Bambino Arrow

babyarrow1

babyarrow2

 

Olin jo useammallakin Prisma-reissulla ihastellut tätä jännittävännäköistä viherkasvia, joka muistuttaa etäisesti lapsuudenkotini Enkelinsiipeä. Viime reissulla sen sitten viimein kotiutin. Kyseessä on Alokaasia-sukuinen on Bambino Arrow. Ja kuinka kivasti se sopiikaan ruokapöydälle Finlaysonin Coronna-liinan kaveriksi!

Bambino Arrow, very cool plant!

Kotiruokaa vauvalle

kotiruokaa-vauvalle

kotiruokaa-vauvalle2

kotiruokaa-vauvalle3

 

Jo kaksosten vauva-aikana hankin Kotiruokaa vauvalle -kirjan, lähinnä se toimi innoitukseksena, vaikka kait sieltä jotain kokkasinkin. Nyt ehdin jo ihmetellä, mihin olen kirjasen tuupannut, kunnes kaksikon kummitäti/kummipoikamme äiskä viikko-pari sitten kiikutti kirjasen meille. Se oli siis ollutkin lainassa. Kasvismössöä olin jo keitellyt ja hedelmiä muussannut, mutta ensimmäiset liha/kana/kala-ruokansa vaavi sai teollisina versioina. Ja jälleen kerran kirja toimi innoittajana, kun pyöräytin vauvalle satsin jauhelihakeittoa (peruna-sipulia, keittojuureksia, kevyesti paistettua jauhelihaa, sipulijauhetta ja persiljaa). Viereisellä levyllä kiehui varttuneempien perheenjäsenten versio, maustepippureilla ja lihaliemellä varustettuna. Ekalla tarjoilukerralla poika vähän ryki jauhelihakökkäreiden kohdalla, mutta sittemmin sapuska on maistunut oikein hyvin. Tästä se taas lähtee! Niin ja Bamix kirjataan ostoslistalle.

Soup for my baby.

Marokkoa makuusoppeen

marokkoamakkariin

plussa

sangynpaaty1

 

Olen aina tykännyt sillälailla sopivasti orientaaleista jutuista, niin vaatteissa (intialaiset ja pohjoisafrikkalaiset kaavut ja tunikat, sekä marokkolaiset tossut, aijai!) kuin sisustuksessakin, joten kun vihdoin päätimme pärjätä ilman sängynalussäilyttimiä ja ottaa runkopatjoista jalat pois (oli kyllä haaveissa jo edellisessä kodissamme, mutta siellä sängynaluslaatikot olivat ihan välttämättömiä!), näin makuusyvennyksemme (kuva toukokuulta) oitis marokkolaistunnelmissa (Pinterestiin olen koonnut aiheesta kansiotakin)! Ja mikäpä siinä nähdessä, kun kaikki tarvittava tavarakin löytyy omasta takaa! Tähän mennessä on patjoista poistettu jalat ja tyynyt kiikutettu alakertaan. Vielä tarttis käydä kaivelemassa katos isäni autotallista (jossa meillä on ihan aimo satsi edellisen kodin vintistä ja kahdesta kellarikopista kannettua tavaraa…) ja pesettää matot.

Sleeping alcove is getting Moroccan vibes!

Puolivuotias vauvani

valto6kk_1edited

valto6kk_2edited

valto6kk_3edited

vilho6kk_edited

vieno6kk_edited

 

Tänään on vauvani jo tasan puolivuotias. Hän on huumorintajuinen ja hyväntuulinen heppu, joka ei turhista kitise. Tokihan sitä nyt joskus ikeniä kutisee, kuumuus kiusaa, masussa kiertää, tai ihan muuten vaan vähän harmittaa, mutta suurimman osan aikaa hän on oikein iloisella mielellä. Ja aivan kertakaikkisen ihana vauva! Ja uskokaa vaan kun sanon, että melkoisen paljon helpompaa tämä on ollut kuin kaksosten kanssa…

Tässä vertailun vuoksi kuvat myös isosisaruksista, päivälleen samassa iässä. Ihan ovat samasta puusta veistettyjä!

Today my baby is 6 months old. Looks like his siblings (twins) at the same age!

Tikusta asiaa

tulitikut1

tulitikut2

tulitikut3

 

Asiaa tikusta, vaiko sittenkin tikkuaskista. Iltojen pimetessä on kiva taas sytytellä kynttilöitä, ja mikäs niitä sytytellessä, kun on näin ihania tulitikkuja! Nämä Ingela P. Arrheniuksen kuvituksin varustetut söpöt askit saatiin ystäväisiltä tuliaisina.

Cute matchboxes by Ingela P. Arrhenius.