Joulukorttikuvaukset

korttikuva1

korttikuva2

korttikuva3

korttikuva4

 

Ostin kivat pukkikortit Tigerista jo hyvissä ajoin marraskuussa, mutta niin se edullisten joulumerkkien lähettämisaika vaan pääsi sujahtamaan ohi, ennen kuin kortit oli postissa. Ja sittenpä sainkin idean, jonka mukaisesti napsittiin tänään lähemmäs 200 ruutua joulukorttikuvia. Äiti kuvasi ja isi toimi haastavassa kuvausjärjestelijän tehtävässä. Tässä parhaimmat, joista ajattelin koostaa yhden postikortin kokoisen läpykän.

Ja ennenkuin kukaan ehtii kysymään, niin kärpässienikoristeet ovat viime- ja toissavuotisia ostoksia (Stockmannilta ja Anttilasta), kärpässienihatut ostettu toissa viikonloppuna Ikeasta.

Photos for our this year’s Christmas card.

Hylly olkkarin nurkkaan

olkkarinhylly1

olkkarinhylly2

olkkarinhylly3

olkkarinhylly4

 

Syksyn tullen aloin kaipailemaan kotiin vähän lämpimämpää tunnelmaa. Kun ei tilillä ollut ylimääräistä uuteen raitamattoon, kaivettiin varaston perukoilta vanhat blogimatot (jotka ei edes olleet niin saastaisia kuin muistin!), toinen olkkariin, toinen lasten nukkumahuoneeseen. Ja sohvannurkkakin kaipasi hyllykköä, johon sommitella kivoja tavaroita. Viime viikonloppuna pääsin vihdoin äitini kyydissä Ikeaan, joten nurkkakin sai viimein hyllynsä. Vielä kun Tolomeo-valaisin ja lehtipinot vaihtoivat paikkaa, on tunnelma nyt kohillaan. Olin aikeissa stailata hyllyille erilaisia asetelmia, mutta vauva heräsi päikyiltään kesken puuhieni (isosisarukset olivat isovanhempien kanssa puistokierroksella ja mies teki kirjoitushommia), joten vain ylähyllyllä ehti tavara vaihtua…

Vanha V-kirjain odottelee vielä neljän vuoden jälkeenkin uutta maalipintaa (sen keltainen neon-putki on toisen kaapin päällä tallessa), ihanat maatuskat sain muinoin Ikea Live -lehden kuvausporukalta tuliaisiksi, pahvisalkut ja uusi sienivalaisin Tigerista, tuunaamani pikkulipasto Ikean.

New Ikea Shelves in livingroom.

Uudet lauteet ilman väriä

lauteet1

lauteet2

lauteet3

lauteet4

 

Kyllä siitä joulusaunasta taitaa tulla ihan totista totta, sillä samainen Jukka, joka on rakentanut meille mm. portaiden kaideseinämän, kävi pykäämässä meille lauteet. Halusin lauteet pitkittäin asetelluilla lankuilla (tällä hetkellä ns. laiturimalli näyttää olevan huomattavasti yleisempi) ja alalauteen kokosyvänä (meillä oli valmiina alkuperäiset seinätuet lauteita varten, jotka omien toiveideni lisäksi määrittelivät lauteiden minimisyvyyden), ei tarvittavan kokoisia ja mallisia lauteita löytynyt valmislaudepaketeista, vaan ne oli tehtävä alusta alkaen. Lauteista mulla oli hyvinkin selvä visio mielessäni, mutta kaide suunniteltiin yhdessä Jukan kanssa vasta paikan päällä, pala palalta, sen mukaan minkä pituisia laudanpätkiä oli vielä jäljellä! Porrasjakkara (jota ei portaana saisi käyttää…) on valmiina ostettu, mutta tänään päätin, että se toimii portaana vain väliaikaisesti. Lauteet ovat muuten niin simppelin tyylikkäät, että ne kaipaavat eteensä samantyylisen kaksiaskelmaisen rappusen. Tämä väliaikainen nousuapu pääsee sitten istuma- tai laskutasoksi pesuhuoneen puolelle. Ja kuten arvata saattaa, saunasta tulee kokomusta. Isäni tulee ensi viikolla auttamaan uuden oven asennuksessa ja sähkärikin tulee vaihtamaan kiukaan uuteen mustaan, sitä ennen pitäisi vaan värjätä tuo koppero (seinät oli kyllä tarkoitus värittää ennen lauteiden rakentamista, mutta emmepä sitten ehtineetkään…)!

Sauna is going to be ready for Christmas!

Rast-lipaston tuunaus

rastlipasto1

rastlipasto2

rastlipasto3

rastlipasto4

 

Kipeää silmää (haava sarveiskalvossa, vauva tökkäsi aamutuimaan sormella silmään) ja hammassärkyä (reikiä…) uhmaten raportoin teille uudesta Ikea-tuunauksestani: Haetaan 20 eurolla liimapuinen pikkulipasto, tuupataan vähän kittiä vetimenreikiin, porataan uudet vedinkoloset ja sivellään kerros mustaa puolihimmeää Helmiä niskaan. Ja kas, meillä on tuulikaappiin naulakon alle tuupattava (lasten pipoille ja hanskoille) hieno pikkulipasto. Pienellä vaivalla saatiin ihan uusi ilme, eikös?

My Rast Ikea hack.

Taikataikinaa

taikataikina1

taikataikina2

taikataikina3

taikataikina4

 

Päivät ovat kuluneet tiiviisti lasten kanssa ja yösyömmellä olen pakkeloinut, massanut ja maalaillut, joten blogissa on ollut hiljaista. Mutta kohtapuoliin onkin sitten taas sisustuksellisia aikaansaannoksia esiteltävänä!

Eilen tein taikataikinaa, ensimmäistä kertaa ikinä. Oikein harmittaa, että vaikka olen taikinan olemassaolon tiennyt, en ole tajunnut tehdä aiemmin! Heitin viimeisetkin kuivaneet muovailuvahat roskikseen syyskuun alussa, tarkoituksenani hankkia tilalle Taikahiekkaa. Jota ei sitten kuitenkaan saatu hankittua, joten ehdimme olla ilman muovailtavaa massaa kokonaiset kolme kuukautta. Taikahiekka on vielä ostoslistalla, mutta muovailuvahoihin emme taida enää palata. Tämä kotitekoinen massa kun on edullisuutensa lisäksi myös täysin myrkytöntä! Mulla oli kaapissa parhaat päivänsä nähneitä elintarvikevärejä, jotka pääsivät tällä tavoin vielä hyötykäyttöön. Tein kolme satsia: yhden värittömän, yhden pinkin ja yhden vihreän, joita sitten muovailtiin muottien avulla. Valmiit tuotokset voi kuivattaa uunissa, kuten me teimme.

TAIKATAIKINA:

1,5 dl suolaa
3dl vehnäjauhoja (tai perunajauhoja)
1 rkl öljyä
1,5 dl vettä (johon voi sekoittaa elintarvikeväriä)

Aineet koneella sekaisin ja eikun muovailemaan. Massa säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa. Valmiit tuotokset voi kuivata uunissa 100-125 asteessa (ottaa muutaman tunnin tuotoksen vahvuudesta riippuen) ja lopuksi vaikka maalata. Vain mielikuvitus on rajana!

I made salt dough. My first but definitely not the last time!