Lupa tuli! / Permission granted

ennen_aukkoa muutostyolupaOdotettu päivä koitti – ja jännittävät hetket edessä. Muutostyölupa on nyt saatu (tuuletus, tuuletus!) ja kaikki muutkin valmistelut alkavat olla remonttia varten hoidossa (ovi saapuu pian, rakennepiirustukset teetetty, huone tyhjennetty valmiiksi, remonttifirma löydetty). Voi tätä helpotuksen lempeää tunnetta.

Nyt näyttää tältä takapihalla, pian tuossa on siis isompi aukko (merkitty mustalla teipillä). Tuo pensas tuosta edestä pitää vielä siirtää jonnekin uudelle paikalle. Raportoin homman etenemisestä!

The backdoor project is about to start. Everything is all set and soon it’s starting to happen!

Vanhat seinävalaisimet kirppikseltä / Old wall lamps

seinavalaisinlasikupu_messinkikanta vanha_seinavalaisin

Me oltiin just sillon ostettu tämä talo, ja satuin olemaan sopivaan aikaan Facebookin ääressä kun alueen kirppissivulle tuli myyntiin kaksi tällaista seinävalaisinta muistaakseni 30 euron yhteishintaan. Meni ehkä sekunti kun klikkasin valaisimet itselleni – tiesin että ne sopisivat vanhaan puutaloon ihan varmasti jonnekin. Kannatti kyllä olla nopea, lampuille tuli heti n. 20 tyypin jono.

Toinen pääsi tähän työhuoneeseeni lukuvaloksi, toinen olkkariin sohvan luokse. Tosin ehtivät olla pahvilaatikossa sen 1,5 vuotta ennen kuin pääsivät To do -listan kärkeen, mutta kannatti odottaa. Niin on nätit.

I found 2 of these wall lights from a local Facebook fleamarket.

Takapihalla / In the backyard

juhannusruusu pihavaja raparperi takapihalla

Kerrostalossa asuessa kesästressi tuli siitä, että piti lähteä erikseen ulos kesästä nauttimaan (piknikille, mökille, roadtripille, uimaan, terassille, kahvilaan, puistoon) ja jos jäi sisälle nahjuilemaan, tuli aurinkoisella säällä ihan huono omatunto. Oman pihan myötä kesä tulee ihanan paljon lähemmäs. Ei ole sitä sellaista tarvetta lähteä ”jonnekin”. Kun on omassa pihassa ja tutkailee raparperien kasvamista, tuntuu että aika ei mene hukkaan.

Arvostan ja olen kiitollinen tästä. Tosin kesästressi tulee ehkä siitä, kun miettii onko ehtinyt haistella juhannusruusunkukkia tarpeeksi…

Smelling the roses and enjoying the summer.