Koruille säilytyspaikka

Olen huomannut, että kun korut ovat kauniisti esillä, tulee niitä useammin käytettyä ja vaihdeltua. Pikkukorut, kuten korvikset ja sormukset, kuitenkin helposti hukkuvat isojen laatikoiden ja ipastojen uumeniin, jolloin niille mielellään järjestäisi oman arvoisensa säilytyspaikan. Olin pitkään ajatellut hankkivani perinteisen ja naisellisen nahkakantisen korulipaston, joka kätkisi sisäänsä ylelliset samettiset lokerikot koruaarteille. Kun jokin aikaa sitten siivoilin meikkisäilytyslaatikoitani, muistui mieleeni, että jossakin olin nähnyt vastaavassa säilytettävän koruja. Onneksi Pariisissa ollessani muistin tämän ja nappasin mukaani mitä kätevimmän säilytysrasian pienille koruilleni. Tämän pienen rasian lisäksi olenkin alkanut haaveilemaan myös muunlaisista säilytysratkaisuista koruilleni – kauniita koruja ja korurasioita kun mielellään pitää esillä jo ihan naisellisena sisustuselementtinäkin.

 photo korutelinekorurasia_zps1388811c.jpg

1. Naisellisessa Villa Stockmannin korurasiassa on sisällä peili ja pehmustetut lokerikot. Lisäksi rasian kannen voi somistaa mieleisellään valokuvalla. 2. Läpinäkyvästä Nomess Copenhagenin laatikostosta korut löytää takuuvarmasti aamukiireessäkin. 3. Asa Selectionin tarjoiluteline sopisi macaronsien tarjoilun lisäksi korujen esillepanoon.

4. Putiikkimaista tunnelmaa kotiin saa Villa Stockmannin korutelineeseen esille asetelluilla koruilla. 5. Pieni Decor Stockmannin hopearasia sopii vaikka yöpöydälle tai kylpyhuoneeseen korujen hetkelliseen säilytykseen. 6. Day Homen mustavalkoinen rasia sopisi korujen lisäksi myös muiden rakkaiden aarteiden säilytykseen.

7. Nomess Copenhagenin säilytyslaatikossa on sisällä pienempiä lokeroita, joihin korut voi jakaa vaikkapa värien mukaan. 8. Elegantti mustaa puuta oleva Nomess Copenhagenin Balsa Personal box muuntuu omistajansa mukaan erilaisiin käyttötarkoituksiin. 9. Ajattomat Iittalan lasiset Vitriini-rasiat ovat kuin tehtyjä korujen säilytykseen – pienempään korvakorut ja sormukset, isompaan käsi- ja kaulakorut. 10. Koruista voi tehdä taulumaisen taideteoksen seinälle tällä Decor Stockmannin korutelineellä.

Vinkki: Jos korut tuntuvat liukuvan rasian pohjalla paikasta toiseen, kannattaa kokeilla pohjaan kiinnitettäväksi vaikkapa nahkaista tai samettista kangaspalaa. Leikkaa sopivan kokoinen palanen ja liimaa se pohjasta kevyesti kiinni läpinäkyvällä liimalla (tai toimisikohan kaksipuoleinen teippikin tähän).

Sisältää mainoslinkkejä.

Pienet korut järjestykseen

 photo IMG_1183b_zpsed1af05f.jpg

 photo IMG_1164b_zpsa488c30e.jpg

 photo IMG_1151b_zpsa98a8419.jpg

 photo IMG_1156b_zps79a294e7.jpg

 photo IMG_1188b_zps281c09f6.jpg

 photo IMG_1177b_zpse3a02a09.jpg

 photo IMG_1155b_zps5a05edce.jpg

 photo IMG_1161b_zpsfe84bccd.jpg

 photo IMG_1166b_zps042a564a.jpg

 photo IMG_1209b_zpsc07e4fe5.jpg

Juhlien jälkeen onkin hyvä hetki laittaa korut järjestykseen seuraavia juhlia silmällä pitäen. Korulipasto -postauksessa on vilahtanut vaatehuoneessani oleva lipasto, jonka ylälaatikko on pyhitetty pelkästään koruille lasikantensa ja pehmeän sisuksensa ansiosta. Vuosia tätä korujeni säilytyksessä käyttäneenä huomasin kuitenkin, että pienemmät korut, kuten sormukset ja korvakorut, eivät päässeet isossa lipastossa oikeuksiinsa. Päinvastoin ne tuntuivat hukkuvan muiden korujen joukkoon, sillä sopivia säilytyslokeroita niille ei ollut. Pariisin matkallani poikkesin vartavasten Mujin liikkeeseen metsästämään parempaa säilytysratkaisua pikkukoruilleni. Ja sieltähän se löytyi – pieni läpinäkyvä rasia, joka muuntui korujen säilytykseen kätevien pehmustettujen sisäosiensa ansiosta. Kahdella laatikolla varustettu rasia oli juuri sopiva tarkoitukseeni, ja asettelinkin toiseen laatikkoon hopeansävyiset koruni ja toiseen kultaiset. Kun sain korut paikoilleen, hämmästyin kuinka monia kauniita pikkukoruja omistankaan. Tästä säilytyspaikasta ne nyt onneksi päätyvät useammin käyttöön kuin isosta lipastosta, jonne jäikin nyt sopivasti lisätilaa käsi- ja kaulakorujen säilytykseen.

Kukkameri kotona

 photo IMG_3811b_zpsde54a066.jpg

 photo IMG_3833b_zpsab72a11d.jpg

 photo IMG_3843b_zpsef771f4d.jpg

 photo IMG_3822b_zps41faf33c.jpg

 photo IMG_3838b_zpsb8c2e78b.jpg

 photo IMG_3817b_zps5a25ceb5.jpg

 photo IMG_3830c_zps958df78d.jpg

 photo IMG_3825b_zpsa0df8bc3.jpg

Aamulla herätessäni pieni juhlien jälkeinen sotku ei paljoa haitannut, sillä mihin tahansa olohuone-keittiöakselilla katsoin, näin vain joka puolella kukkia. Ruusuja isossa ja pienessä koossa erilaisiin maljakoihin aseteltuina sekä upeita hortensioita niin kimppuna kuin ruukkuversionakin. Kaikki kukat tietenkin herkässä valkoisessa sävyssä. Vielä perjantai-iltana kotini ammotti tyhjyyttään kukista ja hieman jo stressasinkin, että ehdinkö saamaan edes kimpullisen valkeita ruusuja juhlapöydän kattausta koristamaan. Lauantaina säntäsinkin heti aamusta lähikauppaan ja kiikutin kassalle kaikki löytämäni valkoiset pirkkaruusut. Ystäväni olivat kuitenkin kuulleet kukkahätähuutoni, ja toivat juhliin saapuessaan mitä hienompia kukkatuliaisia. Kiitos! Nyt kotona onkin aikamoinen kukkameri, eikä varmasti mikä tahansa perjantaipuska pysty tätä kauneutta päihittämään. Kyllä se vain niin taitaa olla että joskus ennemmän on oikeasti enemmän. Ainakin itse viihdyn erinomaisesti täällä valkoisen kukkameren keskellä – niin kotoisaa ja niin kaunista, että synkeä syyssääkin ikkunan takaa unohtui!

Olisiko siellä muuten jollakin jakaa vinkkejä ruukkuhortensian hoitamiseen? Omat tietotaitoni riittävät juuri ja juuri leikkokukkien hoitamiseen, mutta haluaisin säilyttää ruukkuhortensian pitkään elinvoimaisena ja kotiani piristämässä. Vinkit otetaan siis kiitollisena vastaan!

Juhlameikkailuja

 photo IMG_3188b_zps1763909b.jpg

 photo IMG_3038b_zpsba28ddd4.jpg

 photo IMG_3113b_zps6c065183.jpg

 photo IMG_3040b_zps2f5d3f26.jpg

 photo 1320_1b_zps648318b3.jpg

 photo IMG_3200b_zps4d8ae7b9.jpg

 photo IMG_3171b_zps640a5911.jpg

 photo IMG_3075b_zps0014cf8e.jpg

 photo IMG_3124b_zps5d31ef73.jpg

Terveiset täältä juhlavalmistelujen keskeltä! Kaikki muut järjestelyt alkavat jo olla loppusuoralla, mutta oma laittautumiseni on vielä hieman vaiheessa. Ennen varsinaista laittautumista testailin hieman uusia meikkejäni, ja mietin samalla miltä juhlalookini voisikaan näyttää tänä iltana. Ehkäpä voisin tehdä sinisiä silmiäni korostavan smoky eyes -silmämeikin ruskeansävyisellä luomiväripaletilla tai sitten panostankin tällä kertaa huuliin, ja punaan ne naisellisen punaisiksi. Olen itse aika varovainen meikkailija, ja usein päädyn viimemetreillä niihin tuttuihin ja turvallisiin meikkinikseihin. Eniten pidänkin hyvin luonnollisesta meikistä varsinkin arkisin, mutta juhliin lähdettäessä olisi kiva onnistua loihtimaan tyrmäävä juhlameikki, joka tuntuisi kuitenkin omalta. Mutta nyt katoan takaisin peilin eteen laittautumaan – katsotaan millainen meikki ja asu illan juhliin valikoituukaan.

Kotihiireilyä ja juhlahuumaa

 photo IMG_2608b_zpsc23da941.jpg

 photo IMG_2591b_zps1db19bc8.jpg

Vauhdikkaan kesän jälkeen olen nyt syksyn tullen tyytyväisenä kotihiireillyt harva se viikonloppu. Juhlahulinoiden sijaan olen mieluummin valinnut rauhalliset koti-illat ja viettänyt aikaa ihan vain kotosalla tehden enemmän tai vähemmän itselle tärkeitä juttuja, tai sitten vain rentoutunut tekemättä yhtään mitään (myönnän, se on minulle yllättävän vaikeaa, kun kokoajan haluaisin olla mahdollisimman tehokas). Nyt kuitenkin monen kotiviikonlopun jälkeen tiedossa on pitkästä aikaa juhlat, joita olenkin jo tällä viikolla innosta hihkuen alkanut odottamaan. Järjestän nimittäin huomenna ystävilleni illanistujaiset, joissa on pientä hauskaa ohjelmaa tiedossa – vaikkakin tärkeintä onkin saada ystävät saman pöydän äärelle viettämään iltaa yhdessä. Juhlajärjestelyihin liittyen ehdin vasta tänään piipahtamaan kaupassa hakemassa tarvittavia tarjoiluja, ja kylläpä harmitti huomata, että parissakin kukkakojussa oli valkoiset ruusut päässeet loppumaan – niitä kun haluaisin juhlapöytää koristamaan! Ei auta muuta kuin laittaa huomenna kello ajoissa soimaan, jotta ehdin vielä sopivat kukat metsästää ennen juhlajärjestelyjä ja -laittautumista.

Kuplivaa viikonloppua kaikille! :)