It’s the little things that make life wonderful!

 photo IMG_1461b_zpsdbff381c.jpg

 photo IMG_1305b_zpsee0dd529.jpg

 photo IMG_1328b_zpsfb617cb2.jpg

 photo IMG_1504b_zpse5030113.jpg

 photo IMG_1404b_zps9159f2fc.jpg

 photo IMG_1263b_zps3acacbf2.jpg

 photo IMG_1494b_zpsf2edab92.jpg

 photo IMG_1341b_zps84526a7c.jpg

 photo IMG_1278b_zpsd6f2acb2.jpg

 photo IMG_1357b_zps4f7797ab.jpg

 photo IMG_1222b_zpsfab79207.jpg

 photo IMG_1284b_zps1224c58f.jpg

Yksi tavara, joka kulkee joka päivän menoissani mukana aamusta iltaan on mikäs muukaan kuin kännykkä. Se on samalla herätyskello, kamera, kalenteri, muistivihko, minitietokone kuin väline yhteydenpitoon ja sosiaalisen median seuraamiseen ja päivittämiseen. Voisinkin sanoa, että ilman puhelintani olo saattaa tuntua hieman alastomalta, sillä siinä kulkee mukana kaikki tärkeimmät juttuni. Puhelimenani toimiva iPhone 5 on onneksi katseenkestävä laite ja nykyisin siihen saa pienen persoonallisen lisän erilaisilla kännykän kuorilla. Omistamieni muutamien kuorien valikoima alkoi kuitenkin tuntua jo hieman tylsältä, sillä vaihtelenhan vaatteita ja muita asusteita ylleni harva se päivä, joten miksi en samalla tavoin voisi muuttaa kännykän ulkoasua edes hieman useammin – onhan se kuitenkin eräänlainen asun jatke keikkuessaan kädessäni mukana menoissa.

Pienen nettiselailun jälkeen päädyin Nunuco Design Companyn sivuille ihastelemaan heidän kauniita iPhonen, iPadin ja iPodin kuoria, mutta myös taidokkaita maalauksia. Kuorien kuoseissa vilahtelee niin pastellisävyisiä macaronseja, urbaaneja kaupunkisilhuetteja, värikkäitä kukkasia, suloisia eläinhahmoja, naisellisia asusteita ja lausahduksia kuin muitakin kauniita kuvioita. Kuorten koristukset ovatkin kuin pieniä taideteoksia, sillä kuvien suunnittelussa ja toteutuksessa on käytetty useita eri tekniikoita – lyijy- ja värikyniä sekä vesivärejä, photoshopin pientä apua unohtamatta. Jokainen tuote on yksilöllinen ja tuotteet valmistetaan aina tilauksesta. Nunucon takana on kaksi nuorta suomalaista opiskelijaa, Tiitus ja Kristiina, jotka saivat idean yrityksen perustamiseen kiinnostuksestaan maalaamista, designia ja suunnittelua kohtaan. Ja uskon todella, että heidän persoonallisille luomuksilleen riittää kysyntää yhä enemmän, sillä moni muotimaailman vaikuttaja Lauren Conradista lähtien on iskenyt silmänsä kauniisiin kuoriin. Itse en osannut valita heidän valikoimistaan vain yhtä suosikkia, vaan päädyin lopulta koristamaan iPhoneni näissäkin kuvissa näkyvillä, tyttömäisellä mustalla rusetilla varustetuilla Rusetti-kuorilla, mutta myös suloiset Seepra-kuoret ja trendikkäät Marmori-kuoret päätyivät lopulta kotiini saakka odottamaan käyttövuoroaan.

Kiitos Nunuco Design Companyn Kristiina ja Tiitus kauniista kuorista ja menestyksekästä jatkoa teille!

 photo IMG_1523b_zpsff212037.jpg

Afterworkeille

 photo P9060298b_zps97cbf056.jpg

 photo P9060307b_zps72f3c429.jpg

 photo P9060304b_zpsa2c1cf73.jpg

 photo P9060317bb_zpsa44bfd25.jpg

 photo P9060316b_zpse954b4d9.jpg

 photo P9060310b_zps3f2bd5e2.jpg

 photo P9060299b_zpsba2c1ea9.jpg

Aina silloin tällöin työpäivän jälkeen on kiva suunnata pienelle after workille rentoutumaan ja vaihtamaan kuulumisia niin ystävien kuin myös työkavereiden kanssa. Useimmiten tosin olen arki-iltaisin niin väsynyt, että suuntaan toimistolta suoraan kotiin ja korkeintaan iltalenkin jälkeen nukkumaan, mutta sentään välillä saan aikaan muutakin. Ainoa ongelma oikeastaan onkin ollut, että mihin suunnata – tuntuu, että kaikki kivat kahvilat, ravintolat ja viinibaarit ovat tulleet jo tutuiksi ja jotain uutta olisi vaihtelun vuoksi välillä kiva testata. Ilahduinkin, kun kuulin Helsinkiin avattavan uuden ravintolan, urbaaniksi olohuoneeksi itseään kutsuvan Pastorin. Ravintolan avajaisten lisäksi ehdin tällä viikolla testata ravintolan after workien merkeissä ystäväni kanssa, ja todentotta tänne voisin mennä useamminkin iltaa viettämään. Entisen Cuban tiloihin Erottajankatu 4:ään remontoitu ravintola on sekoitus niin rentoa drinkkipaikkaa kuin elämyksellistä lounas- ja illallisravintolaa – menussa on vivahteita niin eksoottisesta Perusta kuin aasialaisesta kuin latinalaisestakin keittiöstä. Varsinkin perjantaisin Pastor on mitä ideaalein after work -rentoiluun työpäivän päätteeksi, sillä silloin (ja myös lauantaisin) ravintolassa tunnelmaa nostattaa DJ, jolloin illallisen jälkeen voi nauttia drinkin tai pari tyylikkäässä ympäristössä letkeää musiikkia kuunnellen ja viikonlopun alkamisesta nauttien.

Täydennystä syyspukeutumiseen

Vaatehuoneen siivoilun yhteydessä poimin vaate- ja asustevalikoimani joukosta muutamia suosikkituotteitani, joita esittelin edellisessä odotettu syysgarderobi -postauksessa. Tänä syksynä syyspukeutuminen koostuu osaltani naisellisista mekoista, yksinkertaista yläosista, klassisista kynähameista, pehmeän mukavista materiaaleista ja tummista väreistä. Kun vaate- ja asustevarastossa on perusasiat kohdillaan, voi samoilla klassikkotuotteilla mennä syksystä toiseen. Ehkä tavallaan tylsää, mutta toisaalta niin kätevää ja helppoa. Ja jos mieli alkaa tehdä pientä trendikkäämpää päivitystä syysasua piristämään, voi muutamilla pienillä hankinnoilla saada jo paljon aikaan kun pukeutumisen pohja on kunnossa. Listasin tähän muutamia  syyspukeutumisen suosikkejani:

 photo syysvaatetus_as_1b_zpsc787a051.jpg

1. Mustaan ja pehmoiseen Mangon perusneuleeseen pienet valkoiset pilkut tuo suloisen lisän. 2. Mangon valkoinen kauluspaita on ihanan ohutta materiaalia – täydellinen muhkean neuleen alla pidettäväksi. 3. Laadukas Day Birger et Mikkelssenin musta cashmere-neule on syyspukeutumisen luottotuote kaikkeen menoon.

4. Vaalea Samsoe&Samsoen silkkipaita on aina klassinen valinta olipa alaosana sitten pillifarkut tai kynähame. 5. Simppelin Mangon mustan jakun juju on yksinkertaisessa mutta ryhdikkäässä muotoilussa. 6. Jakun alle ja kynähameen seuraksi sopii rento By Malene Birgerin teepaita ”Say it before it’s too late” -tekstillä.

7. Arkiaamujen viileän sään selättäjänä toimii By Malene Birgerin muhkea villahuivi. 8. Naisellinen Mangon villasekoitteinen kotelomekko muuntuu toimistopäivästä iltamenoihin kun jakun heittää harteilta narikkaan. 9. Klassinen Boss Orangen kynähame on jokanaisen vaatekaapin vakiovaruste.

10. Superskinnyt Mangon vahapintaiset pillifarkut tuovat sopivasti särmää muuten klassiseen pukeutumiseen. 11. Syksyn tullen nilkkurivarasto kaipaa lähes aina täydennystä ja nämä Tamarisin sirot nahkanilkkurit olisivat ajaton valinta. 12. Ralph Laurenin mustaan nahkaiseen shopper-laukkuun mahtuu hyvin arkipäivien tarvittavat tavarat. 13. By Malene Birgerin naisellinen kotelomekko on kätevä viileisiin syyspäiviin pitkien hihojensa ansiosta ilman, että aina tarvitsisi turvautua jakkuun tai neuleeseen.

Psst. Huomasin muuten ilokseni, että suosikkinettikauppani Booztin valikoimiin oli tullut paljon Mangon syysuutuuksia. Viime aikoina olenkin löytänyt enemmän itselleni sopivia tuotteita Mangosta kuin ikisuosikistani Zarasta. Ehkä Mango voisi seuraavaksi alkaa valmistamaan myös kodin sisustustuotteita Zara Homen tapaan. :)

Sisältää mainoslinkkejä.

Odotettu syysgarderobi

Vaikka haikein mielin pakkasin kesävaatteet laatikoihin ja kiikutin ne varastoon talviunille, en silti voi kieltää intoilevani hieman syyspukeutumisesta. Syksyn tullen pukeutumiseen voi lisätä käytännöllisiä kerroksia, sääret voi kietoa tummiin sukkahousuihin, kaduilla voi kipitellä ryhtiä tuovissa nilkkureissa ja halutessaan voi pukeutua vaikka päästä varpaisiin mustaan. Vaaterekkejä siivoillessani kiinnitin huomiota muutamiin tämän hetken suosikkijuttuihini, joista osa on jo päässyt käyttöön ja osa vielä odottelee syksyn saapumista todella. Uskoisin, että näillä muutamilla perusjutuilla pärjäisi hyvin vaikka koko syksyn jos vain niin päättäisi:

 photo IMG_1062b_zps6bcb27f4.jpg

Naisellinen Majen harmaa kotelomekko on kuin tehty virallisempiinkin toimistopäivän menoihin, mutta lisäksi mekko muuntuu myös after workeille tai cocktail-tilaisuuteen pienillä asustemuutoksilla.

 photo IMG_1072b_zps75545e21.jpg

Kaulukseton Mangon musta jakku on suoralinjaisella tyylillään hyvin simppeli, mutta lisää asuun kuin asuun ryhtiä olematta silti turhan tärkeilevä.

 photo IMG_1084b_zps799838a9.jpg

Mangon vahapintaiset mustat pillifarkut ovat maailman mukavimmat päällä ja lisäksi ne tuovat sopivaa särmikkyyttä muuten pelkistettyyn ja naiselliseen asukokonaisuuteen.

 photo IMG_1064b_zps610ad118.jpg

Pukeutumisen luottotuote päivästä ja vuodesta toiseen on kauniisti laskeutuva laadukas silkkipusero. Parhaat olen löytänyt Tara Jarmonilta.

 photo IMG_1101b_zps13762434.jpg

Jokaisen naisen vaatekaapista tulisi löytyä klassinen kynähame, joka istuu täydellisesti päällä ja sopii käytettäväksi erilaisissa menoissa aamusta iltaan. Syksyyn paksummat materiaalit, kuten tweedmäiset ja aavistuksen kohokuvioiset kankaat, sopivat parhaiten niin kuin tässä Diorin hameessa.

 photo IMG_1124b_zpse297ea06.jpg

Päivinä jolloin tekee mieli kietoutua neuleeseen, täytyy kaapista löytyä mukavuusneule, jonka ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä. Pienillä yksityiskohdilla, kuten selkäosan ruseteilla tässä Etamin neuleessa, saa jo sopivaa piristystä syyspäivän asuun.

 photo IMG_1141b_zpsf3fd815b.jpg

Yhteensopivat kengät ja laukku pelastaa monen arkiaamun kiireessä. Clarksin klassiset mustat nilkkurit ja Louis Vuittonin tilava nahkalaukku ovat unelmapari.