WANTED! Uusi sänky

Nyt on leveämpi sängynrunko hakusessa. Ollaan siinä pisteessä, että edellisen kodin ullakkomakkariin hankittu 140 cm leveä Ikea Mandal ja sen päällä oleva futonpatja eivät enää toimi perhepetinä. Kaksi ihmistä siinä nukkui vallan mainiosti ja yhden pienen kanssa vielä jotenkuten. Mutta kun yhdestä pienestä on kasvanut isompi ja lisäksi on tullut uusi pieni, ei 35 cm leveys / nukkuja oikein riitä. Pienin kyllä nukkuu öisin omassa pinnasängyssään, joka on ns. sivuvaununa sänkymme vieressä, mutta aamulla siirtyy köllöttelemään viereen.

Isomman lapsen (4,5v) kanssa on koitettu harjoitella nukkumista omassa huoneessa, mutta toistaiseksi tuloksetta. Vauvan syntymän jälkeen on makkarin lattialla ollut lisäpatja, jossa puoli porukkaa on saanut nukkua.

Harmittaa kyllä, että joudumme laittamaan mieluisan sänky+patja -yhdistelmän uusiksi, sillä ollaan tykätty sekä tuosta Mandal -rungosta että futonpatjasta paljon. Myös säilytyslaatikot 4 kpl ovat olleet ahkerassa käytössä, sillä ne kätkevät sisälleen mm. pyyhkeet ja vieraspeittoja jne ja uudessakin sängyssä saisi säilytyslootat olla.

///

Tamperelaisen Tuukka Virkkilän Unikea -puunsepänverstaan nettisivuilta löytyy kuvia huikean hienoista säilytyslaatikollisista sängynrungoista. Käsityöläinen valmistaa sänkyjä asiakkaan toiveiden mukaisesti, mittatilaustyönä. Ja mikä parasta, kotimaisesta ja pirkanmaalaisesta puusta. Jo vain kelpaisi esimerkiksi tuo isomman kuvan laatikollinen yksilö! Lisää tietoa yrityksen nettisivuilta.

unikea 2unikea 7kuvat: Unikea

///

 Ikea puolestaan tarjoaa mm. Malm -sarjaa laatikoilla ja ilman. Myös Brimnes -sarjassa löytyy 180 cm leveää sänkyä. Ikean vaihtoehdot ovat toki edullisia, mutta kestävätkö vuosia natisematta?

ikeaikea sanky

kuvat: Ikea

///

Kotimainen AVA Room on minulle aiemmin tuttu lähinnä lastensängyistä ja kerrossängyistä. Mutta mallistosta löytyy myös huikean hieno parisänky Ava Double Basic (joista valittavana useita leveyksiä)! Sänkyä saa myös säilytyslaatikoilla. Ava Roomin kalusteet ovat myös avainlipputuotteita, siitä suuri plussa!

parisankybasickuva: AVA room

 

Sängynrungon päälle haluamme jatkossakin keskikovan futonpatjan, sillä se on osoittautunut niin hyväksi nukkuma-alustaksi ettei tavallista runkopatjaa enää haluaisi hankkia. Futonpatjoja myy monikin alaan erikoistunut liike. Nyt vain puntaroimaan eri vaihtoehtoja!

 

Pinnatuoli X 4

pinnatuoli 2 IMG_8254 IMG_82a54pinnatuolipinnatuoli 3

Neljä mummolan vanhaa pinnatuolia matkasi viime viikonloppuna meille. Samoilla tuoleilla olen minäkin lapsena mummolan ruokapöydässä keikkunut ja onkin kiva ajatus, että nyt ne saavat uuden elämän meidän ruokahuoneen pöydän ympärillä. Isäni on fiksannut ne, laittanut liimaa liitoksiin ja maalannut uudelleen valkoisiksi. Ihan vähän tekisi mieli maalata yksi tuoli jollain hempukalla sävyllä, mutta toisaalta en raaski, kun juuri vasta ovat saaneet tuon uuden pinnan.

Mielestäni ne sopivat ihan hyvin tuon Artekin pöydän sekä Eamesin tuolien kanssa, joita meillä on kaksi. Mitä mieltä te olette, sopiiko?

/ Old chairs from grandmothers kitchen.

Pienin sai nimen

kastepukuIMG_8158IMG_8076ruusutm mIMG_7a620cavasachervauvakorttiIMG_7999

Pienin sai viikonloppuna nimen kotona pidetyissä kastejuhlissa samalla kun ulkona leijaili isoja valkoisia lumihiutaleita. Kilistelimme maljat vieraiden kanssa ja herkuttelimme mm. lähileipomosta tilatuilla sacher- ja puolukkajuustokakulla. Mustavalkoraidallisissa kartonkikipoissa oli nimen mukaan m&m-nameja. Ilmapallot ja viiri / Pop up kemut

ps. Kiitos apujoukoille järjestelyavusta.

Menu

alkumalja cava Jaume Serra Brut

salaatti goudalla ja pastalla

vuohenjuusto-pestopiirakka

koskenlaskija-kasvispiirakka

pienet karjalanpiirakat ja munavoi

briejuustoa pähkinöillä ja siirapilla

vaniljasydän-pikkuleivät

sacherkakku

puolukka-juustokakku

kahvia / teetä / mehua

Vauvan juhlat / inspiraatiota

ballon-trio-pastelbaby party 5 vauvan juhlat 2baby party 1 baby party 35d0c0fc9c2455177fc21d314fb9e8fc2

Ilmapallot ja rusettilautanen Pop up kemut / muut kuvat Pinterest 

Vauvan ensimmäiset omat juhlat lähestyy, joita juhlimme ihan pienesti, mutta toivottavasti sievästi. Kakut on tilattu valmiina sekä muuta makeaa. Suolaista suunnittelin tekeväni itse (vauvan päiväunista kiinni kuinka käy vai juoksenko kauppaan vielä edellisenä iltana!) ja koristelut sekä kattaus hoidetaan yksinkertaisesti, ainakin kukkia ja kynttilöitä. Olen ollut sopivasti kipeänä ja kuumeessa nyt useamman päivän, joten valmistelut jäävät melko viime tippaan. Sen lisäksi esikoinen viettää syyslomaansa, joten puuhaa riittää myös hänen kanssaan. Vähennetään valaistusta ja sytytetään lamppusarjoja ja kynttilöitä, niin ainakin joka nurkan puunaamisesta ei tarvitse ottaa suuria paineita. Ja tunnelmahan se on tärkeintä. Ja nimi! Sekin pitäisi vielä osata päättää ;)

Inspiraatiota koristeluun ja herkkupöytään hain Pinterestistä ja klikkailin niitä omaan kansioon > Pinterest baby party

/ inspiration photos from Pinterest photo gallery and Pop up kemut -webshop

Pihan poikki saunaan

sauna 2sauna 3IMG_7265IMG_7250IMG_7272 sauna

Pihan poikki hipsien, kylpytakki päällä ja taskussa yksi huurteinen tölkki. Sytytän pari kynttilää tummaan löylyhuoneeseen, jossa vanha puukiuas antaa lempeät löylyt. Mieli lepää tässä hiljaisuudessa. Pihasaunassa käyminen on kuin pikamatka mökille ja yksin saunominen oma luksushetkeni. Vain ranta puuttuu, mutta senkin voi kuvitella silmät ummistamalla.