Mariolle koti

mariodiorama1

mariodiorama2

mariodiorama3

mariodiorama4

 

Nelivuotias poikanen on Super Mario -fani, joten kun poika löysi You Tubesta (juu, toisinaan tämä kolmen lapsen kotiäitiys on sellaista härdelliä, että on pakko rauhoittaa tilanne ja antaa pojan katsella Super Mario tai Lego -aiheisia videoita, jotta saan esim. tehtyä ruokaa tai laitettua pienimmän päiväunille…) vanhan videon, jossa tehtiin Mario-aiheinen diorama (ja julistettiin myös aiheesta kilpailu), innostuin oitis toteuttamaan pojan toiveen ja askartelin Mariolle kodin. Kysymysmerkki, puskat ja pilvi olivat vähimmäisvaatimuksia, ja niiden lisäksi tein myös taustalle mäennyppylöitä. Tämä dioraman valmistaminen oli kiva uusi aluevaltaus, samaa ideaahan voisi toteuttaa monen muunkin aihepiirin leikkeihin.

My son requested a Super Mario diorama, and I did it.

Äidin ja tyttären uikka-asut

 

uikkarit1 uikkarit2

Kun tänään kävelin Kapp Ahlin läpi, huomasin seinällä niin hienoja uikkareita, että ajattelin niistä teillekin vinkata. Tarjolla oli kaltaisilleni äitimassuillekin (kaksi raskautta, kaksi sektiota ja ihan kunnioitettava määrä raskausarpia ja tuskin koskaan palautuvaa nahkaa…) sopivan armollisia korkeita bikinihousuja ja kivoja kokouikkareita. H&M:n nettiä selatessa näin myös kivat, joskin vatsanahkoille ei-niin-armeliaat raitabiksut. Vaikka eipä sillä, aika paljon vettä saa virrata Tammerkoskessa, että tämä äiskä vetäisee simmarit jalkaan rannalla. Sen lisäksi että raskauskiloja on vielä roisisti jäljellä, en erityisemmin nauti järvessä uiskentelusta. Sen lisäksi, että vesi on mielestäni aina kylmää, ihan  hirvittää, mitä kaikkea siellä järven pohjassa oikein lymyää. Vaikka lapsena olinkin melkoinen vesipeto, en silloinkaan halunnut katsella uimalaseilla veden alla. Minä myös kammosin mutapohjaa ja pelkäsin, että levä takertuu jalkaan, tai kala koskee (puremisesta puhumattakaan). Että josko hankkisin itseni rantakuntoon kesäksi 2017, kun Tampereelle valmistuu maauimala?

Pikkutyttösille poimin kaksi suloista uikka-asua, joista tuo pallo-rusetti-versio meillä on jo hankittuna. Sen lisäksi tytölle mahtuu vielä viimekesäinen H&M:n kiva pinkki-musta kissauikkari.

Swimwear for both older and younger ladies.

Pihasunnuntai

pihasunnuntai1

pihasunnuntai3

pihasunnuntai2

pihasunnuntai4

pihasunnuntai5

pihasunnuntai6

pihasunnuntai7

pihasunnuntai8

 

Viimeinkin saatiin vähän kesäisempi (vapaa)päivä, ja se tuli kyllä juuri oikeaan saumaan. Päivä vietettiin suurimmaksi osaksi ulkona, meillä kun oli kaikkien omien pihahommiemme (ja niitähän riittää sekä etu- että takapuolella!) lisäksi myös taloyhtiön talkkarivuoro hoidettavanamme. Touhujen välissä ulkona grillattiin ja syötiin, ja siellä pienimmäinen myös nukkui. Vasemman puoleinen istutuspenkki on nyt kutakuinkin valmis, vielä on vastakkaisessa penkissä timanttituijien, keltapallotuijien, tuivioiden ja sininatojen kanssa tehtäviä istutushommia. Kolme kiveäkin peräpenkkiin asettelin. Kovasti oli iloa myös tuosta taannoin Elisalta lahjana saamastani JBL:n langattomasta kaiuttimesta. Hodareiden valmistuessa pihalla kuunneltiin mm. Frozen-elokuvasta tuttuja laulelmia (äänenlaatu on tällaisen amatöörinkin korvaan enemmän kuin kelvollinen). Kevyelle ja käteensopivalle kajarille tulee varmasti kesän aikana käyttöä kotipihan lisäksi myös rannalla ja piknikillä.

Enää viikon puristus ja miehellä alkaa 10 viikon kesäloma!

*JBL Charge II -kaiutin saatu.

We spent the whole day outdoor: working, eating, playing, sleeping.