Kuistin talvi / Winter on the porch

kuistillakuistilla 2IMG_3367huonekuusi kuistillakuistin ikea malmkuistin talvikuistin

Kuistin matalat Ikea Malm -lipastot siirtyivät lastenhuoneeseen korkeampien vastaavien tilalta. Kun seinää kerta piisaa ja säilytystilaa kaivattiin lisää, oli järkevää ostaa nuo korkeammat lipastot matalampien paikalle. Kaksi laatikostoa mahtuu seinän pätkälle juuri sopivasti. Paperinen ja käsinmaalattu Rain -säkki* koossa M kätkee sisäänsä meikäläisen isot huivit ja pontsot, jotka vievät julmetusti tilaa laatikoissa. Säkit valmistaa puolalainen That Way ja sitä myy Suomessa Pikku Otus -nettikauppa. Uusi musta Anno Pinta -puuvillamatto on puolestaan Kodin Ykkösestä.

Huonekuusi jatkaa joulun jälkeen eloaan täällä viileässä ja tuntuu viihtyvän oikein hyvin. Ja kun ei sitä tarvitse muistaa kovin usein kastellakkaan, niin on oikein sopiva kuistikasviksi.

/ Our porch had new Ikea Malm -storage system and  Rain -paper bag by Polish That Way

*tuote saatu bloginäkyvyyteen

(Muumi)vaippapyrstö ja aiheeseen sopiva arvonta!

Ensin hän köllöttelee selällään ja kurkottaa varpaisiinsa. Jumppaa jalkoja ylös ja alas. Hetken päästä kierähtää kyljelleen ja siitä vinhalla vauhdilla mahalleen. Pää pystyssä kuin pienellä kilpikonnalla ja halu päästä eteenpäin on kova! Hetken jaksaa katsella, kurkotella leluja ja juttelee ennekuin taas väsähtää. Ja sama toistuu taas hetken päästä. Sellainen on meidän viisikuukautinen: hauska ja villi pikkutyyppi.

muumi vaippa 2vaippa kollaasiIMG_2376muumi vaippa 3

 

Sain yhteistyön merkeissä kokeiltavaksi kotimaisia, ympäristöystävällisiä Muumi Baby -vaippoja ja Helmi Baby -hoitotuotteita. Muumit ovat meille jo ennestään tuttuja: olemme käyttäneet niitä jo aikoinaan esikoisella kestovaippojen ohella ja nyt edetään samalla, hyväksi havaitulla linjalla. Näin pienellä vauvalla kertakäyttövaipat ovat kestoja käytännöllisempiä ja olemme ajan myötä kokeneet, että kultainen keskitie kesto- ja kertakäyttövaippojen käytössä on meille toimivin ratkaisu.

Öisin käytetään mieluiten kertakäyttövaippaa (poikanen jumppaa unissaankin ja hyvin istuva vaippa on tärkeässä roolissa!), samoin ulkoillessa ja kyläillessä. Vaipan oikea koko on helposti pääteltävissä painon mukaan ja meilläkin on jo käytössä koko 4 maxi (7-14 kg). Teippivaippoja löytyy kuutta (6) eri kokoa ja housuvaippoja kolmea.

Uudistunut teippivaippa yllätti positiivisesti: se on todella ohut, mutta imukykyinen ja vyötäröllä olevat teipit pitävät napakasti. Materiaali on pehmeää ja siinä on mukavan joustavat resorit pullukoiden reisien ympärille. Kun vauva vielä opettelee liikkumaan selällää / mahallaan, on ohut ja joustava vaippa mukavimman oloinen. Vaipat sopivat myös allergisille: ne ovat ihoystävällisiä sekä hajusteettomia. Valmistuksessa käytetään ainoastaan kotimaista, luontoa säästävää ja biohajoavaa selluloosaa eikä sellun valkaisussa ei käytetä lainkaan kloorikemikaaleja. Nämä ovat minulle tärkeitä kriteereitä mitä tulee pienen vauvan (ja isommankin) hoitotuotteisiin ja käyttötavaroihin. Iho on niin herkkä, että sitä tulee rasittaa mahdollisimman vähillä kemikaaleilla.

 

muumi vaippa varpaat

 

Delipap Oy valmistaa myös muita hygienia- ja hoitotuotteita sekä lapsille että äidille. Kätevät puhdistuspyyhkeet ovat jo vakiovaruste hoitopöydällä ja hoitolaukussa, niillä kun tarvittaessa siivoaa koko porukan päästä varpaisiin. Itse käytän myös sarjan luonnonkuituisia liivinsuojia etenkin öisin. Hajusteettomat ja hengittävät suojat on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa ja ovat lisäksi kompostoituvia. Lue lisää vastuullisen perheyrityksen Delipapin tarinasta > täältä

 

helmi babyliivinsuojat

 

ARVONTA!

Sain teidän lukijoiden kesken arvottavaksi myös tuotepaketin, joka sisältää uudistuneita Muumi Baby -vaippoja ja lajitelman Helmi Baby -lastenhoitotuotteita! Osallistumisaikaa on ystävänpäivään 14.2.2015 saakka.

Osallistu arvontaan kommentoimalla alle, ovatko Muumi-vaipat teille jo ennestään tuttuja ja minkä ikäinen / ikäisiä käyttäjiä perheestänne löytyy?

Onnea matkaan!

 MUKAAN TESTIRYHMÄÄN?

Muumi Baby -vaipat hakee nyt testaajia uudistuneille teippivaipoille! Vaipan kokona on 4, Maxi, joka soveltuu 7-14 kg painoisille lapsille. Mukaan valitaan 30 testaajaa.

Klikkaa itsesi Mamalife.fi -sivustolle tai hakemukseen pääset suoraan tästä > hae mukaan testiryhmään

muumi vaippa 4

yhteistyössä Muumi Baby -vaipat / Delipap Oy

Ryijyn sukua / Knitted art by Ferm Living

ferm taulu 3ferm taulu 29170_1ferm taulukuvat Ferm Living

Perinteiset seinäryijyt ovat tehneet paluun viime vuosina ja niitä onkin näkynyt mummolan seinän lisäksi blogeissa ja lehdissä. Jos haaveilet villasta seinillä ja iso ryijy tuntuu liian raskaalta, on vaihtoehtona pienempi neuletaulu. Ferm Living julkaisi hurmaavan, 30 taulun kokoelman, jotka on tehnyt tanskalainen neuletaiteilija Stine Leth. Näitä tauluja olisi kiva päästä vähän silittelemään!

/ The Danish knit artist Stine Leth has created 30 unique knitted wall pieces for Ferm Living

 

Vauva 5kk

kollaasi

Pötkökin on jo viisi kuukautta. Tahto eteenpäin on kova, mutta ihan vielä matka ei omin avuin etene. Avokado on maidon lisäksi suurinta herkkua ja pitkät päiväunet ovat ihan yliarvostettua puuhaa.

Hassu tyyppi.

 

Viisi / kemut

popupkemut viiriIMG_2806viisiIMG_3131IMG_2919lastenjuhlatlastenjuhlat 3legokakkuIMG_2715popupkemutIMG_3151IMG_3112  

Papu -raitajumpperissa palloileva Pakkasukko täytti jo viisi vuotta ja juhlia vietettiin viime viikonloppuna. Pakkasukko-nimen hän sai syntyessään tammikuussa 2010, kun pakkanen paukkui kolmessakymmenessä ja ensimmäiset viikot vietettiin tiiviisti neljän seinän sisällä ennen kuin tohdittiin uhmata talvea ja lähteä ulos. Oi niitä aikoja!

Nyt viisi vuotta myöhemmin tarjolla oli mm. legokakkua (kuva näkyikin jo instagramissa), vitospikkuleipiä, suolaisia piirakoita, poppareita.. Toisena päivänä rakennettiin lapsille myös jäätelöbuffet, jossa sai valita jätskien päälle haluamansa lisukkeet. Vahakankaisen pilkkuliinan tilasin juhlien alla Pop up kemut -nettikaupasta. Sieltä on myös kuultopaperiviiri ja ilmapallot.

*Papu-jumppis saatu bloginäkyvyyteen