Villaa päällä

villahaalarit1

villahaalarit2

villahaalarit3

villahaalarit5

 

Kolme napakassa pakkasessa suoritetulla ulkoilureissulla punastunutta nappulaa ja yksi päätön ranskanbulldoggi. Ja kuten keli vaatii, nappuloiden päällä villaa. Raidallinen Name It -pipo ja pilkulliset Fredriksonit viime talven hankintoja (Fredriksonit hankittiin mojovalla alella, myös isommalla pojalla on pallolippis). Tällä viikolla pikkuveikan käyttöön siirtynyt Metsolan merinovillainen raitahaalari hankittiin kaksosille jo loppuvuodesta 2012, joten se on ehtinyt palvella jo hyvän matkaa kolmatta talvea. Tällä viikolla kaksoset ottivat siis käyttöön uudet puoleen hintaan tilaamani Metsolan pallolliset merinovillahaalarit, joiden 140cm koko lupailisi sekin hyvin pitkää käyttöikää.

Näiden villojen lisäksi isommilla on käytössä ruskovillan kaulurit ja pikkuherralla samaisen valmistajan kypärämyssy. Ja sekalaista villasukkaakin jalkoihin vedetään.

Kids have to wear a proper wool layers under their overalls, it’s so cold. Hrrrr.

Nukkeperheen koti remonttiin

nukkekoti1

nukkekoti2

nukkekoti3

nukkekoti4

nukkekoti5

 

Näppärän isäni minulle noin 30 vuotta sitten rakentama nukkekoti tuotiin loppuvuodesta sisään, tarkoituksena saada vihdosta viimein se ”vasta” reilut kolme vuotta suunniteltu remontti valmiiksi. Matkan varrella ovat suunnitelmat muuttuneet sen verran, että enpä taidakaan uskaltaa sävytellä taloa, vaan talo jäänee käsittelemättömän vanerin väriseksi. Yhteen huoneeseen jää alkuperäinen, nätti ja sopivan pienikuvioinen tapetti, mutta muut huoneet saavat uuden tapetin. Siniharmaa köynnöstapetti on miehen ja minun ensimmäisen yhteisen vuokrakodin (johon muutimme armon vuonna 1999) olohuoneen tapettia, jonka yhdessä Värisilmän alelaarista kympin/rulla bongasimme. Ihana saada sekin muisto liimattua nukkekodin seinään! Yläkerran jätskitikkuparketti on vielä pahasti kesken, että pitikin ryhtyä moiseen projektiin…

Alkuperäiset kalusteet ovat rikki ja teillä tietymättömillä, joten oliskos vinkata simppeleitä ja kohtuuhintaisia kalusteita? Mittasuhde jotain 1:12 ja 1:16 välimaastosta (alakerran huonekorkeus 17cm).

Kaksosten synttärilahjaksi saaman nukkeperheen isä ei ehtinyt kuvaan, liekö lähtenyt rautakauppareissulle?

My old doll house, made by my father, is under construction.

Hylly leikkikeittiöön

leikkikeittio5

leikkikeittio1

leikkikeittio2

leikkikeittio3

leikkikeittio4

 

Kävimme penkomassa isäni autotallissa säilössä olevia tavaroitamme, kun käteeni osui vanhan kodin olkkarissa palvellut metrin pitkä puuhylly. Nappasin sen matkaan mukaan ja siitähän tuli aivan täydellinen seinähylly lasten leikkikeittiöön! Sen lisäksi, että koko ja väri ovat täydellisen sopivat, hylly ikäänkuin kokoaa aiemmin vähän irrallisena pyörineet kalusteet napakaksi kokonaisuudeksi. Eikä maksanut mitään.

EDIT:
Lasten keittiökokonaisuuden syntytarina täällä!

Kids’ own kitchen got a shelf (old one).

Maalattu rukinlapa

rukinlapa1

rukinlapa3

 

Joulun alla törmäsin kirpparilla isohkoon valikoimaan rukinlapoja, 3 euroa/kipale. Olin tytön kanssa sisällä ja miesväki odotteli ulkona pakkasessa, joten valinta oli tehtävä pikaisesti. Tällaiseen yksilöön siis päädyin ja pienen maalausoperaation jälkeen sain mustan lapani, ainakin vuoden haaveilun jälkeen. Aion ripustaa sen seinälle, kivaa rustiikkia tunnelmaa tuomaan.

P.S. Jos lavan historia mietityttää, löysin asiaa hyvin avaavan Turun Sanomien artikkelin.

I found this old distaff from flea market and I painted it black. I’m going to hang it to the wall.

Pelikaunottaret

joulupelit1

joulupelit2

joulupelit3

joulupelit4

joulupelit5

 

Näin kauniita pelejä meille kiikutti joulupukki. Se tiesi, että olen Ingela P. Arrhenius -fani ja että tuota Shape Makeria olin parisen vuotta sitten tilaamassa lapsille lahjaksi, mutta se oli ainoalta silloin löytämältäni kotimaiselta myyjältä loppu. (Tähän väliin kiitokset kaksosten kummittelijoille!) Ja sitten se tiesi, että meidän melkoisen kattavasta puupalapelikokoelmasta puuttui tuo Marimekon ihanuus. (Tässä kohdin kiitän itseäni!)

These beautiful games we got as Christmas presents.