Lisää kärpässieniä

karpassienet1

karpassienet2

karpassienet3

karpassienet4

karpassienet5

karpassienet6

 

Jo kahden vuoden kokemuksella sanoisin, että kärpässienikoristeet ovat tulleet jäädäkseen osaksi meidän perheen joulutraditioita. Viime vuonna jäin harmittelemaan ostamatta jättämääni Konstsmiden Bambi-kynttelikköä, tänä syksynä suunnittelinkin ostavani saman sarjan mustan Pöllö-version, kunnes pian tajusin, että sarjassa on niiden (ja Oravan) lisäksi myös Kärpässieni-versio! Tänään sitten hain tämän täydellisesti meidän perheen jouluun istuvan kynttelikön Etolasta. Ja ihana on, tästä tulee sellainen meidän perheen perinnekynttelikkö, jota lapset muistelevat isona ja jota ilman joulu ei tule. Se on nyt päätetty, joten tämän olis sitten paras olla laadukasta tekoa!

Ja kun tyttö tänään ohimennen mainitsi jotain ”tonttuhaitarista” (lukuisista selvitysyrityksistä huolimatta mulle jäi epäselväksi, missä moisesta oli ollut puhetta), kekkasin värkätä tämän sienihaitarini.

p.s. Tavoittelin näillä kuvillani semmoista lämmintä joulun tunnelmaa… en vaan oikein onnistunut…

Amanitas are part of our Christmas traditions!

Koristöppöset

koristopposet1

koristopposet2

koristopposet3

koristopposet4

koristopposet5

 

Kun viime sunnuntaina ajelimme koko poppoo junalla naapurikuntaan pappani 80-vuotiskahveille (oikeiden kaffittelujen aikaan kieriskelin kotona enterorokon aiheuttamassa kuumehorkassa, ja se oli kamalaa se!), sai vauveli kotiintuomisina aivan käsittämättömän ihanat virkatut neuletennarit. Nämä on pappani ja vaimonsa löytäneet jostain eläkeläisten kotimaanretkeltä toiselta puolelta Suomea (en enää muista paikkakuntaa), enkä ole moisia ennen missään nähnyt. Aivan mahtavat! Ja aivan mahtavalta tuntuu sekin, että 80+ pariskunta on näin täydellisen perillä meidän mausta!

Baby got these super cute crocheted sneakers from his great-grandfather!

Eka kaulahuivi puolitiessään

kaulahuivi1

kaulahuivi2

kaulahuivi3

 

Kiitos Tiinan huiviraporttien, vaihtoi kaulahuivisuunnitelmat suuntaa ja nyt on toinen huivi jo (tässä härdellissä todellakin ”jo”!) puolitiessään. En ole vielä ihan varma, millainen tytön pinkin huivin loppupätkästä tulee, mutta se on ainakin varmaa, että toisesta huivista tulee sitten samanlainen vihreänä versiona (poikaselle).

Kivat väänneltävät puueläimet löytyivät tänään Tigerista.


Scarf for my daughter.

Onnea voittajalle!

pikkunorsuvoittaja

 

Random.org suosi tällä kertaa vastaajaa numero 46, eli Tiinuskaa. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistujille! Käykäähän katsomassa Tiinan suosikki Pikkunorsun sivuilta!

p.s. Arpomisrituaalit siirtyivät aiottua myöhemmäksi, sillä tähän emäntään iski maanantai-aamuyöstä vuorokauden kestänyt oikein ärhäkkä vatsapöpö, josta olen vasta palautumassa. Ja nyt sitten jännitetään, kuka perheenjäsenistä on vuorossa seuraavana…

Congratulations Tiinuska!

Tampere-tossut

tossumonttu1

tossumonttu2

tossumonttu3

tossumonttu4

tossumonttu5

 

Äitini pyysi seuralaiseksi Kädentaito-messuille, oli liput ja kaikkee, joten minähän menin. Tai siis me mentiin, otin meinaan vauvankin mukaan. Visa vinkui Tossumontun kojulla, kun en kertakaikkiaan voinut vastustaa kohtuuhintaisia tamperelaisia käsintehtyjä nahkatossuja (eikä vastustellut äitinikään, hänen mukaansa tarttuivat mustat rusetilla varustetut versiot). Aika jänskät ja mukavat astella.

My new hand made leather shoes.