Amerikkalaiset pannukakut

pannukakku1

pannukakku2

 

Löysin koneen kätköistä nämä miehen synttäripäivänäni (melkein kuukausi sitten) pyöräyttämät pannukakut. Hienoja ja maukkaita olivat! Muotopuolesta on kiittäminen Casa Stockmann -malliston valurautaista lettupannua ja mausta Bake and party -sivuston ohjetta:

AMERIKKALAISET PANNUKAKUT

1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
alle 2dl maitoa
1rkl sokeria
2rkl öljyä
3tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja paista voissa tai öljyssä kuumalla paistinpannulla. Nauti esim. vaahterasiirapin kanssa!

Pancakes. Yammy.

Pikku potkuttelijat (ja uudet takit)

potkupyorat1

potkupyorat2

potkupyorat3

 

Koska vuosi sitten lelukaupasta (juu, lelukaupasta…) tilatut kivat puiset seepra-pyörät hajosivat korjauskelvottomiksi (muutenkin osia oli kiristettävä koko ajan, kädensijat pyörivät ja renkaiden kiinnitysmutterit olivat joko liian kireät tai sitten irtosivat kokonaan) suunnilleen viiden talutuskierroksen (lapset eivät vielä yltäneet/uskaltaneet satuloihin) jälkeen korjauskelvottomiksi, ja minä urpo unohdin reklamoida, oli tänä vuonna hankittava uudet. Alkuviikosta käytiin, viime kerrasta viisastuneina, ihan oikeassa urheilukaupassa, jossa lapset iskivät oitis kiinni näihin ihaniin kapineisiin, joten nehän sitten myös ostettiin. Ja tänä vuonna lapset hoksasivat heti, miten pyörällä kuljetaan ja sen koommin onkin sitten tosissaan kuljettu! Ja pyöräilyretkethän kruunaavat uudet pyörien sävyihin mätsätyt, ”pinkiksi” ja ”vihreäksi” ristityt Ciraf-merkkiset takit. Iskin silmäni takkeihin jo viikko sitten Prismassa, mutta vasta uudet pyörät ja Sokosen tenavapäivien 20% alennus sinetöivät ostopäätöksen ja eilen takit sitten lähtivät mukaani. Myös vastikään käyttöön otetut pöksyt ovat Cirafit, talven aleostoksia Prismasta. Mehän ei siis muutoinkaan lesoilla merkkireleillä, vaan nämä Prisman ja Sokoksen omat Cirafit on meillä aika hyvin edustettuina, niiden joukossa kun on viimevuosina ollut oikein kivoja kuoseja ja tuotteita.

New balance bikes and matching coats.

Farkkupylly ja kirjahylly

farkkupylly1

farkkupylly2

 

Samassa kuvassa sekä kirjahylly (Bestå-rungot Stuva-ovilla) että pikkuherra farkkupylly, 7 ja puoli viikkoa vanhana, isoveikan nimpparipäivänä, Hilla-serkun yksivuotissynkkäreille lähdössä (lahjaksi vietiin Palasetin keltainen Maxi Norsu, joita meilläkin on nyt kolme). Ja ekaa kertaa Lindexin ihkut ”vahapintaiset” farmarit jalassa. Äitin viime syksyn alelöytöjä tietenkin. Tutan silinteribody ja sukat ovat lahja Hillan perheeltä, KappAhlin neuletakki isoveikan perintöä. Tuttinauha oman äitin värkkäämä.

Book shelf and Valto 7 1/2 weeks (wearing cute jeans).

Täällä ollaan…

muutto

 

Henki vielä pihisee, juur ja juur, oli meinaan sellainen rypistys tuo muutto (iso kiitos isälleni, naapurin Villelle ja tohtorien muuttopalvelulle; Antille ja Petrille!). Tai oikeastaan tämä koko alkuvuosi: uuvuttava loppuraskaus, vauvan syntymä, asuntokaupat, remontti ja muutto. Vähänkään järkevät ihmiset eivät tietty olisi ryhtyneet moiseen, mutta me ryhdyttiin. Muutto, sisältäen vintin ja kaksi kellarikoppia, kesti yhteensä viikon ja sen perusteella mut on taidettu leimata himohamstraajaksi…

Näin ihanan avaralta näytti ensimmäisen muuttoillan (mies oli päivät töissä) jäjiltä. Vaan eipä näytä enää…

We have moved!

Minulta minulle. Ja mieheltä kans.

dots1

dots2

 

Tänään oli synttäripäiväni ja sitä juhlistettiin lähinnä kokoamalla uuden kodin vaatekaappeja. Mutta sain minä jokusen lahjankin. Mies haki Design Boulevardista toivomiani Muuton Dots -naulakoita, ja päätyi kolmeen mustaan. Heti perään minä kipaisin noutamassa kolme lisää ja nyt meillä onkin jo komea kokoelma. Ei tämä nyt kovin henkilökohtainen lahja ole, mutta sitäkin tarpeellisempi ja mieluisampi!

My birthday presents, Muuto’s coat hooks.