Pienin sai nimen

kastepukuIMG_8158IMG_8076ruusutm mIMG_7a620cavasachervauvakorttiIMG_7999

Pienin sai viikonloppuna nimen kotona pidetyissä kastejuhlissa samalla kun ulkona leijaili isoja valkoisia lumihiutaleita. Kilistelimme maljat vieraiden kanssa ja herkuttelimme mm. lähileipomosta tilatuilla sacher- ja puolukkajuustokakulla. Mustavalkoraidallisissa kartonkikipoissa oli nimen mukaan m&m-nameja. Ilmapallot ja viiri / Pop up kemut

ps. Kiitos apujoukoille järjestelyavusta.

Menu

alkumalja cava Jaume Serra Brut

salaatti goudalla ja pastalla

vuohenjuusto-pestopiirakka

koskenlaskija-kasvispiirakka

pienet karjalanpiirakat ja munavoi

briejuustoa pähkinöillä ja siirapilla

vaniljasydän-pikkuleivät

sacherkakku

puolukka-juustokakku

kahvia / teetä / mehua

Vauvan juhlat / inspiraatiota

ballon-trio-pastelbaby party 5 vauvan juhlat 2baby party 1 baby party 35d0c0fc9c2455177fc21d314fb9e8fc2

Ilmapallot ja rusettilautanen Pop up kemut / muut kuvat Pinterest 

Vauvan ensimmäiset omat juhlat lähestyy, joita juhlimme ihan pienesti, mutta toivottavasti sievästi. Kakut on tilattu valmiina sekä muuta makeaa. Suolaista suunnittelin tekeväni itse (vauvan päiväunista kiinni kuinka käy vai juoksenko kauppaan vielä edellisenä iltana!) ja koristelut sekä kattaus hoidetaan yksinkertaisesti, ainakin kukkia ja kynttilöitä. Olen ollut sopivasti kipeänä ja kuumeessa nyt useamman päivän, joten valmistelut jäävät melko viime tippaan. Sen lisäksi esikoinen viettää syyslomaansa, joten puuhaa riittää myös hänen kanssaan. Vähennetään valaistusta ja sytytetään lamppusarjoja ja kynttilöitä, niin ainakin joka nurkan puunaamisesta ei tarvitse ottaa suuria paineita. Ja tunnelmahan se on tärkeintä. Ja nimi! Sekin pitäisi vielä osata päättää ;)

Inspiraatiota koristeluun ja herkkupöytään hain Pinterestistä ja klikkailin niitä omaan kansioon > Pinterest baby party

/ inspiration photos from Pinterest photo gallery and Pop up kemut -webshop

Pihan poikki saunaan

sauna 2sauna 3IMG_7265IMG_7250IMG_7272 sauna

Pihan poikki hipsien, kylpytakki päällä ja taskussa yksi huurteinen tölkki. Sytytän pari kynttilää tummaan löylyhuoneeseen, jossa vanha puukiuas antaa lempeät löylyt. Mieli lepää tässä hiljaisuudessa. Pihasaunassa käyminen on kuin pikamatka mökille ja yksin saunominen oma luksushetkeni. Vain ranta puuttuu, mutta senkin voi kuvitella silmät ummistamalla.

Ruusupurkki

peltipurkkiIMG_7139

IMG_7167

”Säilytä kuivassa ja pakkaus hyvin suljettuna” kehoitetaan riisikakkupaketin kyljessä. Ja kuin tilauksesta, löytyi kirpparilta kakuille täydellisen sopiva vanha peltipurkki kahdella eurolla! Kauempaa näyttää kuin se olisi pilkullinen, mutta lähempää katsottuna siinä onkin pieniä pinkkejä ruusuja. Suloinen kuin mikäkin.

Mulla on muuten nyt monen monen vuoden jälkeen oikein himo suolattuihin riisikakkuihin (Pirkka luomu riisikakku: ohuita ja hyviä!) ja varsinkin pestolla voideltuna. Käy hyvin leivän ja keksien korvikkeesta nyt, kun välttelen ruista ja valkoista vehnää vauvan vatsavaivojen takia. Ja muutenkin, kun tekee mieli napostella lähes koko ajan jotain..

Retro Palaset pikkutavaralle

IMG_6860hyllyIMG_6868

Isäni toi meille kotipuolen varaston uumenista retron Ratian Palaset -seinälokerikon. Jonkun aikaa se on etsinyt paikkaansa täällä talossa ja nyt vihdoin viimein se asettui pojan huoneen seinään. Se on sopiva hylly pikkutavaralle ja ajelehteville aarteille, esimerkiksi pikkukiville. Asennettiin se vielä sopivalle korkeudelle niin, että poikakin ylettyy siihen itse. On kyllä ajatonta ja kestävää suomalaista designia tämäkin, kuten muutkin Palaset -sarjan osat. Tätä samaista seinälokerikkoa vaan ei taida enää olla tuotannossa.