Raitakaulurit

raitakaulurit1_web

raitakaulurit2_web

raitakaulurit3

 

Kaksosille tilattiin simppelit ja tyylikkäät mustat softshell-haalarit ja tuntui sopivalta ajatukselta yhdistää niihin pientä värin pilkahdusta. Ja senhän saisi toteutettua helposti vaikka parilla neulekerroksella. Lämpöiset ja nopeasti puettavat kaulurit olivat muutoinkin ”to do”-listallani, joten nyt sellaisiin yhdistettäköön kumpaisenkin lapsen omaa lemppariväriä. Pyörähdin tyttären kanssa tänään kaupungilla, niin myöhään, että viralliset lankakaupat olivat jo kiinni ja oli tyydyttävä Tokmannilta löytyneeseen Seitsemään Veljekseen. Tässä ensimmäiset luonnostelmat, katsotaan mitä tuleman pitää!

Tube scarves for my twins.

Hiotut muovikorvikset

muovikorvikset1

muovikorvikset2

muovikorvikset3

muovikorvikset4

 

Ihanat vanhat Aarikan puiset rinkulakorvikseni katosivat mystisesti muutamia viikoja sitten (voivat kyllä vielä löytyä kotoakin), melkeinpä heti kun olin ajatellut, etteivät ne saa ikinään kuunaan milloinkaan hävitä. Varastoissani on kyllä kaikkia ihania roikkuvia, mutta niihin on vauvallakin iso houkutus tarttua. Joten ehdin olla isoja mustia nappikorviksia vailla. Uusien silmälasinkehysten sovittelureissullani Specsaversillä sain innoitusta nyt niin muodikkaasta hiotusta muovista (tätä tehostetta oli kovasti ainakin Cheap Mondayn pokissa) ja päätin tuunata pitkään käyttämättömänä lojuneet ”hiukan liian 60-lukulaiset” kiiltävät nappikorvikseni paremmin tyyliini sopiviksi. Ensin hioskelin korvisten pintaa ristiin rastiin säännöllisen epäsäännöllisesti, ja kun raapaleiden reunat tulivat vähän valkoisiksi, päätin lopuksi rasvata/vahata pinnan mustaksi. Käytin villarasvaa (Lansinoh, kais tiedätte), kun se nyt sattui ensimmäisenä käteen osumaan. Ja kas, nyt mulla on oikein kivat uudet arkikorvikset!

Up dated earrings!

Pannun alle

pannunaluset1

pannunaluset2

pannunaluset3

pannunaluset4

 

Nyt iltateepannulla on useampikin paikka mistä valita, kun lempikaupastani Tigerista löytyi näin ihanat keraamiset aluset (kolmella eurolla kipale). Samoilla naamoilla kuvitettuja tuotteita sieltä on löytynyt jo aiemminkin, mm. meillekin kotiutunut muovinen tarjotin. Mulla tulee näistä, etenkin noista musta- ja punatukkaisista, mieleen Kanelimaan Hanna-Riikan kuvitukset. Entäs teillä?

Kuvaan kurkottelevan liljakimpun sai noin viikko sitten Lidlistä vain kahdella eurolla ja nuo mustat Teema-kupit mies sai keväällä oppilaaltaan jäähyväislahjaksi. Aikas erinomaisen tyylikäs lahjus!

These cute pot-holders are from Tiger.

Takapihan syksy

takapihansyksy1

takapihansyksy2

takapihansyksy3

takapihansyksy4

takapihansyksy5

 

Syksy saapui takapihallemme, vai sanoisinko mieluummin takaterassillemme, ja lähes koko kesän yhtä soittoa auki ollut aurinkovarjo suljettiin haikein mielin. Nyt kun katsoo keväällä terassista ottamiani kuvia, näyttää se lähtötilanne hurjan ankealta (pihan kasvua havainnollistavat ”piha”-tägillä varustetut postaukset)! Asunto ehti myyntiyritysten välillä olla hetken vuokrallakin ja joko perikunta tai vuokralainen leikkasi kesällä 2013 koristeomenapuun torsoksi ja villiviinit matalaksi, mutta nepä ottivatkin melkoisen revanssin menneen kesän aikana. Pari viikkoa sitten istutin vielä kaksi Köynnöshortensiaa takaseinämälle puiden väliin, koska juuri sellaisista olin haaveillut ja nyt ne Prismassa pikku alennuksella bongasin. Alkaa olla paketti kasassa ja penkit täynnä. Kesän aikana tuuppasin takaseinustalle puiden alle myös Clas Ohlsonin LED-puutarhavalot. Ne valaisevat puita alhaalta ylöspäin ja hienon tunnelman luovatkin.

Ensi keväänä/kesänä ajattelimme panostaa terassin päivitykseen: puhdistaa terassilaudoituksen ja käsitellä sen mustaksi, uusia huojuvan ja vajonneen säilytyskomeron, maalata alakerran seinälaudoituksen samalla harmaanruskealla, jolla yläkerran laudoituskin on maalattu (yläkerran ovat maalanneet alkuperäiset omistajat, alakerran seinälaudoitus, parvekkeen alla, on vielä alkuperäinen ruosteenpunainen) ja huoltomaalata valkoisetbetoniseinät kalkkimaalilla. Tuohon äklönväriseen sokkeliin ei valitettavasti voi kajota… Taloyhtiössä on vain 9 asuntoa ja pienemmät huoltotoimenpiteet hoidetaan itse, joten pannuhuoneessa on maaleja, joilla voi tarpeen niin vaatiessa huoltomaalata omaa pätkäänsä. Ensi kesää odotellen siis!

Our tiny garden.

Alakerran vessa viimeistelyä vajaa valmis

wc_ak2

wc_ak3

wc_ak4

wc_ak8

wc_ak6

wc_ak7

 

Viime metreillä päätettiin yrittää, josko saataisiin rykäistyä alakerran vessakin käyttökuntoon ennen nimijuhlia. Kun kerta vesi- ja muut kalusteetkin olivat jo nurkissa pyörimässä. Paljon (meillä ja muualla) laatoittanut sukulaismies täräytti laatat vessan lattiaan ja luottoapurimme Jukka levytti seinät, OSB-levyllä jälleen kerran (kuten jo vuodesta 2009!). Ja vaikka olin itelleni vannonut, ettei enää ikinä laiteta itseämme samanlaiseen tappoaikatauluun, mitä yläkerran vessarempan kanssa, tehtiin se silti taas, kiitos putkimiehen aikataulujen. Seinät levytettiin tiistaina ja niitä päästiin värjäämään mustalla Supi-saunasuojalla noin kello 22, kun lapset olivat unessa. Siellä me miehen kanssa pylly vasten pyllyä sudimme seiniä yökahteen, jotta putkari pääsi aamulla asennushommiin. Vielä uupuu seinistä toinen kerros mustaa Supia, katto on maalaamatta, pöntön yläpuolelta kaappi asentamatta ja täytepalat allaskaapin sivuille sahaamatta. Mutta käytössä vessa on ollut nyt kaksi viikkoa. Ja voi jukra, miten luksöriöösiltä tuntuukaan, kun on kaksi vessaa. Ja vielä kun on vessa heti makuutilojen vieressä. Love it. Tästä vessasta haluttiin musta valkoisilla kalusteilla, päinvastoin kuin yläkerrassa. Tämä on lapsiperheen arkivessa, taso on laminaattia ja ovet kalvopintaiset, joten ne myös kestävät paremmin lasten läträämistä.

Allas, valopeili ja kaapit Kvikistä, Gustavsbergin pytty ja Hansgrohen hana Netraudasta. Hammasmuki tuore löytö Tigerista, suolasaippua (lähinnä nyt kuvausrekvisiittaa, käytän kasvojen pesuun) uusi tuttavuus Prismasta. Design-naulakot omista varastoista. ;)

Another toilet almost ready.