Leikkihuone valmistuu

leikkihuone_kollaasi1

leikkihuone1

leikkihuone2

 

Näyttäisi vahvasti siltä, että asunnon alkuperäinen keittiö, tuleva lasten leikkihuone valmistuu ihan näillä näppäimillä! JEE! Viikonloppuna on tarkoitus asentaa lattiaan valkoinen muovimatto, ja sitten saakin laittaa tavarat paikoilleen. Uusia hankintoja ovat Hang It All -naulakko ja kaksi Ikean Stuva -säilytyspenkkiä, muut kalusteet (mm. leikkikeittiö ja itse tuunattu pöytäryhmä) ovat palvelleet meillä jo aiemmin. Yhden seinän tapetiksi haaveilen Marimekon Korsi -raitatapettia, muutoin seinät ovat maalatut. Lisää kuvia vaikka sitten sunnuntaina!

Kids’ play room is going to be ready! Really soon

Taulun uusi elämä

taulu1

taulu2

taulu3

 

Ensin, yli kymmenen vuotta sitten, se oli sinivalkoinen, seuraavaksi valkoinen, sitten musta ja nyt se sai värikkäät läiskät. Itse tekemäni (materiaaleina mieluisan kokoiset taulunkehyspuut, itse gessottu pellavakangas, rulla kipsausmateriaalia ja akryylimaalit) sisustustaulu elää erilaisten kotien ja vaihtelevien mieltymysten mukaan. Tässä kodissa näin!

My old painting got some colour.

Mukavia (värittömiä) perusvaatteita vauvalle

vaatteet_paidat

vaatetta_jalkaan

 

Pikkuherra kasvaa kohisten, joten helppoa (pukijalle) ja mukavaa (puettavalle) perusvaatetta oli taas hankittava, sillä suurin osa kaksosten vanhoista annettiin eteenpäin. Ja koska äiti on vähän värirajoitteinen, eikä vauva-parka osaa muuta vaatia, hankitaan vauvan vaatteet ilman värejä. Tässä viimeaikaisia löytöjäni edullisista ruotsalaisketjuista. Harmillista, ettei Seppälän Baby-malliston tuotekuvia ole netissä (onkohan koko mallisto poistumassa?), sillä myös sieltä löytyi useampikin kiva mustavalkoraidallinen vaatekappale!

p.s. Pikkuherralla on runsaasti myös harmaita vaatteita, mutta niistä sitten vaikka toisella kertaa…

Recent monochromatic cloth buys for my baby boy.

Rintakarvabody

rintakarvabody1

rintakarvabody2

rintakarvabody3

rintakarvabody4

 

Piti tulla hieno viivakuvio, mutta tulikin rintakarvat, joten jo kolme ja puoli vuotta sitten kaksosille kangastussilla tuunaamani body jäi tyystin käyttämättä. Mutta sittenpä tulikin iloinen herra pikkujätti ja hän sai rintakarvansa. Ja isosisarusten perintölelut. Vaikka vaatteet on värittömiä, leluissa (Lamazet on meidän suosikkeja) väriä pitää sitten olla vaatteidenkin edestä!

”Hairy” DIY body.

Muratit ja villiviinit

koynnokset1

koynnokset8

koynnokset3

koynnokset4

koynnokset5

koynnokset6

koynnokset9

 

Ikivihreät havut, maanpeittokasvit, heinät ja köynnökset ovat suosikkikasvejani, ja niitä kaikkia löytyy myös omasta pikku pihasta. Viimeksimainituista edustettuina ovat villiviinit ja muratit. Villiviinit kuuluvat tässä talossa ihan peruskalustoon, eli niitä löytyy jokaisesta pihasta. Tai tarkemmin sanottuna aidasta. Kaksi vuotta sitten taloyhtiössä maalattiin aidat ja kolmekymmentä vuotta vanhat villiviinit leikattiin mataliksi, mutta jostain syystä ne oli pihassamme kynitty myös viime kesänä! No, mutta onneksi ne ovat sitkeää sorttia ja nyt jo hyvässä kasvussa.

Kolme murattia ja mustan köynnösritilän lisäsin pihaan itse, tuota inhan väristä sokkelia peittämään. Ja komeastihan ne ovat nuokin kasvaneet! Murattia laitoin myös kolmeen mustaan parvekelaatikkoon. Alkukesän istutustöissä vaan pääsi multa loppumaan kesken kaiken ja muratit olivat muutaman viikon vajailla mullilla ja siitä sitten vähän loukkaantuivat. Mutta ovat nekin sittemmin reipastuneet ja roikkuvatkin jo kivasti.

Parthenocissus and hedera. <3