Mökkitien varrelta

IMG_8728IMG_8730IMG_8716IMG_8758IMG_8734IMG_8745

Vedettiin pojan kanssa tässä taannoin semmoinen kisa mökillä, että kumpi löytää enemmän (kukkivia) kasveja siitä mökkitien pientareelta. Aikaa oli varattu sopivasti ja lopuksi juostiin kilpaa takaisin pihaan laskemaan saalis. Poika päihitti allekirjoittaneen 32-27.

Seuraavaksi voisi kisata saman mustikoiden kanssa.. viisivuotiaan hurjalla kilpailuvietillä se voisi onnistuakkin ;)

Pihalta pelastetut pionit

IMG_8700pioniIMG_8701

Sade on piiskannut juuri puhkeamassa olevat pionit maata vasten. Pelastin muutamia maljakkoon, jossa pääsevät myös paremmin esille kuin pihan vihreässä viidakossa. Kauniita ovat, ehdottomasti lempikukkani tähän aikaan vuodesta. Huomasin vasta vanhoja (siis todella vanhoja) valokuvia katsoessa, että myös mun yksivuotisjuhlissa näin heinäkuussa on pionikimppu ollut kakkupöytää koristamassa. Liekkö pioni-ihastus peruja jo niiltä ajoilta.

Nopea tomaattipasta kirsikkatomaateista

IMG_8660tomaattipasta

Lomaruokaa kirjasta löytyi myös tämä tuoreista kirsikkatomaateista tehty pasta. Nyt on tomaatit parhaimmillaan ja kastikkeisiin uppoaa hyvin myös pehmenneet, ylikypsät tomaatit. Ne juurikin on makeita ja mehukkaita. Me jätettiin chili tekovaiheesta pois, jotta pasta maistuisi takuuvarmasti lapsellekkin (ja maistuihan se), mutta lisättiin sitä sitten aikuisten lautasille.

”Tämän kastikkeen juju on nimenomaan kypsät tomaatit”, kirjan kirjoittajatkin sanovat.

NOPEA (JA TULINEN) TOMAATTIPASTA

(neljä annosta)

500 g pennepastaa
vettä + suolaa
3 rkl oliiviöljyä
(1-2 chilipalkoa hienonnettuna)
4 valkosipulinkynttä
300 g kypsiä kirsikkatomaatteja
ripaus suolaa
ripaus sokeria tai hunajaa
1 dl tomaattimehua (tai vettä+tomaattitahnaa)
100 g parmesaania raastettuna
tuoretta basilikaa
mustapippuria

Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää valkosipuli (ja halutessasi chili) ja kuullota. Lisää kirsikkatomaatit, kuumenna ja murskaa ne kauhalla. Lisää ripaukset suolaa ja sokeria (tai hunajaa) sekä tomaattimehu (tai vesi+tomaattitahnaa). Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, lisää tarvittaessa hieman nestettä.

Valuta pasta ja kääntele se kastikkeen joukkoon. Jaa pasta lautasille ja raasta päälle parmesaania sekä tuoretta basilikaa. Rouhaise vielä mustapippuria suoraan myllystä.