Avokadosalaatti

avokadosalaatti

Avokadosalaatti
4 annosta

300 g kalkkunan tai broilerin rintafileetä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 avokadoa
1 verigreippi
400 g vesimelonia
1 dl suolapähkinöitä
1 dl hienonnettua minttua
1 l salaatinlehtiä
Kastike:
1 limetin mehu
1 hienonnettu punainen chili
1 rkl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa. Kypsennä kalkkunan fileet pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja leikkaa viipaleiksi.

Kuutioi avokadon hedelmäliha ja sekoita kuutiot kastikkeen joukkoon. Leikkaa greippi kuorettomaksi ja kalvottomaksi ja leikkaa hedelmälohkot irti kalvojen välistä. Sekoita avokadokuutioiden joukkoon.

Leikkaa vesimeloni kuutioiksi. Huuhtele salaatinlehdet ja revi ne laakealle vadille. Levitä päälle fileeviipaleet, vesimelonit, avokado-verigreippiseos ja hienonnettu minttu. Ripottele päälle suolapähkinöitä.

Teksti: Suvi Rüster, Kuva: Martti Järvinen