Tuija ovenpielessä

tuijaovenpielessa1

tuijaovenpielessa2

tuijaovenpielessa3

 

Karu talvi vei meiltä useammankin kasvin, niiden joukossa mm. sisäänkäynnin yhteyteen pykäämästäni kivikkopenkistä jo yhdestä talvesta selvinneet ja viime kesän aikana jo upeasti levinneet Kaukasianmaksaruohot. Melkein yhtä köpelösti kävi myös rapunpielen havuistutukselle, Sinikatajat vihersivät kunnolla enää osittain ja Kalliovuortenkataja näytti kauttaaltaan melko meneteltyltä tapaukselta. Koska halusin ovenpieleen vihreyttä ja elinvoimaa, oli marssittava hovihankkijani pakeille, eli Prisman kesäpihalle. Parilla eri reissuulla mukaan lähti yhteensä neljä Tuiviota, yksi Timanttituija ja kaksi vihreävalkoista murattia. Tuiviot (3,50), tuija (9,95) ja muratit (1,95) maksoivat yhteensä alle 28 euroa, eli parin edullisen leikkokukkakimpun verran. Ja muratteja lukuunottamatta näillä on sentään edellytykset olla monivuotisia iloja. Peukut pystyyn!

Some fresh greens next to my door.

3 lasta 1 uudet silmälasit

3lasta1lasit_1

3lasta1lasit_2

3lasta1lasit_4

3lasta1lasit_5

 

Kahta lasta oli vielä helppo kuvata, mutta kolmea… huh huh. Joten pistin kameran räpsymään, kun nuo kaikki kolme hakeutuivat linssini eteen. Vaikkei nämä tuotokset nyt mitään mestarillisia ole… puhelimella kuvatessa katsoivat useammassakin kaikki kolme yhtäaikaa kameraan, ilman mitään outoja naamanvääntelyitä. Ja kuten näkyy, osaa tyttäreni poseerata kameralle! :D Mistä lie oppinut, ei ainakaan äiteeltään (jolla on useimmiten vaivaantunut olo kameran edessä).

Ja isommalla poikasella siis tuoreet silmälasit, cooliakin coolimmat Marvelin supersankarilasit Specsaversiltä (kuten kaikki edellisestkin). Pyöreänmallisia taas etsiskeltiin (pluslinsseihin teknisestikin sopivin malli), mutta poikasen nenänvarrelle eivät useimmat muista varteenotettavista vaihtoehdoista oikein laskeutuneet. Kahden parhaimmin istuvan mallin joukosta poika valitsi nämä (kiitokset sponsoroinnista mammalle ja papalle!). Laseihin kuuluu myös upea supersankarikotelo, joka ei päässyt kuviin, koska on valitettavasti hukan teillä.

Ja kuten näkyy, supersankari-aiheisia vaatteita löytyy myös värittöminä!

My kids. And my son’s new superhero eyeglasses.