Hello sunshine! / Tiny Roll Edge

tiny pipotiny roll edgeIMG_8216IMG_8227roll edge

”For tiny people we love”

Vinkkaampa teillekkin tästä ystäväni tekemästä Tiny Roll Edge -piposta, joka on pysynyt HYVIN meidän nuoremman päässä. On kaiketi niin pehmoinen, että se ”unohtuu” päähän ja sitä ei ole tarvetta heittää heti olan yli, kuten monen muun lätsän kanssa on käynyt. Materiaali on luomupuuvillaa ja värivaihtoehtoja on vaikka kuinka! Tämä keltainen lanka on nimeltään ”hello sunshine”. Lämpimänä päivänä reunus rullataan ylös ja pipo saa jäädä coolisti takaraivolle suojaamaan auringolta. Haaveilen meille myös tummansinisestä, ”tiny sailorista”, joka sopisi hyvin myös isommalle pojalle.

Pipoja voi tilata kuka vain Tiny Punavuori Facebook-sivujen kautta jättämällä viestin inboxiin. Sivuilta löytyy myös lukuisat värivaihtoehdot sekä muut söpöt pipomallit ja neulotut rusetit.

Tiny Punavuori goods are made in Punavuori Helsinki Finland. 100% handmade lovely goods for tiny people.

Nektariini-mascarponetorttu / Lomaruokaa

lomaruokaa nektariini mascarpone torttulomaruokaa kakku

Voisin syödä mascarponevaahtoa ja kypsiä nektariineja vaikka kulhollisen! Niin hyvä yhdistelmä. Tein juhannuksena ensimmäisen kerran tätä helppoa, mutta näyttävää jälkkäriä, jonka ohjeen nappasin Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin uudesta Lomaruokaa -kirjasta (Cozy Publishing), jossa torttu komeilee myös kirjan kannessa. Tämä herkku valmistuu suht nopeasti pakasteesta napatun lehtitaikinan ansiosta (vaatii kuitenkin jäähdytyksen) joten on oiva tarjottava myös esimerkiksi mökillä ja yllätysvieraille.

Mascarponen ja nektariinin tilalle/tai kanssa sopivat myös muun muassa tuoreet mansikat ja/tai vadelmat. Itse aion kokeilla ainakin tuoreilla mansikoilla.

 

NEKTARIINI-MASCARPONETORTTU

500 g lehtitaikinaa pakasteesta
1 kananmuna voiteluun
ripaus sokeria

täyte

3 dl kermaa
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria (ohjeen mukaan, mutta itse laitoin vähemmän)
ripaus kanelia
2 dl kirsikkahilloa tai muuta punaista hilloa (itse laitoin mansikkahilloa)
4 nektariinia lohkoina
2 rkl manteleita rouhittuna

(kirsikoita tai muita tuoreita marjoja)

Kauli sulanut taikina isoksi neliöksi leivinpaperin päälle. Leikkaa reunoista pois parin sentin suikaleet. Kostuta jäljelle jääneen ison neliön reunat vedellä ja asettele suikaleista neliön päälle kehykset. Painele ne hyvin kiinni ja voitele kananmunalla.

Pistele taikinan keskiosa haarukalla ja ripottele päälle hieman sokeria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja jäähdytä.

Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja käänteke se toisessa kulhossa notkistetun mascarponen joukkoon. Lisää sokeria ja kanelia. Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle hillloa ja mascarpone-kermaseos. Viimeistele kypsillä nektariinilohkoilla ja manterlirouheella. Itse kruunasin komeuden tuoreilla kirsikoilla.

 

Pilkkuja ja uudet pellavalakanat

IMG_8061pellavalakanatfermin tyynypellavalakanat pilkku

Sataa, sataa ropisee, pilipili pom.

Pompompom.

Aurinkoa on saatu hieman makuuhuoneeseen, kun tilasin kesäkuun alussa keltaiset pellavalakanat netAnttilan hyvästä alesta (hintaa jäi alle 20 euroa kappaleelta, kun normaalihinta 60 euroa). Materiaali on täyttä pellavaa, joten ovat aika rapsakat ja mukavan vilpoisat. Nyt olen ne vasta kerran pessyt ennen käyttöönottoa ja oletan useamman pesun tekevän näille hyvää. Saman sarjan tyynyliinat olivat tilausvaiheessa nettikaupasta jo loppuneet, joten kaverikseen ne saivat valkoiset puuvillapäälliset. Nätit on kyllä ja pellavaiset ruttuisenakin kivat katsella.

Onneksi vauvan päiväunet maistuvat sateella sisälläkin ja kyllä houkuttaa jäädä viereen pötköttelemään.

/ New bedlinen at bedroom