Terassin sekalainen kalustus

terassillakorituolitIMG_9895IMG_9880IMG_9907IMG_9856IMG_9428pallolamputterassikalusteet

Palataanpa vielä viikon takaisiin kuviin, kun puutarhakemujen ajaksi terassille nostettiin myös korituoleja räsymattoineen. Näin saatiin vanhan talon pihaan sopivaa huvikumputunnelmaa, sekalainen setti keskenään tarpeeksi erilaisia kalusteita. Vuosi sitten kesällä valmistunut terassi öljyttiin tänä kesänä kelonharmaaksi ja kalusteet on askarreltu kaverilta saaduista pienistä lastauslavoista, jotka saivat pintaansa sään kestävää valkoista maalia. Yhdestä lavasta tuli matala, liikuteltava pöytä, kun se sai alleen renkaat.

Yksivuotiaan puutarhajuhlat / garden party

IMG_9635_2IMG_9749IMG_9695IMG_9762_2IMG_9486_2IMG_9602IMG_9496IMG_9686marjakakkuIMG_9565IMG_9921IMG_9739IMG_9506_2

Saatiin kuin saatiinkin puutarhajuhlat! Kymmeniä metrejä paperiviirinauhoja, ilmapalloja, saippuakuplia ja parikymmentä vierasta. Yksivuotiasta juhlittiin viime viikonloppuna mahtavassa elokuisessa helteessä ja tämä oli hauskaa vastapainoa esikoisen synttäreille, joita juhlitaan yleensä tammikuun paukkupakkasilla. Sekaiset jakkarat ja korituolit nostettiin terassille ja huvikumpu suojasi juhlijoita ja herkkuja iltapäivän paahteelta. Tarjolla oli muun muassa fetasalaattia, kasvis-koskenlaskijapiirakkaa (meillä nykyään juhlissa vakio!), vuohenjuustopiirakkaa, kesäkurpitsa-suklaakakkua, muffinsseja ja marja-kermakakkua. Toivottavasti tästä saadaan meille vuosittain toistuva perinne!

/ One years old birthday boy and his garden party

Raikas raparperimehu

raparperimehuraparperimehu 2raparperimehu 3

Pihan raparperi puskee edelleen hyvin vartta ja kun piirakkaakin on jo tälle kesälle tehty, oli aika kokeilla tehdä mehua. Ja hyvin onnistui, tuli oikein hyvää ja tekeminen varsin helppoa. ”Mausteeksi” lisäsin ripauksen hunajaa ja ruokosokeria sekä puristin joukkoon reilusti sitruunanmehua.

RAIKAS RAPARPERIMEHU (ohje noin kahteen pulloon)

2 litraa vettä
n. puoli litraa raparperia pilkottuna
puolikkaan sitruunan mehu
hunajaa
ruokosokeria

Huuhtele raparperin varret ja pilko ne paloiksi. Kiehuta vesi kattilassa ja lisää sinne raparperinpalat ja anna kiehua hiljakseen noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hunajaa, ruokosokeria ja purista joukkoon sitruunanmehua. Anna jäähtyä ja pullota puhtaaseen pulloon, jossa säilyy muutaman päivän. Nautitaan kylmänä!

Vinkki! Raparperimehu sopii hyvin myös drinkiksi esim kuivan valkoviinin sekaan ja mausteeksi tuoretta minttua sekä jäitä.