Tarjolla lukemista ja laukku

muumilaukku1

muumilaukku3

muumilaukku4

 

Ystävät hyvät, nyt teillä on Divaanin synttäreiden kunniaksi harvinaislaatuinen tilaisuus: puolen vuoden (6 numeroa) Divaanit ja Ivana Helsingin Muumi-laukku irtoaa nyt naurettavaan 24,90 euron yhteishintaan! Pelkkien lehtien normaalihinta kun on jo 44,90 euroa ja laukunkin arvo 59 euroa, on kyseessä erityisen hyvä diili!

TÄSTÄ PÄÄSET TEKEMÄÄN TILAUSTA! Tilauksen tekemällä varmistat, että on sitten kesälomalla laadukasta lukemista ja laukku, jossa kuskata jätskirahat, avain ja luuri. Ellei sitä sitten kähvellä joku pikkuihminen…

P.S. Minä sain laukkuun ihastuneen neitokaiseni oikein iloiseksi, kun napsaisin sivuleikkureilla laukun huisin pitkästä metallihihnasta pätkän pois ja tein siitä pikkuneidille sopivamman mittaisen.

A really good offer!

Meidän virpomiset

virpomisvitsat1

virpomisvitsat2

virpomisvitsat3

virpomisvitsat4

virpomisvitsat5

 

Tämä samainen juttu yllättää mut joka vuosi, joten tälläkin kertaa kuvittelin palmusunnuntain olevan vasta viikon päästä (kotiäiti kun ei käytä kalenteria). Eilen iltapimeässä sitten kävin tytön kanssa riipimässä pajunoksia isosta, ison tien varressa olevasta pajupuusta, jossa olin nähnyt kissoja ainakin jo viikko takaperin. Kotona sitten selvisi, että kissathan ovat aivan nokisia. Kylvetin oksat, mutta eivät ne puhdistuneet kuin nimeksi, joten koska miehen ja koiran aamuinen pajunkissojen metsästysretki ei tuottanut tulosta, koristeltiin nämä tienposkessa saastuneet oksat. Kaksosten ja minun yhteinen askarteluhetki ei sujunut ihan niinku Strömsöössä, joten kokonaista viisi oksaa valmistui, kaksi omaan maljakkoon (veljeni perheen tuoman tulppaaninipun kaveriksi), kaksi mammalle ja papalle ja yhden itse, pinkein höyhenin koristelemansa tyttö halusi pitää itsellään. Minä luotin paperisulkiin, masking-teippiin ja mumman juuri tähän tarkoitukseen tuomiin samettinauhoihin. Mutta juuri kun tehtiin lähtöä pyöräily/virpomisreissulle, osui naapurinrouva jutulle ja lopulta hän päätyi virvottavaksi meidän omalle kotiovelle (erikoisen hyvää palvelua!). Lapset saivat komeat suklaatikkarit ja rouva toisen oksan meidän maljakosta. Mammalle ja papalle vietiin hillityt, virpojien mukaan pinkillä ja vihreällä maustetut oksat ja palkaksi tuli kaksi kinderiä per nuppi. Harmi vaan kun sekä kaoottiset lähtövalmistelut, että pyöräilyn ja viileähkön sään yhdistelmä ei houkuttanut pukeutumisleikkeihin (vaikka olishan sitä nyt edes naamoja voinut värittää!). Mutta ainakin virpomislorut sujuivat kivasti, mitä nyt poika lyhensi ”tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks” muotoon ”terveeks vuodeks”. :)

Our Easter branches.

Talouspaperille teline

talouspaperiteline1

talouspaperiteline2

talouspaperiteline3

 

Talouspaperirullat ovat nyt hiljan rantautuneet keittiöömme, joten samalla aloimme olemaan vailla myös jonkinlaista simppeliä ja tyyliinsopivaa telinettä. Ja yllättävän vaikeaksi tehtäväksi osoittautui tämäkin. Viimein sitten Prismassa lykästi, kun hyllyyn oli ilmestynyt uusia puuvalmiita ja simppeleistä simppeleimpiä telineitä (jotka kuitenkin maksoivat tuplasti enemmän kuin ne lakatut sorvaushirvitykset, kotimaisia kun ovat). Helmi-maalipurkkien jämät käyttöön ja kas, meillä oli paperirullalle simppelin tyylikäs musta teline, jota kehtaa pitää ruokapöydässä.

Ja tietenkin sitten samana päivänä kun oma teline oli valmis, huomasin Design Boulevardin Karitan läväyttäneen putiikin Facebook-sivulle kuvan uutuutena kauppaan saapuneesta Hayn Porter -telineestä, joka oliskin toki ollut aivan älyttömän hieno. Mutta kyllä mua edes vähän lohduttaa se, että siinä missä mun teline maksoi vaan kympin, on Hayn telineen hinta ainakin nelinkertainen.

Tiny DIY.

Paperisulan saksimisohjeet

paperisulat2

paperisulat5

paperisulat6

paperisulat1

&nbsp:

Saksin tänään lasten kanssa mm. pääsiäsikoristeiksikin soveltuvia paperisulkia, tai oikeastaan ne ovat kyllä kartonkia, kun ajattelin sen kestävän kovempaa käyttöä. Tänä vuonna ajattelin koristella pajuvitsatkin näillä (jo aiemminkin esittelemilläni) ihanuuksilla. Saas nähdä päätyykö vitsoja oman maljakon lisäksi myös naapureille, eli rohkenevatko lapset virpomispuuhiin! Tässä saksimisohje kuvina, olkaa hyvät.

Paper feather tutorial, s’il vous plaît.