Totuus / the truth 280313

Nappasin Valkoisen Harmajan Suvin heittämän haasteen vastaan aiheesta totuus, jossa ideana on ottaa kuvia kodista tavallisena arkipäivänä.

Haaste on lähtöisin White & Fresh -blogista. ”Taannoin blogimaailmassa kiersi Naked Truth-haaste, jossa oli tarkoitus paljastaa omat kasvot meikittömänä. Jokainen sisustusbloggaaja tietää, että todellisuus ja arki eivät ole aina sitä, mitä sisustuskuvissa näkyy. Sisustuskuvia otettaessa siivotaan ja puunataan tai vähintäänkin rajataan pahimmat sotkut ja kaaokset tieltä pois, jotta kuvat olisivat inspiroivimpia ja nätimpiä. Nyt on aika kokeilla jotain muuta. Haastankin sisustusbloggaajat raottamaan realismin verhoa ja kuvaamaan kotiaan juuri silloin, kun koti on kaikkea muuta kuin kuvauskunnossa.” – White & Fresh

Kiersin talomme kameran kanssa eilen torstaina puolenpäivän aikaan..

Kuistilla kengät valtaavat lattiaa, pikkunaulakko tursuaa pojan toppavaatteista..

_MG_9744

Aulassa tönöttää mm. työkalupakki, Köpiksen reissulta tyhjennetyt rinkat ja rattaiden matkalaukku.

_MG_9902

Pojan huone on yllättävän siistissä kunnossa vielä kuvaushetkellä, mutta hetkeä myöhemmin siellä taas leikittiin..

_MG_9785_MG_9776

Ruokailuhuoneessa pöydällä lehtiä ja aamiaisastioita. Myös retropallokalenteri, pääsiäiskortteja ja askarteluita. Joku on muninut tuolille ja tuolin alle.

_MG_9740_MG_9891

Keittiössä on näköjään lueskeltu ja tiskiä kerääntyy myös sivutasolle. Viinilasit odottaa kaappiin menoa.

_MG_9906

Olohuoneessa kulkee tänään 80-luvun autorata. Kolareitakin on tapahtunut.

_MG_9723

Makuuhuoneessa peti petaamatta, pojan pyjama odottaa valmiiksi iltaa.

_MG_9764

Vaatehuoneessa (onneksi ovien takana) on luovan pukeutumisen kaaos. Mun vaatekasan alla mm. ompelukone.

_MG_9771

Siinäpä oli torstain tilanne. Nyt on perjantai ja huusholli imuroitu, paikkoja siistitty ja tavarat ojennuksessa. Tykkään, että on siistiä ympärillä. Varsinkin jos päässä on kaaos ja hoidettavana tuhat asiaa, niin silloin on helpompaa jos ympärillä on asiat järjestyksessä. Hyvää pitkäperjantaita!

Heitän tämän haasteen eteenpäin kaikille bloggareille!

13 kommenttia kirjoitukseen ”Totuus / the truth 280313

 1. vilppumaan erika sanoo:

  Voi, mutta silti teillä on niin ihanaa <3 Se on varmaan siks, kun asukit on niin charmantteja ja hauskoja! Mä mietin Vilppuselle tuota samaa pyjamaa, että onko se ihan puurotahroissa koko ajan, kun on valkopohjainen. Taidan sen silti hälle käydä ostamassa, ne viikset ne viikset :D

  • tiinakaisa
   tiinakaisa sanoo:

   Voi kiitos! <3 Saa sitä elämää olla ympärillä ja vähän sotkuakin. Itse en vaan viihdy, jos on kovin kaaosta ja sitten muutun ei-hauskaksi ;)

   Ei ole ainakaan meillä viikset vielä kovia kokenut, vaikka valkopohjainen onkin. Syödessä käytetään edelleen ruokalappua vaikka roiskuuhan sitä silti. Kiva yöppäri jokatapauksessa.

 2. Elli sanoo:

  Ihanat kuvat. On niin huojentavaa nähdä, että ei muillakaan ole aina niin täydellistä ja niin sen pitääkin olla.:) Kyllä arki saa näkyä kodissa.

  • tiinakaisa
   tiinakaisa sanoo:

   Kiitos ja kivaa kun huojentuit :) Voi ei ole ei ja uskon, että harvalla on! Ja nimenomaan, arki saa ja pitääkin näkyä kodissa (ainakin tiettyyn rajaan saakka ;). Liika siisteys ja täydellisyys herättää epäilyksiä sekin.

 3. Maria sanoo:

  Tämä oli vähintäänkin lohdullista nähtävää. En seuraa montaa sisustusblogia, mutta tämä sinun on niitä helmiä, joiden jälkeen yleensä saan siivousinspiraation :) Kaunista teillä silti on!

  • tiinakaisa
   tiinakaisa sanoo:

   Kiitos! No hyvä kuulla, että tämä lohdutti ja kiva kuulla myös siitä, että saat blogistani siivousinspiraatiota. Sillä onhan se myös niin, että sen siivouksen ja järkkäilyn jälkeen tulee useimmiten hyvä olo itselle ja kotikin näyttäytyy uudenlaisena. Saapa siitä sitten nauttia sen pienen hetken, tai jopa päivän tai peräti kaksi ennekuin taas aloitetaan siivous jostain päin taloa. Yleensä meillä menee niin, että kun alakerran saa siistiksi voi siirtyä yläkertaan ja kun yk on kunnossa saakin siirtyä taas alakertaan..

 4. marja
  marja sanoo:

  Voi että tämä on huojentavaa ;D että teillä kaikilla muillakin on ihan normaalin näköistä. Niin tutun näköistä kun sukkia lojuu lattioilla ja leluja on hujan hajan – ja nuo kengät eteisessä! Ihanaa :)

  Aurinkoisia pääsiäispyhiä!

 5. Johanna sanoo:

  Miten teidän sekasotku voikin näyttä noin kauniilta. No, kun on kodin perustukset kunnossa, kauniita esineitä ja hyvä kuvaaja niin sotkuhan on ihan houkuttelevan näköistä. Suosikkiblogikotini!

 6. Tea sanoo:

  Moikka!

  Eksyin tähän postaukseen sattumalta kun googlettelin joululahjaideoita pojalle. Yhdessä kuvassa oli tuollainen auto”lähetys”rata, vastaavanlainen olisi meilläkin etsinnässä. Onko mistä hankittu? Ja myös saman kuvan lego Make rekan ostopaikka kiinnostaa. Kiitos! :)

  • tiinakaisa
   tiinakaisa sanoo:

   Hauskaa, että eksyit tänne sekasortoon!

   Autorata on isimiehen vanha klassikko 70-80-luvulta! On ollut mummolassa tallessa ja nyt meidän poika leikkii sillä. Rataa on jo jouduttu hieman teippailemaankin, mutta ihan hyvä vielä pikkuautoille :)

   Make-rekka on Legojen Duplo-sarjasta. Poika sai viime talvena synttärilahjaksi tämän setin, jossa mukana Salama, Make ja Seriffi sekä palikoita. Ostetiin se silloin Toys’r’Us -liikkeestä. Toivottavasti löydätte, ollut meillä ainakin suosittu lelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.