Kiireen vilkkaa juhlaillalliselle

 photo P4230869b_zps5a9da632.jpg

 photo P4230889b_zps1655646c.jpg

 photo P4230896b_zpsb549cdcd.jpg

Keskiviikon iltasuunnitelmat ovat hieman tavallisesta poikkeavat, sillä kipitin töistä kiireen vilkkaa kotiin laittautumaan illallista varten. Eikä kyseessä ole mikä tahansa illallinen vaan Divaanin viiden tähden illallinen Kaapelitehtaalla. Teemana on viisi ruokalajia, viisi ruokagurua ja viisi tarinaa, joten innolla odotan mitä edessä onkaan! Tosin ainainen viimehetken laittautumiskiire yllätti, ja kun olisi jo pitänyt hypätä ratikkaan, olin vielä silittämässä jakkua suoraksi (koska tietenkään se edellisenä iltana miettimäni ei sittenkään ollut sopiva päällä…). No mutta nyt on asu valittuna ja olen taksissa matkalla kohti illallispaikkaa. Tunnelmia paikanpäältä voi seurata Instragram-tililtäni, ja pientä raporttia luvassa myös blogin puolella. Tai ehkäpä tavataan illallisella?

Vaatehuoneen tyhjennystä ja kirppisvinkkejä

 photo IMG_9309b_zps098d0898.jpg

Operaatio vaatehuoneen karsinta on edennyt osaltani suunniteltua hitaammin. Vuoden vaihteessa päätin, että tänä vuonna yritän luopua kaikesta turhasta tavarasta nurkissani, ja yksi pääkohde tähän on ollut vaate- ja asustevarastojen läpikäynti. Mutta sen sijaan, että olisin systemaattisesti käynyt vaaterekit ja säilytyslaatikot läpi, ja vienyt poistoon päätyvät tuotteet kirpparille tai muuhun jatkokäyttöön, olen ennemminkin keskittynyt suunnittelemaan sitä täydellistä vaate- ja asustevalikoimaa. Sekä tietysti tämän seurauksena sortunut myös shoppailemaan uutta, vaikka ideana oli ensisijaisesti luopua vanhasta. Ei näin! Nyt onkin uusintayrityksen aika tämän suhteen, ja olenkin jo ilmoittautunut mukaan muutamaan eri kirpparipäivään, selvittänyt vaihtoehtoisia second hand -liikkeitä sekä kierrätyspisteitä ja ottanut tavoitteeksi saada ainakin 50 tuotetta myyntiin Huutonetiin tämän kevään (eli toukokuun) aikana. Mitähän muuta vielä keksikin?

Tulevana lauantaina 26.4. olen menossa usean muun bloggaajan kanssa myymään tavaroitani Bloggaajakirppikselle. Kaapelitehtaalla 26.-27.4.2014 järjestettävän Kierrätystehdas-tapahtuman yhteyteen on rakennettu ensimmäistä kertaa Bloggaajakirppis. Kirppis sijaitsee Merikaapelihallin M2 aulassa ja on avoinna molempina tapahtumapäivinä klo 12.00 alkaen niin pitkään kun tavaraa riittää. Kannattaa tulla paikalle tekemään löytöjä!

Toukokuussa olen osallistumassa myös Siivouspäivän etkoille – siitä lisäinfoa vielä myöhemmin!

Niin ja kannattaa kurkata myös oman blogikirppikseni puolelle, sillä alensin siellä jäljellä olevien tuotteiden hintoja reippaasti!

Rento jakku kevään (ja kesän) menoihin

Kuten eilen esittelinkin, tämän kevään ehdoton suosikkivaatteeni on rento jakku. Sen voi heittää päälle niin siistimpään tilaisuuteen tai toimistotyyliin hameiden, mekkojen kuin housujenkin seuraksi, mutta silti se taipuu rennompaankin lookin vaikkapa perusmallisen teepaidan, farkkujen ja tennareiden kaveriksi. Koska arvostan pukeutumisessa helppoutta, päätin kerralla kartuttaa vaatevalikoimaani sekä mustalla että valkoisella jakulla. Mustaa voi käyttää ympäri vuoden, mutta pientä vaihtelua asuun varsinkin kesäkaudella saa vaihtamalla tilalle valkoista väriä. Nyt jäinkin vielä pohtimaan, pitäisikö jakkuvalikoimaa laajentaa kesäiltoja silmällä pitäen vielä kuvioidulla yksilöllä. Tässä muutamia tämän hetkisiä suosikkejani:

 photo jakutkeva3080t1b_zpscbcb03f4.jpg

1. Valkoisessa NLY Trend Sofisticated -jakussa on naisellinen peplummainen alaosa. 2. Kaapistani löytyykin jo tämä PBO:n Edda-bleiseri, joka henkii minimalistista tyylikkyyttä ja ajattomuutta. 3. Minus Dot-bleiserin smokkimainen muotoilu toisi asuun kuin asuun ryhdikkyyttä, lisäksi siinä on kaunis kohokuvio.

4. Esprit Collection Blazers Woven on malliltaan keveä, ja se soveltuisi erinomaisesti kesäkäyttöönkin 3/4 hihoillaan ja lyhyellä pituudellaan.  5. Jos kaapista jo musta ja valkoinen perusjakku löytyy, niin varsinkin iltamenoihin tämä River Islandin Zebra Jaquard Jacket toisi sopivaa särmää, vaikka asu muuten simppeli olisikin. 6. Soaked in Luxury:n Drapsters-bleiseri on rennon pusakkamainen ja lisäksi sen voi kiinnittää pienellä soljella edestä kiinni.

7. Jos kokovalkoisen jakun käyttö jännittää, niin 2ND Day:n Bucky-takki olisi helppo ratkaisu vaaleasta jakusta, sillä siinä on puuterimaisen vaalealla pohjalla kontrastina tummempaa tekstuuria. 8. Simppelissä Filippa K:n Knitted-takissa on kauniina yksityiskohtana kultainen vetoketju. 9. Vero Modan Kari 3/4 Blazer It -takki on kuin täydellinen korvike neuleille kesäiltoina (saatavana myös mustana).

Sisältää mainoslinkkejä.

Kevään suosikkivaate

 photo IMG_0623b_zps0380ebe0.jpg

 photo IMG_0683b_zps960c31b7.jpg

 photo jakut1b_zpsaa6f3c05.jpg

 photo IMG_0644b_zps90c38fa0.jpg

Olen löytänyt tämän kevään ehdottoman suosikkivaatteeni. Ainakin jos katsoo sitä, mitä olen useimmiten valinnut päälleni viimeiset pari viikkoa. Aikaisemmin minulla on ollut varsin perinteisen mallisia jakkuja varustettuina kauluksilla, istuvalla muotoilulla ja hieman jämäkämmällä materiaalilla, mutta nyt tänä keväänä olen hullaantunut täysin tällaisiin rennompiin, lähes puseromaisiin jakkuihin. Vaikka ne mahdottoman mukavia päällä ovatkin, tuovat ne kuitenkin asuun sopivasti pientä ryhtiä vaikkapa neuleeseen verrattuna.

Pari viikkoa sitten hankin ensimmäisen asteen rennomman jakun, ja heti ostohetkestä alkaen päälläni on ollut varmaankin jokaisena päivänä musta PBO-merkin Edda-jakku*. Tämän hankinnan lisäksi sain blogiyhteistyön kautta Friendtexin lähes vastaavan valkoisen jakun**, ja nyt odottelinkin innolla kesäkauden käynnistymistä ja sitä, että voin ottaa mustan jakun rinnalle valkoisen version käyttöön sekä vuorotella niitä päällä fiiliksen mukaan. Nämä jakut on helppo yhdistää arkipäivisin toimistolla siistiin asukokonaisuuteen ja viikonloppumenoissa juhlavamman mekon kaveriksi tai rentoon farkut-converset -sunnuntailookiin. Parasta näissä jakuissa onkin monikäyttöisyys, sillä niitä voi käyttää lähes minkälaisen asukokonaisuuden kanssa ja lähes millaisissa tilanteissa tahansa. Joten uskallankin ennustaa, että nämä jakkukaunottaret eivät tule olemaan vain hetken huumaa osaltani, vaan niille tulee löytymään varsin paljon käyttöä tulevanakin kesänä.

*Sisältää mainoslinkin. **Saatu blogin kautta.

Iloista pääsiäistä

 photo P4180780b_zps255c1277.jpg

 photo P4180778b_zpsad52e51d.jpg

Rentouttavaa pääsiäisen aikaa kaikille! Otin itse jo eilen varaslähdön pääsiäisen viettoon, ja on kyllä ihana kun on monen monta vapaapäivää perinteiseen viikonloppuun verrattuna. Pääsiäinen yleensä katkaiseekin kevään aherrusputken kivasti, jos talvilomaa ei ole ehtinyt viettämään. Ylimääräisten vapaapäivien ja niiden myötä rentoilun lisäksi pääsiäisenä pääsee usein nauttimaan kauniista kevätpäivistä, sekä toki hieman haaveilemaan lähestyvästä kesästä. :) Omalta osaltani pääsiäinen taitaa mennä pitkälti näissä merkeissä:

Things to do on easter:
Read a book
Sip iced tea, hot tea, coffee or chocolate
Enjoy the season
Listen to the birds sing
Relax
Visit with friends
Take naps
Reminisce
Watch the sunrise (or set)