Blogging vacation

kurkkaus fireplace_lores lautashäkki_lores sunset_loresNyt annetaan aikaa kesäauringolle, jätskeille, uimiselle, lautapelien pelaamiselle ja kesäretkille. Ja yhdelle ihan tylsälle remontille kotona.

Tässä muutama näpsykuva vanhempieni mökiltä, joka kuuluu olennaisesti kesänviettoomme. Pikkutipu tuossa yläkuvassa kurkkii leikkimökin terassilta. Blogi lomailee siis viikon verran, nähdään pian!

Blog on a summer vacation for a week — see you soon again!

Candies and graphics

allsorts_magnetsfridge_door_magnetsKuten arvata saattaa, pikkusiskon tuomat karkkimagneetit jääkaapin ovessa eivät hirveästi auta makean himon taltuttamisessa. Varsinkin Allsortseja tekee kummasti mieli koko ajan. Vietämme parhaillaan lokoisia lomapäiviä, ja herkuttelu sen myötä ehkä sallittua. Kukaan ei ainakaan näytä pistävän pahakseen, kun tyrkkään välipalaksi jätskit käteen.

Laitoin jääkaapin oveen puss och kram -printin, siitäpä vähän vinkkiä lomaan. Sain postissa muutaman tuotenäytteen Magia Graphicsilta, joka on uusi kahden naisen paperiprinttejä tekevä yritys. Myös tuo raidallinen M-kortti on samasta paikasta. Tykkään. Käykääpä ihmeessä tsekkaamassa valikoima, ja Magia Graphics tekee myös omista dissaineista julisteita.

Like you can quess — the Allsorts magnets on the fridge door don’t much help when trying to reduce eating sweets. Well, at the moment we’re having some holiday time, so maybe a little delicatessen is in place after all.

Enchanting home of Jean Sibelius

ainola_loresNyt pääsen ruksaamaan kohdan ”Tuusulanjärven taiteilijatalot ja maisemat” -kohdan listaltani, johon kirjaan ylös mielenkiintoisia matkakohteita. Lista on piilossa meidän keittiön ruokakaapin oven sisäpuolella, koska siihen on lyhyt matka aina laittamaan hyvät ideat nopeasti ylös. Eli pidämme perheen kanssa lomakohdesuunnittelupalaverejä keittiön lattialla sillit suolassa istuen. Nyt siis otettiin Tuusulanjärvi haltuun (sen ympäri voi muuten myös fillaroida, matkaa on 20 km), ja aloitimme Sibeliuksen Ainolasta.
ainolaolohuone green_fireplace_ainolaUpea upea upea talo on valmistunut vuonna 1904, ja sen suunnitteli Lars Sonck. Sibeliuksen tyttäret halusivat säilyttää kodin entisellään ja möivät sen valtiolle vuonna 1972, jotta se säilytettäisiin muuttumattomana kotimuseona. Jugend on tyylinä tummaa ja raskasta, mutta samalla niin ainutlaatuisen tunnelmallista. Pystyn hyvin kuvittelemaan Jean Sibeliuksen täällä tekemässä sävellystyötään kaikessa hiljaisuudessa. Hän tarvitsi hiljaisuutta niin paljon, ettei halunnut taloon asennettavan vesijohtojakaan, ne tulivat vasta 60-luvulla. Huomasin, että talon ikkunoista aukeavalle pellolle on täräytetty Kannustalon Lato (no upea kuin mikä, eikä sijaintikaan kauhean huono), mutta varmana olisi Jean repinyt peliverkkarinsa jos talo olisi raksattu aivan naapuriin hänen aikanaan. Siinä olisivat voineet sinfoniat lennellä pitkin seiniä jos parit Caterpillarit olisivat jyllänneet sävellyshuoneen edessä.astiakomero astiakaappiOlohuoneen portaiden alla oli astiakaappi, ja en voinut olla miettimättä mikäköhän oli Jeanin tai Ainon lempikuppi. Mä veikkaan että Jean tykkäsi tuosta vihreäkukallisesta isosta kupista tuossa oikeassa reunassa. (Jos komeron lasista löytyy sormen- ja nenänjälkiä, ne ovat mun.)sibelius_keittiö ainola_kitchen_lores hella_lores kitchen_sibeliusKeittiö oli erityisen ihana, vaatimatonkin. Valoisa ja vaalea, astiat säntillisesti paikoillaan. Tuntuu että tähän taloon täytyy tutustua vielä uudestaan vähän paremmin. Nyt piti sen verran vahtia pientä viipottajaa (katosi vain kerran, oli piiloutunut omin luvin palvelijan huoneeseen keittiön perälle), että tarkempi syynäys on vielä tehtävä. Paikka kokonaisuudessaan on pakahduttavan kaunis retkipaikka, myös upea puutarha, museon kahvila ja sen terassi olivat todella viihtyisät, ja lapset otettiin ihanasti huomioon sekä talolla että lipunmyynnissä kahvilan yhteydessä. Ja Helsingistä hurautti autolla aivan hetkessä mahtaviin maisemiin.

I’ve been planning to go and visit the cultural spots at lake Tuusula (Tuusulanjärvi) for a long time, and finally we went there and started the journey from Ainola (built 1904), the home of Jean Sibelius. The composer lived here with his wife and daughters many decades and wrote most of his pieces here. The jugend style and interior which has stayed untouched since the Sibelius family’s time, gave me a very strong and unique visual feeling. I loved to investigate their kitchen stuff and wondered which of the coffee cups were their own favourites.

Ihana Glam! / My hairdresser in Helsinki

ikkuna_glampinni_glam nahkasohva_glam kirppisrekki_glam kassi_maija_louekariMusta on tuntunut, että kaikilla muilla on joku ihana vakiokampaamo, se kaupungin taatusti paras ja ihanin. Nyt voin ilokseni todeta, että kaikkien näiden Helsinkivuosien ja pitkän kenttätutkimuksen jälkeen olen löytänyt itselleni sen paikan, jossa on kaikki kohdallaan. Ihan ekaks tärkein on tietenkin se että saa hienon ja ammattitaidolla tehdyn tukan (kiitos Tuuli!), ja se että ympäristö on miellyttävä ja inspiroiva. Lisäpisteitä, erittäin tärkeitä sellaisia, saa tarjolla olevista tuoreista sisustuslehdistä. Mikään ei myöskään voita sitä tunnetta, kun saa istua kahvikuppi ja lehti kädessä jutellen rennosti kampaajan kanssa, joka ymmärtää puolesta sanasta mistä ja kuinka paljon leikataan, ja joka tekee ihanan päähieronnan. Nyt kampaamoon oli ilmestynyt myös kirppismekkorekki (miks ihmeessä tällaista ole joka paikassa).

Pikku Roballa sijaitseva Glam! sai juuri uudet ikkunateippaukset, aika hieno vai mitä? Kuvan on suunnitellut vaatimattomasti muuan Maija Louekari, joka sattuu olemaan kampaamon misujen vanha ystävä (ja mun mielestä Suomen kuvittaja number ykkönen).  Tuuli tekee myös meikkejä, eli kokonaisen juhlalookinkin täältä voi mennä hakemaan, tai kevyemmänkin meikki + kampaussetin. Nyt otin kesäfiilikseen kunnon blondiraidat ja tasaisen otsiksen ja pitkien hiusten tasauksen.

Glam! at Pieni Roobertinkatu 12-14 is my kind of a hairdresser. Highly recommended! See also the window design by Maija Louekari.

Pihapenkki / Diy garden bench

ruukkupuutarha unikko_marimekko pot_gardenEtupihamme on kukkapengermän jakamana kahdessa tasossa, ja aika pihan huomasimme että varsinkin pienimmät tyypit yrittävät mielellään oikaista jyrkän kukkapöheikön läpi alapihalle. Kiinteä aita ei tuntunut sopivalta ratkaisulta, mutta asia ratkaistiin laittamalla penkki sopivaan paikkaan esteeksi. Paksu lankku tuotiin mökkipihalta (kiitos vaan isä ja äiti!) viime reissulla auton katolla, ja penkin jalkoina on kaksi lieriön muotoista painavaa betonijalkaa, jotka olivat jo ennestään pihassa. Tykkään muutenkin tosi paljon tällaisista puutarhaa maisemoivista”epäkalusteista”, jotka maastoutuvat kivasti pihaan ja saavat kaikessa rauhassa patinoutua huomaamattomiksi.

Nyt meikäläisen ruukkupuutarha, rakkauden hedelmät, pääsee kivasti laajenemaan penkillekin. Ja uunituore vastaommeltu unikkotyyny pääsi myös ulkoilemaan. Tosin leikkimökkiin se on matkalla — ja siitä muuten pian tulossa lisää juttua!

The DIY bench works also as a perfect place form my pot garden, but it also stops small kids rolling down the quite steep flowerbed, which devides our front yard on two levels.