Peikonlehti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilasin pohjoisesta äidiltä tuliaiseksi peikonlehden poikasia ja niitä tulikin sitten kimpussa useampia. Siinä ne nyt Porin Matin päällä saavat kasvattaa uudet juuret ennen kuin pääsevät ruukkuun. Täytyykin nyt plärätä Pinterestiä ja etsiä silmää miellyttävää ruukkua, joka sopii myös sitten isommallekkin kasville. Peikonlehti kun on tunnetusti reipas kasvamaan.

Apinaeväs / helpot myslipatukat

IMG_7077IMG_7080myslipatukatIMG_7100myslipatukat 2IMG_7115

 

Itsetehdyt myslipatukat (tai paremminkin keksit) ovat helppoa ja terveellistä välipalaa lapsille. Ja käy makeutensa puolesta ihan herkusta! Ei sottaa, pysyy hyvin näpeissä ja kätevä kuljettaa mukana: täydellinen apinaeväs taaperolle, kuten nämä eväät on blogeissa ja sormiruokailijoiden fb-ryhmässä nimetty. Patukoihin voi perusmössön (banaani+kaurahiutale+rasva) lisäksi lisätä esim kuivattuja marjoja, hedelmiä, siemeniä, marjajauhetta. Tällä kertaa kaivoin kaapista mukaan mantelilastuja, rusinoita ja seesaminsiemeniä.

MYSLIPATUKKA eli APINAEVÄS

1 kypsä banaani
1 dl kaurahiutaleita
kookosöljyä
0,5 dl mantelilastuja
rusinoita
1 rkl seesaminsiemeniä

+ pieni ripaus kanelia, mieluiten lapsille sopivaa ceylon-kanelia

Muussaa banaani haarukalla, lisää 1 dl kaurahiutaleita ja reilu lusikallinen kookosöljyä. Sekoita hyvin, niin että massasta tulee taikinamaista. Lisää joukkoon rusinoita (määrä maun mukaan), mantelilastuja ja seesaminsiemenet. Halutessasi mausta kanelilla ja sekoita kaikki tasaiseksi. Ota nokare massaa ja taputtele uunipellille pyöreäksi ”keksiksi” tai pitkulaiseksi patukaksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Nämä säilyy muutaman päivän jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Vinkki! Rusinat kannattaa ennen paistamista painella massan sisään, ettei ne pääse kärähtämään.