Yläkerran kylppäristä kolmen naisen spa

Tää kylppäri on mun mielestä i-ha-na. Silloin kun tämä koti oli edellisten omistajien, näin tästä jutun sisustuslehdessä ja ajattelin Voi kunpa tuo kylppäri olisi joskus mun! Kaks allasta ja kaikkea, ammekin vielä. Näin ne haaveet toteutuu. Tämä rintamamiestalon yläkertaan toteutettu kylpyhuone on vaan niin fiksusti aikanaan suunniteltu.

Huomasin tässä yksi päivä että hei, nyt en muista nauttia kylppäristä tarpeeksi, vaan aloin pitää sitä itsestäänselvyytenä. Kiittämättömyyden tunne sai väistyä, kun annoin huoneelle vähän uutta ilmettä mustavalkoisella puuvillamatolla, meidän vanhalla nojatuolilla ja uudella tyynyllä. Hyllylle vain ne tän hetken lempparikosmetiikat. Tällä hetkellä ykköskasvovoide on Mádaran kivasti viilentävä Total Renewal yövoide* ja Aesopin sitruunainen vartalovoide.

Meidän molemmat tytöt myös nauttii pienistä spa-hetkistä – jopa 3-vuotias rakastaa kasvohierontaa ja mielellään kokeilee erituoksuisia kasvorasvoja, ja muodostaa niistä oikein vahvat mielipiteensä. Myös kynsilakkaa pyytää tasaisin väliajoin, ja ai että miten tarkkaa on oikean värin valinta. 11-vuotias nauttii jalkakylvyistä ja nyt on tilauksessa yhteinen kasvohoitohetki. Testailemme seuraavaksi Flow Kosmetiikan kasvinaamiojauhetta.

KH_aesop_madara_1

Pitkään etsinnässä ollut kaunis käsipeili löytyi kotimaiselta everyday designilta, ja sen sainkin heiltä lahjaksi. Vanerinen käsipeili on vaan täydellinen.
vaneripeili_lrylakerran_kylpyhuone_rintamamiestaloKH_aesop_madaraHei ja se uusi suihkuverhoverhokin löytyi! Vielä ripustamatta ja ompelematta, joten palaanpas tähän aiheeseen vielä myöhemmin. Toi toinenkin pää kylppäristä on oikein kiva.

*saatu blogin kautta
*kaupallinen linkki

Sisustusliikkeen kuulumisia

Kaksi viikkoa kivijalkakaupan sisustuskauppiaana takana, ja fiilishän on vaan ihan mahtava. Kaikki tavarat alkavat olla paikoillaan, mutta pikku puuhaa kaupassa on koko ajan. Todella mukavaa siis – ja todella mukavia asiakkaita muuten. Tajuan vasta nyt, että tässähän tulee ihan bonuksena mielenkiintoisiin ihmisiin tutustumista ja kuulumisten vaihtamista. Ihmiset ovat löytäneet kaupan selvästi kolmella eri tavalla: paikallisia käpyläläisiä tutustumassa, blogia pidempään seuranneita sekä nettikaupastani aiemmin tilanneita, ja tullaan hakemaan täydennystä. Myös on googlettettu jokin tuotteistani ja siten löydetty paikalle pidemmänkin matkan takaa.

Kaupassa on melkoisen kattava valikoima hamam-pyyhkeitä, ja nythän ne ovat täällä rivissä ja hypisteltävänä, mikä on helpottanut monelle sen lempparipyyhkeen valintaa. Moni paikallinen on ollut myös iloinen, että ne kodin perustuotteet (hyvännäköiset ja toimivat tiskiharjat, tiskiaineet, pyykinpesuaineet) saa tästä napattua mukaansa. Myös tupari- ja kylätuliaisia tästä on helppo noukkia. Kaupasta löytyy myös House of Rymin astioita, joita ei nettikaupan puolella ole. Samoin postikortteja. Muutakin kivaa uutta on kevään mittaan tulossa, ja mielelläni otan toiveita vastaan tuotteista!

Miinusta liiketilassa on sen lämpötila – sähköpattereilla lämmitettävä tila (ja minä) todellakin tarvitsee pönttöuunin lämpöä kaverikseen. Kuvassa olen lyhythihaisella, mutta en muuten ollut kauaa! No, kuuma kahvikuppi ja takkatuli lämmittää.

kettukarkki_SHOP_lrkettukarkkishop_kapyla_sisustusliikehamamkori_lrhamampyyhekauppa_helsinkiKolmen päivän aukioloaika on tuntunut sopivalta – aika riittää hyvin muihinkin töihin. Lauantaisin on ollut ihan ruuhkaakin, joten se on selvästi ollut hyvä aukiolopäivä. Mutta siis oikein hyvillä fiiliksillä lähden kevättä kohti, ja tämä kaupan avaaminen tuntuu varsin passelilta ratkaisulta.

Kettukarkki SHOP Käpylä / Kullervonkatu 22 / ke 13-19 / pe 13-16 / la 11-14. Tervetuloa!

www.kettukarkkishop.fi

Talvi-ihon luonnonkosmetiikkavinkkejä

Ihonhoitotuotteiden käyttö kuuluu täällä jokapäiväiseen aamu- ja iltarutiiniin, ja varsinkin talvipakkasilla tuotteiden laadulla on todellakin väliä. Ja jos yhdenkin päivän jättää väliin, seuraukset kyllä huomaa. Ei sitä kutinaa kestä ekikään. Taisi olla Radio Helsingissä tässä yksi päivä hyviä suihkussakäyntivinkkejä kuivaihoiselle, ja opin itsekin kikan jos toisenkin. Suihkussa ei olekaan merkitystä sen kestolla, vaan veden lämpötilalla. Haalea vesi on paras, kuuma huono. Iho myös kannattaa kuivata taputelleen, eikä kuivaksi hangaten (tämä kuvien takana oleva pellavaa sisältävä hamam-pyyhe on tähän tarkoitukseen loistavaksi havaittu. Pyyhe kuuluu oman nettikauppani valikoimaan).

Tässä talvipakkasten aikaan on löytynyt varsin kivoja tuotteita – joten tässä luonnonkosmetiikkavinkkejä muillekin joiden iho kutisee kylmän sään aikaan herkästi. Nyt on tullut paljon kivoja vartalonkuorintavoiteita, joista puuttuvat sekä synteettiset että kasviperäiset kuorivat ”sattumat”, eli aineen olomuoto itsessään on ihoa kuoriva. Tämä estelle & thildin Fresh water lily body scrub* -sokeripohjainen vartalonkuorinta on juuri sopivan hellävarainen viikottaiseen vartalonkuorintaan – tykkään myös kukkaisesta tuoksusta paljon. Vastaava mielenkiintoinen tuote (vieläpä alehinnalla), tummasta sokerista tehty Kivvin purkki löytyy uudesta Waku-verkkokaupasta.

estelle_thild_vartalokuorinta

Kun nämä kavereiden kehumat Mádaran Nokkonen Daily Defence -tuotteiden näytepakkaukset löysivät tiensä saunan pukuhuoneeseemme, olin varsin vaikuttunut minäkin. Nokkosvoide* imeytyy nopeasti, tuoksuu hyvälle ja jättää ihon kimmoisaksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Alle suihkautan kosteuttavaa Nokkossuihketta*, ja tätä käytän nimenomaan saunomisen jälkeen. Suihketta voi laittaa kasvojen lisäksi koko vartalolle, ja olen jopa huomannut, ettei iho juurikaan kaipaa erikseen mitään vartalovoidetta nokkossuihkeen jälkeen. Aine lupaa rauhoittaa ihoa, ja sen se kyllä tekee. Ihan mielettömän helppoa ihonhoitoa.
madara_nokkosvoide_noora_shingler

Kotimaisen Rento-saunahunajan löysin jo vuosia sitten, ja tässäpä tuoksuva vinkki muillekin lauteella viihtyjille. Jos mun hunaja loppuu, on heti ostettava uusi. Tykkään saunoa pitkän kaavan mukaan, mutta iho ei siellä kovin kauaa viihtyisi. Levitän saunahunajaa iholle – erityisesti käsivarsille ja jaloille – minkä ansioista iho kestää löylyissä kuivumatta ja kuumentumatta liikaa. Lisäksi tämä koivuntuoksuinen versio vie ihanasti ajatukset kesään. Parhaat ostopaikat tälle tuotteelle on isommat tavaratalot, ja monesti löytyy saunatuotteiden seurasta samalta hyllyltä.
rento_saunahunaja*kaupallinen linkki

Työhuoneeni instapotero

Sen jälkeen, kun läksin päivätyöstäni ja pistin oman firman pystyyn noin yhdeksän vuotta sitten, on muuten niskakivut vähentyneet lähes olemattomiin. Työtuolin, työajat ja levon määrän päivittäin saa valita ihan itse – uskon että sillä ollut merkitystä asiaan. Koska työhöni kuuluu olennaisesti bloggaamisen lisäksi muukin sosiaalinen media, olen huomannut kellahtavani työhuoneen sohvalle (vieraspedille, joka tunnetaan myös nimellä instapotero) iPhone kädessä kun Instagramiin on asiaa. Sohvalta näkee niin ihanasti ulos puutarhaankin.

Nyt tämä ihana petinen on ollut sairaspetinäni, sillä ollaan oltu tosi kipeänä täällä kotona. Paitsi lapset, onneksi. Nukun suosiolla alakerrassa etten herätä muita kun yskin keuhkot pihalle.

Kotitoimiston etuja. Miten muilla – onko mahkuja lepoon työpäivän aikana, edes pienesti?
vieraspeti_palmu vieraspeti

Seinällä on lapsen tekemä tilaustyö. Sain valita piirustuksen aiheen, kuten monesti, ja työ kiikutettiin sitten minulle. Tämä on niin ihana, aiheena oli sisustus.
huonekalupiirros