Tuunaamalla täydelliset pipot

reimapiristys3

reimapiristys4

reimapiristys1

reimapiristys2

 

Valmiina ei löytynyt täydellisiä pipoja kaksosille, siis pipoja, joiden värit olisivat sekä lasten että vanhempien suosikkeja ja jotka tietenkin sopisivat yhteen myös muiden lasten ulkotamineiden kanssa. Mutta melkein täydelliset löytyivät, vieläpä alehinnalla. Joten lankaa ja Novitan tupsukehikot esiin ja pian pipot olivat täydelliset!

Ennen-kuvat Anton&Nina-verkkokaupasta.

I made new pompoms and these beanies became just perfect for my twins.

Banoffee

banoffe1

banoffe2

banoffe3

 

Mies teki tänään mammalle ja papalle kahvin kanssa tarjottavaksi helpon ja herkullisen Banoffee-tortun. Ensimmäistä kertaa pääsin maistamaan Banoffeeta toukukuussa kälyni leipaisemana (perinteinen malli) ja toisen kerran muutama viikko sitten entisillä yläkerran naapureilla (kirsikkaisena versiona) ja ihastuin kovin, joten nyt ehdotin miehelle kyseistä leipomusta. Mies etsi käsiinsä Hellapoliisin ohjeen ja vielä kun kaupasta löytyi valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, oli torttu äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa. Ja kun se vielä maistuukin herkulliselta, en voi kuin suositella!

P.S. Minä koristelin tortun näkemättä alkuperäistä ohjetta, joten jätin epähuomiossa banaanin pois pinnalta…

Super easy and tasty Banoffee.

Mekkotehtailusuunnitelmia

mekkotehtailua1

mekkotehtailua2

mekkotehtailua3

mekkotehtailua4

 

Samaisella Kodin Ykkös-reissulla, jolla pöytäliinojakin hankittiin, ostin alepöydästä myös kaksi kangaspalaa mekko-ompeluksiin. Yhtäkkiä nimittäin iski pitkään piilossa pysytellyt ompeluinnostus! Nyt kun tyttö on jo sen verran iso, että samaa mekkoa voi hyvässä lykyssä käyttää parikin vuotta, on itse ompeleminen motivoivampaa. Oman osansa motivointipuolesta hoiti toki myös hintapolitiikka, sillä Finlaysonin Optinen omena -kangas maksoi vain 5 euroa metriltä ja Annon oma Kettu Repolainen vaivaiset 3 euroa/metri. Kettu Repolainen on jo Mekkotehdas-kirjan Alviina-kaavan mukaan silputtu, omenat odottavat vielä vuoroaan. Kontrastiväriäkin tullaan käyttämään, ehkä jopa tuota pitkään säilömääni, jostain vanhasta ompeluksesta purettua pinkkiä pitsinauhaa.

Cheap fabrics are going to be dresses.