Kotini pohjapiirros

 photo POHJA_FINAL3bbbb_zpsf2447daf.jpg

Jälleen kerran viikonloppuna aamukahvia hörppiessäni selasin asuntojen myynti-ilmoituksia, ja pohdin, millainen seuraava kotini voisikaan olla. Vaihtoehtoisten asuntojen pohjapiirroksia remonttimielessä käännellessäni muistin, että nykyisen kotini pohjapiirrustuksesta on toivottu esittelyä. Niinpä jätinkin asuntohaaveilut sikseen ja kaivoin tietokoneeni uumenista pohjapiirroksen sekä joitakin kodistani jo julkaistuja kuvia. Kyseessä siis on huimat 37,5 neliötä sisäänsä kätkevä studiomainen asunto, jonka neliöt on otettu aikamoiseen tehokäyttöön. Yksin asuvalle tämä on varsin optimaalinen asumismuoto, kun turhia seiniä ei ole ympärillä pienentämässä asunnon yleisilmettä, mutta silti kaikki asumismukavuudet on saatu mahdutettua samaan tilaan.

 photo IMG_7588a_zps059085c9.jpg

Olohuoneen lipastonurkkaus on varmastikin kotini kuvatuin piste, sillä siihen tulee ikkunasta mihin vuoden aikaan tahansa kaunis valo. Muutenkin pidän hurjasti olohuoneen isosta ikkunalaudasta sekä sen ja lipaston päälle kasatuista muuttuvista piensisustusasetelmista. Tämä muuten taitaakin olla minulle kotini suosikkinäkymä, tosin sohvalta katsottuna.

 photo IMG_2548b_zpse8fc4de3.jpg

Toiseen suuntaan käännyttäessä voi nähdä huoneen keskellä olohuoneen ja keittiön tilanjakajana toimivan sohvan, sekä sen takana olevan ruokailutilan. Sohvan saa kätevästi levitettyä vuodesohvaksi tarvittaessa, joten pieneen kotiini voi majoittaa väliaikaisesti myös ystäviä.

 photo IMG_9481b_zpscccb82d0.jpg

Ruokailutila on pieni ja kompakti, mutta juuri tuon ruokapöydän äärellä istuskellessa rakastun kotiini aina yhä uudelleen. Ikkunan takaa nimittäin avautuu avarat maisemat, ja ikkunan lähellä olevien puiden muodonmuutos vuodenajasta toiseen on erityisesti mieleeni - tällä hetkellä aamun kahvihetkiin iloa tuovat marjoja metsästävät pikkulinnut.

 photo IMG_9267b_zps5da5df23.jpg

 photo IMG_9264b_zps09de678d.jpg

Ruokailutilan takana on kompakti L-mallinen keittiö, johon on saatu tarkalla suunnittelulla mahdutettua kaikki kaupunkikodin keittiön mukavuudet. Yläkaapiksi valitsin normaalia korkeammat kaapit, sillä säilytystilaa ei koskaan voi olla liikaa.

 photo as1b_zpsba83baa1.jpg

Pieneen asuntoon ei ollut mahdollista saada sovitettua sekä makuuhuonetta että vaatehuonetta, joten parvi toi sopivan välimuotoratkaisun tähän ongelmaan. Parven alla on noin 2 metriä korkea tila vaatehuoneelle, ja olohuoneesta tämän erottaa keveät silkkiverhot, jotka voi tarvittaessa vetäistä kokonaan eteen näkösuojaksi.

 photo IMG_9561b_zps872a9f54.jpg

Parvelle johtaa vankat puuportaat, ja parven päälle mahtuu hyvin parisängyn levyinen patja yöpöytineen ja valaisimineen. En tiedä mistä se johtuu, mutta parvella olen nukkunut parhaimmat yöuneni.

 photo IMG_1222b_zps53636704.jpg

Parven vieressä, siinä kohtaa missä vaatehuoneen verhot alkavat, on vielä tavallaan vaatehuoneeseen kuuluva lipasto. Lipaston päällä on aina kaikkea naisellista koruista hajuvesiin ja lipaston laatikoihin saa varastoitua suuren määrän tavaraa. Lipaston vasemmalla puolella on vielä kokovartalopeili, ennen kuin olohuoneen lipasto tulee vastaan.

 photo IMG_9734b_zps964c34f5.jpg

Eteisestä minulla ei olekaan ollut vielä tarkempaa esittelyä, mikä johtuu varmastikin siitä, että se on edelleenkin jollakin tavalla keskeneräinen. Eteisestä kuitenkin löytyy lattiasta kattoon korkea lasiovinen kaapisto, jonne saa kivasti piiloon kaikenlaista kodin sekalaista tavaraa ulkovaatteiden lisäksi. Eteisessä on myös kokovartalopeili sekä hieman laskutilaa tarjoava laatikkopino.

 photo IMG_9663b_zps9036023f.jpg

Ulko-oven lisäksi kotini ainut ovi johtaa kylpyhuoneeseen, joka on vanhalle talolle tyypilliseen tapaan hyvin pieni. Sinne kuitenkin olen saanut mahdutettua sopivasti säilytystilaa allaslaatikoston ja peilikaapin avulla, ja onneksi myös pesukone mahtui tilaan.

Siinäpä se olikin – pienen kotini pieni esittely. :) Kunnollisella laajakulmaobjektilla olisi joskus kiva ottaa laajempaa kokonaiskuvaa kodistani, nyt kun olemassa olevat objektiivini taltioivat kuviin vain hyvin rajatun näkymän…

Hetki kaupunkikahvilassa

 photo IMG_1780b_zps01e77761.jpg

 photo IMG_1729b_zps21adf761.jpg

 photo IMG_1715b_zps3d764579.jpg

 photo IMG_1705b_zpsb273e4fd.jpg

 photo IMG_1709b_zps8d70eca0.jpg

 photo IMG_1768b_zpsa66a93c2.jpg

 photo IMG_1742b_zps148100f7.jpg

 photo IMG_1737b_zps7b219921.jpg

 photo IMG_1727b_zps09517b1d.jpg

 photo IMG_1720b_zpse03b42cc.jpg

 photo IMG_1783b_zps58f9ef75.jpg

It’s snowing! ♥ Vaikka en mikään talven suurin ystävä olekaan, tuntui tänään kieltämättä ihanalta astua iltapäivällä ulkosalle ja huomata maan olevan valkoinen. Miten voikin lyhyessä hetkessä koko maisema muuttua aivan uudenlaiseksi? Näissä kuvissa ulkona syyssää vielä riepotteli Helsinkiä, mikä antoikin hyvän tekosyyn pysähtyä pitkälle kahvihetkelle ystävän kanssa. Uudistetun Vanhan kauppahallin käytävillä vallitsi rauhallinen, lähes entisaikaan pysähtynyt tunnelma ja hallin sisältä löytyi mitä viihtyisämpiä pikkuravintoloita, -kahviloita ja herkkukojuja. Ravintola-kahvila Storyssä en ollut vielä käynytkään, joten iso lattemuki kädessä istahdinkin Storyn ikkunapöytään rupattelemaan ystäväni kanssa. Ikkunaruutua vasten merituuli piiskasi sadepisaroita, ja ikkunan takaa avautuva harmaa merimaisema toimi mitä parhaimpana kontrastina lempeän lämpöiselle kahvilatunnelmalle. Pakko myöntää, että tällaisia leppoisia kaupunkikahvilahetkiä, jos ei nyt maailmaa parantaen niin ainakin omaa elämää parantaen, olisi hyvä viettää useamminkin. Kiitos Anna-Maria seurasta – veikkaanpa, että Helsingin kahviloissa tulemme istuskelemaan näissä merkeissä vielä monen monta kertaa. :)

Puuteria ja pinkkiä takkivalikoimaan

 photo PA240168b_zps7ae11203.jpg

Laitetaanko hyvä kiertämään ja piristetään syksyn harmautta pienellä väriläiskällä? Kuten eilen kertoilinkin, on pinkki takkini levittänyt pientä väriterapiaa ja hyvää mieltä itseni lisäksi myös muille harmaiden ja mustien villakangastakkien katukuvassa kulkeville. Miten paljon helpompaa ja mukavampaa onkin aamuisin sujauttaa päälle se helppo tumma takki ja kätkeytyä sen sisään kylmyyttä, ja ehkä myös katseita pakoon. Koko pitkä syksy ja talvi sitten tallustellaan samanlaisissa univormuissa, ja vasta kevään tullen alkaa pieniä väripiristeitä ilmestymään katukuvaan. Mutta koska tämä syyskausi on ainakin omalla kohdallani tuntunut hirvittävän pitkältä ja kevät kaukaiselta, olen useampana aamuna sovitellut pinkkiä Pariisista hankkimaani takkia päälle. Lopulta aina vaihdoin kuitenkin takaisin siihen tuttuun ja turvalliseen, mutta yhtenä aamuna päätin repäistä ja uskaltautua tässä tyttömäisessä takissa ovesta ulos. Sen tehneenä aloinkin katselemaan värikkäitä takkeja aivan eri tavalla – ehkäpä seuraavaksi voisin sujauttaa päälleni pinkin jakun toimistonkäytävien piristykseksi?

Purkkapinkin lisäksi tänä syksynä eri merkeillä on takkivalikoimissaan paljon myös hempeää roosaa ja pehmeitä puuterisia sävyjä, jotka myös omalla suloisella tavallaan taistelevat ankeita harmaita talvitakkeja vastaan. Kokosinkin tähän muutamia suosikkejani:

 

 photo pinkkitakki_zps722ccc8b.jpg

1. Samsøe & Samsøe 2. Tibi 3. Maison Scotch 4. Gestuz 5. Morris 6. Warehouse 7. Noisy May 8. Miss Selfridge 9. Odd Molly 10. Gestuz 11. Dorothy Perkinsin

Sisältää mainoslinkkejä.

Väriterapiaa

 photo PA240123b_zpse35e8ff3.jpg

 photo PA240196b_zpsfd40f770.jpg

 photo PA240222b_zps25be82f9.jpg

 photo PA240162b_zps6c4c85b7.jpg

 photo PA240171bbc_zps409efc5a.jpg

 photo PA240224b_zps58633840.jpg

Yhtenä perjantaina mieli oli kevyt ja edessä häämötti puolikas vapaapäivä mukavalla ohjelmalla täydennettynä. Aamulla heitinkin päälle hetken empimisen jälkeen Pariisista ostamani pinkin villakangastakin, vaikka hyinen syyssää kuiskutteli pysyttelemään tutuissa ja turvallisissa mustissa ja harmaissa takeissa. Niissä, joita kaupunkikuva on pullollaan heti kun aurinko menee piiloon syksyn saapuessa. Päätin kuitenkin olla kerrankin rohkea ja uhmata tätä mustien villakangastakkien valtakuntaa, ja pukeutua tähän tyttömäisen suloisen sävyiseen takkiin. Ja en tiedä oliko se vain edessä siintävän viikonlopun ansiota vai takin tuoman väripiristeen aikaansaamaa, että sekä itsellä että kadulla vastaantulijoilla nousi hymy huulille. Eikä muuten koskaan ole tainnut saman päivän aikana niin moni tuiki tuntematon ihminen tulla juttelemaan minulle kaupunkivilinässä ja kehumaan ihanan väristä takkiani. Yksi rouva sanoikin tästä tulevan niin hyvälle mielelle täällä harmauden keskellä. Ehkäpä pitäisi useamminkin uskaltaa käyttää värejä, jos sillä on tällainen vaikutus. :)

Takki: Benetton / Laukku: Longchamp / Kengät: Clarks / Huivi: Designer Remix Collection / Hanskat: Soaked in Luxury / Sukkahousut: H&M