Muratit ja villiviinit

koynnokset1

koynnokset8

koynnokset3

koynnokset4

koynnokset5

koynnokset6

koynnokset9

 

Ikivihreät havut, maanpeittokasvit, heinät ja köynnökset ovat suosikkikasvejani, ja niitä kaikkia löytyy myös omasta pikku pihasta. Viimeksimainituista edustettuina ovat villiviinit ja muratit. Villiviinit kuuluvat tässä talossa ihan peruskalustoon, eli niitä löytyy jokaisesta pihasta. Tai tarkemmin sanottuna aidasta. Kaksi vuotta sitten taloyhtiössä maalattiin aidat ja kolmekymmentä vuotta vanhat villiviinit leikattiin mataliksi, mutta jostain syystä ne oli pihassamme kynitty myös viime kesänä! No, mutta onneksi ne ovat sitkeää sorttia ja nyt jo hyvässä kasvussa.

Kolme murattia ja mustan köynnösritilän lisäsin pihaan itse, tuota inhan väristä sokkelia peittämään. Ja komeastihan ne ovat nuokin kasvaneet! Murattia laitoin myös kolmeen mustaan parvekelaatikkoon. Alkukesän istutustöissä vaan pääsi multa loppumaan kesken kaiken ja muratit olivat muutaman viikon vajailla mullilla ja siitä sitten vähän loukkaantuivat. Mutta ovat nekin sittemmin reipastuneet ja roikkuvatkin jo kivasti.

Parthenocissus and hedera. <3

Vihreä krokotiili

vihrea1

vihrea5

vihrea2

vihrea3

vihrea4

 

Pikku Kakkosen ”Ystäväkirja” -ohjelman innoittamina lapset alkoivat kysellä toisiltaan, ja meiltä tietty myös, mikä on lempiväri ja -eläin. Ja kuten olen jo aiemmin todennut, ilmoitti tyttö omiksi lemppareikseen pinkin ja kissan. Pojan vastaavat ovat kuulemma vihreä ja krokotiili, joten tänään mun oli aivan pakko ostaa poikaselle vihreät kroko-sortsit, kun kerta sellaiset henkkamaukalla näin. Lippis ostettiin jo tovi sitten, samaisesta myymälästä, kun poika siihen ihan itse silmänsä iski. Että nyt on sitten maailmankirjat sekaisin, kun meidänkin lapsilla on värikkäitä vaatteita! Viime kesänä hankittujen arskojen (vahvuuksilla) aisojakin käytiin vääntelyttämässä, jotta sopivat taas vuodessa kasvaneeseen päähän.

My son’s favourites, green and crocodiles.

Aloittelevan maisemamaalarin naulauspohjat

naulataulut1

naulataulut2

naulataulut3

naulataulut4

 

Oli niin säälittävän kokoiset noiden Tigerin ihanien naulaussettien alkuperäiset korkkipohjat (laatikon pohjan kokoiset), että tämä äiti päätti ostaa kunnon korkkitaulut ja maalata niihin tuollaiset alkeellisen naivistiset maisemat (en vaan pystynyt parempaan…), joihin on sitten toivon mukaan kiva naulailla. Omia lapsuuden unelmiani tässä taas toteutan, mutta näyttävät näistä pitävän nuo tenavatkin…

Hammer and pin sets with new home made landscapes…

Kurmettihodari omasta grillistä

hodari1

hodari2

 

Mies keksi grillata meille hodarit ja kattokaas vaan kuinka komeita niistä tuli! Grillatun sämpylän välissä halkaistut ”Nysät” (tamperelaisen Wigrenin uusi lyhyt grillimakkara, oli nääs Prismassa promo-tarjouksessa), sinappia, majoneesia ja friteerattua sipulia. Kyljessä grillattua kesäkurpitsaa, parikaa ja fetaa. Ja sen on siinä. Namskis.

Gourmet Hot Dog á la my husband.

Taidejakkara

taidejakkara1

taidejakkara2

taidejakkara3

 

Kotoa löytyi yksi Ikean valkoisella irtopäällisellä varustettu jakkara, joka on muuten kätsy ja myös mukavan simppelin näköinen, mutta kovin arka likaantumaan. Joten otin aiemmin värkättyjen ”taidetyynyjen” idean uusiokäyttöön ja laitoin lapset isojen sutien ja mustan kangasmaalin kanssa hommiin. Nyt meillä on kivan artsu varaistuin, jossa ei heti tummista housuista irtoava lika näy!

This time my twins painted a stool.