Sisustusbloggaajien kirpputori ja myyjäiset

kirppis_juliste_A2_RGB_syksy2014_700px1

Hei kaikki kynnelle kykenevät! Huomenna kannattaa kipaista Helsinkiin Pasilan Veturitalleille, jossa järjestetään Sisustusbloggaajien kirpputori ja myyjäiset -tapahtuma. Viimeksi keväällä Torikortteleissa järjestetty kirppis ylitti odotukset ja oli varsinainen menestys! Varautukaa siis tälläkin kertaa, että paikalla saattaa olla muitakin hyvien löytöjen perässä. Itse en tällä kertaa pääse paikalle myymään, sillä kolmeviikkoisen kanssa nuuhkitaan vielä niin tiiviisti täällä kotiympyröissä..

Hauskaa kirppispäivää sekä myyjille että ostajille!

Lisätietoa tapahtumasta facebookista, klikkaa > Sisustusbloggaajien kirpputori

Herkkukurkut / perinteiset ja valkosipuliset

Nyt on kuulkaas kurkut tölkissä ja tölkit jääkaapissa! On tillillä ja piparjuurella maustettuja ja valkosipulisia. Perinteisen etikkavalmistaja Rajamäen kanssa toteutetun blogiyhteistyön myötä minulle avautui vihdoin tämä keittiöpuolen säilöntämaailma, jota on jo kauan pitänyt kokeilla. Aineksethan ovat perin yksinkertaiset ja valmistaminen yllättävän helppoa!

herkkukurkutIMG_6258IMG_6246IMG_6291IMG_6301IMG_6330

”Etikalla voi säilöä lähes mitä vain! Kokeile rohkeasti makean happamia marja- ja hedelmäsäilykkeitä perinteisten säilöttyjen vihannesten, juuresten ja sienten rinnalla!” kehoitetaan Rajamäen nettisivuilla.

Koska tämä oli minulle ensimmäinen säilöntäkerta, halusin aloittaa perinteisesti kurkuista. Toisen tölkillisen tein yksinkertaisen perusohjeen mukaan (reseptit alla) ja toiseen satsiin lisäsin viipaloituja valkosipulinkynsiä. Parin viikon päästä pääsemme näitä maistamaan ja uskon tästä innostuksen vasta alkavan: niin helposti säilöntä sujui, kunhan oli ainekset valmiina ja purkit puhtaana.

Vinkki! Täältä löydät ohjeet ja vinkit tölkkien oikeaoppiseen käsittelyyn > tölkkien käsittely

///

HERKKUKURKUT

1,5 kg avomaankurkkuja (noin 15 kpl)

pala piparjuurta
kruunutilliä

Mausteliemi

9 dl vettä
2-2,5 dl sokeria
1,5 rkl suolaa
1/4 rkl maustepippureita

1/4 rkl sinapinsiemeniä
2 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa

Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet puhtaisiin lasitölkkeihin piparjuurilastujen ja tillin kanssa. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät.

Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytä kurkkupurkit alle +10 asteen lämpötilassa.

///

VALKOSIPULIKURKUT

Ohje sama kuin yllä, mutta korvaa piparjuuri ja tilli viipaloiduilla valkosipulinkynsillä ja laita tavallisen Väkiviinaetikan sijaan Rajamäen Valkosipuli Väkiviinaetikkaa.

Lisää reseptejä löydät Rajamäen etikkapullojen etiketeistä ja nettisivuilta, klikkaa > reseptit

etikka

Rajamäen myös kampanjoi suomalaisen työn puolesta ja on mukana Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa, joka muistuttaa suomalaisen työn merkityksestä sekä arjen jokapäiväisten ostopäätösten vaikutuksesta Suomen työllisyyteen. Rajamäen perinteistä väkiviinaetikkaa on valmistettu suomalaisin voimin jo 120 vuotta, ja se onkin yksi Suomen vanhimmista merkkituotteista. Valmistusmenetelmät ovat vuosien varrella kehittyneet, mutta oikeaoppinen, luonnollinen käymismenetelmä ja kotimainen ohra ovat edelleen väkiviinaetikan aitouden salaisuus.

SJ_pieninBlogipostaus toteutettu yhteistyössä Rajamäen kanssa.

Syys ja uusi alku

IMG_6164IMG_6158IMG_6010IMG_6184IMG_6188IMG_6099IMG_6166

Tervetuloa syyskuu ja uudenlainen arki! Viimeiset viikot ovat hurahtaneet tiiviisti tuon Varpaisen kanssa ja tämä viikko on mennyt uuteen arkeen totuttelemisessa miehen palatessa isyysvapaiden jälkeen töihin. Kyläilijöitä on käynyt vauvelia katsomassa ja samalla on pöydälle ilmestenyt kukkia, herkkuja ja pieniä paketteja meille jokaiselle (ja kuinka ihanissa papereissa! Kaikki on otettu talteen). Kiitos vain asianosaisille, olen kiitollinen <3

ps. Omasta syömisestäkin on huolehdittava, joten lautaselle on loihdittu mm. kuvan keltaista kesäkurpitsa-porkkanakeittoa ja erilaisia salaatteja. Keitoista syö helposti useammankin kerran, ovat vatsaystävällisiä ja nyt varsinkin on kasviskeittojen raaka-aineet parhaimmillaan. Makeita onkin sitten saatu tuomisina yllinkyllin..

Sadonkorjuusoppa eli linssi-vihanneskeitto

IMG_5434arabiasadonkorjuusoppaa

Vilpoisa ja sateinen sää inspiroivat keittelemään pehmeää sadonkorjuusoppaa perunoista, porkkanoista, sipulista ja kesäkurpitsasta. Kuullotin näitä aluksi öljyssä, valkosipulissa + curryssa ja kaadoin sitten vasta vettä pataan, niin että ainekset juuri ja juuri peittyivät.

Kasvisten ollessa melkein kypsiä, lisäsin joukkoon punaisia pikalinssejä (Gogreen, kypsyy viidessä minuutissa, kätevää!), jotka sopii keittoon tuomaan reilusti proteiinia ja pehmeyttä. Mausteeksi riitti kourallinen sekalaisia tuoreita yrttejä: persiljaa, basilikaa, timjamia ja ruohosipulia (tai vaihtoehtoisesti voi laittaa kuivattuja oman maun mukaan).

Lopuksi soseutus sauvasekoittimella ja myllystä reilusti mustapippuria ja ruususuolaa. Annoksen päälle sopii lisukkeeksi turkkilainen jugurtti.

psst. Sopan voi tehdä muistakin juureksista / kasviksista, joita nyt on hyvin tarjolla.. kukkakaalia, paprikaa jne ja paljon vaan yrttejä sekaan.

 

Viikon vanhat varpaat

vauvakukkakimppuIMG_5988

Loppuvaiheessa pitkähköksi venynyt odotus (12 päivää yli lasketun ajan) päättyi lopulta ja nyt meitä on täällä neljä. Nuo yhtä aikaa niin pikkuruiset, mutta pitkät varpaat ja sormet ovat jo reilun viikon vanhat. Kiitos mummolle ja papalle kuvan kukkasista ja esikoisen hyvästä hoidosta.

/ Our baby boy.