Puuta palaa

IMG_9811IMG_9790IMG_9804

Kun asuu vanhassa puutalossa ja talossa on sähkölämmitys, tulee puilla lämmitettyä harva se päivä. Patteri lämmittää pikkupakkasilla vasta makkarissa ja kylpyhuoneessa lämpiää lattia. Olohuoneessa meillä on varaava takka ja ruokahuoneessa sekä makuuhuoneessa korkeat Porin Matit. Lisälämpöä alakertaan antaa ilmalämpöpumppu, joka onkin varsin tehokas lämmittäjä varsinkin näin nollakeleillä. Jaksaa se puhaltaa myös pakkasillakin.

Olohuoneessa korituoli on siirtynyt takan eteen marraskuisten iltojen tunnelmointi- ja lämmittelypaikaksi. Se on kevyt nostella ja kääntää oikeaan suuntaan, kun välillä siitä katsellaan takassa ritiseviä puita, välillä taas vilkuillaan teeveetä. Päälleen se on saanut lämpimän taljan ja kuusityynyn. Tämä on yksi lempipaikoistani iltaisin.

Tunnelmallista sunnuntaita!

Jokapäiväinen puolukkani

puolukkapuolukka 2Pellavainen Kuma-astiapyyhe*/ Kauniste

Tunnustan, olen marjaihminen. Joka päivä on saatava värikäs vitamiiniannos, kesällä suoraan puskasta tai torilta ja näin talvella omasta pakkasesta. Kiitän itseäni siitä, että kesällä ja syksyllä tuli täytettyä pakkaset äärimmilleen ja nyt niistä saa nauttia, monessa muodossa. Nyt syksyn mittaan olen kehittänyt riippuvuussuhteen erityisesti puolukkaan. Olen toki pitänyt tästä happamasta marjasta aina, mutta nyt viime aikoina olen himoinnut sitä jopa enemmän kuin mustikkaa (joka on aiemmin ollut suosikkini). Helsingin Sanomien artikkelin mukaan puolukka on terveysvaikutukseltaan jopa parempaa kuin mustikka, jota on aiemmin pidetty marjojen kunkkuna.

Olen onneksi tartuttanut tämän marjainnostuksen myös lapseen, jonka herkkua (kuten myös minun) on mössö, jossa paksuun turkkijugurttiin sekoitetaan erilaisia marjoja ja ripaus vaniljasokeria. Päälle ripsautetaan usein myös siemeniä ja pähkinöitä. Näitä mössöjä syödään usein aamu- tai iltapalaksi.

Puolukasta saa surautettua banaanin kanssa myös hyvän aamu- tai välipalajuoman:

Lataa blenderiin 1 banaani, n. 2 dl pakastepuolukoita, loraus nestettä (maitoa, kauramaitoa tai vettä tms.) ja ripaus vaniljasokeria. Anna sekoittua pehmeäksi juomaksi ja nauti heti!

///

Kulho kuvassa kuuluu Marimekon uusimpaan lastenastiasarjaan Huhuli, joka on ihana! Sarjasta löytyy myös mm. ruokalappu ja pussilakanat. Minimme sai astiaston lahjaksi kummeiltaan.

huhuli

* pyyhe saatu bloginäkyvyyttä vastaan

Vauvan makuupussi uusiksi

makuupussiIMG_6490 IMG_6486

Esikoisen äitiyspakkauksen makuupussi vuosimallia 2009 / 2010 on nyt toisella kierroksella vauvan pussina, kun otettiin avustus tällä kertaa mielummin rahana. Finlaysonin makuupussi oli alunperin beige, jossa pliisuja sydämenkuvia ja eipä sitä juurikaan tullut esikoisella käytettyä. Kaipasin siihen nyt uutta ilmettä ja kaapin kätköistä sattui löytymään prikulleen sopiva palanen Marimekon Räsymatto -kangasta. Näin päätös kelta-mustasta pussista oli sinetöity ja kangaspala pääsi hyvään käyttöön.

Päällystämiseen on varmaan monta tapaa, mutta minä tein sen helpoimman kautta tuhdin mahan kanssa eräänä helteisenä elokuun iltana: laitoin uuden kankaan nuppineuloilla pussin päälle (reunat alle käännettyinä) ja ompelin sen suoraan vanhan päälle. Ompelukone meinasi paikkapaikoin hieman nikotella, mutta lopputulos on hyvä ja kelpaa meidän käyttöön. Tiedän, että jotkut reippaat irroittaa esimerkiksi vetoketjun ja ompelee vasta sitten.

Pieni hetki ja ripaus joulua

IMG_8617IMG_8572IMG_8610divaani 3IMG_8570divaanimuumimukidivaani 2

Oi kuinka taas arvostankaan pieniä hetkiä kupposen ja lehtikasan kanssa! Moni varmaan tietää sen tunteen, kun saa istahtaa hetkeksi alas ja uppoutua postilaatikkoon tupsahtaneisiin uusiin lehtiin. Tämä on asia, joka ei pienen vauvan kanssa ole enää itsestäänselvyys, mutta johon silti pyrin edes pariksi minuutiksi päivittäin. Samalla latautuu omat akut ja silmät saavat levätä kauniissa kuvissa. Eipä kyllä koko kasaa ehdi kerralla selaamaan lukemisesta puhumattakaan, mutta siinähän ne odottavat taas sitä seuraavaa hetkeä.

Lempipaikkani tähän tarkoitukseen on keittiön pyöreän pöydän ääressä, josta näkee samalla sekä ulos että liedelle soppakattilaan. Haaveilen vielä ikkunan eteen puista sohvaa tai penkkiä ja rottininkinenkin kävisi kuten tuossa yhdessä lehden kuvassa. Siinä voisi samalla oikaista hetken tai ihastella toisen kokkaamista..

Uusin Divaani vei ajatukset jouluisten inspiraatiokuvien ja suklaa-spesiaalin myötä supervauhtia joulukuuhun, huh. Mutta sieltä joulu se taas tulee, halusipa tai ei. Jouluiseen oloon on myös vaikuttanut viime päivien lumisade ja valkoiseksi muuttunut maisema. Olen jo meinannut kaivaa tähdet esiin, mutta yritän malttaa odottaa vielä loppukuuhun. Ulkona meillä palaakin jo lamppusarja, joka on ollut paikoillaan viime talvesta. Eli samat lamput kesät talvet ;)

 

Katti sanoo moro!

kattiprintit

Veikeä, musta Katti on uutena tulokkaana liittynyt printtiperheeseen. Se on allergiavapaa ja erittäin lapsiystävällinen kolli. Printin koko on A4 ja se on painettu ympäristöystävällisin painovärein laadukkaalle kartongille Tampereella. Näin ollen se on suunnittelua ja painoa myöten myös pirkanmaalainen lähituote.

Katti ja muut printit sekä tilausohjeet löytyvät klikkaamalla

> P R I N T I T