Nimpparisankarin uudet kirjat

metsolakirjat1

metsolakirjat2

metsolakirjat3

metsolakirjat4

metsolakirjat5

metsolakirjat6

 

Olin ehtinyt hypistellä Aino-Maija Metsolan ihania kuvakirjoja jo useammallakin Prisma-reissulla, mutta tällä viikolla ne sitten poimittiin ostoskärryyn, nimpparilahjaksi pikku-ukolle. Näissä kirjoissa on kyllä kaikki kohdillaan, kuvituksen rouhean lapsekas tyyli ja aivan mielettömän kauniit värit, pastelleja ja kirkkaita värejä ihanasti sekaisin. Jotta kirja-aarteet pysyisivät hyvässä kuosissa, taitaa äiti sijoittaa ne pikkukätösten ulottumattomiin ja lueskella niitä ensi alkuun vain yhdessä sankarin kanssa.

Sankarilla on jalassaan mammalta ja papalta niinikään nimpparilahjaksi saadut Marimekon raitasukkarit (minä puen päivittäin poikaselle sukkahousuja kotiasuksi) ja isosisaruksilta peritty samaisen firman pallopaita.

These lovely books (by Aino-Maija Metsola) my baby got as a name-day gift.

Herkut hyllyllä

herkuthyllylla1

herkuthyllylla2

herkuthyllylla3

herkuthyllylla4

 

Tänään isompien lasten kässäkoulun aikana suorittamallani pakollisella kaupunkihengailulla löysin Tigerista ihania jättitikkareita, edulliseen euron kappalehintaan. Ennen kuin tikkarit päätyivät jauhelihakeiton jälkkärinä lasten suihin (tyttö rouski tikkarinsa alle vartissa, poika imeskeli omaansa pitkälle toista tuntia), ikuistin ne Ikean hyllyllä, yhdessä jokin aika sitten Sokokselta löytämäni raitamaljakon ja viime viikolla sutimani (sisustus)taulun kanssa.

Giant lollipops with stripe vase and a colorful painting (by me).

Varaslähtö kesäkauteen

kesakausi1

kesakausi2

kesakausi3

kesakausi5

kesakausi6

kesakausi7

kesakausi8

 

Tänään mies kävi noutamasta Jyskistä meille varatut mustat, simppelit ja kätevän pieneen tilaan taittuvat Runebakken-rantatuolit (valintakriteereinä väri, hinta, säilytettävyys, helppohoitoisuus ja yhteensopivuus muiden pihakalusteidemme kanssa), ja koska ilma oli kuin morsian, pesin kalusteet ja lelut höyrypesurilla ja sitten me joimme pihalla kahvit ja mehut kesäkauden aloituksen kunniaksi. Pihiyksissämme otettiin vaan kaksi tuolia, kun ajattelin, että niissä röhnöttää lähinnä vaan minä ja mies, illalla lasten nukkumaanmenon jälkeen. Mutta perskules, pitänee hankkia tuolit koko perheelle… Syreenissä ja viime syksynä istuttamissani köynnöshortensioissakin on muutes jo silmut. Tästä se taas lähtee, olen aivan fiiliksissäni!

P.S. Pikkukolmosen katseleminen isosisarusten vanhoissa asuissa aiheuttaa hassun Déjà-vu -ilmiön!

P.P.S. Mitäs tuumitte noista tyttären (joka muutoinkin on stailannut itse itsensä) hilpeistä ”Viileä Venla” -laseista? :D

”Summer” season opening at our terrace!

Etupihan päivityssuunnitelma

etupiha1

etupiha2

etupiha3

etupiha4

 

Sisääntulomme vieressä on 1,85x3m kokoinen syvennys, jota rajaavat kaksi lautakuutiota, jotka sisältävät ulkovaraston ja tuulikaapin (meidän ja naapurin). Viime kesänä jo rakentelin pitkälle seinustalle kivikkopenkkiä, mutta nyt olisi kova hinku tehdä pläntille jotain muutakin. Jokusen illan googletellessani ja pähkäillessäni mulla olisi nyt sellainen suunnitelma, että alkuperäinen, nyt jo harvalukuinen kiviaines lapioidaan pois ja siivilöidään (ja samalla myös toivotaan, että sitä löytyisi maa-aineksen alta vähän lisää!), istutetaan (pesuhuoneen) ikkunaseinälle yksi pallotuija ja pari-kolme tuiviota ja vasempaan nurkkaan nakataan muutama vähän isompi (mutta matalahko) kivi. Sitten suodatinkangas paikoilleen ja vanhat kivet takaisin pintaan. Ainakin kolme viime kesänä istuttamaani keltamaksaruohoa on kuukahtanut tyystin, joten ne ajattelin korvata takapihan penkeissäkin asustavilla Sininata-heinätupoilla. Ja ehkäpä siirrän alkuperäisen Komeamaksaruohonkin takapihalta isompien kivien kaveriksi.

Kaikkein mieluiten olisin tuupannut ikkunan alle kääpiökokoisia vuorimäntyjä, mutta koska syvennykseen paistaa aurinko vain aamupäivällä, pitää valinta tehdä varjoisan paikan kasvien joukosta, siksi siis valintani osuivat Tuivioon (jota myös löytyy jo takapihalta) ja Pallotuijaan.

Tule jo kesä, mulla on aivan hirvittävä pihailukuume!

Updating plans…