Viiksitikkarit

viiksitikkarit1

viiksitikkarit2

viiksitikkarit3

 

Tein synttäritarjoiluissa aivan uuden aluevaltauksen, tikkarit. Idea lähti tietenkin Pinterestissä näkemistäni viiksitikkareista, ja kun Ullan Unelman verkkokaupassa näin sopivan muotin, tilasin sen. Samasta paikkaa tilasin myös tikkaritikkuja (ihan samoja olisi näemmä saanut edullisemmin Prismasta) ja mustia ”Candy Buttoneita”, eli vaniljanmakuista, paljolti suklaan kaltaista mikrossa sulatettavaa massaa. En oikein osannut arvioida tarvittavaa määrää (vaikka se näemmä viiksimuotin pakkauksessa kerrotaan), joten tilaamani kaksi naminappipussia oli hiukan turhan vähän. Määrä riitti justiinsa 18 tikkariin, joten tein tikkareita vielä valkosuklaasta toisen mokoman. Oikein kivoja niistä tuli! Tikkarien valmistaminen on hyvin helppoa, mutta yhdellä muotilla melko hidasta, kun ennen uuden satsin sulatusta pitää odotella edellisen erän jähmettymistä. Jähmetin tikkarit pakastimessa, joten se sentään nopeutti asiaa. Luulen näiden jäävän vakkariohjelmistooni, seuraavaksi hankitaan vaan lisää muotteja!

P.S. Tietääkö kukaan, onko Tampereella jossain näitä Candy Buttoneita tai vastaavia Candy Meltsejä ihan hyllytavarana? Aiemmin olen ostanut Koskikeskuksen Sinooperista, mutta se ei näyttäisi enää myyvän Wiltonin leivontatuotteita. Ja Hämeenpuiston Kakkuateljeekin on lopettanut.

Moustache lollipops for my baby boy’s 2nd birthday party.

Jättipompom muovipusseista

jattipompom1

jattipompom2

jattipompom3

jattipompom4

jattipompom5

jattipompom6

jattipompom7

 

Pikkuherran lähestyvät synttärit ja vessan kaapista löytämäni avaamaton roskapussirulla saivat aikaan kovan hingun kokeilla itsekin pompomien tekoa. Muovista tietty, niin saadaan kerralla kestävät. Ajattelin koristella näillä kesällä pihaa tai parveketta, ja kokeilla, josko ne vaikka tuulessa rapistessaan toimisivat samalla myös linnunpelätteinä (viimekesäiset amppelimansikat olivat turhan houkuttelevia…)? Yhdistelin siinä sitten ulkomuistista kaksi asiaa, Väripala-blogissa esitellyn muovipussi-idean ja jo muinoin blogeissa ja Pinterestissä näkemäni silkkipaperipompomien ns. haitarimallisen taitteluohjeen.

Yhdestä 25 pussin rullasta saa jo kaksi jättipompomia, sillä yhteen halkaisijaltaan 40cm pompomiin käytin 12 pussia. Hain Prismasta lisää edullisia pusseja (1,15€/rulla) ja tein vähän eri kokoja: pieneen palleroon tarvitaan kolme pussia, jotka (sankojen poistamisen ja) taittelun jälkeen leikataan kahtia, jolloin yhteen solmittavia taiteltuja kappaleita tulee kuusi. Keskikokoiseen käytin 9 pussia ja leikkasin yhteensolmitut pötköt 30cm pituisiksi. Pötköjen solmimisen jälkeen pussien päät vielä pyöristetään, jolloin valmis pompom näyttää mielestäni ihan kukalta. Sitten vaan lähdetään järjestelmällisesti avaamaan ”yhteenliimaantuneita” haitaripötköjä pörheäksi palloksi.

Nämä tekemäni valmiit pallerot ovat halkaisijaltaan 20, 30 ja 40cm. Ja näitä ohuita roskapussejahan löytyy eri väreissä, Prismassa oli mustan ja valkoisen lisäksi myös vaaleanpunaisia, ja -sinisiä pusseja, jossain kaupassa muistan nähneeni keltaisiakin (niitä on haettava!), joten kestävä muovipompom valmistuu useampaankin makuun sopivaksi!

Plastic pompoms.