhällä kotiin, odotti kotiportailla mukava kukkayllätys. Osa kuvauksissa käytetyistä kukkasista sai jäädä etupihaa (ja meitä) piristämään. Rönsyävä murattikin näyttää oikein kivalta (olen sitä systemaattisesti vältellyt, kun lapsena näin tv-ohjelman, jossa mukin kuviona ollut muratti öisin kasvoi ja popsi ihmisiä hävöksiin), ja annankin sille mahdollisuuden jatkossakin.

Sinkkiämpärissä kasvava peruna pääsi myös kukkasten kaveriksi. Vielä en ole tohtinut perunasadon tilannetta tutkia, myöhäiskesän lajike kun oli kyseessä.

Jaa mistäkö tv-ohjelmasta on kyse? Marraskuussa on lupa paljastaa, kerron sitten lisää.

P.S. Tiedoksenne – torstaina 20.8. aamupäivällä on Divaaniblogeissa pientä teknistä päivitystä, ja kommentit eivät välttämättä tuona aikana tallennu.