Hämähäkkimiehellä hämähäkkitikkari

hamahakkimies1

hamahakkimies2

hamahakkimies3

 

Poika on hurahtanut raitojen lisäksi myös ”supersankareihin”, kuten hän itse asian ilmaisee. Joten lauantaisella tyttöjen kaupunkireissulla sisko halusi välttämättä, että veljelle ostetaan H&M:n Hämähäkkimies-teeppari. Olin tuon paidan kyllä jo kesällä nähnyt, mutta silloin aihe ei vielä ollut kuuma. Kaupassa yksi ainut nafti koko (98/104, poika sen 104cm) jäljellä ja lyhyet hihat, joten laitetaan sitten pitkähihainen alle ja pidetään koko kympin edestä. Miehen kanssa ollaan mietitty (no just sen verran, mitä tässä hullunmyllyssämme ehtii mitään ajattelemaan), miksi nämä supersankarit ovat taas pinnalle nousseet? Elokuvia tulossa? Niitä on meinaan tullut jopa Legoihinkin! Minä en aihepiiriä juurikaan tunne, mutta miehen mielestä erityisen irvokkaita ovat kaikkein pienimpien lasten Duplo-sarjaan tulleet Batman-aiheiset Legot, Batman-elokuvat kun ovat melko väkivaltaisia ja pelottaviakin!

Hämistikkarit löytyivät samalla reissulla Tigerista ja maistuivat selvästikin erityisen hyviltä hämispaita päällä.

My son loves Spiderman and other superheroes.

Raitakaulurit

raitakaulurit1_web

raitakaulurit2_web

raitakaulurit3

 

Kaksosille tilattiin simppelit ja tyylikkäät mustat softshell-haalarit ja tuntui sopivalta ajatukselta yhdistää niihin pientä värin pilkahdusta. Ja senhän saisi toteutettua helposti vaikka parilla neulekerroksella. Lämpöiset ja nopeasti puettavat kaulurit olivat muutoinkin ”to do”-listallani, joten nyt sellaisiin yhdistettäköön kumpaisenkin lapsen omaa lemppariväriä. Pyörähdin tyttären kanssa tänään kaupungilla, niin myöhään, että viralliset lankakaupat olivat jo kiinni ja oli tyydyttävä Tokmannilta löytyneeseen Seitsemään Veljekseen. Tässä ensimmäiset luonnostelmat, katsotaan mitä tuleman pitää!

Tube scarves for my twins.

Hiotut muovikorvikset

muovikorvikset1

muovikorvikset2

muovikorvikset3

muovikorvikset4

 

Ihanat vanhat Aarikan puiset rinkulakorvikseni katosivat mystisesti muutamia viikoja sitten (voivat kyllä vielä löytyä kotoakin), melkeinpä heti kun olin ajatellut, etteivät ne saa ikinään kuunaan milloinkaan hävitä. Varastoissani on kyllä kaikkia ihania roikkuvia, mutta niihin on vauvallakin iso houkutus tarttua. Joten ehdin olla isoja mustia nappikorviksia vailla. Uusien silmälasinkehysten sovittelureissullani Specsaversillä sain innoitusta nyt niin muodikkaasta hiotusta muovista (tätä tehostetta oli kovasti ainakin Cheap Mondayn pokissa) ja päätin tuunata pitkään käyttämättömänä lojuneet ”hiukan liian 60-lukulaiset” kiiltävät nappikorvikseni paremmin tyyliini sopiviksi. Ensin hioskelin korvisten pintaa ristiin rastiin säännöllisen epäsäännöllisesti, ja kun raapaleiden reunat tulivat vähän valkoisiksi, päätin lopuksi rasvata/vahata pinnan mustaksi. Käytin villarasvaa (Lansinoh, kais tiedätte), kun se nyt sattui ensimmäisenä käteen osumaan. Ja kas, nyt mulla on oikein kivat uudet arkikorvikset!

Up dated earrings!

Pannun alle

pannunaluset1

pannunaluset2

pannunaluset3

pannunaluset4

 

Nyt iltateepannulla on useampikin paikka mistä valita, kun lempikaupastani Tigerista löytyi näin ihanat keraamiset aluset (kolmella eurolla kipale). Samoilla naamoilla kuvitettuja tuotteita sieltä on löytynyt jo aiemminkin, mm. meillekin kotiutunut muovinen tarjotin. Mulla tulee näistä, etenkin noista musta- ja punatukkaisista, mieleen Kanelimaan Hanna-Riikan kuvitukset. Entäs teillä?

Kuvaan kurkottelevan liljakimpun sai noin viikko sitten Lidlistä vain kahdella eurolla ja nuo mustat Teema-kupit mies sai keväällä oppilaaltaan jäähyväislahjaksi. Aikas erinomaisen tyylikäs lahjus!

These cute pot-holders are from Tiger.

Takapihan syksy

takapihansyksy1

takapihansyksy2

takapihansyksy3

takapihansyksy4

takapihansyksy5

 

Syksy saapui takapihallemme, vai sanoisinko mieluummin takaterassillemme, ja lähes koko kesän yhtä soittoa auki ollut aurinkovarjo suljettiin haikein mielin. Nyt kun katsoo keväällä terassista ottamiani kuvia, näyttää se lähtötilanne hurjan ankealta (pihan kasvua havainnollistavat ”piha”-tägillä varustetut postaukset)! Asunto ehti myyntiyritysten välillä olla hetken vuokrallakin ja joko perikunta tai vuokralainen leikkasi kesällä 2013 koristeomenapuun torsoksi ja villiviinit matalaksi, mutta nepä ottivatkin melkoisen revanssin menneen kesän aikana. Pari viikkoa sitten istutin vielä kaksi Köynnöshortensiaa takaseinämälle puiden väliin, koska juuri sellaisista olin haaveillut ja nyt ne Prismassa pikku alennuksella bongasin. Alkaa olla paketti kasassa ja penkit täynnä. Kesän aikana tuuppasin takaseinustalle puiden alle myös Clas Ohlsonin LED-puutarhavalot. Ne valaisevat puita alhaalta ylöspäin ja hienon tunnelman luovatkin.

Ensi keväänä/kesänä ajattelimme panostaa terassin päivitykseen: puhdistaa terassilaudoituksen ja käsitellä sen mustaksi, uusia huojuvan ja vajonneen säilytyskomeron, maalata alakerran seinälaudoituksen samalla harmaanruskealla, jolla yläkerran laudoituskin on maalattu (yläkerran ovat maalanneet alkuperäiset omistajat, alakerran seinälaudoitus, parvekkeen alla, on vielä alkuperäinen ruosteenpunainen) ja huoltomaalata valkoisetbetoniseinät kalkkimaalilla. Tuohon äklönväriseen sokkeliin ei valitettavasti voi kajota… Taloyhtiössä on vain 9 asuntoa ja pienemmät huoltotoimenpiteet hoidetaan itse, joten pannuhuoneessa on maaleja, joilla voi tarpeen niin vaatiessa huoltomaalata omaa pätkäänsä. Ensi kesää odotellen siis!

Our tiny garden.