Rentoa raitaa pojalle

raitavaatteet

 

Vähän ehdin jo elokuussa ihmetellä, kun 3-vuotias poikani (pituus noin 104cm) olisi pitänyt mustavalkoraidallista sadetakkiaan auringonpaisteellakin, mutta pian syykin jo selvisi, kun poika ilmoitti pitävänsä kovasti raitavaatteista. Äitillä ei tietenkään ole mitään sitä vastaan, päinvastoin, joten äiti sai hyvän syyn hankkia lisää poikaselle mieluisia raitavaatteita (osa kollaasin vaatteista meillä oli jo entuudestaan, osa uusia hankintoja). Ja kotihoidossa kun ollaan, saavat nämä raitavaatteet olla mukavia ja helppohoitoisia. Pojan asuissa raidat yhdistetään useimmiten yksivärisiin vaatekappaleisiin, vaikka ei raita-raita-yhdistelmäkään ole meillä ennenkuulumaton näky. Tytön asuissa raidat yhdistetään monasti myös palloihin.

Stripes for my son, who loves them.

Kisumisun tuunattu lokerikko

tuunattulokerikko1

tuunattulokerikko2

tuunattulokerikko3

tuunattulokerikko4

tuunattulokerikko5

 

 

Kotiutin tuon vanerisen säilytyslokerikon Ikean löytönurkasta jo viime talvena, tietenkin aikomuksenani tuunata se paremmin meille sopivaksi. Mutta kun tässä on ollut ”vähän” hässäkkää (vauvan syntymä, asuntokaupat, remontti ja muutto…), niin homma vaan jäi. Kun Tigerista löytyi taannoin posliininen V-nuppi ja liitutaulumaalipurkkikin osui varastonkaivuureissulla sopivasti käteen, oli hyvä hetki tarttua toimeen. Maalia pintaan, reikä nuppia varten, alkuperäisen ruuvin vaihto lyhyempään ja se oli kutakuinkin siinä, nyt on tytön hiushärpäkkeillä oma paikka.

Mä sitten niin tykkään liitutaulumaalista: se on mustaa, se on riittoisaa, peittävää ja muutoinkin kaikinpuolin mukavaa käsiteltävää. Ja sitten kun siihen voi vielä kirjoittaakin! Oli se sitten ”in” tai ”out”, mutta mun repertuaarissa tulee pysymään vielä pitkään.

Huutelin tyttöä mukaan kuviin ja koska hän ilmestyikin alakerrasta naamiaisasu mukanaan, näette kuvissa laatikoita aukovan kissan. Kissa-asu on ostettu viime vuoden lopulla, Tiimarin loppuunmyynnistä 90% alennuksella, eli kärsin siitä hurjat 2,5 euroa. Ostin tietty kaksi, ja samalla myös pupuasut. Ja voin vakuuttaa, että asuja on käytetty koko rahan edestä!

Drawers got paint coat and a knob.

Olkkari tänään

olkkari1

olkkari2

olkkari3

 

Tänä aurinkoisena lauantaina sohvan tienoilla näytti tältä. Sohvalla poseeraa vastikään 10 vuotta täyttänyt, häälahjarahoilla maksettu ranskanbulldoggiherra Uuno. Uuno on koirista parhain, joka veti aikanaan kiitettävästi myös esikoislapsemme roolin. Tässä elämäntilanteessa Uuno-paralle jää kovin vähän aikaa, mutta onneksi Uuno ei liikoja vaadikaan. Lapsirakkain koira, jonka olen tavannut!

Today in the living room. Our french bulldog just had it’s 10th birthday!

Sohvapöydän uusi maalipinta

sohvapoyta_ennen

sohvapoyta2

sohvapoyta3

sohvapoyta4

sohvapoyta5

 

Kun ei mitoiltaan täydellisen sopivaa mustaa sohvapöytää löytynyt uutena (kaikki sopivan kokoiset olivat joko liian matalia tai liian korkeita), huusin itselleni Huuto.netistä lakatun puisen sohvapöydän (halkaisija 90cm, korkeus 50cm). Ostohetkellä tammi-helmikuussa ajatus oli, että jalkojen muoto mahdollistaisi niiden madaltamisenkin tarvittaessa, mutta ainakaan toistaiseksi sahaa ei ole kaivettu esiin. Mutta hiomapaperi ja maalipurkkipa kaivettiin, juuri viime hetkillä, vain kaksi päivää ennen nimijuhlia. Mies hioi, minä maalasin. Ja hyvä tuli, samalla myös huomattava parannus koko olohuoneen yleisilmeeseen. Kyllä vaan kannatti!

2nd hand coffee table got a new black paint coat.

Pakko saada lenkkarit

lenkkarit

 

Kun Valton toinen kummisetä alkukesästä ohimennen mainitsi, että juoksulenkkarit on nyt muodissa, aattelin että ei voi olla tosi, siihen kelkkaan minä en kyllä lähde. Mutta vähänpä tiesin. Tätä nykyä markkinoilla on meinaan todella hienoja juoksulenkkareita ja ne tosissaan näyttävät nyt jotenkin erityisen kivoilta. Että nyt tarttis sitten saada omat hienot mustat lenkkarit! Vaikka semisti koominen yhdistelmähän se olis, juoksulenkkarit ylipainoisen kotiäiskän alla. Mutta josko ne sitten motivoisivat hankkiutumaan eroon kaikista näistä edelleen mukana roikkuvista paristakymmenestä vauvakilosta?

Lenkkarit sopisivat erihyvin mun kotiäidin uniformuuni; leggareiden, jättipaidan, neuletakin, maihinnousutakin ja huivin kanssa! Ja jospa ne jalassa ehtis ajoissa bussipysäkille?

I want my own sneakers…