Kahden lapsiperheen rapujuhla

rapuja1

rapuja2

rapuja3

rapuja4

rapuja5

 

Siitä onkin jo kuusi vuotta, kun viimeksi isännöimme rapujuhlia. Silloin, aikana ennen lapsia, snapsilasit kilisivät ja viini virtasi… Jossain vaiheessa kesää haaveilin jopa ihan aidoista aikuisten rapukekkereistä, mutta kun puolitoistavuotias pikkuherra on ollut vasta kolmeen otteeseen tunnin tai kaksi isovanhempien hoivissa (muuten siis aina omien vanhempien kanssa), ajattelin suosiolla siirtää rapujuhlahaaveitani vuodella eteenpäin. Ystäväperheen kanssa päätimme kuitenkin pitää pienimuotoiset lapsiystävälliset (neljä lasta ja neljä aikuista) rapusyömingit, joissa ravut toimivat alkupaloina ja pääruokana nautittiin kanarisottoa (vanhalla hyväksihavaitulla ohjeella, ainoastaan pekoni on matkan varrella vaihtunut kanaan). Jälkkäriksi pyöräytettiin jälleen kerran Banoffee. Osa aikuisista huuhteli rapunsa alas maukkaalla valkoviinillä. Ei ollut yhtään hullumpi sunnuntai, kiitos ystäväisille!

We had a tiny crayfish party with our dear friends (four kids and four adults).

Perhepyöräilijän aarteet

perhepyorailijalle

 

Kuluneen kahden ja puolen viikon aikana pyöräilykelit ovat ollet erittäin suotuisat ja pyörän mittariin kertynyt jo lähemmäs kolme sataa kilometriä! Mutta kun syksy tästä etenee, ei ne kelit ainakaan paremmaksi muutu. Lapsethan toki ovat sateelta ja viimalta suojassa Bugatti-kuomun alla, mutta kuskilla ei ole yhtä kuivat oltavat, joten pienimuotoisten tutkimusteni jälkeen mies kävi noukkaamassa XXL:stä mojovassa tarjouksessa (hinta vain kolme kymppiä!) olleen sadeasun. Ensin hän suunnitteli pärjäävänsä pyörän selässä ihan vaan pitkällä sadetakilla, mutta tuli nopeasti siihen lopputulokseen, että kokoasu sen on oltava.

Uudesta kypärästäkin mies alkoi haaveilemaan ja minä muistin aikoja sitten nähneeni kuvia Yakkay-kypäristä. Kun hankkii merkin kypärän, voi siihen ostaa myös komean hattumaisen päällisen ja vaikka korvan kohdalle hihnaan kiinnitettävät korvanlämmikkeet pakkaskelejä varten. Miehen tyyliin ja tarpeeseen soveltuisi parhaiten tuollainen öljykankainen lippis-päällinen, joka soveltuisi varmasti erityisen hyvin juuri sadekeleille. Kokonaisuus on vaan sen verran tyyris, että tarvinnee odottaa joulupukkia.

Christiania Bikessamme on takapyörässä kiinteä Abus-lukko, mutta nostamalla takarengas ilmaan, on pyörää melko helppo liikutella lukittunakin. Joten toistaiseksi olemme lainanneet muista pyöristämme vaijeri- ja U-lukkoa, joten laatikkopyörä tarttisi kyllä ihan omansa, mielellään pitkähkön ja järeän.

Eilen leikkelin laatikon pohjalle sopivan kuramaton (Jysmän York-kuramatosta, hankittiin Prismasta), joka suojelee mustaa vesivaneripohjaa naarmuilta ja kolhuilta, eikä pohja ole enää liukas märkienkään kenkien alla.

Kuvat Yakkay, XXL, Motonet.

Essential equipments for our ”family bike chauffeur”.

Väriä syksyyn

variasyksyyn1

variasyksyyn2

variasyksyyn3

variasyksyyn4

variasyksyyn5

 

Olin jo aikani leikitellyt ajatuksella ja nyt se sitten tapahtui… Eli meidän lapsukaisille hankittiin ihan yksiväriset VÄRIKKÄÄT ulkoilupöksyt! Rastia seinään ja silleen! Kapp Ahlissa oli mukava ”Ota 3 maksa 2″ -tarjous, joten jo valmiiksi edullisista kuoripöksyistä tuli vieläkin halvemmat. Ajattelin näitä kuvan edullisia (H&M:n softshell-takeistakin kärsittiin vain 15 euroa per takki!), mutta (ainakin luvatuilla) teknisillä ominaisuuksilla varustettuja kokonaisuuksia päiväkotiasuiksi ja niitä keväällä esittelemiäni Reiman asuja sitten kaupungille, kauppareissuille ja kyläilyyn. Päikyn pihassa hierottaviksi on lisäksi vielä viime syksynä ostetut Name It-merkkiset mustat softshell-haalarit. Uskoakseni on hyvä olla kaksi möyrimisasua, niin on sitten aina laittaa puhdas, tai edes kuiva, asu päälle. Ja kasvunvaraakin näistä löytyy, niin mahtuvat päälle sitten pari-kolmekin välikautta. Tytön fleece ja pipot on esitelty nekin jo aiemmin, pojan suorastaan täydellinen raitafleece tuore löytö H&M:ltä.

Mitäs sanotte, onko tämä mennyt jo ihan hurjaksi tämä väri-iloittelu? :D

We are equipped for fall, exceptionally with bright colours!