Keskivakava Hama-innostus

hama1

hama3

hama4

hama5

hama6

hama7

 

Meillä on pitkästä aikaa kaivettu Hama-helmet (ja kopiot myös) esiin ja siinä sitten ehditty hurahtaa koko touhuun. Kaikki lähti lasten, tai etenkin pojan, valtavasta Super Mario -innostuksesta, jonka ansiosta löysin netistä kasan Super Mario -aiheisia Hama-ohjeita. Ensin tein lapsille ”One upin” ja ”isonnussienen”, avaimenperiksi tai pikku maskoteiksi. Ja kun lapset saivat tätinsä yökylään, innostuivat he ryhtymään helmihommiin. Lentsikat-elokuvan katsomisen jälkeen teki täti helmistä Ripslingerin. Sen nähtyään poikaseni vonkasi tätiä tekemään myös Superin, ja täti oli niin kiva, että sen myös teki. Ainakin minun mielestä nuo lentsikat ovat 10-vuotiaalta vaikuttava esitys. Tyttöni halusi pinkin lentskarin, joten minä otin vähän mallia Kipparista ja tein tytölle pinkin. Maxi-helmistä tehdyn ”One upin” tein minä, pikku neliöt täti ja sydämen tyttöni.

Eikä se innostus tähän jäänyt, vaan pari iltaa sitten kaivettiin maxi-helmet esiin ja siinä missä tyttö askaroi koiran, malttoi poika tehdä peräti kaksi, auton ja lentsikan! Seuraavaksi tartteekin painella helmiostoksille, isot ovat melkein kokonaan lopussa ja pienempiin kaivataan lisää värivaihtoehtoja.

Ja suosittelen lämpimästi ostamaan aitoja Hama-helmiä, Clas Ohlsonilta ostamani, hivenen halvemmat Maxi-helmet ovat huomattavasti kovempaa, helpommin murtuvaa ja kupruilevaa muovia.

Hama-pearls are so much fun!

Kollaasi leikkihuoneeseen

leikkihuoneenkollaasi

5sangytjakollaasi copy

 

Mitäpä olisikaan meidän perheen lastenhuone ilman taulukollaasia? Ei yhtikäs mitään. Että rakenteilla sellainen taas on (kehykset paikoillaan, niiden sisukset vielä mietinnässä)!

Anteeksi, kun leikkihuonepostausta ei ole näkynyt eikä kuulunut, mutta en ole ollut huoneeseen vielä tyytyväinen. Ja raitatapettikin on kiinnittämättä. Enkä siivoomaankaan oikein ole ehtinyt. Tai jos siivoamaan, niin en ainakaan ”stailaamaan”. Että malttakaahan vielä hetki!

From kids’ playroom.

Jouluksi saunaan

saunakollaasi

Sen verran konkareita me näissä remonttihommissa jo ollaan, että kovin epärealistiset suunnitelmat ja aikataulut ollaan tällä kertaa onnistuttu välttämään. Eli saunottu ei olla täällä uudessa kodissa vielä kertaakaan ja tavoitteeksi onkin asetettu ”Joulusauna 2014″. Aikataulussa ollaan siis hyvinkin. Saunan lattia laatoitettiin mattamustalla 10×10 laatalla (Arkitekt Color Pukkilasta) heti silloin kevättalvella, mutta muilta osin sauna odottaa vielä laittoa. Uusi hieno ovi odottaa varastossa (Andres Bauhausista), löylykiulu (Rento Pisara), lämpömittari (House) ja kiuas (Helo Vienna) saunan lattialla, uusia laudeliinoja (House) käytettiin jo kesäkuumalla hikiriepuina vauvan ja kuuman mustan ratasistuimen välissä. Supi-saunapesu ja -saunasuoja (Tikkurila) odottelevat nekin jo kaapissa. Ei puutu kuin laudeaineet, saunavaha, aikaa ja motivaatiota!

Kuvat valmistajien/markkinoijien. Prismalla muuten ihan luvattoman huonot kuvat, niitä piti itse fiksailla!

”Operation Christmas Sauna”, no need to hurry yet.

Kahden sukupolven letti-innostus

letit1 letit2 letit3 letit4

 

Meillä on kasvamassa senpäiväinen pikkuprinsessa, että oksat pois! Vaatteiden valinta ja pukeutuminen, monta kertaa päivässä ja juhlallisin menoin, ei ole enää ainoita merkkejä, vaan nyt myös hiustenlaitto on kova juttu. Ensin oli tärkeää, laitetaanko ponnari (”ylhäälle” vai ”alhaalle”) vai saparot. Sitten kuvioihin tulivat myös letit. Ensin väännettiin ihan peruslettiä, ja jos oikein irroteltiin, niin ”lettisaparoita”, eli kahta lettiä. Kunnes äitiparka meni puhumaan ohi suunsa, ja mainitsi ranskalaisesta versiosta. Siis vaikkei ole itse koskaan osannut tehdä moista… No, nyt on sitten paree opetella! Ja niinhän sitä on tehtykin, letittämistä on meinaan päntätty loistavien Youtube-videoiden avulla. Jos teillä ei ole vielä letittäminen hallussa, niin tsekatkaapas oikein havainnollinen video kolmesta perusversiosta. Kokeneemmille suosittelen upean rusetti-ranskiksen haltuunottoa. Ja jos omistatte läjän irtolisäkkeitä (tai vaihtoehtoisesti epätodellisen paksut hiukset), on toispuoleinen jättiletti aivan upea! Ja kertakaikkisen upea oli se lähes pari vuotta sitten päässäni ollut lettikampauskin!

Äitiliinin oman lettikuvan latasin jo aiemmin tänään uutukaiselle Instagram-tililleni, jollaisen nyt sitten pykäsin samassa rytäkässä kun perin miehen vanhan iLuurin.  Joten jos kotiäidin arkikuvat kiinnostavat, niin sinne sitten mars!

Mother and daughter, both in love with braids.

 

Lapsuuteni satuvihkoset

satukustannus1

satukustannus2

satukustannus3

 

Ystäväisemme ja luottoremppaajamme Jukka kiikutti lapsosillemme nipun heille tarpeettomia (lapset jo isoja) Usko Laukkasen kynästä syntyneitä, Satukustannuksen kustantamia vihkosia (kirjoista kun ei näiden läpysköjen yhteydessä oikein voi puhua), jotka me miehen kanssa muistamme oikein hyvin omasta lapsuudestamme 80-luvulla. Osa näistä vihkosista löytyi minunkin lapsuudenperheestäni. Ehdoton suosikkini oli ”Keiju ja Peikot”, ihana tarina ja kuvitus! Ainakin osa vihkosen sivuista taitaa olla vieläkin tallessa. ”Kurre ja erikoiset ystävät” -tarinasta perheeni aktiiviseen käyttöön jäi tuo kuvituksen ”Ota ite maksa posule”-kehoitus, sopii melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen. Näitä on nyt kiva lukaista myös omille tenaville!

Original 80′s stories!