Kattoremontti / TT-Rakennus

tt rakennus 6kattopellitIMG_1206IMG_1242tt rakennus 5tt rakennus 4tt rakennus 2kattoremonttikattopeltitt rakennus 8finnpeltiIMG_1261kattoremppatt rakennus

Meidän talo täyttää tänä vuonna tasan 80 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi päätimme vihdoin teettää kattoremontin. Meillä itsellä ei moiseen urakkaan olisi rahkeet riittäneet vaan parempi tässä(kin) asiassa luottaa alan ammattilaisiin. Alunperin katto on ollut huopapäällysteinen ja vuosien kuluessa se oli saanut päälleen pellit. Vaihtoehtoja puntaroidessa päädyimme lukkosaumattuun peltikattoon ja samassa värissäkin kuin ennen, tupapunaiseen. Tosin eipä tuota punaista enää voi verrata entiseen kattoon, jossa varsinkin kuistin päällys oli jo pahasti ruostunut ja tummunut.

Urakoinnin hoiti alusta loppuun saakka Pirkanmaalla ja Turun seudulla toimiva TT-Rakennus, johon pienen tarjouskierroksen päätteeksi päädyttiin. Vaakakupissa painoi myös yrityksen paikallisuus ja materiaalit tulivat lähikunnasta. Asiat tarjouskeskustelusta työn aloittamiseen etenivät suunnitellusti, aikataulu piti ja muutenkin yhteydenpito projektin aikana hoitui jouhevasti.

Vanhan katon purkutyö alkoi aurinkoisena lokakuun maanantaina vanhojen peltien ja huopapäällysteen poistolla. Rakenteiden kunto tarkistettiin samalla eikä meidän onneksemme mitään vaurioita löytynyt. Uusien ruoteiden alle asennettiin uusi hengittävä aluskatekangas, Divoroll Universal ja uudet 0,6 mm punaiset pellit toimitti pirkanmaalainen Finnpelti.

Samalla asennettiin katon molemmin puolin lumiesteet, joita ei ollut aiemmin lainkaan ja piharakennuskin sai katolleen uudet lapetikkaat. Myös rännit ja syöksytorvet uusittiin, ja näin ollen kokonaisuudesta tuli taas toimiva ja siistin näköinen. Loppuviikosta koko katto piipunpelteineen olikin jo täysin valmis ja piha siivottu. Tässä vaiheessa totesimme miehen kanssa, että siinä se sitten sujui sekin projekti meiltä yllättävän kivuttomasti ja seuraavaksi vuorossa onkin sitten talon ulkomaalaus, tosin ensi kesänä vasta.

Lue lisää ja kuvia referenssikohteista:

TT-Rakennus nettisivut
TT-Rakennus facebooktt_logo5

Blogikirjoitus tehty blogiyhteistyönä

 

 

Turkulainen turvamekko Frida / KLO Design

klo design 2klo design frida klo designfrida mekko

Olen sitä mieltä, että mekkoja / tunikoita / telttoja ei voi koskaan omistaa liikaa. On ohuempia, paksumpia, juhlavia, arkisempia, pitkiä ja vielä pitempiä..  Ja sitten on niitä, jotka täyttävät turvavaatteen kriteerit: mukava päällä, ei purista eikä kinnaa, pehmeä ja pesuja kestävä materiaali, tarpeeksi pitkä ja siinä on taskut. Käy kotiin ja kaupunkiin villatakin alle ja legginsien kanssa.

Yksi tälläinen on jämäkkää puuvillatrikoota oleva Frida-mekko, turkulaisen Klo Design syksyn uutuus. Mekko on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Liettuassa. Suunnittelijat ovat itse käyneet paikan päällä tuotantopaikassa, joten tietävät miten ja missä mekot valmistuvat. Hyvä! Olen itse normaalisti S-kokoinen ja tämä mekko on kokoa M. Helmassa on myös kiristysnauha, jolla sen saa halutessaan pussimaiseksi.

Saan myös tarjota teille lukijoilleni alekoodit Klo Design nettikauppaan, mistä myös tämä musta Frida löytyy. Koodilla dotsandstripes saa 10 euron alennuksen vähintään 50 euron ostosta ja koodilla dotsandstripes100 saa 20 euron alennuksen vähintään 100 euron ostoksesta. Koodit ovat voimassa 10.12.2015 saakka. Ja huom, nettikaupassa on ilmaiset postikulut vähintään 20 euron ostoksiin 22.12.2015 saakka.

/ Perfect easy fitting black dress by finnish design brand Klo Design

Tuote saatu blogin kautta