17.12. DIY joulupallot

 photo IMG_5606b_zps74bc58de.jpg

 photo IMG_5566b_zps1a328c56.jpg

 photo IMG_5596b_zpsc52a4a24.jpg

Kuten olen kertonutkin, ei tänä vuonna joulu paljoa kodissani ehtinyt koreilemaan ennen kuin suuntasin matkalleni. Jotain pieniä ja simppeleitä joulukoristeita kuitenkin halusin lähestyvästä joulusta muistuttamaan ja päätinkin ratkaista useimmat koristelut vanhoilla, jo olemassa olevilla koristeilla. Jotkut joulukoristeet tuntuivat kuitenkin aikansa eläneiltä, mutta sen sijaan että olisin heittänyt ne menemään, ja hankkinut tilalle uudet, päätin tehdä pienen päivityksen muutamille koristeille. Perinteiset valkoiset joulupallot saivatkin aivan uuden ilmeen Dymo-teipin ja joulunauhan avulla. Vanhoihin joulupalloihin liimasin Dymo-koneella tekemiäni tarroja, joissa on muutamia pieniä söpöjä jouluun liittyviä tekstejä. Vai mitä sanot joulupallojen kylkeä sulostuttavista Noel, Love, Paris ja December -teksteistä? Vanhojen hopeisten nauhojen tilalle solmin palloihin vielä koristukseksi paksusta lahjanauhasta mustat rusetit, ja joulukoristeeni muuttuivat kuin uusiksi! Huomenna lisää siitä, mihin nämä pallot päätyikään joulusisustuksessani. :)

16.12. minun jouluni

 photo IMG_5490b_zps42f28432.jpg

 photo IMG_5504b_zpse8e07b10.jpg

 photo IMG_5484b_zps89f25080.jpg

 photo IMG_5502b_zps80983c4f.jpg

 photo IMG_5479b_zpsd08c9a88.jpg

Olen viimeiset kolme vuotta viettänyt joulun ulkomailla seikkailumatkoillani. Joka vuosi saan tästä hämmästelyjä osakseni, kun vaihdan toisten kanssa ajatuksia joulusuunnitelmista ja -lomasta. Vielä hämmästyneemmäksi ilme usein muuttuu, kun sanon lähteväni matkalle yksin. Tuntuu siltä, että joidenkin mieliin on pinttynyt hyvin tiukasti ajatus siitä, kuinka joulua pitäisi oikeaoppisesti Suomessa viettää sukulaisvierailuineen, joululahjakasoineen ja jouluruokailuineen. Eikö joulua sitten saisi viettää juuri niin kuin itsestä parhaalta tuntuu ja siten mikä omaan elämäntilanteeseen parhaiten sopii? Liian usein olen kuullut, kuinka monet valittelevat joulustressiä joka paikkaan ehtimisestä joulupyhinä ja riittämättömyyden tunnetta kaikkien sukulaisten miellyttämisestä. Ei se ole itsekästä tehdä joulustaan omannäköinen, vaan ennemminkin itsekästä on vaatia muita viettämään joulua omien mieltymystensä mukaisesti. Vaikkakin kompromisseja meidän kaikkien tulee toki välillä tehdä.

Onneksi perheeni ja läheiseni ovat olleet suvaitsevaisia joulumatkojeni suhteen, enkä ole joutunut ikävään valintatilanteeseen joulu Suomessa vai ulkomailla -vaihtoehtojen välillä. Läheisilleni tärkeintä tietenkin on, että olen onnellinen mitä tahansa teenkin, vaikka toki he mielellään ottaisivat minut vastaan joulupöytien ääreen rauhallista joululomaa viettämään. Niitä jouluja muistelenkin lämmöllä ja niitä jouluja tulen varmasti viettämään vielä uudelleenkin, mutta tällä hetkellä minun paikkani jouluna on matkustaa ympäri maailmaa. Nyt kun olen vihdoinkin vapaa tekemään juuri sitä mitä itse haluan tehdä. Eräässä saamassani joulukortissa lukikin taannoin osuvasti: Vain kesyt linnut kaipaavat, villit lentävät.

Toivoisinkin, että näin joulun alla meistä jokainen pysähtyisi joulukiireiltään pohtimaan, mitä jouluna oikeasti haluaisi tehdä. Ja toisaalta toivoisin meidän olevan yhä avarakatseisempia ja suvaitsevampia sen suhteen, miten toiset haluavat joulunsa viettää.

15.12. matkalle mukaan (tai pukin konttiin)

 photo IMG_5687b_zps3b6fafb3.jpg

 photo IMG_5704b_zps366d83bc.jpg

 photo IMG_5726b_zps856ba7b4.jpg

 photo IMG_5699b_zps6ecd3b5f.jpg

 photo IMG_5709b_zpsd33728c1.jpg

Tänään olen sanonut hyvästit Suomelle ja suunnannut aamulla aikaisin lentokentälle, josta matkani kohti seikkailuja väli-Amerikassa alkaa. Lennän ensin Lontooseen ja sieltä Dallasin kautta Costa Rican pääkaupunkiin San Joseen, joten edessä onkin aika pitkät lentomatkat vaikka välilaskut pientä vaihtelua lentokoneessa istumiseen tuovatkin. Toivottavasti lennot menevät hyvin, ja perille päästyäni myös matkalaukkuni on löytänyt mukaan kaikille lennoille – viimeksi Atlantin yli lentäessäni matkalaukkuni seikkaili ties missäpäin maailmaa ja lopulta sain sen kiinni Aruban paratiisisaarelta. :) Silloin pitikin pärjätä muutama päivä pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta onneksi olin ollut etukäteen viisas ja pakannut käsimatkatavaroihin kaiken tarpeellisen muutaman päivän varalle. Niin tein tälläkin kertaa.

Jos sieltä löytyy joku muukin, joka suuntaa pienemmälle tai pidemmälle matkalle lähiaikoina, niin ajattelin vinkata, että Divaanilehden tilaaja saa nyt tilauksen mukana laadukkaan FACE Stockholm -sarjan ihon- ja hiustenhoitosetin, joka sisältää viisi matkakokoista tuotetta, mm. energisoivan shampoon, herkälle iholle sopivan suihkugeelin ja raikkaan seljankukkakylpyvaahdon. Viisi numeroa sisältävän lehtitilauksen hintaan 19,90 € pääset tilamaan tästä linkistä. Ja näin joulun alla tämä on mitä parhain joululahja vaikka sisustusta ja matkailua rakastavalle ystävälle!

Ja tosiaan koska seuraavat viikot vietän enemmän tai vähemmän sivistyksen ulkopuolella sademetsissä samoillen ja maalaiskylissä vieraillen, ei reaaliaikaisia matkajuttuja blogin puolelle ole varmaankaan tulossa. Olenkin ajastanut tänne matkani ajalle joulukalenteri-postauksia, joten pääsette niistä keräilemään vinkkejä jouluvalmisteluihin ja joulunviettoon jokaisena joulukuun päivänä. Instagramin puolella taas saattaa vilahtaa joitakin kuvia matkani varrelta, joten siellä kannattaa seurata minua nimimerkin secretadalmina takaa.

Oikein ihanaa joulunodotusta kaikille! 

14.12. kirjalahjavinkit

 photo IMG_4762b_zps1147190b.jpg

 photo IMG_4769b_zpsd7bcff5c.jpg

 photo IMG_4760b_zpsf8c2a10c.jpg

Yksi ehdoton suosikkijoululahjani saada, ja toki myös antaa, on kirja. Uskoisin, että kirjalahja ei koskaan mene hukkaan, sillä jokainen meistä varmasti arvostaa pientä omaa hetkeään hyvään kirjaan uppoutuen. Valitettavan usein olen kuitenkin huomannut, että arkisin ei millään tahdo olla aikaa kirjojen lukuun, vaan useimmiten romaaneja luenkin vain matkoilla, kun pitkälle lennolle tai rannalla löhöilyyn tarvitsee jotain tekemistä. Matkoja silmällä pitäen kotoani löytyy kaapillinen matkailuun liittyviä kirjoja, joita tuleekin selailtua useasti matkahaaveiluun uppoutuneena. Myös ruokakirjoja on kotiini alkanut viimevuosina ilmestymään yhä enemmän, vielä kun olisi aikaa niiden lukemisen lisäksi useammin reseptejäkin kokeilla. Lisäksi niin olohuoneen pöydällä kuin lipastonkin päällä lepäilee kasa coffee table -kirjoja, eli sellaisia teoksia, jotka ovat niin sisältä kuin ulkoakin kauniita, ja näin saavat luvan olla kotonani esillä osana sisustusta. Näistä kirjoista löytyy valtavasti inspiraatiota kauniiden kuvien ja tarinoiden muodossa, ja palaankin selailemaan niitä aina uudelleen ja uudelleen. Ajattelinkin jakaa muutaman vinkin suosikkikirjojeni tai kirjahaaveideni joukosta:

  • Sisustajalle: Malene Birger: Move and Work
  • Muotifanille: Chanel: Collections and Creations
  • Sisäiselle pariisittarelle: How to be parisian wherever you are
  • Matkailuintoilijalle: Lonely Planet: Great Adventures
  • Kotikokille ja viininautiskelijalle: Safkaa ja vinkkua
  • Elämästä suurkaupungissa haaveilevalle: New York: Portrait Of A City
  • Miehelle, jolla on jo kaikkea: Luxury Toys for Men
  • Taidehifistelijälle: The Collins Big Book of Art: From Cave Art to Pop Art
  • Lukutoukalle: Katharine Pancolin kirjasarja: Krokotiilin keltaiset silmät, Kilpikonnien hidas valssi & Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin.

Ja kovakantisen joulupaketin sijaan voi pukinkonttiin toki sujauttaa kirjekuoressa kirjalahjakortin, jolloin lahjan saaja voi itse käydä valitsemassa mieleisensä kirjan. :)

13.12. juustotarjotin

 

 photo IMG_6231b_zps774ef119.jpg

 photo IMG_6235b_zps822cc6ad.jpg

 photo IMG_6227b_zps24b9cdf8.jpg

 photo IMG_6245b_zpsac7aed24.jpg

 photo IMG_6243b_zps5e290733.jpg

 photo IMG_6238b_zpsa149d15d.jpg

 photo IMG_6207b_zps9aecaaa0.jpg

Tänä vuonna näin joulun alla olen tarjoillut perinteisten pipareiden ja glögien sijaan vieraille kaudesta riippumattomia herkkuja. Ainakin itselläni pitkän ja pimeän syksyn suosikkiherkku on ehdottomasti juustot, täydennettynä sopivilla hilloilla ja muilla lisukkeilla sekä pehmeällä punaviinillä. Juustotarjottimelle riittää hyvin esimerkiksi kolme erilaista juustoa, joista moneen makuun sopii hyvin yrttimaustettu gouda, voimakas manchego sekä laadukas brie. Itse en niin välitä sinihomejuustosta, mutta se on mitä parhain kaveri joulupipareiden seuraan! Juustotarjottimena olen usein käyttänyt kolmikerroskakkuvatia, jolloin juustot pääsevät näyttävästi esille (ks. esim. Tarjoilut pikkujouluihin -postaus), mutta tällä kertaa päätin laittaa juustot vain rennosti lautaselle, jolloin ne on helppo siirtää olohuoneen puolelle. Pientä ekstraa lautaselle kuitenkin loihdin valkoisella tussilla, joka auttaa vieraita valitsemaan omaan suosikkijuustonsa helpommin. Samaa Granitista hankittua tussia voi muuten käyttää vaikka viinilaseihin lasien tunnistusta helpottamaan. :)