Muunto myynnissä! / Muunto is for sale

muunto_forsale muuntomuunto_furnitureTämä meidän 1940-luvun funkkiskerrostaloon ostamamme Muunto-sarja ei nyt ihan satasella istu tähän 1940-luvun puuomakotitaloon, ja meillä on muita ajatuksia olkkarin tähän kohtaan. Se siis lähtee nyt myyntiin. Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä sähköpostitse (kettukarkkiblogi(at)gmail.com) tai jättäkää kommenttilootaan viesti niin otan yhteyttä.

Muunto on laadukas kotimainen, muunneltava säilytyskalustesarja.

Meidän settimme koostuu seinäpaneeleista joiden yhteisleveys on 342 cm ja korkeus 100 cm. Paneeliosassa on keskellä sauma, joten sen voi jakaa vaikka kahteen eri huoneeseen tai esim. laittaa kaikki vaakapaneelit päällekkäin jolloin leveys on 170 cm ja korkeus 200 cm. Säilytysmoduulit ovat siirreltäviä (kiinnitetään helposti kiskoon) ja niiden paikkoja voi vaihdella. Tässä setissä on 8 kpl erilaisia moduuleita.

Our livingroom Muunto furniture for sale – made in Finland. Width 340 cm and height 100 cm. The wall panel can be devided into two identical parts.

Mitä sinä näet? / What do you see?

kioskiPientaloalue, jolla asumme, on helsinkiläiseen tyyliin tonttien hintojen vuoksi melko täyteen rakennettu tetris-tyyliin. Kun alueella kävelee, vielä voi löytää muutamia paloja menneestä ajasta. Tämä pieni rakennus muutaman korttelin päässä herättää paljon ajatuksia – ensimmäisenä sen että miten ihmeessä se on onnistunut säilymään. Olisi hienoa tietää tarinaa sen historiasta ja nykyisestä omistajasta.

Tällaisten helmien – kuten minä tämän vähän surullisen nuupahtaneen mökkerön näen – kohdalla en voi välttyä ajattelemasta potentiaalisia uusia käyttötarkoituksia ja mahdollisuuksia puhaltaa tähän uutta elämää. Oma pääni on ideoita täynnä, mutta olisi kiva kuulla mitä sinä tässä näet?

This piece of old times has managed to survive in our quite full-built neighbourhood. It’s a little bit sad, and I don’t know the story – but my head is full of new ideas for it. What do you see?

Juhlat talossa / Table setting & some bubbles

kettukarkki_foutahamam-pyyhe-kattausvoileipakakutjuhlapuffa kettukarkki_olohuoneyoure vintage rintamamiestalo_olohuone voileipakakutKupliva ja tiskintäyteinen viikonloppu takana. Synttäriheebo yllätti minutkin järkkäämällä ystäville kunnon kemut pelkkien aikuisten kesken, vaikkei todellakaan mikään juhlien järkkäilijä yleensä ole. Teki myös kaksi voileipäkakkua ihan omin tarmokkain savolaiskätösin (linkkaanpas reseptit tähän myöhemmin, löysi sen verta hyvät). Kaakkujen ympärille suunnitelin sellaisen libanonilais-turkkilais-italialaisen menun, joka maistui korianterille, jeeralle, valkosipulille ja paahdetulle paprikalle. Napsin muutamia kuvia ennen vieraiden saapumista ja ennen kuin haarukat iskettiin ruokiin.

Pöytiin pistin liinoiksi hamam-pyyhkeet oman kaupan hyllyltä. Olen kaipaillut vähän uusia pöytäliinoja, mutta nyt tajusin että ne olivatkin lähempänä kuin kuvittelinkaan. Meidän ruokapöytä on 195 cm pitkä, ja kaksi foutaa meni siihen kivasti vierekkäin.

Ja mihin havahduinkaan – minulla on 40-vuotias poikaystävä! Vanha, mut ihana.

Some shots just before the party started.

Kirppikseltä Aarikkaa ja muuta / Flea market finds

Nyt tuli taas tehtyä kivoja muutaman euron kirppislöytöjä Jämsästä. Nämä taisivat kaikki olla samasta pöydästä, peräti. Aarikan puunupit (yht. 2 e) on ihan ykköslöytö, mutta mitähän näillä tekisi sitten. Näistä puuttuu reiät, eli kuuluuko nämä sitten ovennupeiksi tai lipastonlaatikonnupeiksi niin että toiselta puolelta ruuvataan vaan kiinni?

aarikan-puunupit

Vihreitä kuulia puulaatikossa – sopiva pikkukaman säilytykseen tai esim. koruille.fazer_vihreitakuulia

Vanhoja postikortteja pieni pino. Näistä tulee mieleen lapsuuden kiiltokuva-albumit.postikortit_kirppikselta

Piparkakkumuotteja saa osta aina. Varsinkin jos kohdalle osuu sellainen käsin kolvattu setti, joka on solmittu yhteen Turku-nauhalla (!). Vaan miksi ihmeessä joskus on tehty Turku-nauhaa – mihin ihmeeseen sitä on tarvittu? Joka tapauksessa, en ehkä raaski tätä settiä koskaan aukaista.

Tästä tulee mieleen 1900-luvun alun neuvostoliittolaiskijailija Daniil Harmsin teksti: Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki Mars ja toisessa Jupiter.turkunauha

Some flea market finds from Jämsä. The Aarikka wooden knobs were only 2 euros (6 pieces). Wonder what they are for? And the ginger bread baking molds you can always buy.