Tupsu-hifistelyä

tupsut1

tupsut2

tupsut3

tupsut4

tupsut5

tupsut6

 

Kaksosten kässäilykoulukaverin äiti näytti Instagramista kuvaa useista pikku väriläiskistä koostuvasta tupsusta (olihan siinä tupsussa joku pipokin kiinni) ja siitä se ajatus sitten lähti. Tässä kaksi testikappaletta, joista molemmissa on vielä parantamisenvaraa. Mustavalkoinen tarttee vielä kaksi lisäpilkkua ja vihreävalkoinen lisää raitoja. Ja onneksi luulen tietäväni, kuinka niitä saadaan aikaan!

My experiments.

Pipa 2.0

pipa3

pipa1

pipa2

 

Kun viime talvena kutomaani pipaa ei ole etsinnöistä huolimatta löytynyt (olikohan sekin siinä varkaan viemässä kassissa), piti tehdä uusi. Onneksi tähän pipaan ei montaa tuntia tuhraannu! Jatkokehittelin vanhaa malliani, tein pipasta pidemmän (uppoaa päähän ihan kunnolla), reunasta köykäisemmän (mitä ikinä se sitten tarkoittakaan) ja jätin kavennukset tyystin tekemättä. Lanka edelleen Dropsin paksua Eskimoa.

Ja kas näin se syntyy:

1) Luodaan 52 silmukkaa (ihan tavallisia, kun en enää muista miten ne erikoisjoustavat tehdään) kahden (ovat kädessä silleen ritirinnan) 8 kokoisen pitkän puikon päälle
2) Neulotaan kerros nurjaa ja samalla jaetaan silmukat neljälle 8 kokoiselle sukkapuikolle (13/puikko)
3) Jatketaan neulomalla 10 kerrosta oikein-neuletta
4) Otetaan käyttöön isommat, 10 kokoiset puikot, luontevasti työtä jatkaen, yksi kerrallaan
5) Neulotaan isommilla puikoilla omavalintainen määrä kerroksia
6) Otetaan iso parsinneula kauniiseen käteen, katkaistaan lanka n.30 cm päästä ja pujotetaan pää neulaan
7) Sujautetaan parsinneula puikoilla olevien silmukoiden läpi, samalla puikot käytöstä poistaen
8) Kiristetään lanka, jolloin pipon päällinen menee somasti suppuun ja päätellään hyvin
9) Tehdään ja kiinnitetään tupsu
10) Ja sitten lähdetään uusi pipa päässä ulos! Moronnääs!

P.S. Eipä olis yläastelainen minä uskonut (ja vielä vähemmän se Hakkarin koulun kässänmaikka!), että jonain päivänä vielä jakelen käsityöohjeita verkossa! :)

My new beanie, my own creation.

Pesuhuonesuunnitelma

pesuhuone1

pesuhuone2

 

Vaikka pesuhuoneen remontti on vielä 10 kuukauden asumisen jälkeen puolitiessään, olen sentään oppinut aiempien kotien kylpyhuone-nimityksen sijasta käyttämään tähän tilaan paremmin sopivaa termiä pesuhuone. Otti sekin kyllä aikansa!

No mutta asiaan. Pesuhuoneen lattia (Pukkilan Arkitekt Color, mattamusta 5×5) ja kaksi seinää (Pukkilan Arkitekt Color, mattamusta 10×10 ja mattavalkoinen 10×10) laatoitettiin jo ennen muuttoa, mutta kaksi seinää jäi vielä vanhalle laatalle, ja katto inasen valkokuullotetulle panelille. Panelit poistettiin viikko takaperin, ja siinä yhteydessä saatiin sekä 6 cm lisää huonekorkeutta, että melko pienellä vaivalla paikattava ja maalattava valkoinen betonikatto. Ikkunaseinä laatoitettaneen samalla mattavalkoisella 10×10 laatalla kuin suihkuseinäkin ja toinen jäljellä oleva seinä pinnoitetaan mustaksi sutaistavalla OSB-levyllä. Kuten meillä on ollut tapana jo vuodesta 2010!

Kalustus (pesukoneen ja kuivurin päälle yläkaappi, ikkunan alle kaksi korkeajalkaista kaappia ja OSB-seinälle, Muuton naulakoiden alle, puulaatikko) tulee olemaan rouheahkoa, mustaksi käsiteltyä liimapuuta. Samaan henkeen sopii myös musta bambukaihdin. Ja kun tilassa kerta on ikkuna, saa se alleen viherkasvuston. Että näillä mennään!

P.S. Lattiakaivon kansi on rosteria, tuossa heti muuton jälkeen otetussa kuvassa siinä on vielä valkoinen suojamuovi päällä. Ja kun joku sitä kuitenkin kysyy, niin lasten ammeet ovat 65 litran laastipaljuja!

Tuotekuvat Ikea, Jysk, Tikkurila.

My bathroom plans.

Villaa päällä

villahaalarit1

villahaalarit2

villahaalarit3

villahaalarit5

 

Kolme napakassa pakkasessa suoritetulla ulkoilureissulla punastunutta nappulaa ja yksi päätön ranskanbulldoggi. Ja kuten keli vaatii, nappuloiden päällä villaa. Raidallinen Name It -pipo ja pilkulliset Fredriksonit viime talven hankintoja (Fredriksonit hankittiin mojovalla alella, myös isommalla pojalla on pallolippis). Tällä viikolla pikkuveikan käyttöön siirtynyt Metsolan merinovillainen raitahaalari hankittiin kaksosille jo loppuvuodesta 2012, joten se on ehtinyt palvella jo hyvän matkaa kolmatta talvea. Tällä viikolla kaksoset ottivat siis käyttöön uudet puoleen hintaan tilaamani Metsolan pallolliset merinovillahaalarit, joiden 140cm koko lupailisi sekin hyvin pitkää käyttöikää.

Näiden villojen lisäksi isommilla on käytössä ruskovillan kaulurit ja pikkuherralla samaisen valmistajan kypärämyssy. Ja sekalaista villasukkaakin jalkoihin vedetään.

Kids have to wear a proper wool layers under their overalls, it’s so cold. Hrrrr.

Nukkeperheen koti remonttiin

nukkekoti1

nukkekoti2

nukkekoti3

nukkekoti4

nukkekoti5

 

Näppärän isäni minulle noin 30 vuotta sitten rakentama nukkekoti tuotiin loppuvuodesta sisään, tarkoituksena saada vihdosta viimein se ”vasta” reilut kolme vuotta suunniteltu remontti valmiiksi. Matkan varrella ovat suunnitelmat muuttuneet sen verran, että enpä taidakaan uskaltaa sävytellä taloa, vaan talo jäänee käsittelemättömän vanerin väriseksi. Yhteen huoneeseen jää alkuperäinen, nätti ja sopivan pienikuvioinen tapetti, mutta muut huoneet saavat uuden tapetin. Siniharmaa köynnöstapetti on miehen ja minun ensimmäisen yhteisen vuokrakodin (johon muutimme armon vuonna 1999) olohuoneen tapettia, jonka yhdessä Värisilmän alelaarista kympin/rulla bongasimme. Ihana saada sekin muisto liimattua nukkekodin seinään! Yläkerran jätskitikkuparketti on vielä pahasti kesken, että pitikin ryhtyä moiseen projektiin…

Alkuperäiset kalusteet ovat rikki ja teillä tietymättömillä, joten oliskos vinkata simppeleitä ja kohtuuhintaisia kalusteita? Mittasuhde jotain 1:12 ja 1:16 välimaastosta (alakerran huonekorkeus 17cm).

Kaksosten synttärilahjaksi saaman nukkeperheen isä ei ehtinyt kuvaan, liekö lähtenyt rautakauppareissulle?

My old doll house, made by my father, is under construction.