Lasit numero 3

lasitnumero3_1WEB

lasitnumero3_2WEB

lasitnumero3_WEB

lasitnumero3_4WEB

 

Poikaseni ei ole vielä täyttänyt neljääkään, mutta päässä on nyt jo kolmannet silmälasit. Ja kuten viime syksynä, myös tällä kertaa vanhat lasit olivat viimeiset viikot ennen silmälääkäriaikaa ja uusien lasien saapumista kokoon kursittuina (viime vuonna juotettuina, tänä vuonna teipattuina). Viime vuonna lasien päälle polkaisi äiti, tänä vuonna aisat irtosivat liukumäkikolarissa ja hepulipainimatsissa…

Mutta voi jestas, miten upeat nämä uudet kakkulat ovatkaan! Koska lapsukaisillani on isomman kaliiberin pääkopat (ja pojan isot simmukat vieläpä melko kaukana toisistaan), löytyivät tämänkertaiset pokat ihan aikuisten mallistosta! Suunnittelija on tyylikäs ja sympaattinen Gok Wan ja lasien mallinumero 19, jostain syystä näitä uusia kehyksiä ei löydy Specsaversin (Koskarin Specsi on luottokauppamme!) sivuilta. Samaisella mallinumerolla googlaamalla netistä löytyy kuvia 2011 vuoden malliston savunharmaista pokista, mutta nämä pokat eivät ole harmaat, vaan tuollaiset harmahtavan ruskeat, naarmuisen mataksi hiotut muovipokat. Liekö tavoiteltu puista (wenge) vaikutelmaa, se ainakin itselläni tulee mieleen. Sen lisäksi, että malli sopii poikamme kasvoille ja se on trendikäs, soveltuu tällainen pyöreä muoto kuulemma ”teknisestikin” parhaiten vahvalle pluslinssille. Ja koska kehykset ovat aikuisten mallistosta, ovat ne tukevat pojan tuplaohennetuille, mutta siltikin painavahkoille linsseille. Ja mikä parasta, nuo kehykset poika myös itse halusi. Katsotaan kuinka pitkään saadaan lasit pysymään ehjinä! Ja tälläkin kertaa kiitokset lasien sponsoroinnista kuuluu mammalle ja papalle.

My son, three years and 10 months, got his 3rd glasses. This time frames are from Specsavers’ adults’ range, designer is Gok Wan.

Syysolkkari

syysolkkari_web

syysolkkari2_web

syysolkkari3_web

 

Kesällä olimme suorastaan pakahtuneita kaikesta siitä valosta ja vehreydestä, joka tulvi olkkarin suurehkoista ikkunoista sisään, joten sälekaihtimet pidettiin ylhäällä ja sisustus simppelinä. Nyt kun lehdet varisevat puusta ja päivät ovat lyhyitä ja suurelta osin myös harmaita, alkaa katse suuntautua ihan eri tavalla tänne sisätiloihin. Tekee mieli alkaa rakentaa sellaista lämmintä ja tunnelmallista talvipesää. Eli nyt olkkari tarttis vähän ekstraa.

* Taljan haluaisin vaihtaa lämpimään villamattoon. Ikean (Stockholm) ja Anttilan (Pandora) Blogimatot odottelisivat ulkovarastossa pesua. Joskin salaa haaveilen myös uudesta, tasaraitaisesta mustavalkomatosta…

* Verhoksi kaipaan jotain huomiotaherättävämpää. Pitäytyäkö ihan vaan mustavalkoraidoissa, vaiko räväyttää ja ripustaa tankoon joku väripläjäys…?!?

* Hee-tuolit kaipaavat taljoja ylleen. Sekä mustat että valkoiset odottelevat löytäjäänsä isäni autotallissa majailevassa varastoröykkiössämme…

* Sohvan viereen ikkunaseinälle haluan kapeita hyllyjä, joille saisi rakenneltua kivoja asetelmia, pienimpien ulottumattomiin, tunnelmaa luomaan ja ehkä myös kaikumista vähentämään.

* Kesällä muokkaamani, pitkään matkassa kulkenut ja useaan kertaan muuteltu taulu tuntuu turhan ”tukkoiselta”, joten uutta katseltavaa kaipaan. Ehkäpä käyn ostamassa taulupohjia ja uusia akryylimaaleja, ja laitan tyynyjen ja jakkaran kanssa harjoitelleet kaksoset taas hommiin…

* Telkkarinurkkaus kaipaa valaisinta.

* Playstationille (tuo musta mötikkä parvekkeen oven edessä) olisi keksittävä parempi ja turvallisempi paikka. Joku laatikko kenties?

Semmosia nyt ainakin olen suunnitellut. Että perästä kuuluu! (Kunhan nyt ensin selätetään kuumeet ja taudit, pullautetaan muutamat itkua ja tyytymättömyyttä aiheuttavat hampaat esiin, ja toivon mukaan saadaan tämä katastrofeille altis lapsiperhe-elämä muutoinkin raiteilleen ja Macci-perheen tuotteet toimintaan…)

Living room is still in summer mode. Cosyness is missing!

Kuumaa kahvia

moccamaster_kassissa

moccamaster1

moccamaster2

moccamaster3

moccamaster4

 

Nyt koitti onnenpäivät, kun talouteemme kotiutettiin aito ja oikea Moccamaster. 12 vuotta vanha, sinänsä oikein kaunis ja saman merkin leivänpaahtimen ja vedenkeittimen kanssa nätisti mätsäävä Philipsin valko-teräksinen termoskeittimemme alkoi syksyn aikana toisinaan liruttelemaan kahvia pöydälle. Eikä se kahvi ollut kyllä meikäläisen makuun riittävän kuumaakaan. Ei, vaikka teräspannun lämmitti ennen keittämistä kuumalla hanavedellä. Tulen suorastaan kiukkuiseksi haaleasta kahvista, joten jotta sain nauttia kahvini kuumana, kaadoin ensin kahvimaidon kuppiin, laitoin kupin 20 sekunniksi mikroon ja sitten vasta kaadoin kahvin päälle. Aika vaivalloista, eikös?

Muutama viikko sitten sovimme miehen kanssa, että Moccamaster hankitaan, kunhan sellaisen saa jostakin alennuksen kanssa. Ja eipä aikaakaan, kun huomasin, että Sokos myy Moccamasterit 20% alennuksella. Tänään käytiin lunastamassa oma valkomusta keitin, eikä tosiaan tarvinnut pettyä. Hyvästi maidon lämmittäminen, tervetuloa kuuma kahvi!

New coffee maker makes hot coffee!

Keskivakava Hama-innostus

hama1

hama3

hama4

hama5

hama6

hama7

 

Meillä on pitkästä aikaa kaivettu Hama-helmet (ja kopiot myös) esiin ja siinä sitten ehditty hurahtaa koko touhuun. Kaikki lähti lasten, tai etenkin pojan, valtavasta Super Mario -innostuksesta, jonka ansiosta löysin netistä kasan Super Mario -aiheisia Hama-ohjeita. Ensin tein lapsille ”One upin” ja ”isonnussienen”, avaimenperiksi tai pikku maskoteiksi. Ja kun lapset saivat tätinsä yökylään, innostuivat he ryhtymään helmihommiin. Lentsikat-elokuvan katsomisen jälkeen teki täti helmistä Ripslingerin. Sen nähtyään poikaseni vonkasi tätiä tekemään myös Superin, ja täti oli niin kiva, että sen myös teki. Ainakin minun mielestä nuo lentsikat ovat 10-vuotiaalta vaikuttava esitys. Tyttöni halusi pinkin lentskarin, joten minä otin vähän mallia Kipparista ja tein tytölle pinkin. Maxi-helmistä tehdyn ”One upin” tein minä, pikku neliöt täti ja sydämen tyttöni.

Eikä se innostus tähän jäänyt, vaan pari iltaa sitten kaivettiin maxi-helmet esiin ja siinä missä tyttö askaroi koiran, malttoi poika tehdä peräti kaksi, auton ja lentsikan! Seuraavaksi tartteekin painella helmiostoksille, isot ovat melkein kokonaan lopussa ja pienempiin kaivataan lisää värivaihtoehtoja.

Ja suosittelen lämpimästi ostamaan aitoja Hama-helmiä, Clas Ohlsonilta ostamani, hivenen halvemmat Maxi-helmet ovat huomattavasti kovempaa, helpommin murtuvaa ja kupruilevaa muovia.

Hama-pearls are so much fun!

Kollaasi leikkihuoneeseen

leikkihuoneenkollaasi

5sangytjakollaasi copy

 

Mitäpä olisikaan meidän perheen lastenhuone ilman taulukollaasia? Ei yhtikäs mitään. Että rakenteilla sellainen taas on (kehykset paikoillaan, niiden sisukset vielä mietinnässä)!

Anteeksi, kun leikkihuonepostausta ei ole näkynyt eikä kuulunut, mutta en ole ollut huoneeseen vielä tyytyväinen. Ja raitatapettikin on kiinnittämättä. Enkä siivoomaankaan oikein ole ehtinyt. Tai jos siivoamaan, niin en ainakaan ”stailaamaan”. Että malttakaahan vielä hetki!

From kids’ playroom.